Şimdi Ara

Vaillant kombi arızaları cevaplanır (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
20
Favori
120.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Vaillant TurboTec Pro kombimiz var. Sorunumuz ateşleme yapmıyor, dolayısıyla su ısınmıyor. Bazen ateşliyor, birkaç saniye sonra duruyor. Sorun ne olabilir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_

    Arkadaşlar Vaillant TurboTec Pro kombimiz var. Sorunumuz ateşleme yapmıyor, dolayısıyla su ısınmıyor. Bazen ateşliyor, birkaç saniye sonra duruyor. Sorun ne olabilir acaba?

    bakılması lazım nedir

  • Selamun aleyküm

    Ustam vaillant kombimiz arıza yapmıştı. Bi usta gelip tamir etti.

    Yanlıız kombi 10 13 senelik

    Bardan çıkan iki kablo var birisi bakır dönerek bakır borunun içine giriyor diğerinin ucunda 3 4 cm bakır çubuk var boşta duruyor birde kekepçe gibi birşey var bunları takmayı unutmuş galiba napayım gelmiyor da ben hapacam mecburen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrecan606 E kullanıcısına yanıt

    Aleykumusselam.

    Bişey yapmana gerek yok, lüzümlu bişeydeğil.

    Çok istiyorsan soldaki çıkış borusunun üzerine dediğin kelepçe ile kelepçele, kelepçeyle beceremezsen klipse bağla önemsiz bişey. Kaloriferin sıcaklığını tahmini gösterir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustam. Çok saol


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Vaillant'ın yetkili servisine güvenebilir miyim? Bende de meşhur f28 hatası var yıllardır ama internette gördüğüm yorumlar yüzünden servis çağırmaya korkuyorum. Sürekli parça değiştirip para almalarına rağmen sorunun devam ettiğinden yakınıyor herkes.


    Kışın kombi çalışırken hiçbir sıkıntım yok ama kalorifer kullanımı bitince yani yazları kesinlikle sıcak su gelmiyor. F28 hatası verip duruyor. Dün kırmızı ışık yanmadan önce kombinin içinde tok bir ses gelmeye de başladı. Sanki minik bir patlama oluyor gibi. Ayrıca fan motoru da sallantılı çalışıyor. Kaça patlar acaba? 3 aşağı 5 yukarı bir fiyat verebilir misiniz?

  • Sormadan önce patlamalı yanmayı da söylemişsinki bu arızanın cevabı, patlamalı yanmanın sebebi ateşleme çubuğunun zamanla ısınıp ateşleme yerinden uzaklaşması sonucu farklı yere kıcılcım çakması. Bazen normal yere çakar yanar, bazen uygunsuz yere çakınca içeri gaz doluncaya kadar kıvılcım gaza ulaşamaz ve içeri gaz dolunca yanıp gümleme yapar bazende kıvılcım gaza ulaşamaz ve hiç yanamadan arızaya geçer. Ateşleme çubuğu yakınlaştırılacak ve gaz çıkışının tam ortasına hizalanacak. Çubuğun normalde ucu kararır, yanlış yere attığı için beyaz çanağın dibinde kararma yapar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max Damage

    Selamlar. Vaillant'ın yetkili servisine güvenebilir miyim? Bende de meşhur f28 hatası var yıllardır ama internette gördüğüm yorumlar yüzünden servis çağırmaya korkuyorum. Sürekli parça değiştirip para almalarına rağmen sorunun devam ettiğinden yakınıyor herkes.


    Kışın kombi çalışırken hiçbir sıkıntım yok ama kalorifer kullanımı bitince yani yazları kesinlikle sıcak su gelmiyor. F28 hatası verip duruyor. Dün kırmızı ışık yanmadan önce kombinin içinde tok bir ses gelmeye de başladı. Sanki minik bir patlama oluyor gibi. Ayrıca fan motoru da sallantılı çalışıyor. Kaça patlar acaba? 3 aşağı 5 yukarı bir fiyat verebilir misiniz?

    Servis ağı yaygın olan firmalar için genel olarak şu söylenebilir;

    Yetkili servis bozuk olmayan parçayı değiştirmez.

    Abla yada abi beyni yanmış diyerek 20 TL maliyetli parça için 1500 TL talep etmez.

    Makinenize ve evinize ait herhangi bir şeyi çalmaz.

    Bu ve bunun gibi birçok olumsuzluktan kurtulmuş olursunuz fakat;

    Yedek parça fiyatları pahalıdır

    İşçilikleri pahalıdır

    Sebebi bellidir. Devlete takır takır vergi öderler.


