Şimdi Ara

Uzun Sınav Maceram - 22 Yaşında Tıpa Başlamayı İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
3
Favori
5.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 21. 97'liyim. Normal şartlar altında 2015 yılında liseden mezun oldum. Son sınıfta kendi hatamdan dolayı ders çalışmadım. Hata dediysem de sevgilim vardı orası baya uzun mesele ama neyse, yine de pişman sayılmam. Sonuç YGS'de 26k, LYS'de 69k.

    Mezun senesine geçerken ailem bana süleymancılarda kalma şartı sundu. Ağustos'un başından Aralık'ın başına kadar o saçma cemaate maruz kalmak zorunda kaldım ve bu süre zarfında hiç ders çalışamadım. Ocak ayının başında bir etüte yazılıp başladım. 2,5 ay YGS ve 3 ay LYS çalışabildim. YGS 16k, LYS 23k.

    Ailemin zoruyla mecburiyetten Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ne yerleştim.

    Hazırlık süresi boyunca Gölbaşı'nda kaldığım yurttan dışarı çıkmadım. Bir nevi psikolojik bunalıma girdim. 1. sınıfa geçip yeniden girmeyi hayal ediyordum.

    1. sınıfı da bu sene okudum. YKS için kaydını yaptırmıştım ve sınava da köpek gibi hazırlanmıştım. Ailem çomak soktu yine ve bu sene de sınava giremedim. Bu arada TYT'de 104 net AYT'de 71 netim vardı. Bu sene üniversite ile beraber YKS'yi aynı anda götürmeye çalıştım. Sadece YKS kassaydım zaten derece yapabileceğimi düşünüyorum.

    Bana şımarık olduğumu söyleyecek insanlar varsa babamın aylık 10k+ geliri var. Elimdeki telefon 550 lira. Her yaz 3 ayımı babama yardım ederek sıfır karşılıkla geçiriyorum. Hayatım boyunca bir kez olsun saygısızlık etmişliğim yoktur onlara. Ama hayatıma geleceğime bu kadar müdahaleyi de kabul edemem. Mecburen aramızı kopma noktasına getirdim ve şu an yüzlerine bakmıyorum. Tek hedefim sonraki sene Gazi Üniversitesi'nde tıp fakültesine yerleşmek.

