Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.158
Cevap
82
Favori
381.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lambalar geldı,,pek yapan yok sanırım bu sekıl önler ornınal var arka lambalarada pareler kablo cekeyım ,su an baska yapacak bişi yok..
  • frantic2 kullanıcısına yanıt
    konfor beynine tek pin ile bağlantı yapılıyor.bu yüzden siz arkaların bağlantılarını öndekilerden paralel alacaksınız.kabloları kapı eşiklerinden veya vites kutusu ve kol dayamanın altından götürerek.kolaygelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airtrafficontroller

    konfor beynine tek pin ile bağlantı yapılıyor.bu yüzden siz arkaların bağlantılarını öndekilerden paralel alacaksınız.kabloları kapı eşiklerinden veya vites kutusu ve kol dayamanın altından götürerek.kolaygelsin

    tskler arkadasım bılgıler ıcın..
    bu arada konfor beynı neresınde aracın polo 2016
    herkez bır sey bagladıgında kodlama falan dıyor yenı oldugumuz ıcın acemı olduk..kucuk elektrık ıslerını kendım yaparım tıtızce..ön torpıdo lamba bagladım..dedım önlerde ayak aydınlatma var arkalarada takayım..
    dedıgın gıbı onlerden arka lara parelel cekeyım kodlama gıbı işim olmuyacak o zaman
    bugun 17.1.3 VAGCOM VAG COM 17.1 VCDS HEX CAN USB Arayüzü kablo+led ayak lambalarıda geldi aynı orjınal olanlardan.. geldı..bır laptop bulup bır seyler yapayım bır gun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 26 Nisan 2017; 21:32:45 >
  • hocam araç aynı değil ama fikir vermesi açısından şu video yol gösterebilir,
    https://www.youtube.com/watch?v=wpiCzQ4g_ns

    spesifik olarak polo 2016 nın konfor beyni nerdedir bilmiyorum ama vag grubu araçlarda konfor beyni direksiyonun altında fren pedalı üstü veya ayak dayama kısmının üstünde biryerde oluyor ama sizin onunla bir işiniz yok aracın bağlantısı zaten varmış.

    benim aracımda var ayak altı aydınlatma çok memnunum ama bendeki de ambiyans şeklinde kodlanamadı sadece kapıları açınca yanıyor
  • sgl bılgıler ıcın...
  • slm
    ww polo 6c arac için
    wag com kablom geldı ..
    laptop bulup ozellık acmak ıstıyorum .. uzerınde gelen cd yı kurdum
    vcds 17,1,2 programını araca baglandım hata taraması yaptım hepsı normal hata bulunamadı hepsı normal

    bazı gızlı ozellıklerını acmak ıstıyorum,fakat kodların oldugu yere gırdım tam neyın nereye gırılıyor yanşlıs olmasın dıye bır sey kaydetmeden cıktım
    acmak ıstedıgım ozellıkler.
    1 *EMLİYET KEMERİ İKAZ SESİ KAPATMASI
    2 GÜNDÜZ FARI AÇMA KAPAMA ÖZELLİĞİNİ AKTİF ETME ekrandaki menüye
    3 AUTO KONUMDA KLİMA HIZININ GÖRÜNMESİ
    4 SELEKTÖRDE SİS FARI NIN ÇALIŞMASI
    5 yakıt deposunun dolması için alınması gereken yakıtın litre olarak gösterimi
    uygun olan kodlama bolumune gırıyorum
    byte ve bit nasıl nereye giriliyor orada takıldım..yanlıs bişi olmasın dıye birsey yapmadım..
    kodlama nasıl yaparım programla bıraz bılgı vermenız munkunmudur.
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 30 Nisan 2017; 13:9:9 >
  • Aslında 09 Cent.Eleckt. Long coding kısmına girince açılan pencerede üst kısımdan Byte lara tıklayınca alt kısımda hangi özelliği aktif ya da pasif edeceğinizi yazıyor. Özelliği solundaki tik ile açıp kapatabiliyorsunuz. Sonunda sol üstten exit e basıp bir önceki ekranda Do It e basmak gerekiyor. Fakat önemli olan hangi özelliğin ne işe yaradığından emin olmak!!! Nette bol miktarda ekran görüntüsüyle işlemlerin tarifine ulaşabilirsiniz. Ya da yakınınızda bilen birinin bir kez göstermesi yeterli gelecektir. Şahsen İst. Anadolu yakası Ümraniye'ye yakınsanız yardımcı olmaya çalışırım.

    İyi forumlar, iyi kodlamalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek

    Aslında 09 Cent.Eleckt. Long coding kısmına girince açılan pencerede üst kısımdan Byte lara tıklayınca alt kısımda hangi özelliği aktif ya da pasif edeceğinizi yazıyor. Özelliği solundaki tik ile açıp kapatabiliyorsunuz. Sonunda sol üstten exit e basıp bir önceki ekranda Do It e basmak gerekiyor. Fakat önemli olan hangi özelliğin ne işe yaradığından emin olmak!!! Nette bol miktarda ekran görüntüsüyle işlemlerin tarifine ulaşabilirsiniz. Ya da yakınınızda bilen birinin bir kez göstermesi yeterli gelecektir. Şahsen İst. Anadolu yakası Ümraniye'ye yakınsanız yardımcı olmaya çalışırım.

    İyi forumlar, iyi kodlamalar.

    bilgi için sgl
    bıraz karıstırdım...byte ve bıt olayı ılk etap karısık geldı..onun ıcın bırsey yapmadım..
    bırdefa gorsem yaparım .
    bır yerden yardım buluruz mutlak..
  • Selam arkadaşlar.Lütfen yardım. Ben de vag 12.12 kablosu var. Kendi golf 7 de sorunsuz kodlamaları yaptım. Sonra çok anlarmışım gibi forumdan arkadaşlara yardımcı olmak maksatı ile bir kaç araca da yaptım. Ancak en son 2011 golf geldi. Sahibine golf 6 hiç yapmadığımı söylememe rağmen deneyelim dedik. Ancak şimdi ne arka kapılar kilitleniyor ne de arka camlar açılıyor. Oto scan yaptım kaydettim ancak nasıl geri yükleme yapacağımı bilmiyorum. Oto scandeki numaralar çok karışık gözüküyor. Yaptığım işlem logları da duruyor ancak Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Şimdiden Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeharun

    Selam arkadaşlar.Lütfen yardım. Ben de vag 12.12 kablosu var. Kendi golf 7 de sorunsuz kodlamaları yaptım. Sonra çok anlarmışım gibi forumdan arkadaşlara yardımcı olmak maksatı ile bir kaç araca da yaptım. Ancak en son 2011 golf geldi. Sahibine golf 6 hiç yapmadığımı söylememe rağmen deneyelim dedik. Ancak şimdi ne arka kapılar kilitleniyor ne de arka camlar açılıyor. Oto scan yaptım kaydettim ancak nasıl geri yükleme yapacağımı bilmiyorum. Oto scandeki numaralar çok karışık gözüküyor. Yaptığım işlem logları da duruyor ancak Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Şimdiden Teşekkürler.

    09 Cent.Elect. Long coding Byte 3 tekileri tikle.

    https://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.myturbodiesel.com%2Fimages%2Fa6%2Fwindow-remote-2010-golf.png&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.myturbodiesel.com%2Fwiki%2Fcomfort-window-function-with-vcds-key-fob-remote-operation%2F&docid=AA9fv8pI60d_vM&tbnid=TMkLHxscZr47dM%3A&vet=10ahUKEwjl_rq8p9PTAhXHVBQKHS8qDaYQMwgeKAAwAA..i&w=714&h=303&client=ms-android-asus&bih=559&biw=360&q=vcds%20comfort%20komfort&ved=0ahUKEwjl_rq8p9PTAhXHVBQKHS8qDaYQMwgeKAAwAA&iact=mrc&uact=8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 model aralık çıkışlı seat İbiza aracıma vagcom kablosu almak istiyorum.Geçen ay Çinden 17.1.3 kablo getirdim işin içinden çıkamadım.Nedeni ise bu forumlarda gördüğüm menülere hiç benzemiyor olması 87 inçi sayfada fotoğrafta koydum.Bana 16.8.3 kablomu önerirsiniz.Yoksa 15.7 kablomu fikirlerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurbugras

    2016 model aralık çıkışlı seat İbiza aracıma vagcom kablosu almak istiyorum.Geçen ay Çinden 17.1.3 kablo getirdim işin içinden çıkamadım.Nedeni ise bu forumlarda gördüğüm menülere hiç benzemiyor olması 87 inçi sayfada fotoğrafta koydum.Bana 16.8.3 kablomu önerirsiniz.Yoksa 15.7 kablomu fikirlerinizi bekliyorum.

    Baştaki rakam model yılını gösteriyor. Yani 15.7 kablo ile 2016 yılının bir iki çeyreğinde üretilen araçları destekler. Son sürüm geriye dönük tüm araçları destekler. Klon olunca uyumsuzluk anormal karşılanmamalıdır. VCDS programının da sürümü değiştikçe ekranlar değişebilir. Amaç üç aşağı beş yukarı aynıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rsimsek cevabınız için teşekkür ederim.Açaba siz hangi sürüm kablo kullanıyorsunuz.Benim arabam 2016 aralık çıkışlı.Çok
    yerde okuduğum kadarı ile 16.8 sürüm kablolar sorunlu imiş.Onun için 15.7 kabloyu tavsiye edermisiniz.
  • Bendeki 15.7.0. 2016 araçta deneme şansım olmadığından bir şey diyemiyorum. BCM modulu hangi modelde değişti bimiyorum. Yakındaysanız deneyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurbugras

    rsimsek cevabınız için teşekkür ederim.Açaba siz hangi sürüm kablo kullanıyorsunuz.Benim arabam 2016 aralık çıkışlı.Çok
    yerde okuduğum kadarı ile 16.8 sürüm kablolar sorunlu imiş.Onun için 15.7 kabloyu tavsiye edermisiniz.

    2016 Aralık çıkışlı bir araçta 15.7 kablo çalışmaz. 15.7 sürüm demek 2015 yılı 7 ayda çıkan sürüm demek. 16.8 sürümden sonra eski menülerde değişim oldu. 17.1.3 kablo şuan son sürüm ve aracınızı destekleyen sürüm de o. eski sürümlere boşa para vermeyin kullanamazsınız. yeni menü eskisinden farklı ama kullandıkça alışırsınız. Aldığınız kablo ucuz çin çakması olunca bazı birimleri görmemesi ve desteklememesi normal ama hiç işlem yapmıyorsa orada farklı bir sıkıntı vardır. Bu kablolarda fiyat ve kalite arasında doğrusal bir bağlantı var. ürün sürümleri ve kaliteleri hakkında bir blog yayınlamıştım, burada geniş bilgi bulabilirsiniz...


    http://ertwas.blogspot.com.tr/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek

    Bendeki 15.7.0. 2016 araçta deneme şansım olmadığından bir şey diyemiyorum. BCM modulu hangi modelde değişti bimiyorum. Yakındaysanız deneyebiliriz.





    İmzanızda ki araç Skoda Yeti ise 15.7 sizin için yeterli olacaktır. Bizler gibi amatör olarak kodlamalar ile uğraşan insanların kullanmış olduğu kodlamaları açabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 5 Mayıs 2017; 23:30:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek

    Aşağıdaki bir özellikleri açabilmişken, gündüz farları ile arka park ya da arka stopları park seviyesinde yakma kodlarını uygulayamadım. Bendeki 15.7.0 sürüm klon kablo ile bu kadar yapılıyor olabilir. Elinde başka sürüm değişik bir kablosu olanla da denemek isterim.

    quote:

    1. Araç hareket edip 15km/sa hıza ulaştığında kapıların otomatik kilitlenmesi.
    Araç durduğunda kontak anahtarının çıkarılması ya da şoför kapısının açılması ile tüm kilitler açılır.
    2. Dönüş farı olarak dönülen taraftaki ön sis farının yanması.
    3. Geri viteste ayna joystiği R deyken sağ aynanın kaldırımı gösterecek şekilde aşağı inmesi,
    aynı zamanda farlar açıkken ön sislerin de yanması. Bir süre ileri gidince aynanın eski konumuna gelmesi.
    4. Sisler açıkken selektör yapınca sislerin sönmesi.
    5. Konfor (tek tık)/otoban sinyal sayısının 3 ten 4 e çıkarılması.
    6. Kumandadan açma tuşuna tek basınca sadece şoför kapısının, ikinci basışta tüm kapıların açılması.
    7. Açma tuşuna basılı tutunca camların ve cam tavanın açılması, kapatma tuşu ile tersi.
    8. Gündüz farlarının elle açılıp kapanması; selektörde tutarken sağa sinyal ve kontağın açıldıktan sonra 3 saniye tutularak açılması. Sola sinyal ile kapatılması.
    9. El frenini çekince açık olan gündüz farlarının sönmesi/kapanması.
    (09-Cent.Elekt.->Coding->Long Coding Helper->LCode2 den Bayt 11, Bit 0 işaretlenerek)
    10. Coming Home özelliğinin park edip arabadan inerken yapılan selektör ile sis farları üzerinden elle 10 sn. (adaptasyondan ayarlanabiliyor) geri sayım ile başlatılması/yapılması.
    11. Arka sol sis lambası ile arabanın kapısının açılması ile emniyet tedbiri olarak yanması.
    12. Belli hızlarda panik frende abs devreye girdiğinde arka dörtlülerin yanması. ?
    13. Selamlama/Karşılama, kontağı açınca devir ve hız ibrelerinin sona gidip sıfıra inmesi.
    (17-Instruments->Adaptation->Listeden Staging/indicator_celebration Yes)
    14. Ön ve arka cam sileceklerinin ağlama/son damla modunun açılması.

