Şimdi Ara

///\\\ VAIO F SERİSİ FAN CLUB- 2010 ///\\\ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.265
Cevap
13
Favori
226.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maestro_of_world

    merhaba, bende vpc 11m1e/h aldım sony center dan ama kutu içeriğinde hiç driver cd si cıkmadı acaba bu durum normalmi yani internetttenmi driverları indirmeeliyim yoksa diğer alan arkadaslaarda cıktımı driverlar bilgi verirseniz sevinirim. Eğer sizin kutudan driverları cıktıysa bende gidip isteyeyim sonucta az para saymadık bu alete... cevaplarınızı bekliyorum.


    sony laptoplarda driver cdleri çıkmıyor harddısk ın ıcınde windows kurulumu ve vaio programları mevcuttur. f10 tusu ıle acılısta buraya gırıs yapabılırsın. sonysupport a kayıt yaptır serı numarası ıle o sayfada ındırılebılır guncellemeler ve drıverlerı vardır. kayıt olmadan da modelını sectıgınde ıcerıgı gormen mumkun. wındıws cdsı ıle format atma harddısktekı programları ve wındowsu sılersın. o yuzden recovery dvdsı olustur oradan yada acılısta kı gırısten ıhtıyac duydugunda format atabılırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankatg


    Arkadaslar,

    Sony VPCF11S1E

    ile

    Sony VPCF11Z1E

    arasindaki fark sadece RAM farki midir ? Z1E, yaklasik 600 TL daha pahali, gorunum ve donanim olarak baska farklar var mi ?
    Acil yardimci olursaniz cok sevinirim...

    BU iki model arasında arkadaşların saydığı özellikler dışında kasa rengi de var. Biri siyah diğeri premium siyah. Alan arkadaşlara; bu renk farkını karşılaştırabildiniz mi? Ben de bu iki model arasında kaldım ancak fan sesini dinledikten sonra biraz kafam karıştı?
  • mediafire sitesine upload yapmış olduğum ses dosyasında fan ile mikrofon arası 4 cm . Amacım fan sesinden çok fan yüksek devirde veya düşük devirde iken ıslık gibi sesin varlığını hatırlatmak istedim. Tekrar hatırlatıyorum bahsaetmiş olduğum olay mikrofon hilesi ve ses kartı sürücüsü güncellemeleri önceden yapıldığını vurgularım. Yüksek frekans sorunundan bahsetmiyorum...


    Recovery DVD leri malesef beraberinden gelmiyor... 4 adet boş DVD-R ler ile hemen recovery DVD lerinizi oluşturun ne olur olmaz... Cihazı ilk açan siz değilde satın aldığınız yerdeki elemanlar bazı ayarlarını yapmışsa ilk açılımda Türkçe ve İngilizce dahil birçok dilde kurma imkanınız vardı. Türkçe dışında başka bir dilde kullanmak isterseniz Recovery DVDlerle bu hallolmaktadır... Dil seçme her rocery sonrası bir kez seçebilirsiniz sonrada değiştirilemez.. Anca bir daha recovery DVD lerinden kurulum yapılmalı...

    Driver isteyenler sanırım TEMİZ Windows 7 veya farklık sürümlerdeki Windows 7 ler için(Ultimate Sürümü gibi..) gerekli tüm driver lar Sony'de standart yerinde kolayca bulabilirsiniz işte yeri : C:\Windows\Drivers altında hepsini bulabilirsiniz... Bendekinde ise 2 farklı klasör var INF ve EXE tümü 482 MB lık. Burda gerekli tüm programlar var. Sizlere tavsiyem güncel driver lar ve programlar için Sony resmi sitesinden güncel olanları indirmeniz... Buı da Sony resmi sitesindeki güncel ve mevcut driver ların indirme adresleri :

    http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?l=tr_TR&m=VPCF11Z1E_BI

    İstanbul Bilişim'de bence de satın almayın. Gerçek servis veremedikleri biraz daha ucuza satmaktalar. İşletim sistemi ve klavyeyi NİYE TÜRKÇE olarak ithal edemiyorlar anlaşılır değil... İstanbul Bilişim internetteki birçok şikayet sitelerinde çözüldü denilen sorunlar bile mağdur müşteriler tarafından çözülmemesinde şikayetçiler... Kısacası ucuz mal alıyorsunuz kusursuz hizmet beklemek İstanbul Bilişim için biraz abes kaçar... İstanbul Bişim GREY Garantili yani paralel ithalat olarak satış yapmaktalar...

    Aynı sembollerle dolu sonradan orjşnal olmayuan Türkçe tul takımlarının oluşturduğu İĞRENÇ ve komik durumu da şahsen şahit oldum. Yasal olmayan bir metodla işletim sistemini kısmen Türkçeleştirilmektedir... Herşeydfen önemlisi satın alınan cihaz İstanbul Bilişim kendisi açmakta klavyesini değiştirmektedir bu esnada bazı sorunlar çıkabilir ve zamanla açığa da çıkabilir ... Bir yakınım tutturdu İstanbul Bilişim ucuzdur ordan benim almamı istedi.... Yakınımın istedilklerine uygun olan bir dizüstü belirledim ama cihaz yeni seri olmasına rağmen üzerinde ıslak kırlı bezle temizlenmiş ve bu bezimn kurumasıyla oluşan çamur lekeleri heryerinde belli olmakta... Yani adamlar depoda açık bırakmışlar veya tozlu temizlemeye çalışmışlar ama tabi kurumasını beklemediklerinden rezaleti de gizleyemediler...

