Şimdi Ara

Uzun yolda bel agrısı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Direksiyonda ideal oturma pozisyonları hakkında pek bir bilgim yok.
    Tek bildigim 2 saatlik yolculuk sonrasında kaval kemigimin üst bölümünde bir agrı olması?

Bel bölgesine destek falan mi koymak gerekirdi ?

• direksiyonda uykunuz gelmeyecek şekilde oturmalısınız...
    sırtınızı çok yatırmayın. ve bütün ayna kontrol direksiyon v.s. en rahat ulaşabildiğiniz uzaklıkta olsun....

belinizde boşluk olursa uzun süreli kullanımlarda ağrıyabilir ...
    bel yastıkları işe yarıyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: prtnrtpe

Başınıza geldi mi bilmiyorum.
    Tek bildigim 2 saatlik yolculuk sonrasında kaval kemigimin üst bölümünde bir agrı olması?

burayı anlayamadım, düzeltirsek daha doğru cevaplar alacağınızı düşünüyorum. sanırım karıştırdınız sorun beliniz de mi? bacağınızda mı? zira kaval kemiği bacakta bulunur.
  • leğen kemiği demek istedi sanırım arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: prtnrtpe

Başınıza geldi mi bilmiyorum.

burayı anlayamadım, düzeltirsek daha doğru cevaplar alacağınızı düşünüyorum. sanırım karıştırdınız sorun beliniz de mi? bacağınızda mı? zira kaval kemiği bacakta bulunur.

bu bir bel fıtığı belirtisine benziyor. zira ben bu nedenle ameliyat geçirdim ve şikayetim tamamıyla dizaltı bölgesindeydi. amma karamsarım, inşallah yanılıyorumdur !

• Evet düzeltelim.

Legen kemigi
  • Araç alırken hertürlü donanımına bakıyoruz ama öncelikli olarak saglımıza elverıslı bıze uygun olan araçları genelde seçmiyoruz . Genelde sırt agrıları evet uzun suren yolculuklarda olur . bunun sebebide koltugun vücüt yapısını saramaması . Koltukda otururken bel bölgesinde boşluklar olması sonucu sürekli koltukda haraket alinde bi öne bir arkaya şeklinde haraketlerde bulunuruz . Yani kısacası kısmen insanda ister istemez haraket etme duygusu oluşur . Neye dikkat etmemiz gerek derseniz . Belden destekli haraket manevra kabiliyetine sahip koltuklar var . Mesela kullanmakda oldugumuz VW araçlarımızın her 2 side belden destekli deil ve uzun süre yolda kullanımlarda sırt agrıları yaşanıyor . Volvo aracımda ise koltugum belden destekli bir şekilde sırtımı tam şekilde dolduruyor ve hiç bir agrı çekmiyorum . Koltukdaki haraket ettirmeyi saglıyan kol sayesinde koltugu kendime göre şişirip yada indirebiliyorum . Size önerim bel kısmından haraketli olan koltuklu araç seçmeniz .

• Ben koltuğun üstüne bel için olan özel yastıklar var ondan kullanıyorum.sizede öneririm.
  • Arkadaşım senin tek çözümün 3008 gibi araçlara binmen olacak.yani sandalye de oturduğun pozisyonda oturmalısın araçta..
  • Benim gibi fel fıtığı olanlar o pozisyonda rahat edemez en azından benim o oturma pozisyonunda 2 dak. sonra sağ bacağım uyuşuyor.
    Aracımda şişirmeli bel desteği var onunla ve yatar pozisyonda rahat edebiliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Arkadaşım senin tek çözümün 3008 gibi araçlara binmen olacak.yani sandalye de oturduğun pozisyonda oturmalısın araçta..
  • Astra da uzun yolda zaman zaman yaşadığım birşey.
    Bel desteği de var, fakat kontrol kolu çok kötü yerde. (solda, b sütünu hizasında) koltuklarda yan destekler fena değil, ancak onun dışında pek konforlu sayılmaz.
    Passat' ın koltukları bu konuda daha başarılı; elektrikli ayar çok pratik, ayrıca koltuklar da daha konforlu.

Bel ağrıları konusunda, sürekli aynı pozisyonda oturmak da zararlı oluyor. Ara sıra oturuş pozisyonumuzu değiştirmekte fayda var. En önemlisi abartmamak kaydıyla dik oturmak.
  • 10-15 tl ye ortopedik yastıklar var bende denemeni tavsiye ederim.
  • Benim de, özellikle uzun otoban yolculuklarında devamlı gaza bastığım sağ ayağımda başlayıp belime geçen ağrı olabiliyor..
    Yokuş aşağı bölümlerde, gazdan ayağımı çekip biraz pozisyonunu değiştiriyorum ama her zaman işe yaramıyor.
    Cruise control sistemi, bu gibi sıkıntıların önüne geçmede çok faydalıdır herhalde.
  • belinize yastık koyun.
    araçlar için bel yastığı var.
    onlardan alın.
    çok işe yarıyor.
    o yastııksız ben yazım saat yolculuk yapamıyorum
    ama yastıkla,
    saatlerce sorunsuz yolculuk yapıplabiliyor.
  • sevgili arkadaşlar siz siz olun sürekli 1 saatten fazla direksiyonda oturmayın en azından yolun kenarına çekip sadece 3-4 dakika ayakta durup kan dolaşımını değiştirip yola devam etmeniz...sonra faturası çok ağır oluyor bunu belirtmek isterim...hangi aracı kullanırsanız kullanın dinlenmekte vucut sıhati açısından fayda var...
  • evet,
    hiç bir probleminiz olmasa bile saatlerce yolculuk yapmak çok akıl karı değil.
    hem sağlığa zarar, hem trafik açısından tehlikeli.
    makul sürelerde mola vermek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.