    ?. Gündüz farları ile arka parkların ya da fren lambalarının düşük seviyede birlikte yanması.
    ?. Emniyet kemeri takılı değilse uyarması (bu donanımsal olarak yok sanırım).
    ?. Selektör yapınca sislerin de yanması (bu durumda 4. seçeneği kapatmak gerekiyor). ?
    ?. Amerikan park ayarı (ön sinyallerin düşük voltajda yanması)


    Bendeki kabloda VCDS programı 31347 gibi Security Access Key'i bir türlü kabul etmiyor. Bir yerde okumuştum, kodlar yazılıma girilmiş diye. Öyle bir durum var mı emin değilim?

    86. Sayfada belirttiğim özellikleri açabilmiştim. Bu kablo ile ya da ben beceremediğim açamadığım son bir kaç özellik kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek


    quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek

    Aşağıdaki bir özellikleri açabilmişken, gündüz farları ile arka park ya da arka stopları park seviyesinde yakma kodlarını uygulayamadım. Bendeki 15.7.0 sürüm klon kablo ile bu kadar yapılıyor olabilir. Elinde başka sürüm değişik bir kablosu olanla da denemek isterim.

    quote:

    1. Araç hareket edip 15km/sa hıza ulaştığında kapıların otomatik kilitlenmesi.
    Araç durduğunda kontak anahtarının çıkarılması ya da şoför kapısının açılması ile tüm kilitler açılır.
    2. Dönüş farı olarak dönülen taraftaki ön sis farının yanması.
    3. Geri viteste ayna joystiği R deyken sağ aynanın kaldırımı gösterecek şekilde aşağı inmesi,
    aynı zamanda farlar açıkken ön sislerin de yanması. Bir süre ileri gidince aynanın eski konumuna gelmesi.
    4. Sisler açıkken selektör yapınca sislerin sönmesi.
    5. Konfor (tek tık)/otoban sinyal sayısının 3 ten 4 e çıkarılması.
    6. Kumandadan açma tuşuna tek basınca sadece şoför kapısının, ikinci basışta tüm kapıların açılması.
    7. Açma tuşuna basılı tutunca camların ve cam tavanın açılması, kapatma tuşu ile tersi.
    8. Gündüz farlarının elle açılıp kapanması; selektörde tutarken sağa sinyal ve kontağın açıldıktan sonra 3 saniye tutularak açılması. Sola sinyal ile kapatılması.
    9. El frenini çekince açık olan gündüz farlarının sönmesi/kapanması.
    (09-Cent.Elekt.->Coding->Long Coding Helper->LCode2 den Bayt 11, Bit 0 işaretlenerek)
    10. Coming Home özelliğinin park edip arabadan inerken yapılan selektör ile sis farları üzerinden elle 10 sn. (adaptasyondan ayarlanabiliyor) geri sayım ile başlatılması/yapılması.
    11. Arka sol sis lambası ile arabanın kapısının açılması ile emniyet tedbiri olarak yanması.
    12. Belli hızlarda panik frende abs devreye girdiğinde arka dörtlülerin yanması. ?
    13. Selamlama/Karşılama, kontağı açınca devir ve hız ibrelerinin sona gidip sıfıra inmesi.
    (17-Instruments->Adaptation->Listeden Staging/indicator_celebration Yes)
    14. Ön ve arka cam sileceklerinin ağlama/son damla modunun açılması.

    ?. Gündüz farları ile arka parkların ya da fren lambalarının düşük seviyede birlikte yanması.
    ?. Emniyet kemeri takılı değilse uyarması (bu donanımsal olarak yok sanırım).
    ?. Selektör yapınca sislerin de yanması (bu durumda 4. seçeneği kapatmak gerekiyor). ?
    ?. Amerikan park ayarı (ön sinyallerin düşük voltajda yanması)


    Bendeki kabloda VCDS programı 31347 gibi Security Access Key'i bir türlü kabul etmiyor. Bir yerde okumuştum, kodlar yazılıma girilmiş diye. Öyle bir durum var mı emin değilim?

    86. Sayfada belirttiğim özellikleri açabilmiştim. Bu kablo ile ya da ben beceremediğim açamadığım son bir kaç özellik kaldı.

    Kendi aracınızda 15.7 belki yeterlidir de arkadaş araç 2016 Aralık çıkışlı diyor. o araçda 16.8 kablo dahi çok birime girmeyebilir. onun araç için 15.7 yeterli olmaz, aldığı 17.1.3 kabloda sorun yoksa kodlamayı onunla yapması gerekir.
  • Doğrudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 17.1.3 kablo ile kadran selamlama açmaya çalışıyorum bir türlü olmuyor. Bana gelen CD'deki yükleyici bozuktu satıcıdan tekrar VCDS 17.1.3'ü göndermesini istedim, gönderdi onu yükledim ama kodlamaları yaptığım halde aktif olmuyor. Acaba bir yerde hata mı yapıyorum. Bir tavsiyeniz var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.