|
Dostlar uzulmeyin akape kazandi diye sevinin. Neden mi? Size bu durumu acikliyayim... Merkez bankasinda para yok surekli dis ticaret acigi veriyor ulke devamli -ye dusuyor kisaca :) Hatta ticaretin bircogunu avrupaya yapiyorsun avrupa ticareti kesse kimler ile alisveris yapacaklar merak ediyorum.. durum dolarin 50 lira enflasyonun %500 olmasi ile alakasi yoktur dostlar. Kasada para kalmadiginda dolar 50 lira olsa ne olacak ki? Türkiye her ay düzenli olarak dış ticaret açığı veren bir ülke. Dolayısıyla, ithalat ile ihracat arasındaki farkı kapatmak için dövize ihtiyacımız var. Bu açık yıllardır büyüyor. şayet bu durum devam ederse, en fazla ithalat yapılan 20 sektörde tedarik sıkıntıları baş gösterecektir. Bu ilaç bulamamak, sanayii atılımlarını yapmak için makina alamamak v.b. anlamlara gelir ki tarih Arjantin, Lübnan gibi buna benzer durumları yaşayan ülkelerle doludur. Yani dolar 50 lira olsun ben REİSTEN vazgecmem enflasyon %500 olsun ben reisten vazgecmem diye birsey yok. Bakin İlac bulamiyacaksiniz ilac. doviz yoksa ilac ta yok. Kimse babasinin oglu degil size bedava ilac versin. Doviz olmadigi icin sirketler batacak issizlik enflasyon artacak Asagida size DEVLETİN RESMİ kalani ticaret bakanligi verilerini sunuyorum:) ![]() ![]() ![]() |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler