Şimdi Ara

V-frene gecis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Eski bir scott marka dag bisikletim var. Frenler cantilever tipli. Bu konularda baya acemiyim :) Bugun pabuclarinin janta duzgun oturmasinin ayarini yaparken sanirim frenin bisiklet govdesine birlesen yerde birseyini kirdim. Suan pabuclardan biri kanta surtuyor. Ne yaptiysam olmadi malesef. Goturdum decathlona, baktilar duzeltemediler. Dediler bizde bu tip fren yok malesef, bunlar eski jenerasyon frenler. Ben de fren sistemini degistirme karari aldim. (Gerci cantilever fren seti bulsam degistirmem, ama bulunmasi zor mu bilemiyorum). V-frene gecmek istiyorum, hem daha kolay ayarlanabiliyor, hem bakimi daha kolay, hem de ucuza buluna biliyor diye. Simdi bu konuda deneyimli arkadaslardan fren sistemini degistirmek icin nelere ihtiyacim olacagini soylemerini rica ediyorum. Oncelikle biraz arastirma yaptim ve su konuya vardim. Fren pabuclari, fren bacaklari ihtiyacim olacaq ilk seyler. Ama bazi arkadaslar dis fren kablosuna da ihtiyacim olacagini soyluyor. Bisikletin resimlerini de eklicem yakinda. En azindan kablonun yetip-yetmeyecegine dair fikir olusturur.

    Bu arada hangisi daha ucuza gelir sizce, yeni cantilever fren bacaklari mi almak, yoksa v-frene mi gecmek?
    Simdiden tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BabekDesign -- 10 Şubat 2016; 21:31:23 >







  • http://www.decathlon.com.tr/v-fren-kaliperi-id_8299212.html
    http://www.decathlon.com.tr/bisiklet-v-fren-borusu-lastii-id_8158439.html
    Bu 2 ürünü alacaksın arkadaşım (2.el al ucuza gelir, hatta hurdacıya git ordan bisikletten sök alyenle 2-3 tl ver yeter.)
    Sonra bisikletine ön fren dış kablo ve iç tel alacaksın.
    Sen resimleri at başka bir şey varsa hallederiz. En iyisi 2-3 hurdacı gez bisiklet bul sök frenleri al kendininkine tak.




  • bugun bir ustaya gittim, sadece arka frenlerin v-fren yapilmasi ve on fren kolunun degisimi icin 50-60 euro tutar dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BabekDesign -- 11 Şubat 2016; 16:14:27 >
  • Euro mu dedi. Kapalıçarşı esnafı galiba. Daha salas bir tamircilere git. Çakma çıkma birsey alacağım de. Hidrolik diske bile geçen. İkinci eli 200 tl ye o da maksimum 65 euro eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levyeman

    Euro mu dedi. Kapalıçarşı esnafı galiba. Daha salas bir tamircilere git. Çakma çıkma birsey alacağım de. Hidrolik diske bile geçen. İkinci eli 200 tl ye o da maksimum 65 euro eder

    yok hayir ben Almanyadayim suan
  • Hocam V-frene geçmenizi tavsiye ederim Cantilever tipteki frenlerin V frene göre verimsiz olduğu düşüncesindeyim. Bakımı ve sökümü de V ye göre bir kaç adım daha uzun.

    Kırdığınız şey yüksek ihtimalle yay.Frenleri tekerlek göbeklerine giden bacaklardan çıkarırsanız içinde bir yay olduğunu görürsünüz ve aynı şekilde bacaklarda da delik bulursunuz yayın uçlarını istediğini bu herhangi bir deliğe geçecek şekilde freni takıp sertlik ayarını yaparsınız fakat bununla ilgilenmenize gerek yok ortadak ayar uygundur değiştirmek istemiyorsanız o yaydan bir tane alıp orta deliğe takın ve geçin.

    Balataların janta sürtmesi tekerleğin eğer daha önce arka tekelek göbek milini değiştirttiyseniz yeni mil takılırken tekerleğin ortalanmamış olmasından kaynaklanıyor olabilir yani anlatmak istediğim durum şu.

     V-frene gecis


    Yeşille çizdiğim mesefaler görüldüğü gibi eşit değilse mavi ile çizdiğim frenlerden soldaki janta sürtecektir.Yapman gereken şey.Göbek miline ya sol tarafa ekstra somun takacaksın ya da varsa sağ taraftan somun çıkartacaksın.

    Bu kadar anlattım tabi ama umarım budur sorun :)




  • Kırdığın şey yayın ayar vidası bende v fren var bugün bende kırdım bizim burada 10 lira takımı arka freni de kirmistim bu fiyattı.almanyadaysan aliexpressten sipariş geç çok ucuza denk gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.