Şimdi Ara

Uzun Vadeli Altcoin Yatırım Denemem (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
11
Favori
13.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nerden satış olacak, x 50-100 falan yapacağı için ilk günlerde almak mantıklı değil bence zamanında ön satıştan alanlar çok güzel kazanacak

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    maiar exchange üzerinden satılacak. Ben parçalı alım yapacağım hem ilk gün hem de sonrasında fiyat oturmasını bekleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 2 Aralık 2021; 12:15:12 >
  • Son durum nedir Uzun Vadeli Altcoin Yatırım Denemem 

  • Trebuchet55 kullanıcısına yanıt

    coin piyasasında pek hareketlilik yok hocam güncellemeye değer bir durum yok , tl değer kaybından dolayı bir yükselişim var bence şuan 102 k tl falan ama dolar olarak 200 dolar artış vardı en son.

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    bunların hepsini satıp avax alarak telecraft almayı düşünüyorum, yarın kutu satışı var ordaki satışa girip oyunu denemek istiyorum

  • 42 talecraft ve 1 avaxım var fee ücretleri için , yarın kutu satışını deneyeceğim. sadece gamiworldü satamadım, pancakede bulamadım kontrat adresimi değişti ya da başka bir durum mu var ?

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    3bin tl daha ekledim 60 craft 1,5 avaxım var kutu satışını deneyeceğim ama alması zor gibi , inşallah denk getiririm

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    gamiyi de 78 dolara sattım bugün, piyasa ve crafttaki düşüşten dolayı yeni alım düşünmüyorum busd olarak binanceta tutacağım nft satışlarında kullanırım belki

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    twitterda takip edip güvendiğim birkaç kişi satım sinyali veriyor 1-2 gündür korkuya daha fazla dayanamayıp bu portföyü 90binde bozdum,


    craftlı fantezi sepetinde kart alım satım vs yapıyorum satım yaptığım zaman detayı yazarım:)

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım . Short pozisyon da aldım üstüne ana piyasada ilginç bir şekilde fee yi şu an shortcular ödüyor . Herkes short bias olmuş . Bu çok karşılaşılan bir durum değil . O yüzden tepeye sürülür ama gerçekten yeni tepeler mi olur fake mi olur fikrim yok .

    Bekleyelim görelim .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    hocam ben biraz cahil şekilde bu piyasanın içindeyim çok fazla teknik bilgim yok, açıkcası biraz merak araştırma zeka , biraz şans his ve birilerini takip ede ede analiz teknik haber konusunda tutarlı kişileri buldum gibi onları takip ederek bir şeyler yapmaya çalışıyorum . Sizin de ilerleyen dönemlerde teknik bir yorumunuz olursa konuya yazarsanız sevinirim .


    galiba yalandan bir yukarı atmalıydı ama atmadı diyorsunuz , ben açıkcası öyle bir beklentideydim yalandan bir 55-60 yolculuğuna çıkıp milleti iştahlandırıp malı kitlerler sonra 30lara yol alır diye bir algı oluşmuştu bende . ama peş peşe 2-3 hesap uyarı sinyali verince sığınaklara kaçtım:)


    şu long short kaldıraç işlerinden hiç anlamadım , anlamamam da hayrıma galiba kıt bilgili için kumar gibi .

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında baya bir bilginiz var . Sadece bunu grafik üzerinde kullanmıyorsunuz . Teknik analizle alakalı al-sat-tut-boz tavsiyesi vermeyen bir grafik içeren mesaj aslında daha demin attım . Fakat grafik atmak şikayet edilebilir bir konuma getirir mi mesajı emin olamadığımdan sildim . Bu konuda bilgisi olan biri yanıtlarsa sevinirim .