    Arızanız için ise;

    Fan motoru temizlenirse düzelebilir lakin servis personeli bunu yapar mı bilemiyorum. Değişim gerekirse 600-700 fan tutar

    Patlama olayı anlattığınız kadarıyla bakım eksikliği de olabilir gaz gurubu da olabilir. Gaz gurubuysa yaklaşık 900-1000 arası da o tutar ki özel servis çağırsanız da gaz gurubunun yan sanayi üretimi olmadığı için yine o fiyatlar talep edilir.





  • 24 yıllık kombi.

    Modelini şu anda yanlış yazabilirim ama babamların kullandığı VCW TR 240 XE 1997 yılında aldığımız bacalı vailantımız var.

    Uzun zamandır servis bakım görmedi. Babam kendisi arada sırada ince bakır borularını temizler durur. Nisandan beri kullanılmadı. şimdi kullanılmak istendiğinde ise çakmağı çakıyor ancak gaz gelmiyor doğal olarak alevlenemiyor ve hataya geçiyor. (Hatta gaz var)


    Neleri kontrol etmek ve ne yapmak gerekir?

  • sirkülasyon pompası swici(prosestatı)gaz vanasını açar. uzun süre kullanılmayan kombilerde pompa sıkışması olur. eğer pompa sıkışık değilse gaz vanasının üzerinde pompa siwici(prosestatı) var, o sıkışmıştır.

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    teşekkürler. kurcalayalım bakalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    basınç yükselmesinin sebebinin en kolay anlaşılan kombi belkide bu kombidir. bunun için kırk dereden su getirmenin anlamı yok. kaloriferi boşaltırsın doldurma musluğunun rakorunu sökersin herşey belli olur. musluk kaçırıyorsa musluk arızalı yoksa eşanjör arızalı.
    kombinin geri kalan ömrünü söylemek zor. üretilen en sağlam kombilerden. annemlerde var. 17 yıldır filitreyi sökmedik(oksijen bariyerli boru). çok yıllar önce bişeyi değişti hatırlamıyorum(eşanjör olabilir) o zamanlar kombiyi açmayı dahi yapmıyordum(ildışında çalışıyordum)

    Merhaba.Daha önce yazmıştım kombi kendi kendine su basıyordu dediginiz gibi doldurmamuslugu çıkmıştı. Ayrıca pompa bozulmuştu çıkma pompada taktırmıştık. Vaillant vuw serisi 2007 beri kullanılıyor. son 1/2 yıl içinde çeşitli arızalardan 1000 TL yakın para harcandı.


    Geçen yine kendi kendine su basmaya başlamış özellikle geceleri bu çogaldı.Yetkili servis geldi doldurma muslugunu kontrol etti arıza ondan degil eşanjör delik dediler 1500 TL masraf çıkardılar. 100 TL seris ücretini verip gönderdik.


    Artık kombiden soguduk yetti. Baymak Lambert attivo 24 Ln alacagız.Biliyorum aynı kalitede ürün degil ama vaillant hem yaşı geldi hemde 1500 TL arıza ücreti fazla geldi. Özel servis olarakta düzgün işinibilen birisini tanımadıgımızdan yeni kombi alma yoluna gidecegiz. İnternete bakınca vaillant vuw için 250 TL civarında eşanjör fiyatları var ama açıkçası biz biraz bıktık. Servis 500/600 TL deseydi yaptırmayı düşünürdük hadi en fazla 800 TL.


    Biz parça parça kombi parası ödeyecegiz neredeyse.En iyisi yeni cihaza yönelmek. Vaillant kalitesinde olmayacak ama yapacak bir şey yok.





  • @ebu abdillah tekrar merhaba. Eşanjörü delik vaillant vuw 242-3 kombinin 500 TL degiştirmek mantıklı mı? Daha önce pompasını ikinci el olarak degişmiştik. Yetkili servis 1500 TL istiyor dışarda 500 tl civarına fiyat verenler var.



    Yada sıfır olarak baymak lambert attivo 24 LN kombiyi mi taktıralım?


    Hangisi daha mantıklı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 5 Temmuz 2021; 23:42:30 >
  • alembizim kullanıcısına yanıt

    Eşanjörün delik olduğunu pek sanmıyorum, yine musluk olabilir. Eğer eşanjör delikse 500tl normal. Yeni kombinin anavtajlı tarafı yakıt konusunda enaz yüzde30 farkedecek olması. Yakıt konusu olmasa değiştirme derdim ama yakıt ve ses farkeder


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    Eşanjörün delik olduğunu pek sanmıyorum, yine musluk olabilir. Eğer eşanjör delikse 500tl normal. Yeni kombinin anavtajlı tarafı yakıt konusunda enaz yüzde30 farkedecek olması. Yakıt konusu olmasa değiştirme derdim ama yakıt ve ses farkeder

    Yetkilli servis sizin daha önce dediginiz gibi geldi muslugu kontrol etti.Zaten musluk yeniydi. Özellikle geceleri basınç yükseliyor. Öncekinde doldurma musluguydu bu sefer eşanjör.Onlardan bunun iki sebebi oldugunu muslugu konrol ettigini söyledi sorun eşanjörde yani.



