Şimdi Ara

Vampyr (2018) [PC ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
8.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk fragmanı çıktığından beri Dishonored'a benzeyen atmosferi nedeniyle merakla bekliyordum. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla hikayesini çoğunluk beğenmiş. Steam'de 50-60 lira civarına indiğinde alacağım. Oyunçeviri ekibi sağolsun Türkçe yaması da mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel oyun ben beğendim. Ayrıca kasmıyor opmizasyon güzel ,yalnız kontrollere alışamadım oradada bir olmamışlık var.
  • oyunda gpu kullnımları çok düşük nedense anlamıyorum gtx 1070 ti ile %80 gpu kullanımı bile göremediğim çok yer oluyor
  • Vampyr her ne kadar bu yıl içinde çıkan yapımlardan birisi olsada açıkcası hakettiği değeri göremeyen oyunlardan birisi oldu.Konusu ve geçtiği dönem itibariyle dikkatimi çeken oyunlar arasındaydı.Uzun süredir vampir temalı bir oyun gelmemişti ve Dontnod bizleri şaşırtarak bu tür bir oyunla karşımıza çıktı.Oyunu çıkış yaptıktan bir süre sonra indirim döneminde almıştım ve yeni oynama fırsatı buldum.

    Vampyrde yönettiğimiz karakter Londra'nın önde gelen doktorlarından Jonathan Reid.Kendisi kan nakli konusunda önemli çalışmalara sahip bir doktor olup kendi isteği dışında bilmediği biri tarafından vampire dönüştürülüyor ve hikaye tam olarak bu noktada başlıyor.Oyunun ilk bölümleri özellikle karakterimizin yeniden doğduktan sonra yaşadığı ikilemleri ve doktorlukla vampirlik arasındaki çizgide sürekli gelgitler yaşadığını görüyoruz.Oyunun ana karakteri oyuna tam olarak uygun olmuş gerek içindeki öfkeyi bizlere yansıtması gereksede insanları kurtarmaya çalışmasından bu duyguyu oyuncuya iyi yansıtıyor.Elbette seslendirme başarısınında bunda katkısı olsada yinede isteği dışında vampir olmuş bir doktorun yaşadıkları ancak bu kadar iyi yansıtılabilirdi.Jonathan Reidle başladığımız bu yolculukta bize bunları yapanların peşine düşüyor ve Londra'daki bu salgını bitirmeye çalışıyoruz.

    Vampyr temel olarak rol yapma mekaniklerine sahip bir oyun olduğundan dolayı oyun içinde alacağınız kararlar ve yaptığınız eylemler oyunun ilerleyişine doğrudan etki ediyor.Ayrıca loot ve craft sistemi yer alırken hem karakterimizin hemde karşılaştığımız düşmanların bir seviyesi bulunuyor.Oyundaki kayıt sistemi anlık olarak ilerlediğinden dolayı yapacağınız seçimlerin geri dönüş şansı bulunmuyor.Oyun en başından itibaren aslında sizlere iki farklı oynanış yolu sunuyor.İsteğimiz dışında vampir olsakta yinede doktorluk kimliğimizden vazgeçmeden hastalıklı insanları iyileştirerek yeminimize sadık kalabilir yada içimizdeki susamışlığa çare arayabilliriz.

    Oyunun haritası küçük olsada aslında bu tarz bir oyun için yeterli düzeyde olduğunu söyleyebilirim çünkü her bölgede çok sayıda etkileşime geçebileceğiniz karakterler olup her birinin birbirinden farklı hikayeleri bulunuyor.Karakterlerle diyalog kurarak onlar hakkında daha fazla bilgi öğrenebilir hatta yeni görevler alabilirsiniz.Elbette isteği dışında vampir olmuş bir doktoru yönettiğimizden dolayı aslında bitmeyende bir açlığa sahibiz.Bu nedenle hızlı gelişmek istiyorsak karakterler hakkında ipuçlarını elde edebilir ve onlardan daha fazla deneyim sağlayabiliriz.Yüksek deneyim puanı elde etmek için tek yol hakkında tüm ipuçları elde edilmiş ve seviyemizin yetebildiği sağlıklı karakterlerden beslenmek olacaktır diğer türlü düşmanlardan elde edeceğiniz deneyim puanı oldukça düşük oluyor.Oyunu düşmanlar hariç sivilleri öldürmedende bitirebiliyorsunuz fakat çok fazla gelişemediğinizden dolayı yeteneklerinizde sınırlı kalıyor.

