Şimdi Ara

Van Aracı Hususiye Çevirme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
3
Favori
369.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir126

    slm önceliklen bu form da yeni oldugum dan sorum olacakti benim 2008 model vw caddy var kamyonet yaziyor ruhsatta cift sürgülü camli falan ama ben bunu hususiye cevire bilirmiyim acaba ? simdiden cevap lariniz icin tsk


    Aracınızın ruhsatına bakın, zaten hususi..
  • BİR SORUM OLACAKTI BİZİM 2001 MODEL 1,9 MOTOR Bİ KANGOO ARACIMIZ VAR RUHSATTA KAMYONET OLARAK GEÇİYOR BİZ BU ARACA CAMLA KOLTUK KOYDURMAK İSTİYORUZ Bİ CEZASI VARMIDIR UHSATATA YAPAN KİŞİ İŞLETECEK MİŞ Bİ SIKNTI OLURMU ŞİMDİDEN İLGİLENDİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİMM
  • Arkadaşlar son durum ne. Kanunu uzun uzun okuyamadım.

    Yeni cam ve koltuk taktırıp ruhsata işletebiliyor muyuz.
  • bizim ford cornect arabamız var... şahıs üzerine kayıtlı.. vergi levhası yok, şirket yok... şahsi kullanım söz konusu... fakat ruhsatta ticari yazıyo.. bugün k belgesinden dolayı ceza kesildi... arabamızda yeni ve en baştan sormuştuk gerek yok dendi... ama polis cezayı kesti... hiç bi şekilde ticari kullanım yok... itiraz etmekte haklı bulunur muyuz veya ne yapmalıyız, konuşmalar aylar öncesinin ama cevap yazıp bilgilendirirseniz çok sevinirim... acill lütfen ...

    cinsi : kamyonet (panelvan)
    net ağırlığı : 1397
    azami yüklü ağırlığı 2230
    silindir hacmi: 1753
    koltuk sayısı :5
    kullanım amacı : yük nakli- ticari

    ruhsatta bu şekilde belirtilmiş aracımız... fakat alırkende sorduk daha sonrada sordurduk, şahsi kullanıdığınız için k belgesi gerekmiyor dendi... ruhsatta hususi yazılmıyor mu dıe sorduk kamyonet gectıgı ıcın degıstırılemez dendı ve neticede 2400 lıra cezayı kestıler cumartesı günü... bı ay ıcerısınde gelıcekmıs eve... bu konuyla alakalı napabiliriz, arastırdıgımız halde bı yere varamadık ıtıraz edıcez fakat bilgi sahibi olmak ıstıyoruz... yardımcı olursanız sevınırız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabiaçiçek

    bizim ford cornect arabamız var... şahıs üzerine kayıtlı.. vergi levhası yok, şirket yok... şahsi kullanım söz konusu... fakat ruhsatta ticari yazıyo.. bugün k belgesinden dolayı ceza kesildi... arabamızda yeni ve en baştan sormuştuk gerek yok dendi... ama polis cezayı kesti... hiç bi şekilde ticari kullanım yok... itiraz etmekte haklı bulunur muyuz veya ne yapmalıyız, konuşmalar aylar öncesinin ama cevap yazıp bilgilendirirseniz çok sevinirim... acill lütfen ...

    cinsi : kamyonet (panelvan)
    net ağırlığı : 1397
    azami yüklü ağırlığı 2230
    silindir hacmi: 1753
    koltuk sayısı :5
    kullanım amacı : yük nakli- ticari

    ruhsatta bu şekilde belirtilmiş aracımız... fakat alırkende sorduk daha sonrada sordurduk, şahsi kullanıdığınız için k belgesi gerekmiyor dendi... ruhsatta hususi yazılmıyor mu dıe sorduk kamyonet gectıgı ıcın degıstırılemez dendı ve neticede 2400 lıra cezayı kestıler cumartesı günü... bı ay ıcerısınde gelıcekmıs eve... bu konuyla alakalı napabiliriz, arastırdıgımız halde bı yere varamadık ıtıraz edıcez fakat bilgi sahibi olmak ıstıyoruz... yardımcı olursanız sevınırız..





