Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
7
Favori
29.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı araçlar hızı belli etmez buna D ve E sınıfı ve premium tok C sınıfı bazı arabalar dahil bu yüzden 80-100 km ile giderken araba hiç gitmiyormuş hissi duyabiliyor insanlar kimisi bu yüzden sürat yapıyor çünkü yol bitmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120km tertemiz. Ne yavaş ne hızlı.

    zaten araç accent blue, Basmaya gerek yok..

  • 85 km en temizi ,,, 5 de , 2100 devir ,,, gürültüsüz, kafa rahat, güvenli, süper.

    110 km yi geçen daha dikkatli olmak zorunda, hız arttıkça risk artar ve aynı oranda rüzgar ve motor gürültüsüde artar, her yönden 90 km den sonrası zarar yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek icabı görevli iken araç, yol, trafik ve vak'a durumuna göre hız yaparız.

    Memlekete giderken kendi arabamla yol durumuna göre hız yapmak gerekebiliyor. 12 saatlik yola gidiyorum ve hız sınırları dahilinde gidersem molalar ile bu süre 14 saati geçiyor. Yola uyarak gidersem 7-8 saate gidiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölünmüş yolda 100, otobanda 120 ile giderim, keyifli huzurlu stressiz bir yolculuk olur. Sürekli 150-170 arası gittiğim birkaç yolculuk oldu, ister istemez gergin, stresli bir sürüş oluyor. Yol dolu oluyor, zaman zaman yavaşlıyorsun, manevra yapman gerekiyor o hızda, bazen riske giriyorsun. Hiç değmez.
    Ama bizim sürücülerde hız hastalığı var. Şehir içinde de aynı hastalık devam ediyor. Dar ve her an sağdan soldan giriş çıkışların olduğu yoğun yolda bile manyak gibi hız yapmak istiyorlar, öndeki aracı taciz ediyorlar.
    Bunlar zeki insanlar değil maalesef. Ne desek boş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkemizin mobese kazalarini izleyin hiz ile alakasi var mi bakin bakalim. Evet yuksek hiz ve aptallik birlesince olumcul seyler oluyor ama bu adamlara 30 km saat limitli arac versen yine olumlu kaza yaparlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acelemizvar

    İş icabı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sürdüğün araca göre değişir bu sorunun cevabı. Mesela kendi aracım BMW 5.20D ile araç hem güven veriyor - ki bu daha önemli hem de 140-150 gibi hızlarda bazı B ya da C sınıfı araçlarda olduğu gibi sınırları zorlayarak gitme gibi bir durumu yok. Aracın normal hız kullanımı ortalama bu civarlar. Ayrıca devir saati 2 ile 3 arasında ve anlık yakıt sarfiyatı daha düşük hızlara göre az oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 90-100 ile isteyen gider gitmesine de en sol şeritte gitmeyin be kardesim. Arkanıza gelip sabirla bekliyoruz selektor yapiyoruz hala gormeyenler var artik bile bile mi çekilmiyor anlamiyorum. Hayir sag tarafda da gecebebilecegi anlar oluyor sagdaki tirin altina gir demiyorum. Sol seritte akici bir sekilde gidemiyoruz boyle insanlar yüzünden

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uzun yol hızım 110-120 km/h arasıdır. Otobanda olsa bu değişmez. Trafik yoğunlaşırsa sağ şeritten akış hızına göre giderim. Sol şeride atlayıp birilerini geçmeye çalışmam.

  • Sol şeritte akıcı bir şekilde gidemediğinden dert yanmış. Ne büyük dertler var. Akıcı şekilde gidemiyormuş beyefendi/hanımefendi. Niye? Sol şerit kendisinin çünkü. Arkada kendisinden daha hızlı bir araç gelse e gidiyoruz ya diye tepki de verirler bunlar. Ben de alayım bir 600cc'lik SS motosiklet, dayanayım arkana. Sol şeridi de kapatıp gideyim.


    3 şeritli yolda orta, çift şeritli yolda da sol şeritte tın tın giderek yanlış yapan birine aynı yanlışlıkla cevap veriyor.


    Hızınız 100 km olsa da 300 km olsa da sol şerit sürekli olarak kullanılamaz. Kanunun 46/2-D maddesidir.


    Türkiye'de ehliyeti olan herkesi yeniden önce yazılı sınava sokmak lazım. Geçemeyenler şöyle bir komple elensin. Yazılıyı geçenleri de uygulamaya sokacaksın. %50'si ehliyetini kaybedecektir.

