Şimdi Ara

Uzun saçlı Maximum Egolu Tabip Yarbay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
8.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Memurlar.net Haberi:

    https://www.memurlar.net/haber/897708/konya-daki-yol-kontrolunde-yarbaydan-inanilmaz-sozler.html

    Konya'da 31 Mart'ta yapılan yol kontrolünde, trafik polislerinin nereden geliyorsunuz şeklinde soru sorduğu bir kişi önce asker olduğunu belirtti sonra da "Ben yarbayım benle konuşurken dikkatli olacaksın" dedi ve polis memurunun taklidini yaptı.
    Bir süre sonra tartışmaya başka bir emniyet görevlisi dahil oldu. Bu kez bu polis memuruna hitaben "Komiserlere dahi askerlik yaptırdım" diyen şahıs, emniyet mensubunun "Ben de askerlik yaptım, hem de şerefli bir şekilde" cevabı üzerine "Ben yarbayım, ne demek benim yarbay olmam ilgilendirmiyor. Bugüne kadar askerlik yaparken iyiydi. Bu kadar mı kaldı geriye." dedi.
    Polis memurunun bu sözlere tepki göstermesi üzerine de bir amir gibi "Bağırma, sesini çıkartma benim yanımda. Yarbayım ben yarbay." dedi.
    Polis memuruyla tartışmaya devam eden yarbay bu kez daha inanılmaz bir söz sarf etti ve "Maaşın kaç para, ederin kaç para" dedi.

    Herhangi bir yorum yapmıyorum. Resmen sabır imtihanı.

    Yarbaya soruşturma açılmış

    https://www.kamupersoneli.net/gundem/maasin-kac-para-ederin-kac-para-diyerek-hakaret-eden-yarbay-hakkinda-h89094.html

    Uzun saçlı Maximum Egolu Tabip Yarbay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boldrex -- 9 Nisan 2020; 0:23:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bu olaydaki şahsın gerçekten subay olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. TSK' da böyle top saçı ve sakalı olan, aktif görevde olan yarbay olma ihtimali yok.
    İçişlerine bağlı Jandarma personeli (sivil istihbarat çalışanı gibi) belki olabilir ama bir istihbaratçı da kendini böyle yarbayım vs.. diye bağırarak mal gibi ortaya çıkarmaz.

    Eğer gerçekten bu kişi yarbaysa; ya ordudan emekli edilmiş veya atılmış biridir, yada psikolojik rahatsızlığı olup uzun süre istirahatte olan sağlıksız biridir, başka mantıklı seçenek olamaz.
    Videodaki gerçekten yarbaydır, değildir, uzun saçlıdır kısa saçlıdır, şöyledir böyledir bağımsız olarak;

    Komiser "Teğmen" statüsündedir. Görev başında yada değil. Görev başındaki polis, görev başında olmayan komisere bu şekilde davranabilir mi?
    Yarbay polisin her zaman amiri niteliğindedir. İç güçlerin çatışmaması için bunlar açıkça belirtilmiş statüler.

    Burada "Asker" statüsüne karşı açık bir saldırı var bu haber yapılırken. Tamamen taraflı değerlendirilmiş memurlar net tarafından. "Sanki amiriymiş gibi" tabiri bile kullanılmış.
    Tartışma başladıktan sonra video kaydı açılmış ve olayın aslı astarı bilinmeden yarbayı yargılamışlar. Tartışmanın nasıl başladığını bile bilmiyoruz.


    Bir çoğunuzun başına gelmiştir bazı fütursuz polis memurları, ben polisim en büyük benim tavrı ile yaklaşırlar yanınıza.
    Videodaki kişinin(yarbay yada değil) taklit ettiği şekliyle yanaşsa polis, direksiyonda bir "Kadın" varken ve ben yanında oturuyor olsam bende tartışma çıkartırdım.
    Polisin şoför tarafına o şekilde yanaşacağını fark etmişsinizdir, yolcu koltuğuna yanaşacak değil ya. Kadına yanaştı belli ki o şekilde.
    Ayrıca nereden geldiğiniz ve nereye gittiğiniz polisi ilgilendirmez, bana sorduğunda ben sizi ilgilendirmez cevabını veriyorum bu tarz sorulara. Genelde rutin kontrol diyor ve üstelemiyorlar. Bir cevap bekledikleri de yok çoğunun. Alışmışlar bir kere bu soruları sormaya. Ama nadiren bu cevabıma karşı sanki bir suç işlemişim gibi davrananlar olmadı mı, oldu, ama onlara da gereken cevapları verdim. Kimsenin size saygısızlık yapmaya hakkı yok.


