Şimdi Ara

Uzmanlara soru, yüksek FPS'de reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 da yaşadığım ve sürücülerden kaynaklandığından şüphelendiğim sorunu yeni kurulmuş Win7 de de yaşadığımdan fikir alma ihtiyacı duydum.

Oyunlarda PC reset atıyor,
    PassMark Performance testinde V-Sync açtığımda (60hz) sorun yok ama, v-sync kapattığımda yine reset atıyor.
    Furmark'ı antialiasing 8x ve 4x MSAA ayarlarında çalıştırdığımda sorun yok ama 2x ve OFF olarak çalıştırınca reset atıyor.
    Yüksek FPS makinaya reset attırıyor, directcompute testi de öyle.

Catalyst'den FPS limiti koymak işe yaramıyor.

Ekran kartı garanti kapsamında ama servis ortalama 1 ay sürecek. Eğer benim çözebileceğim bir sorunsa bu süreyi beklemek istemiyorum, haziran başından beri bilgisayarımı kullanamıyorum, öncesinde ASUS anakart sorunu vardı, değişim verilince intel'e geçtim. Şimdi de ekran kartında sorun yaşıyorum.

Fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci : i5-4590
    MB : Gigabyte H97M-D3H
    Grafik Kartı : Sapphire R9-280 Dual-X
    Ram : 2x4 GB Corsair 1866
    SDD : Kingston 120GB
    PS : Cooler Master G750M

• Sicakliklarla ilgili olabilir dikey yenileme kapali iken gpu yuku artigi sicaklik da artar cpu ve gpu sicakliklari normal ise psu sorunludur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kaynağını servise test maksatlı yollamıştım, sağlam raporuyla geldi.
    Sıcaklıklarda da bir sorun görünmüyordu ama ekran kartı VRM ısısı için bu versiyonda sensör konulmamış sanırım.

Isınacak kadar süre geçmiyor zaten, anında reset atıyor makine. Furmark ile yaptığım testin videosunu ekleyeyim. Videonun sonunda makine reset attığı için sonucu göremiyoruz ama olay ilk yazımda bahsettiğim gibi gerçekleşiyor. Antialiasing 8x iken makine resetlenmiyor, aynı testi antialiasing kapalıyken çalıştırdığımda direk reset atıyor.

https://youtu.be/fHeVv2cZ6WY

P.S:Cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 29 Ağustos 2015; 10:35:51 >
  • Ekran kartı ney? Bende de aynı problem var. Sapphire R9 280 kullanıyorum 220-230 ve üzeri FPS' de zaman zaman PC res atıyor. Ben sürücü güncellemesi ile sorunu çözemedim ne yazıkki. Fakat 200'ün üzerinde FPS veren oyunda V-sync açtığım taktirde haliyle kasmıyor. Bu şekilde devam ediyorum.
  • Aynı kartı kullanıyoruz. Önceden bu sorun yoktu bende, 1 haftadır var.
    1003 ve 1004 versiyon sürücüleri kurdum ki en güncel iki sürücü bunlar, ikisinde de sorunu yaşıyorum.

Kartta mı sorun var, yoksa yazılımsal bir şey mi anlayamadım.

Edit : Bir de eski versiyon sürücüleri kurup deneyeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 29 Ağustos 2015; 11:03:13 >
  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Pardon dalgınlığıma gelmiş görmemişim evet aynı ekran kartını kullanıyormuşuz. Açıkçası 13.4'den beridir aynı sorun bende mevcut. Muhtemelen sürücü kaynaklı değil fakat dene tabi belki bir çözüm yolu bulabilirsin.
  • Ben de 14.4'ü yükledim, sorun düzelmedi.
    Kartta bir sorun var büyük ihtimal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun arkadasin bahsettigi gibiyse rivatuner den 190 fps ile limitleyin karti bakalim reset atacakmi atmaz ise limitli ve limitsiz video cekip sorunun detayini anlatan bi notla verin servise iade isteyin reset attigi zaman video alamiyo iseniz cep telefonu ile cekim yapin

Yada dedim gibi karta fps limiti koyup kullanin 120 ye sabitleyin dikey yenileme kapali iken oyun demolarinda falan 120 yi gecmez karr

• Birde yukardakileri denemeden once msı ab ve benzeri bir programla power targeti %120 yapip bakabilirmisiniz

• Power limit ayarıyla oynamaktan çekindiğimden herhangi bir değişiklik yapmadım.
    FPS sabitlemek ise işe yaramadı, bunu daha önce Catalyst Control Center'dan limitleyerek denemiştim, Riva Tuner'de yaptığım ayar da işe yaramadı.

Gördüğüm kadarıyla donanımsal bir sorun ve ben herhangi bir çözüm üretemeyeceğim.
    Aldığım videoları da koyup, hem güç kaynağını, hem de ekran kartını servise yollayayım en iyisi.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.