    İstanbulk Bilişim'de anlaşılmayan bir diyer durum ise cihaz zaten kendi stoklarına geldiğinde gerekli değişikliği ve Türkçeleştirmeyi yapıyorlar... Depolarında hemen ürünü getirmiyorlar... Epey bekletiyorlar... Ben tam 10 dakika bekledim. Gerçi depoları hemen altta bu kadar usun sürmesini anlayamadığımı rahatsız olduğumu söyledim.

    Kısacası İstanbul Bilişim'den ilk anlık ucuz gibi gözüksede de zamanla sizlere daha sıkıntı yaratabilir... İstanbul Bilişim yedek parça stoklaması vs.. de yok.. Bir parça bozuksa ithal edilmesini bekleyeceksiniz 30 günde anca gelir.. Halbuki İStanbul Bilişim dışındaki YETKİLİ bayilerinden alınanlarda hizmet ve yedek parça çok kısa sürede halledilmektedir... Birönceki bilgisayarım Lenovo (IBM) idi ve anakartı arızalıydı 4-5 günde yenisi ile garanti kapsamında değiştirildi... Aynı şekilde HP marka pocket PC vardı onunda board u bozulmuştu kısa sürede depolarındakşi yedek parçasıyla ücretsiz değiştirildi...

    İstanbul Bilişim'den ürün alanların BAZILARI ne hikmsetse kullanıcı hatası diye garanti kapsamında tamir edilmemesi çok düşündürücü... Bu tip şikayetler vs.. internette birçok şikayet sitelerinde ortaktır.

    İstanbul Bilişim satış elemanları karşısındakini cahil sanıp ellerinde kalan eski satılmayan FW serisi 1600x900 Eco Brite ekranlılara X-BLACK diye basa basa kendinden emin konnuşması ve kendi kullandıkları DELL marka dandilk ekranlıların bile X-BLACK olduğunu savunacak kadar profesyonellik dışı birkaç elemanla bizzat karşılaştım.

    İstanbul Bilişim ayrıca Sony F serisindeki aşırı yüksek fiyatlarını resmi olan fiyatların açıklanmasıyla hemen daha düşük seviye çekmişlerdir... Birileri zaten stoklarında yok sadece fiyat belirliyorlar demesinler F serisi 1600*900 İstanbul Airport AVM deki İStanbul Bilişim de bizzat gördüm. Ne hikmse diğer bayiler daha gelmedi diye yalanmaları çok ilginçti ... BEnde arayın sorun Airport şubenize dedim adamlar oralı bile olamdan geçiştirdiler ..

    İstanbul Bilişim'den almadan önce kapsamlı düşünün...




  • o değilde bi kulüp kursa biri f serisi kullananlar kulübü diye güzel olur sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF34 -- 4 Mart 2010; 22:29:32 >
  • yaw arkadaslar ben de bi vaio edinmek istiyorum ancak en düzgün en uygun nerden alınr?
  • maestro of world
    ürünü ne kadara ve nerede aldığını paylaşırsan çok sevinirim.
    tabi bi de eğer kullanma fırsatı bulduysan fan sesi ve ısınma olayına açıklık getirirsen çok iyi olur.
    bunun dışında ürünün genel artıları ve eksileri tabiki
    ben de bu ürünü almayı düşünüyorum,eğer çabuk dönebilirsen çok sevinirim
  • İstanbul bilişime 2,3 hafta önce uğradım. Sony Vaio F serisini sordum. Mecidiyeköy şubesinde duran uzun boylu top sakallı bir satış elemanları var o bana "Şuan yok ama 10 gün için gelecek." dedi. 10 Gün sonra yeniden gittim Mecidiyeköy mağazalarına yine notebook yoktu, bu sefer başka bir eleman vardı ona sordum "Bu sıralar gelmeyecek." dedi.

    Velhasıl kelam orada ki uzun boylu elemanın başka konuşmalarına da şahit oldum her modele "şu kadar sürede gelecek." diyor. Ama her personel farklı bir şey söylüyor. Ürünleride Sony E. garantili değil, teknik servisleri de çok kötü deniyor. Ucuz etin yağnisini yapmamak için uzak durmak gerekiyor. :)
  • Önce kullanım amacınızı iyi belirlemelisiniz. Ona göre birçok farklı Sony serileri var...

    İlla Sony diye tuturmayın.. oyun hastası iseniz başka marka alın... Ama onlarda da Sony de olan birçok özellikler de yok... Tercihi öncelikleriniz belirleyecektir...


