Şimdi Ara

Uzun Dönem Araba Kiralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
11.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, iş için araba satın almak yerine uzun dönemli kiralamayı düşünüyoruz.

    Bir çok kişi gibi ben de "ulan hem o kadar para ödicen hem de araba senin olmayacak" diye düşünüyodum ama bi hesap kitap yapınca iş değişti. Bi arkadaşımın işyerinde böyle bir sistem kullanıyorlar, Gedizler'den. Arabanın hiçbirşeyi ile ilgilenmiyorlar, hatta bu akşam camını kırdılar telefonunu çalmak için, aynen götürdük Gedizler'e yapılana kadar diye başka bir araba verdiler. Ne kasko ne vergi ne bilmemne pulu, bakım vs hiç birşeye karışmıyorsun. Detayları bayramdan sonra öğreneceğim ama aranızda böyle bir tecrübesi olan var mı, nereyi tavsiye edersiniz? Çünkü tüm rentacar'cılar web sitelerinde biz de yapıyoruz demişler ama 3 günlüğüne araba kiralamaya benezemez bu iş.

    Saygılar



  • bizim bi arkadaşın şirketide aynı yola başvurud.
    onlarınki seat ama.cordoba dizel var herkesin altında araba 1 yıllık ama 110.000 de şuan.

    adamlar hiçbirşeyine karışmıyo bakım makım herşey şirkete ait.hatta dediğin gibi araç arızalandımı yenisini veriyolar hemen.sonra tamir olunca değiştiriyorlar.onlar sadece mazotu koyup geziyorlar.

    bence en mantıklısı ne uğraşacan kasko bakım vergi bilmem ne.
  • ben araç almadan önce baya bir araştırmıştım firma adını ve detaylarını arayıp bulur tekrar yazarım hatta 5 sene boyunca kiralayınca kullanılan o aracın 2.el piyasa fiyatının 3 de 1 ine denk gelen bir ücret ödeyerek satın alınabiliyordu, baya değişik bir sistemdi ve dediğiniz gibi hiçbirşeyine karışmıyor kullanan kiralayan kişi, yakıtından başka
  • fiyatları ne bu kiraların da o kadar avantajlı
  • Tabii modifikasyon için iyi bir seçenek değil kiralama :)

    Arabanın yıllık maliyeti + peşin paranın maliyetini 5 yıla göre çıkardın mı satın almaya göre avantajlı oluyor. Biz 2000 Megane'ı 12,5tan sattık. Yenisini almaya kalksak 20 Milyardan fazla içerdeyiz demektir. Arkadaşım (Gedizlerden )Honda Civic kullanıyor, sıfır verdiler. Sanırım 5, 6 araba aldılar ama çok sağlam pazarlık ettiler. Aylık 410$ ödüyorlar Honda için. Bi de bu akşam Gedizler'in yerini gördüm, adamlar büyük. Biz herhalde bir dizel araba alıcaz, bakalım ne fiyat verecekler, bi de uzun dönem koşulları ne, ne kadar uzun dönem anlaşma yapmak gerekiyor, arabayı ne kadar da bir yeniliyorlar, 0 olmayan (daha ucuz) araba veriyorlar mı, dönemin ortasında "ben Palio'dan sıkıldım BMW verin (misal) dersem oluyor mu... gibi sorularım var. Tabii başka hangi büyük firmalar var bu işte ciddi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _serkan_ -- 8 Ocak 2006 0:46:48 >
  • Gerçek Oto'nun sitesinde kiralama-satın alma-leasing karşılaştıran bir tablo var. 50.000'de lastik değiştiklerini bilmiyordum. Fiyatları ciddi biçimde merak etmeye başladım.

    http://www.gercekoto.com.tr/kurumsal.asp
  • bizim şirkette volkswagen doğuş finans ile çalışıyor.

    Güzel bi uygulama, ama vw lere çok para çekiyorlar. Sen vdf ile de bi görüş alternatif olur.
  • vdf'ye baktım Focuss, sanırım sadece kredi ile uğraşıyorlar. Ben taşıt kredisi istemiyorum. Sadece kiralama ile ilgileniyorum. teşekkürler
  • Aslında vdf derken kiralamadan bahsetmiştim. vdf'ye ait, euroflat car gibi bi şirketleri daha var, kiralama yapan.

    quote:

    Orjinalden alıntı: _serkan_

    vdf'ye baktım Focuss, sanırım sadece kredi ile uğraşıyorlar. Ben taşıt kredisi istemiyorum. Sadece kiralama ile ilgileniyorum. teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: focuss

    Aslında vdf derken kiralamadan bahsetmiştim. vdf'ye ait, euroflat car gibi bi şirketleri daha var, kiralama yapan.