  • 2019 yazın Antalya tatilinde kuzenlerle karşılıklı boğma rakı içerken 80' lik anam bir anda hışımla odaya girdi ve elimdeki içki şişesini almaya çabaladı.

    Ben de vermemek için direniyordum.

    O sırada 6 yaşındaki çocuk "Sakin olun" diye oda kapısından telkinde bulunuyordu.

    Boğuşma sırasında şişe anamın kaşına geldi ve kaşı açılarak kanamaya başladı.


    Ben de o sinirle 6 yaşındaki çocuğu da yanıma alıp garaja indim bir hışımla ve çocukla beraber arabaya bindik.

    Ancak garaj kumandası ev sahibindeydi, bu yüzden kornaya abandım hiç ara vermeden.

    Gece vakti bu uzun korna seslerine komşular balkonlarından yuh çekerek ve ıslık çalarak tepki verdiler.

    Nihayet ev sahibi garaj kapısını açınca o alkollü halde son sürat gece vakti yola çıktık.


    İstanbul yolunda ortalama 160 km hızla bazen 180 km hız yaptım ve 6 saatte İstanbul' a vardım...

  • Yol musaitse vakitten kazanmak icin basıyorum sonra da ceza yememek icin bir mola veriyor keyifle yoluma devam ediyorum. Hep aynı, dusuk hizda surunce dikkatim dagiliyor ve uykum geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun yolda özellikle yol boşsa veya otobandaysam max hız sınırını sonuna kadar kullanırım. Başka türlü yol bitmez. Ama 120-130'u da kolay kolay geçmem. Genelde 120'ye sabitler öyle giderim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    olayın özeti bu bence....şahinle hız yok denecek kadar azdır...hiç unutmuyorum 2.0 dizel passat ile sadece 110 k hız yaptığımı kadrana bakınca anladım...devir saati neredeyse rolantide 1200da falan çalışıyordu..


    böyle olunca daha hızlı gidesin geliyor...

  • Mythology kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum, maalesef ülkede ortalama IQ seviyesi çok düşük, bu durum trafiğe de yansıyor.


    Sağ şerit boş olduğu halde sol şeritte 60 km/s hızla giden ve kesinlikle yol vermeyenler ne kadar aptalca araç kullanıyorsa, sol şeritte sürekli olarak abartılı hızlarda -özellikle de şehir içinde- gidebilmeyi sanki hakmış gibi görenler de o kadar aptallar. Adam 5 veya 15 milyon nüfuslu şehirde sürekli olarak sol şeritte dip gaz gitmek istiyor ve gidemediği için de sol şeritteki araçlara çamur atıyor, çünkü dünya bu yarım akıllıların çevresinde dönüyor.


    Benim 2 aracım da D segmenti ve motor gücü olarak da TR seviyesinin üstünde ama hız yapmayı güvensiz, gereksiz ve yorucu buluyorum. Bir yerden diğerine varış sürenizi ortalama hızınız belirler ve aslında "hızlı gidiyorum" diyen çoğu kullanıcının ortalama hızı kurallara uyan sürücülerden olsa olsa 10-20 km/s fazladır. Bu da 600 km'lik bir güzergahte en fazla 30-60 dk bir kazanç demek; tabii yorulup daha fazla mola verme ihtiyacı duyulmazsa. Fazladan tüketilen yakıt da cabası; hele ki günümüzde akaryakıt fiyatlarının geldiği seviyeyi düşününce.


    Ben de otoyolda 120-130, bölünmüş yollarda 110-120 km/s arasında gidiyorum ve son derece güvenli buluyorum. Yüksek süratte kullanıp beni sollayan çoğu aracın aynı güzergahta beni bir veya bir kaç kez daha solladıklarını fark ediyorum; çünkü aşırı hız yorgunluğa neden oluyor ve daha sık mola ihtiyacı duyuyorlar. Hele hele aracında çocukları varken hız yapanların düşünce yapılarını asla anlayabilmiş değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 23 Mayıs 2022; 12:10:51 >




  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    İnanmayın. Bu yazıyı yazan kişi hikayedeki 6 yaşındaki çocuk muhtemelen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 23 Mayıs 2022; 13:23:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1300 km uzun yol yaptığım zaman basıyorum maalesef, yoksa çekilmiyor yol.

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.