    Vampyrin en iyi olduğu noktalardan biriside diyaloglar olduğunu söyleyebilirim.Oyunda yer alan karakterlerle yapacağınız konuşmalar oyunun büyük bir kısmını oluşturuyor.Elbette aksiyon dozunun hangi oranda olacağı yine sizin alacağınız kararlarla belli oluyor fakat diyaloglar epey detaylı ve uzunlar.Ana karakterde olduğu gibi diyaloglardada kaliteli seslendirmelere yer verilmiş.Eğer karakterler hakkında bilinmeyenleri öğrenir ve sağlıklı olmalarını sağlayıp onlardan beslenirseniz açıkcası elde edeceğiniz deneyim puanlarıyla oldukça güçlü bir vampire dönüşebilirsiniz.Bunun sonucuda bölgelere doğrudan yansıyor.Sağlıklı insan sayısı azaldıkça yollarda dolaşan düşmanların ve vampir avcılarının sayısı artıyor ve salgın yayılıyor.En sonunda ise bölge tamamen düşman statüsünde oluyor.Elbette bu durumu görsel olarakta görebiliyorsunuz yani bölge sağlıklıyken gördüğünüz ortam salgın ele geçirdikten sonra yerini bambaşka ve daha kasvetli bir ortama bırakıyor.

    Vampyr'de karakterimizin ana özellikleri dayanıklılık-can ve kan seviyesinden oluşuyor.Özellikle aksiyon anlarında dayanıklılığı iyi kontrol etmek gerekiyor çünkü dayanıklılık biterse bir süreliğine hasar veremez hale geliyoruz.Oyunu en yüksek seviye olan 50 levelde bitirip tüm özelleştirmeleri yaptığım için sonlara doğru çok zorlanmadım fakat diğer senaryo ile oynasaydım fazla gelişemeyeceğimden dolayı muhtemelen sokaklarda karşıma çıkan 35 levelli npcleri bile epey zorlayıcı olurdu.Oyunda kullanabileceğimiz silahlar tek el ve çift el olmak üzere ikiye ayrılıyor.Çift el silahları daha fazla hasar ama daha fazlada stamina tüketiyor.Bunların dışında sersemleten-kan barını dolduran yan ekipmanlar olduğu gibi ateşli silahlarda yer alıyor.Kendimizi iyileştirmek için serumlar yapabilir yada vampir yeteneklerini kullanabiliriz.Oyunda elde ettiğimiz deneyim puanlarını sığınaklarda harcayıp uyuduktan sonra yeteneklerimizi gelişmiş olarak kullanabiliyoruz.

    Vampyr görsellik,seslendirme ve müzik kalitesi olarakta bu tarz bir oyun için yeterli kaliteye sahip,oyunun karakterimiz gereği sürekli gece ve kasvetli bir ortamda geçmesi açıkcası görsel kaliteyide daha iyi ortaya çıkarıyor.Unreal Engine 4 ile hazırlanan oyunun optimizasyonuda gayet iyi 4K En yüksek kalite seçeneklerinde 60 fps ile oynadım.Oyunun kontrolleri ise hem klavye-mouse hemde gamepad ile oynamama rağmen sorun çıkarmadı.Karakter seslendirmeleri ve oyun içi müziklerde bence yine başarılıydı.

    Vampyr,uzun yıllardır bu temada gelmeyen bir oyun eksikliğinide gidermiş oldu.Yapılan tercihlerin ilerleyişi doğrudan etkilemesi,kararların ve sonuçların oyuncuya bırakılması,ana karakterin uyumluluğu ve seslendirme başarısıyla bence bu tarz oyunlar içinde kendisine yukarılarda yer edinmiş oldu.Oyunu kendi adıma oldukça beğendim ve 32 saatlik oynanış süresi sonunda bitirdim.Oyun zaman zaman Steamde indirime giriyor ve Türkçe yamasıda mevcut bu tür oyunlara ilgisi olanların mutlaka denemesini öneriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 12 Aralık 2018; 18:34:38 >




  • Yetenekleri sıfırlayınca xp gidiyor mu yoksa yeniden dağıtabiliyor muyuz?

