Şimdi Ara

Uzmanlar tarih verdi: Ekran kartı fiyatlarında keskin düşüş geliyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
25.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 yazında 280 liraya 750ti aldım 3. elden. O karttan önce rx 470imi patlattım ama kart(750ti) hala takır takır çalışıyor. 2500-3000 vermek güzel bişey değil bence 280 liraya aldığın kartın 2. elde 820 lira etmesini izlemek üzücü.
  • 20 bin liraya RTX 3090 almıştım şimdi olmuş 40 bin lira.

  • Türkiye hariç diye not düşseler iyiydi 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anca Ti serilerilerinde fiyat düşer LHR oldukları için. 3070 3080 3090 da düşmez, düşse bile stok bulunmaz. Mining yapan adam fiyatın düşmesini beklemez. Bir ayda 3070 ile 130$ civarı kazanabilecekken, bir ay bekleyeyim 100$ ucuza alırım demez, zaten farkı çıkarıyor. Ti serileride normalleri bulamayan oyuncular tarafından kapışılacağı için stok sorunu olur.

    Madencilere tavsiye, ilk giriş sermayesi az olsun diye orta ve alt seviye ile giriş yapmayın. Alabileceğiniz en üst düzey kartı alın. İlerde madencilik yapmayacağınızda elinizde patlamasın. En iyi madenci kartı en üst performanslı karttır. 6 RTX 3090 ayda 1750$ civarı kazandırır. Buda 1,5 ayda bir kart parasını çıkarttırır. Yaklaşık 150.000TL yatırım size ayda 15.000TL kazandırır. Elinizde de piyasanın en güçlü kartı olur. Yeni seriler bile çıksa o hafıza ve işlem gücü ile uzun yıllar en iyi kartlardan biri olarakta kalır ve elden çıkarabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt

    dediğin gibi kolay olsaydı her 150 bin lirası olan 15 bin tl kazanmak için bu işe girerdi o kadar basit değil

  • Bizde dfüşüş falan olmaz ancak zam olur. Onu da euro-dolara bağlarlar.olan yine bize olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikıs

    dediğin gibi kolay olsaydı her 150 bin lirası olan 15 bin tl kazanmak için bu işe girerdi o kadar basit değil

    Basit kardes ama herkes de 150 bin lirayi 6 karta atacak toto yok. 3090 suan tek basina gunde 10$ kaziyor, 6 kart 60$ eder neyi basit degil tam olarak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon dan, newegg den alırız sıkıntı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LHR versiyonlarda fiyat düşer ama mining yapılan kartlarda tam aksine ilerleyen zamanlarda fiyatın yukarı doğru gideceğini düşünüyorum. Mining yapıp o gelirle tekrar ekran kartı alan birçok madenci var ve ekran kartı üretimi LHR kartlara döndü. Düz olan 3060 Ti, 3070, 3080 ilerleyen zamanlarda değere biner. Millet bu işe saldırdığında 1 ETH 10.000 TL zor ediyordu sonra 1 ETH 36 bine çıktı şu an 20 binde. ETH düştü diye kart satan kısımda bu işten anlamayan kısım. Mining işine girsem mi geç mi kaldım diye düşünenler için bu LHR olmayan kartları da ucuza satanlar fırsat olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 7 Temmuz 2021; 15:8:54 >
  • Bizde dolar düşmediği sürece çok hissedilir fark olmayacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    LHR versiyonlarda fiyat düşer ama mining yapılan kartlarda tam aksine ilerleyen zamanlarda fiyatın yukarı doğru gideceğini düşünüyorum. Mining yapıp o gelirle tekrar ekran kartı alan birçok madenci var ve ekran kartı üretimi LHR kartlara döndü. Düz olan 3060 Ti, 3070, 3080 ilerleyen zamanlarda değere biner. Millet bu işe saldırdığında 1 ETH 10.000 TL zor ediyordu sonra 1 ETH 36 bine çıktı şu an 20 binde. ETH düştü diye kart satan kısımda bu işten anlamayan kısım. Mining işine girsem mi geç mi kaldım diye düşünenler için bu LHR olmayan kartları da ucuza satanlar fırsat olacaktır.