    Velhasıl videonun içeriğine gelirsek, "kaç paralık adamsın" demesi çok ağır olmuş. Ki bu adam "sen" kelimesini hakaret olarak algılayabilecek kadar hakim Türkçe'ye, öyle yanlışlıkla dedim yada bir sinirle ağzımdan çıktı falan benim böyle bir adamdan kabul edemeyeceğim bahaneler.
    Ben yarbayım dediğinde bir saygı beklemiş, polisin lakayt tavrına sinirlenmiş ancak başkalarından saygı beklerken saygısızlık yapmanın bahanesi olmaz. Malesef bazı yüksek rütbelilerin egosu bu seviyeye çıkabiliyor. Bazı rütbeli askerler kendi astlarına karşı tamamen saygısız davranabiliyor, astı da sadece susuyor. Aynı suskunluğu polisten de beklemiş belli ki, ben senden üstünüm tavırları.

    Yarbay olması bu durumda polisi ilgilendirmez. Polis tutuyor falan değil zaten onları, bu sebeple ilgilendirmez.
    Polis sana yarbay olduğun için saygı göstermeyecek, orada sıradan bir vatandaş dahi olsa saygı gösterecek. Polis memuru o şekilde yanaştığı için bir özür dileseydi, bu tartışma bu seviyeye uzamazdı belli ki.

    Her iki tarafında hatası yok değil. Ancak bu hatalar polis yada asker olmakla değil, kafa yapılarıyla alakalı.
    Polisi askere, askeri polise düşman edecek yada halkı polise yada askere düşman edecek tavırlarla değerlendirmeyin lütfen.
    Asker yada polis olmakla alakası olmayan, sıradan bir vatandaşın da yaşayabileceği bir tartışma bu.
    Sen Askeriyenin kapısının önünden dahi geçmemişsin. yada ice cholate machiato ile bankadan bedelli askerlik yapmışsın.

    Sen değil bir Yarbaya yaaaaaarrrrbayım diye hitap etmek 5 kıdem aşağısı Teğmen hatta Astteğmen'e dahi askerlikte teeğğğğmenim diye dil sürçmesiyle dahi hitap et seni nereye sokup çıkartıyor görürsün. Sen bunu sivildede yapamazsın. Askerin hele birde Generalin değil dövmeye kalkmak üstüne yürüsen kevgire çevirirler. Gerçek anlamda kevgir sonraki hayatını anca makarna süzgeci olarak geçirirsin. hem geberirsin hemde üstüne vatan hainliği terör üyeliğinden hem yakınların hem sen yargılanırsın. Bilmiyorsun bari burda orandan burandan çıkartıp sallama millet gerçek sanıp kevgire dönecek. postacıymış hadi ordan! Rütbe kıdemine göre bazen çoğu üst devlet görevlisinden daha üst konumdadır askerler.

    Yukardaki mesajdan Yarbay'ı savunduğum anlaşılmasın asla üslubunu tasvip etmiyorum. videonun öncesi yok eğer ki kabahatı olsaydı gerçekten Yarbay'ın oraya inzibat(üst rütbeler için net bilgim yok emin değilim ama Er,Astsubaylar için protokol böyledir.) çağrılır en yakın komutanlıkta kendinden daha üst amirine hesap verir gerekirse askeri mahkemeye çıkarılır. ama polisin yetkisi alanında değildir bir Yarbayı tutuklamak tutuklamayamaz.