    3850 TL baymak lambert attivo 24 ln aldık.Bakalım taktırması vs ne kadara patlayacak.


    Eşanjör için İki yere fiyat sordum birisi 600 TL dedi.Bir tanıdık ise 400 TL dedi.Ama bu kombide iki eşanjör varmış bunlar patlak olan ana eşanjördür dediler sadece onu degiştireceklerdi.Yarın birgün digeride patlar yada başka arıza açar artık soguduk.


    Vaillant pahalı geldi. Bizde isim olarak bildigimiz en ucuz kombiyi aldık. Yoguşma namına birşey beklemiyoruz.Kıracı kullanacak zaten.Dogru düzgün bakım yapılmıyor.Bakım yapın diyince kırk dereden su getiriyorlar bekliyorlar ki en ufak şeyi ev sahibi yapsın.


    Kombi arıza yapsa karışmazlar bakım yaptırmazlar.Daha önce adamın evde duyu bozulmuş geldi ne yapayım diyor git bir milyoncudan al degiştir dedim.Degiştiremiyorsan al getir ben degiştiririm dedim.Gitmiş almış degiştirmiş çıkarken duyu komple sökmüş götürmüş.3/5 TL duy.


    Aslında vaillant 13/14 yıl iyi dayandı.Son iki senedir arıza açmaya başladı yoksa saat gibiydi.Dogru düzgün bakım görmedi.Ortalamaya vursanız ömrü boyunda 3/4 Yılda 1 bakım anca görmüştür.



    Vaillantla yolumuz buraya kadar... Bakalım baymak umarım arıza açmaz başımıza...





  • Merhaba arkadaşlar,

    Kombimizin modeli Vaillant vuw tr 242/2-3 r2 petekler ısınıyor fakat sıcak suyu açınca herhangi bir tepki vermiyor. Alev işareti yanmıyor. Alev yok uyarısı vermiyor. Soğuk su ile sıcak su arasında herhangi bir tazyik farkı yok. İkisi de tazyikli akıyor. İnternetten baktığımdan anladığım kadarıyla akış türbini ve 3 yollu vanadan olabileceğini düşünüyorum fakat emin değilim. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: matesis514

    Merhaba arkadaşlar,

    Kombimizin modeli Vaillant vuw tr 242/2-3 r2 petekler ısınıyor fakat sıcak suyu açınca herhangi bir tepki vermiyor. Alev işareti yanmıyor. Alev yok uyarısı vermiyor. Soğuk su ile sıcak su arasında herhangi bir tazyik farkı yok. İkisi de tazyikli akıyor. İnternetten baktığımdan anladığım kadarıyla akış türbini ve 3 yollu vanadan olabileceğini düşünüyorum fakat emin değilim. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Sıcak suyu açtığınızda hiç bir tepki yoksa problem Akış tribününden kaynaklıdır (Aqua Tribün). Yan sanayi almanızı yada özel servise yaptırmanızı tavsiye etmem çünkü bu ürünün yan sanayi olarak yapılanı düzgün çalışmıyor ve çok kısa süre sonra tekrar bozuluyor.

    Ucuz bir parça yetkili servis çağırın maksimum 150-200 tutar.





  • Merhaba Vaillant ecotec pro vuw tr 286/5-3 yoğuşmalı kombi aldım. Servis kurulumunu yaptı. Ancak sıcak suyu kullandığımız zaman su aşırı ısınıyor kombide derece 60 Lara kadar çıkıyor. Yeni kombide ayarlanan su derecesinin bu şekilde artmasının sebebi nedir?

    (Hem duş başlığında hem de mutfak suyu açıldığında aynı Sorun var)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Vaillant ecotec pro vuw tr 286/5-3 yoğuşmalı kombi aldım. Servis kurulumunu yaptı. Ancak sıcak suyu kullandığımız zaman su aşırı ısınıyor kombide derece 60 Lara kadar çıkıyor. Yeni kombide ayarlanan su derecesinin bu şekilde artmasının sebebi nedir?

    (Hem duş başlığında hem de mutfak suyu açıldığında aynı Sorun var)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ebu abdillah

    Merhaba Vaillant kombim düşük sıcaklık ayarında çalışamıyor, tık tık ses yapıyor bir türlü ateşlemiyor. Sıcaklık ayarı biraz yükseltince sorunsuz çalışıyor. Bir video çektim bununla ilgili linki aşağıya bıraktım. Arızası ne olabilir rica etsem yardımcı olabilir misiniz?


    https://disk.yandex.com.tr/i/YRmtLS9xK54tGw

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.