  • Güzel oyundu, müzikleri harikaydı. Kulaklığı takıp o karanlık atmosferde gezmek güzeldi. iyiliğin beş para etmediği bu dünyada madem bize vampir güçleri verilmiş ben de en kötü olup güçsüzü ezip önüme geleni kucakladım. Ülkeyi kurtardık ama sevdiceğimizi kurtaramadık. Ben zaten sonda onla kapışacağımızı falan sanıyordum kadınlara güvenilmez öyle olmadı öyle olsaydı bile onu da kucaklamaktan kaçınmazdım. Oyunun tek kötü yanı haritasının kısıtlı olması ve devamlı aynı yerde dolaşmak bir yerden sonra sıkıyor.
  • Diyalog ekranında okuduğumuz cümle yerine komple diyaloğu geçiyordu skip yapınca, hala aynı mı arkadaşlar ? Bu yüzden soğudum oyundan.
  • Oyunda bölgenin sağlığını düzeltmek için oradaki hasta insanlara ilaç vermemiz yeterli oluyor mu?

    Birde whitecapel bölgesindeki hemşire crane vampir oldu ve listemde kayıp olarak gözüküyor. Ancak kaçak dispansere yaklaştığımda içerde olduğunu görebiliyorum. Onun bu durumu bölge halkının sağlığını tehdit eder mi ? Gidip öldüreyim mı? Yoksa Ben dışarda kalanların sağlıklarına mı odaklanmalıyım?

    Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu almayı düşünüyorum.
    Klavye mouse ile zor diyorlar steam'de, xbox one PDP controllerım var ama klavye mouse ile zorlanır mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan187 -- 9 Ağustos 2019; 2:1:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok mu yardımcı olacak birileri? Oyunu almak istiyorum ama klavye mouse ile zorlanırmıyım acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ultrAslan187 kullanıcısına yanıt
    Çarşamba günü bitirdim.Klavye ve mouse ile oynadım.Hiç zorlanmadım bu ikili ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 10 Ağustos 2019; 10:43:16 >
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Oyun nasıl beğendiniz mi? Ve kaç saat sürüyor bu oyun? Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ultrAslan187 kullanıcısına yanıt
    Beğendim.Kombat sistemi dışında güzel bir oyundu.Ortalama 16-20 saat arası sürüyor.Ben 37 saatte bitirdim.
    https://howlongtobeat.com/game.php?id=35857
  • ultrAslan187 kullanıcısına yanıt
    Beklentini yüksek tutmazsan güzel. İndirim döneminde almanı tavsiye ederim. Ben 21 saatte bitirdim.
  • Bunca zaman şans vermeyerek hata yapmışım. Konusuyla, tercihlerin etkisiyle, atmosferiyle direkt kendine bağlayan bir oyun olmuş.
  • Xbox game pass dan indirsem türkçe yama kurabiliyormuyum arkadaşlar?
  • LostHope L kullanıcısına yanıt
    Hayır kurulamıyor.Microsft Store da şifreleme sistemi var.
  • Benim gibi yoğun diyalog severler için keyifli bir oyun, oyunun dili temiz ve rahat anlaşılır; atmosfer ve müzikler hoş.. içine çekiyor ama dövüş sistemi sanki olmamış. Ücretsiz Origin Access alan varsa oyun orada var oynayabilirsiniz.
    Türü ve hikâyeyi sevmeyenlere oyunun diğer özelliklerini de göz önünde bulundurarak pek öneremem (yoğun diyaloglar ve yavaş bir ilerleme var oyunda... fanı değilseniz sıkacaktır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 8 Kasım 2019; 9:59:12 >
  • Sonunda oyunu bitirdim hikayesi atmosferi ile keyifli bir oyun oldu. Oynanış biraz kötü olsa da belli bir zaman sonra alışıyorsun. Vampir temalı ve RPG severler için güzel bir oyun olmuş. Türkçe yama ile oyunun zevkide artıyor.

    Oyunun artıları
    - Geçtiği dönem gotik atmosferi
    - Grafikler ortalama ne çok kötü ne çok süper full ayar 1080p de oynadım 60 fps sabit.
    - İlgi cekici senaryo ilerledikçe merak uyandıran gidişat
    - Ana karakterin sesi çok iyi hayran bırakıyor.


    Oyunun eksileri
    - Oynanis cok yavan çıktığı yılına göre kesinlikle olmamış.
    - Silah çeşitliliği çok az oyun bitene kadar bir kilici upgrade yaparak bitirdim diğerleri çok hantal ve güçsüzdü

    10/7.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 7 Kasım 2019; 2:30:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben bu oyunu toplam 2 saat oynayıp silmiştim. benim sorunum savaş mekanikleriydi, inanılmaz hantal ve sıkıcıydı. bu oyunun ilerleyen kısımlarında yetenek vs. açınca değişiyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.