    Hocam ilk olarak şunla başlamak istiyorum . Her teknik analiz eğitiminin , kitabının , eğitim videolarının başı market yapısıdır . Maalesef benim de dahil çoğu kişinin atladığı kısımdır . Market yapısı şu anki görünüm için yani ayı piyasası için şunu söyler . Fiyatta bir satış baskısı vardır buna bağlı olarak fiyat yeni dipler yaparak ilerler ve ardından geri çekilmeler yaşar . Yapılan geri çekilmeler de kural olarak eski tepelerden daha aşşağıdadır . Bazı durumlarda eşit veya daha yukarıda olduğunu görebilirsiniz . Bunlara fake veya manipülasyon adını verebilirsiniz . Yani ayı piyasası demek daha aşşağıda tepeler ve dibin dibine doğru gidiyor olmasıdır .


    Eğer bitcoine günlük kısmına hafif grafiğin 10 kasımdan itibaren olan kısmına 4 saatlik grafikte bakarsanız bu durumu çok net bir şekilde görebilirsiniz . Günlükte görünümü bu kadar aşikar değil . Böyle bir durum ise şöyle bir soru işareti yaratır . Ya ben günlükte bakıyorum grafik hala yukarı yönlü gidecek gibi duruyor . Aslında bir nevi doğru fakat daha önceki parafta anlattığım ayı piyasası market koşullarının tersi de boğa piyasası için geçerlidir . Boğa piyasasında da marketin yüksek tepeler ve yüksek dipler yaptığını görürüz . Bu yükselen diplerin kırılması ise market yapısının değişebileceğinin haberdarıdır . 2 sinde de bu yapı kırılmış olarak görülüyor sadece 4 saatlikte görülmesi daha kolay .


    Bu durum fiyatın bir süre satış baskısında olacağını söyler . Fakat asla ve asla şu an direkt short açalım şu an direkt şunu yapalım demez . Çünkü bu durum çok kolay bir şekilde kısa bir sürede değişebilir . Herkesin kendi risk yönetimini baz alarak değerlendirmesi gereken bir durumdur .


    Bitcoin grafiğine haftalık aylık baktığınız zamanlarda fiyatın düşmekle uzaktan yakından alakası olmadığını görebilirsiniz . O zaman bu durum ne ile açıklanır ? Çok basit . Trenler 3 şekildedir . Biri ana akım , biri ikincil akım diğeri de rasgele akım . Ana akım asla manipüle edilemez olarak kabul edilir . İkincil akımlarsa bir boğa piyasasında yaşanan düzeltmelerdir . Rastgele akımlar da gün içerisindeki aşşağı yönlü hareketler falan diyebiliriz . Mesela kripto para piyasasının her zaman büyüyeceğini düşündüğümüz bir evren yaratalım . Haftalık grafiği her zaman boğa olacakken günlük ve saatlik trendlerin arada bir ayı olduğu durumu görebiliriz . Fakat öyle olmadığı bir evrende bu trendin manipüle edilebileceğini bilmeliyiz . Yani haftalık görünüm günlüğü , günlük görünüm de haftalığı etkileyebilir .


    Kısaca böyle tepe dip bakarak baya bir fikir edinilebilir . Piyasadaki kişileri de takip etmek elbette faydalı bakış açısı vs açısından ama kendi pörtföyünüzü en iyi sizin düşüneceğiniz de bir gerçek . Üstteki paragraf uzun süreli yatırım yapan bir kişi için gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum . Bu yöntemle geçmiş zamanı incelerseniz gerçekten faydalı olduğunu görürsünüz diye umuyorum .

    Eğer grafik atmakta vs sıkıntı çıkmıyorsa da buraya atabilirim . Sizin buradaki bilgilendirmelerinizden ben şahsen çok faydalandım . Birçok kişiye de ilham olduğunuzu veya yol gösterdiğinizi düşünüyorum ilgiyle de takip ediyorum . En kötü ihtimalle size özelden herhangi bir tavsiye içermeden teknik bakış açısı içeren grafik atabilirim . Herkese bol kazançlar dilerim .