    2015 Sonucum

    Uzun Sınav Maceram - 22 Yaşında Tıpa Başlamayı İstiyorum

    2016 Sonucum

    Uzun Sınav Maceram - 22 Yaşında Tıpa Başlamayı İstiyorum







  • hocam sınava girmeyip tyt ve ayt de o netleri nasıl yaptınız tam anlamadım
  • Kendi kendimi denedim kardeşim evimdeyken iş çıkışında.
  • Raziel Nisroc kullanıcısına yanıt
    hocam o zaman keşke bu yıl sınava girseydiniz okadar çalışıp niye girmediniz ben sizin yerinizde olup okadar çalışsaydım sınava yürüyerek bile giderdim
  • Hocam ben sizi hatırlıyorum sanki daha önce de başlık açmıştınız tıp istediğinize dair. Azminize hayran kaldım gerçekten. Keşke bu sene girseydiniz ama artık giden gitti seneye her türlü kazanırsınız zaten yüksek netler yapıyorsunuz. Ayrıca 22 yaşı sorun eden troller çıkacaktır. Dikkate almayın.
  • Hocam hiç kolay değil ama azimli gördüm sizi. Kolay gelsin.
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Sınav yerimi Ankara almıştım ve memleketim Adana. Ailem de taş koydu, ben de hiç dinlememem gerekirken vicdanıma kulak verdim. Aileme boyun eğdim fakat bu kararımdan dolayı çok pişmanım. Yapacak bir şey yok, sonraki seneye halledeceğiz artık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raziel Nisroc -- 18 Temmuz 2018; 11:19:7 >
  • Ben son 3 senedir bu forumdan çıkmıyorum zaten hocam 😁 Bu bölümde de ne troller gördüm hepsinin adı hemen hemen aklımda. En unutamadığım ruh hastası Yale Tıp 😂 İnşallah herkesin gönlüne göre olur.
  • Teşekkür ederim kardeşim umarım herşey herkesin gönlüne göre olur.
  • Saygı duydum, sınav için başarılar ailen için de Allah kolaylık versin
  • Berceste- kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim, Allah herkese kolaylık versin.
  • tebrikler. verilmesi zor bir karar. okulu dondurmayı mı düşünüyorsunuz yoksa ikisi aynanda gider mi sizce?
  • Hocam ne yapıp edip sınava girmeliydim bu yıl hata yapmışsın
    İnşallah hayırlısı böyledir
  • enhirslisi kullanıcısına yanıt
    Okulu dondurmayacağım yine sözünü ettiğim vicdandan dolayı. Sadece AYT Fen ve TYT Türkçe odaklanıp deneme çözerek hazırlanacağım. O da benim üniversitemi engellemez zaten. Sonraki sene bu başlığı güncellediğimde umarım kendime karşı bir kez daha mahçup olmam.
  • Süleymancılar ne ya öyle bir ortama gireceğime rica ediyorum uygunsuz yorum olarak algılanmasın(*) bir ömür g*tümde dildoyla dolaşırım daha iyi gittim mi bende gittim 8. sınıfta, ben yine iyiydim akşam evde yatıyordum yurttan çıkınca. Sonrasında ailem 1 haftalığına seyahate çıktı beni bu süre zarfında yurda bıraktılar kafayı yedim. Tabi işin özünde bu cemaatten nefret etmemin sebebi sadece yurt prosedürleri veya bana olan davranışları değildi. Dini yaşıtlarıma göre fazlasıyla sorgulayan biriydim bu olaylar vesilesiyle de sorgulama çalışmalarına hız kazandırdım. Şimdi sen o yurda gitmişsin gerçek islam bu değil, bir yurt ile dini yargılayamazsın diyenler olabilir, gram dünya üzerinde dini yaşayanlara eleştirim olmadı. Sonuça gelirsek de fikirlerim sadece bir dini değil tüm dinleri felsefik olarak reddetmemle son buldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skaikru -- 18 Temmuz 2018; 12:9:13 >




  • Sınava girseydim bugün ailemden tamamen kopuk bir hayat yaşayacaktım kardeşim. Maalesef ki işleri o kadar ciddiye bindirdiler. Benim aileye fazla bağlılığım yok zaten. Ama bunu yapacaksam sonraki seneye kendim hazırken yapmak istiyorum. Bölümü kazandıktan sonra ne söyleyecekleri pek umrumda değil.
  • skaikru kullanıcısına yanıt
    İşi o kadar derinselleştirip konuyu din felsefesi tartışmasına çevirmek istemiyorum ama süleymancılar denen yere ne olursa olsun gitmeyin. Akıl sağlığını kaybedebilirsiniz. Zaten yakın zamanda devlet tarafından çoğu cemaate baskın düzenleneceğini düşünüyorum.
  • Raziel Nisroc kullanıcısına yanıt
    Amacım kesinlikle din felsefe tartışması değil biraz konudan sapmışım affola yurtta hayvanı, sıranın altında kuran masanın üstüne malafatını sıraya vuran şeref yoksunları, erkekcisi, hırsızı, abazası, it p!ç dolu hocalar bile severek yapmıyor işini bir akrabam ufak yaşlardan bunların yurtlarına yatırıldı baskıyla tuttular yıllarca en sonunda hoca oldu. Yok bizden biriyle evleneceksin gibi bir sürü çağ dışı baskılar yüzünden yıllarca hocalık eğitimini maaşını bıraktı bulaşıkçılık yapıyor şuan :)

    edit: erkekcisi dedim yanlış anlaşılmasın lgtbi ile bir düşmanlığım yok benim garezim kimliğini gizli tutup başkalarının kişilik alanlarına girmeye çalışanlara...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skaikru -- 18 Temmuz 2018; 12:29:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raziel Nisroc

    Okulu dondurmayacağım yine sözünü ettiğim vicdandan dolayı. Sadece AYT Fen ve TYT Türkçe odaklanıp deneme çözerek hazırlanacağım. O da benim üniversitemi engellemez zaten. Sonraki sene bu başlığı güncellediğimde umarım kendime karşı bir kez daha mahçup olmam.
    aynı şeyi ben de yapmayı planlıyorum tmden. ben de sadece ayt mat ve edb kasıcam + mimarlık 1. sınıf
  • enhirslisi kullanıcısına yanıt
    Umarım yaparsınız hocam, tek gereken çevrenizdeki insanlara karşı duyarsız olmak.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.