    Aracınızın kamyonet olması ticari olmasını gerektirmez. Araç tipi ile kullanım amacı farklı şeyler. Ruhsata yanlış işlemişler. Aracınız hususi. İlgili makamlardan düzelttirin ve işin hukuki itiraz boyutunu öğrenin..
  • düzeltılemezse borcu bıtmeden satılacak artık.. bi polis duzeltılıyo dedı öbürü düzeltılmıyo dedı işini layıkıyla yapan bı adam denk gelmıyo kı. koltuk sayısı bıle belırtılıyo vergı levhası yok sırket yok nasl tıcarı yuk naklı gecebılıyo yha aldıgımız yerle mı alakalı bu durum ?
  • arkadaşlar 4 sene önce 2004 model peugeot partner 1.9 araç aldık aldığımız kişi aracı 2 koltuk şeklinde almış ardından proje çizdirip 4 kişilik yaptırmış fakat 5 koltuk taktırmış.Bu seneye kadar ek 1 yaptırarak muayeneden geçiyorduk fakat bu sene geçirmediler aldığımız kişiden uygunluk belgesini istediğimizde öğrendik sonradan 4 kişiliğe çevrildiğini.Bizde muayeneden koltuğun birini söküp götürdük ve muayeneden geçirdik fakat ordaki görevli şimdi ben geçiriyorum ama bi kaza geçirmeniz halinde bu başınıza bela olur hapise bile girebilirsiniz dedi.Emniyete gidip düzelttirin dedi.Emniyete gittik oradaki memurda burdan öyle birşey yapamıyoruz gidip araca yeniden proje çizdirip 5 kişilik yaptırın dedi oda sadece istanbul ve iskenderun da yapılıyormuş ve masraflı olur dedi.Bu işlemi daha önceden yaptıran oldumu bize ne kadara mal olur? şimdiden cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin_kaya

    Arkadaşlar son durum ne. Kanunu uzun uzun okuyamadım.

    Yeni cam ve koltuk taktırıp ruhsata işletebiliyor muyuz.

    Bende hızlıca göz ucuyla okudum. Gözüme takılan Yönetmelikte Kamyonet tanımındaki "Panelvan" denir kısmı Panelvan'ın ne olduğu resmi olarak geçmiş. "Kamyonet: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir. " Anladığım kadarıyla arkada koltuk bulunan, işlenenler panelvan olarak geçecek. MTV kanunda da panelvanın tanımı var. açma camlı kolutuklu kamyonet panelvandır vrgsi de öyle ödenir. yorumunu çıkardım ben.

    Ama yeni aldığımız araca işletebiliyormuyuz o kısmı ben hala bulamadım.
  • sanırım aynı dertten mustaribiz bende araç alıcam bipper araç camlı koltuklu ruhsattada o şekilde yazıyor fakat ticari diyede geçiyor ben kendi adıma alıcam sahıs olarak
    1. satış sırasında vergi ödermiyim
    2. k2 belgesi gerekirmi (sahıslarda kimisi gerekir kimisi gerekmez diyor kafam karıştı)
    3. bunu husisiye çevirebilirmiyim ve kaça malolur bilen varsa lütfen sağlıklı bir cevap versin
    şimdiden teşekkürler...
  • Konuyu hortlatma ihtiyacı dudum arkadaşlar, benim sıkıntım şudur. Aracım 2006 model Starex CRDI panelvanmış fakat sahibi araca tek sıra cam açtırıp arkaya 3 lü bir koltuk koymuş ve bu işlemi ruhsata işlettirmiş. Şu anda ruhsatta şu ibare yer alıyor " YANDAN CAMLI ÇİFT SIRA KOLTUKLU". Benim sorum şu olacak: Ben bu aracın arkadaki açılmamış olan tek sıra camınıda açtırsam tekrardan proje çizdirip ruhsat değişikliğine gitmem gerekir mi ? Yoksa bu ibare aracın full camlı olması için yeterlimidir ? Şimdiden teşekkürler.
  • Söz konusu işlemi bugün yaptırdım.
    Geçen gün ist/tem/mahmutbey gişeleri çıkısında vergi kontrolünde "K" belgem olmadığı ve bir daha durdurulursam ceza alabileceğim söylendi. Araç mercedes viano. Ruhsatta (D.5) hanesinde cinsi KAMYONET(panelvan) şeklinde yazılı. Aracı ticari olarak kullanmadığımı belirttiğimde vergi memuru o zaman ruhsatta (Y.3) de yazan ifadenin değişmesi gerektiğini söyledi.
    Bugün ruhsatı muameleciye verdim ve yaklaşık 3 saat sonra (Y.3) de yazan "KULLANIM AMACI Yük Nakli-TİCARİ" ifadesi yerine, "KULLANIM AMACI Yük Nakli-HUSUSİ" olarak teslim aldım.