  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim hocam :) benim de amacım zaten bakın ne kadar para kazandım değil birilerine bilgi deneyim aktarabilmek takıldığım yerlerde bilen kişilerden yardım alabilmek , ilk başlarda 100-200 atıp başladım sonra öğrendikçe yatırımın bir miktarını burada değerlendirmeye başladım, her işlem bir deneyim bu şekilde kademeli ilerlemek bana daha mantıklı geliyor , meraklı arkadaşlar içinde güzel bir takip olur diye düşünüyorum :) finans forumlarında böyle çok güzel eski konuar görüp açmıştım adamlar aylarca zarardayım diye üzülüyordu kimisi portföy bozmuş kimisi ekleme yapmayı bırakmış ama sabredenler çok güzel birikim elde etmiş , onları inceleye inceleye temettü yatırımcısı oldum , bu konuda o şekilde teşvik edici olur umarım .


    grafik konusunu bilmiyorum hocam bir arkadaş dolar konusunda grafik yükleyip yükleyip anında siliyordu yanlış yönlendirmiyim , bilen biri yeşillendirsin :) özelden hayır demem artık

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    bugün 1200 tl daha ekleme yapıp craft aldım, bunlarla biraz daha kart alıp oyuna dahil olmaya çalışıyorum ama biraz karmaşık geldi bana ve şuanda pek fazla oyuncu yok , mevcut pazar da çok kısıtlı ben craftta şuan zarardayım diye düşünüyorum belki elimdeki kartları satarsam düşük bir zarar ya da ufak bir karla çıkıyorumdur şuan çok net hesaplamam mümkün değil. Yaptığım şey biraz kumar gibi oyun tutarsa güzel kazancım olacak ama tutmazsa şuan küçük +- durum devasa bir kayba dönebilir .

  • Piyasa aşırı gergin fed toplantısı bekleniyor olabilir. Ancak haner olumlu geldinhadi long haber olumsuz hafi short dememek lazım. Bir süredir bu sıkıştığı alanda olması genelde bıiu sıkışmalwrın sonu iyi bitmiyor. Umarım piyasaya güven vrircesine yükselir ama içinde bulunduğumuz süreçte bitcoin artsa bile altlatira çol fırsat tanımayacak gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hocam şuan piyasada işlem yapmak çok stresli bir hal aldı, bu belirsizlikler hep olacak tabii risk almadan güzel kazanç beklemek de saçmalık olur , ama bir de bizim ülkenin mevcut durumunu düşününce insanın eli titriyor işlem yaparken zaten zar zor biriktirmişiz ya da bir şekilde paramızı değerlendirmişiz bunu da heba etmek istemiyor insan.

    Ülkede birçok insan yine umudunu kriptoya çevirmiş durumda geçen gün annem bile ona zam buna zam darlandı elindeki para da bankada eriyor biliyor bana da coin al bari dedi :) ortam karışık diye vazgeçirdim ama bu şekilde piyasada işlem yapan çok inş yakın zamanda yine thodex ya da kaldıraç mağdurlarıyla dolmaz ülke. twiterda 1-2 grafik çizip ayıya giridik giriyoruz diyenlere felaket nefret kusuyorlar btc 30lara bir sarksa kıyamet kopacak gibi.

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    Hocam ne yazık ki insanların çoğu yatırım konusunda bilgisiz oldukları kadar psikolojik olarak da güçlü değiller. Hal böyle olunca piyasadan para kazanan kişi sayısı çok az oluyor. Ülkemizde mağdur bitmiyor yatırım işinde

  • binanceta busd olarak duran 90binlik bakiyemden 4 avax craft oyununa çektim bugünkü oyunu deneyeceğim bir

  • Talecrafttan güzel zarar ettim gibi son bir nftim kaldı elimde ondan da kurtulursam zararı hesaplayıp yazarım, daha sonra crafttan gelenlerle terra luna almayı düşünüyorum , dmden soran 1-2 arkadaşa önermiştim keşke ben de busd tutmak yerine terra alsaymışım :D


    Terra Luna hakkında düşünceleriniz nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monsieur Vincent -- 21 Aralık 2021; 15:44:59 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.