    Focuss, haklısın, beni vdf.com.tr yanılttı, VDF Filo Yönetimi diye bir şirketleri var. Doğuş oto, DOD hep birarada. muhakkak görüşmeli.

    http://www.europcar-fs.com.tr/
  • arkadaşlare bir mukayese için lazım. acaba dizel sıfır bir focuz kiralasak (şahıs olaraka) en az 3 yıl için aylık geri ödememiz ne olur bilen varmı.
    veya fikir olsun diye başka araçlar içinde olabilir.
  • Bence gayet mantıklı. Hesaplayınca yeni araba almaktan daha hesaplı oluyor. Yeni arabanın bakımıydı,servisiyedi,sigortasıydı,kaskosuydu,vergisiydi derken dünya kadar masraf çıkıyor. Zaten satarkende müthiş zarar ediyorsun. Hem ayrıca uzun süre kiralamalarda çok güzel indirimler yapılıyor. Rakamları tam olarak bilmiyorum, ama oturup net rakamlarla hesap yapılırsa bu daha güzel anlaşılır. Varsa bu işlerle uğraşan arkadaş bekliyoruz,fikirlerini bizlerle paylaşırsa seviniriz...
  • evet arkadaşlar fiyat bekliyoruz mukayese için.
    tek arac ve bireysel olarak (firma değil) kiraladığımızı düşünelim lütfen
  • iyide ne kadar zamanlık fiyatı ne kadar onuda bilmek gerekir
  • mesela 3 sene için veya 5 sene diyelim yokmu fiyat bilen
  • Biz Desas'tan 3 senelik kiraladık. En mantıklısıda 3 senelik gözüküyor.
    Fiyatı yaklasık olarak söyle hesaplayabilirsin. Sıfır fiyatını euroya cevir.
    36'ya böl. Aylık taksitler yaklasık bu kadar tutuyor asagı yukarı.

    Yalnız sözlesmeyi iyi okuyun. Kıs lastiği vs. istiyorsanız mutlaka sözlesmede olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hasanka

    Biz Desas'tan 3 senelik kiraladık. En mantıklısıda 3 senelik gözüküyor.
    Fiyatı yaklasık olarak söyle hesaplayabilirsin. Sıfır fiyatını euroya cevir.
    36'ya böl. Aylık taksitler yaklasık bu kadar tutuyor asagı yukarı.

    Yalnız sözlesmeyi iyi okuyun. Kıs lastiği vs. istiyorsanız mutlaka sözlesmede olsun




    Bu durumda 40.000 yt lik bir araç aylık 1.000 ytl geçiyor.
    40.000 ytl lik dizel araba 3 sene sonra 20 milyar satıldığını da hesaba katarsak,normal kullanıcılar için araba kiralamak hesaplı değil..
  • ald automotive olarak şirketimizi ziyaret etmişlerdi uzun süreli oto kiralama için. bakım ve arıza için bıraktıkları kitapçıklara göz atmıştım, kasko vs dahil tüm masraflar o firmaya ait oluyormuş. özellikle filo kiralamalarında çok czzip fiyatlardan bahsettiler ama fiyat almadığım için o konuda bilgim yok.
  • Bu konuda en kurumsal çalışan firmalardan biri intercity, sektörde araç sayısı olarak lider durumundalar.
    Onlardan da fiyat almanızı tavsiye ederim.

    Bir kaç arkadaşımda intercity'den kiralanmış otomobillerden var, düzenli olarak bakımları yapılıyor, belli bir kilometrede lastikler değiştiriliyor. Sözleşme kapsamına giren bir sürü konu var.

    İstediğiniz otomobili seçip, bundan istiyorum diyebiliyorsunuz. İstanbul'da uzun dönem Cayenne Turbo kiraladıklarını biliyorum. Adam alıp satımı ile uğraşmıyor. Otomobile para bağlamamış oluyor.
    Ve aynı şekilde bir müdürünüze mondeo, bir müdürünüze passat ve pazarlamacılarınıza astra, focus, fiesta bir sürü alternatif var.
  • hasanka tesekkür ederim bu bir fikir verdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.