    İstanbul Bilişim bence UNUTUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 4 Mart 2010; 23:48:20 >
  • 5 sayfa boyunca fan sesini yazdık durduk hala fan sesi varmı, ısınıyormu, diye soran arkadaşlara yuh diyorum. emeğe saygı yav az, millete faydamız okunsun diye uğraşıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeaDMasH

    yaw arkadaslar ben de bi vaio edinmek istiyorum ancak en düzgün en uygun nerden alınr?



    uppp =)) ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obsumer

    Taptaze bir Sony Vaio VPCF11S1E/B İ7 serisi bir dizüstü aldım. Çalıştığım kamu kurumundaki odamda dizüstünden çıkan fan sesi, yan masalardaki arkadaşları rahatsız etti o kadar yani... Asusum Dell'im benim canlarım. Bunu söylerken diğer 4 çekirdekli markaları kullanmadığımı belirtmeliyim. Ama kulaklarım uğul uğul ötüyor yahu. Kulağını seven bu seriye yaklaşmasın. Dizüstünün testini aldığınız yerde yapsanız bile gürültülü ortamda anlayamıyorsunuz sesi... Evde ya da iş yerinde durum çok fena. İnanmayan bana mail atsın iş yerim Göztepede bir Sony dinletisi yaparım. obsumer@mynet.com bizde yalan yok.
  • Beyler,

    VPCF11S1E almak istiyorum ben de, nereden alinabilir ? Taksitli olmasi sart, alanlar nerden aldi ?
  • ben hepsisony.com aldım. asıl adresleri istanbuldaki kanyon iş merkezindeki sony bayisi. benimle ilgilendiler sağolsunlar. istanbuldaysan git elden al, benim gibi kargo bekleyip çatlamazsın reklam olmuyor değilmi bu, güvenilir yer sordu arkadaş diye söyledim. bide obsumer arkadaş abartmış olayı. bende de aynı pc var, böyle ilginç yorumları nasıl yapıyorsunuz hayret doğrusu. FAN SESİ PERFORMANCE MOD AÇILDIĞINDA ARTIYOR. arkadaş o ayarı nerden yapacağını bilemediği için böyle birşey yazmış. o kadar rahatsız etseydi şimdi serviste olurdu benim pc. insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samwise42 -- 5 Mart 2010; 20:16:29 >




  • İlginç bir durmu sizlerle paylaşmak istiyorum :

    Orjinal işletim sisteminde birsürü demo gereksiz programlar var. Bu yüzden bu tip gereksiz programların olmadığı Windows 7 Home Premium Türkçe 64 bitlik DVD si ile TEMİZ kurulum yaptım. Performans sonucunda işlemci puanlaması normal işletim sisteminde birsürü gereksiz programlarla beraber bilindiği gibi puanı 7 iken bendeki temiz windows kurulumu ile puanı 7,1 e yükseldi. Sistemde Eset Smart Security 4 yüklü ve birçok uygulamada açık olduğunu hatırlatırım.

    Ekteki dosyada ekran görüntüsü var.


    Test edergen güç modu "Dengeli" modunda idi... Bu sonuç alırken hile filan yok. F serisi aynı işlemciye sahip olanlara tavsiye ederim onlarda aynı sonucu alacaklardır

     ///\\\ VAIO F SERİSİ FAN CLUB- 2010 ///\\\


     ///\\\ VAIO F SERİSİ FAN CLUB- 2010 ///\\\



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 5 Mart 2010; 22:13:12 >




  • @xfacts, bende de durum boyle;

     ///\\\ VAIO F SERİSİ FAN CLUB- 2010 ///\\\
  • Bu gün bir Sony bayisinde F serisini inceledim 11M 2350 tl ,11S 2950 t lve 11Z 3600 tl idi Z ve S serisinin ekranları biraz daha canlı geldi bana. 11M modeli bana yeter diye düşünüyorum ancak FW serisinin kasası magnezyumdu galiba bunlar plastik herhalde FW serisi kasa olarak daha kaliteli değilmi arkadaşlar.
  • F serisinin tamamı magnezyum kasadır. F serisi çok eski olan FW ye göre birçok konuda daha üstündür... Hem donanım hem de işçilik olarak..


    Farklı windows puanlamasının sebebi tam olarak anlamaya çalışıyorum ama görüldüğü gibi puanlamada çeşit çeşit... İlginç bir durum... Mantıklı bir cevap şahsen bulamıyorum...
  • Bende Ultimate x64 kurulu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AX6

    Bende Ultimate x64 kurulu.


    Puan farkinin sebebi bu demisim gibi olmus. 1-2 puanlik farkliliklar bence normal. Surucu farkliliklarinin da etkisi vardir muhtemelen.
  • Windows sürümlerin farklı olması nasıl etkiler ki? Bir dayanağı olmalı... Sonuçta driverlar aynı.. Sadece işletim sistemlerin sürümleri farklı ...

    Haftasonu Ultimate 64 bitliği kuracağım... Eğer bir fark varsa artık ultimate sürümüne devam edeceğim..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.