    Videonun öncesini bilmedende konuşmayalım ama kesinlikle rütbesi Yarbay'dır. Çünki polis kimlik görmeden asla böyle bağırıp çağırmasına izin vermez. Ayrıca burada herkes polis güzellemesi yapmış ancak polisle muhattap olmayan tavırlarını bilmez. daha geçen arkadaşıma çevirmede polis gelip direkt çıkar lan ehliyet ruhsatını işimiz gücümüz var demiş buna benzer bir tavırı 20 yaşında polis gidipte binlerce askere emretse yürütecek adama derse o adam seni biyere sokup çıkartır. videonun öncesini bilmeden bu konu hakkında yorum yapmam olmaz ama bir Yarbay'dan daha olgun daha sağlam bir konuşma beklerdim böyle çocuk gibi senin ederin ne sen sen diye değil. Konuşmasını iyi bilen subay zaten öyle konuşmaya ihtiyaç duymadan iki cümleyle haddini bildirirdi o polise bir yanlış yaptıysa şayet*****. Durduk yere Yarbay atarlandıysa yetkiyi makamı kötüye kullanmaktan hakkında işlem soruşturma açılması gerekir.
    Senin yarrrrrrrrbaylığın askeriyede söker koçum. Dışarda general olsan kaç yazar. Gel sivilde bana böyle dayılık yap da bak bakalım ne yapıyorum seni. Polisimiz orada çok insaflı ve sakin davranmış. Normal vatandaşa denk gelse oyuncak yapar oynarlar bunu. O ben yarbayım albayım ayakları 15 temmuzdan önceydi. Şimdi sen Milli savunma bakanlığının emrindeki sıradan bir devlet memurusun. Kargo dağıtan ptt memurundan hiç bir fazlan yok aslanım
  • Bu olaydaki şahsın gerçekten subay olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. TSK' da böyle top saçı ve sakalı olan, aktif görevde olan yarbay olma ihtimali yok.
    İçişlerine bağlı Jandarma personeli (sivil istihbarat çalışanı gibi) belki olabilir ama bir istihbaratçı da kendini böyle yarbayım vs.. diye bağırarak mal gibi ortaya çıkarmaz.

    Eğer gerçekten bu kişi yarbaysa; ya ordudan emekli edilmiş veya atılmış biridir, yada psikolojik rahatsızlığı olup uzun süre istirahatte olan sağlıksız biridir, başka mantıklı seçenek olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 7 Nisan 2020; 13:14:34 >
  • Yarbay vs değil, bunu top diye oynarlar ne yarbayı uyuşturucu madde almıştır büyük ihtimalle, bombalıyor.
  • Saçım şekil önümden çekil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee yarbay haklı videoyu sonuna kadar izledim bir amir mahiyetine sahip olmalı. Ben orada amirim ve benim altım saygısızlık yapamaz yaparsa bu benim zaafım.

    Türk töresi ve devlet geleneği budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana pek inandırıcı gelmedi asker olması da. Hadi gerçek diyelim. Ne olacak asker olsa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adama sormazlar böyle saçı olan yarbay olur mu ?
  • Eğer o adam yarbaysa askeriyeden atacaksın, polisleri de işlem yapmadıkları için ceza vereceksin.

    Öyle kimliksiz filan ben yarbayım diyenden tırsılır mı?

    Polis memuru dik duruyor amiri tırsıyor
  • tipe bak olum, bundan olsa olsa clio arkasında parfüm satan eleman olur
  • Böyle yarbaymı olur ayrıca eğer suçluysa o polisler ne diye ceza yazmadı?
    Çok absürd bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz izah edeyim isterseniz bir ilin mülki idare amirleri sırasıyla vali kaymakam emniyet müdürü il jandarma komutanı diye gider.Yarbay dediğin adam kaymakamın altında bir göreve sahiptir. Sıradan bir polisinde amiridir.

    Olayı bilmiyorum sadece bu açıdan bilgilendirme amaçlı yazdım. Polis haklı olabilir bilemem .
  • yarbay yani boru değil sonuçta
  • Ben askerde en fazla binbasi gordum rutbeli oda gobekli kel biriydi
    Uzun sacli kimse yoktu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Videonun tamamini izlemedim ama "Ben yarbayim" diyen adama polis askeri kimligini sormadi mi?
    Hadi diyelim ki yarbay gercekten, yarbaylarin kanunlar onunde ayricaligi mi var?
  • Kesin asker düşmanı birisinin servisi haberdir.
  • Süleyman Soylu reis polis abimizi koruyup o yarbay denen şahsiyetin içinden geçecektir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.