    Sonuç olarak sadece "K" belgesi alma gereğinden kurtuldum. Köprü sınırlaması ve her yıl muayene zorunluluğu devam. Bagaj full eşya dolu ilen polis durdurduğunda şahsi eşyamı taşıdığıma ikna edemezsem de çeza yiyecem. Yanlışım varsa düzeltin.
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış olacam ama, koltuklar ve cam ruhsata işleniyor, ancak araç kamyonet olarak kalıyor..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • van aracın koltuklarını ve camını ruhsata işletmek için ne yapmamız gerekiyor. ne kadar ücrete hallederiz bu işi bilen varmı? arac 2008 opel corsa 1.3 ctdi sport. ruhsat değiştikten sonra vergisi ve muayenesinde değişiklik varmıdır. bilgisi olan arkdaşlasr cevaplarsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adamgibist

    van aracın koltuklarını ve camını ruhsata işletmek için ne yapmamız gerekiyor. ne kadar ücrete hallederiz bu işi bilen varmı? arac 2008 opel corsa 1.3 ctdi sport. ruhsat değiştikten sonra vergisi ve muayenesinde değişiklik varmıdır. bilgisi olan arkdaşlasr cevaplarsa sevinirim.

    Artık koltuk isletilemiyor. Cami bilmiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koltukta Camda işletiliyor. Ben daha 2014 Nisan Ayında yaptırdım Palio 2004 Van'a.
  • Bir hort da benden. Kamyonet olarak geçen şirket aracı olarak kullandığımız kangoo yu hususiye çevirmemiz mümkün mü?
  • postacitr P kullanıcısına yanıt
    mrb arkadaslar bende 2000-2007 arasi bir clio veya corsa hb 3 kapi almak istiyorum ama bu ticari husisi van otomobil farklari ney bu araclar hangisine giriyor en uygunu binek oto degilmi bi kopruden gecme sikintilari nedir ne degildir bana yardimci olurmusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenten16 kullanıcısına yanıt
    Hort ama kusura bakmayın. Hocam nasıl yaptınız bu işlemi? Masraf ne tuttu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • slmlar bu konu ile ilgili benimde sorum olacak cevaplarsanız çok sevinecem. ben 2.el doblo gibi bir araç almayı istiyorum ailemin rahatça oturacağı gibi fakat bunların kimileri ticari kimileri hususi geçiyor ruhsatta. ticari geçen 2.el doblo tarzı aracı nasıl hususiye çevirtebilirim,çevirilirse bunu için k belgesi v.b gibi belge almam gerekiyormu?
    NOT: benim tarımlada uğraşım var meyva bahçem hususi geçtiği zaman bagajda gübre,ilaç.mazot gibi şeyleri taşırken dentimlerde denk gelirse ceza yermiyim. hususi geçtiği zaman 2006 model doblonun vergisi ne kadar olur 2 sende 1 mi muayene olur!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenan yıldız 75

    slmlar bu konu ile ilgili benimde sorum olacak cevaplarsanız çok sevinecem. ben 2.el doblo gibi bir araç almayı istiyorum ailemin rahatça oturacağı gibi fakat bunların kimileri ticari kimileri hususi geçiyor ruhsatta. ticari geçen 2.el doblo tarzı aracı nasıl hususiye çevirtebilirim,çevirilirse bunu için k belgesi v.b gibi belge almam gerekiyormu?
    NOT: benim tarımlada uğraşım var meyva bahçem hususi geçtiği zaman bagajda gübre,ilaç.mazot gibi şeyleri taşırken dentimlerde denk gelirse ceza yermiyim. hususi geçtiği zaman 2006 model doblonun vergisi ne kadar olur 2 sende 1 mi muayene olur!

    Doblo, kangoo, caddy tarzı araç alırken ruhatta ticari yazıyorsa k belgesine ihtiyaç var. Ama hususi camlı panelvan yazıyorsa gerek yoktur ve hız sınırı otomobilden 1 kademe aşağıdadır.
    Ticari mal taşırken belki sorun olabilir, çeviren kişinin titizliğine bağlıdır bence. Bir kaç kişiden bu tarz araçların tonaj kontrolüne bile girdiğini duydum.
    Doblo almak isterseniz 1.6 olan yeni kasını alın derim bence. Babamda bundan vardı, neredeyse otomobil kıvamındaydı. Doblo hakkinda bi şey sormak istersenız yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.