    Şimdi elimde diyelim 10 ekran kartı var... eth 1000tl iken bana kazandırdığı ile 20000 tl iken kazandırdığı arasında bir uçurum var mı? Okuduklarımdan Biraz anladığım değeri arttıkça kazımı zorlaşıyor yani 1000 olmasıyla 10000 olması arasında madenciler açısından aşırı bir fark yok gibi geliyor.Fiyat yükseldikçe daha az çıkarabiliyorlar benim anladığım





  • Almayın oyun oynamak hastalıktır bu hastalıktan bir an evvel kurtulun

  • Bizde dolar artınca çıktığında dolar düşünce ucuzlayan birşey oldumu buzamana kadar olmadı olmayacakta. Petrol fiyatlarından baz alın dünyada dip yapan fiyatlar da %50 düşmesi gereken bizde bir %15-20 düşüyor düşüyor 3 gün sonra dünya genelelinde fiyatlar %10 artınca bizde %30 zamlanıyor. Lafın kısası erkan kartı dünya genelinde dip yapsa bile bizde doların gidişatı10-12 TL yıl sonu üstüne bide ÖTV gıldır gıcık vergisi yine %5-10 artar arayı her türlü kapatır bu fiyatlara devam ederiz.En mantıklısı eş dost varsa vergisiz masrafsız yurtdışından kart almak.

  • Uzakdoğu navlun fiyatları astronomik arttı.(12-13 kat artış söz konusu)

    2022 ye kadar düşüş bekleiyor.


    Ekran kartina da etkisi olacak bu işin kacinilmaz..

    Beklentiyi yukseltmeyin meraklı olanlar...


    Kur tarafi da cabası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QueenOfPain

    Bizde dolar artınca çıktığında dolar düşünce ucuzlayan birşey oldumu buzamana kadar olmadı olmayacakta. Petrol fiyatlarından baz alın dünyada dip yapan fiyatlar da %50 düşmesi gereken bizde bir %15-20 düşüyor düşüyor 3 gün sonra dünya genelelinde fiyatlar %10 artınca bizde %30 zamlanıyor. Lafın kısası erkan kartı dünya genelinde dip yapsa bile bizde doların gidişatı10-12 TL yıl sonu üstüne bide ÖTV gıldır gıcık vergisi yine %5-10 artar arayı her türlü kapatır bu fiyatlara devam ederiz.En mantıklısı eş dost varsa vergisiz masrafsız yurtdışından kart almak.

    Ekran kartı pek öyle bir şey değil. Arttı mı inmez diye bir şey yok. Zira gümrük açık. İstediğin malı alırsın. Gümrüğünü ödersin. Kullanırsın. Ne Türkiye'deki distribütöre mahkumsun, ne yerel ikinci el pazarına mahkumsun. Ben geçmişte Sri Lanka'dan kart aldım.  


    İkinci el bilgisayar malzemeleri de ara ara alıyorum. Covid'den ötürü yurtdışından gelen olmadığı için kargo ile alıyorum. Gümrüğünü kapıda ödüyorum. Eskiden gümrük de yoktu. Çünkü gelen bavulunda getirirdi.


    Kartların fiyatı düşerken kur artarsa TL olarak gene pahalı gelebilir bu doğru. Bunun dışında, dünyada kart fiyatları düşerse Türkiye'de de düşer. Düşmezse amazon.de açık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikıs

    dediğin gibi kolay olsaydı her 150 bin lirası olan 15 bin tl kazanmak için bu işe girerdi o kadar basit değil

    Gayet basit, kartları tak kurulumu yap programı çalıştır, bu kadar. Zor gelen o parayı karta bağlamak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UA57

    Şimdi elimde diyelim 10 ekran kartı var... eth 1000tl iken bana kazandırdığı ile 20000 tl iken kazandırdığı arasında bir uçurum var mı? Okuduklarımdan Biraz anladığım değeri arttıkça kazımı zorlaşıyor yani 1000 olmasıyla 10000 olması arasında madenciler açısından aşırı bir fark yok gibi geliyor.Fiyat yükseldikçe daha az çıkarabiliyorlar benim anladığım



    Alıntıları Göster

    Değer arttıkça daha çok insanın iştahı kabarıyor ve Kazım yapan kart sayısı artıyor. Zorluk bu yüzden artıyor. Ama bir noktaya gelince sisteme yeni kart eklenemez oluyor. Piyasada kart kalmadığı için... fiyat çok artınca sisteme milyon tane kart girdi. Fiyat düşünce sisteme giren kartların büyük kısmı çıkmadı. Ne olur? Gelir düşer. Öyle de oluyor. Gelirdeki düşüş çok ağır değil bu arada. 22 dolar günlük ciro hedefindeki adam şu anda 16 dolar kazanıyor mesela.


    Tek etken zorluk da değil. Miningci en çok yükseliş ve düşüş anlarında kazanıyor. Sebebi de aslında miningcinin bir muhasebeci olması. Yükselme ve düşüş anlarında çok sayıda işlem yapılıyor. Miningci de bunları deftere işliyor. Dolayısıyla geliri artıyor.


    Dalgalı giden eth kuru miningcinin dostu. Bazen anlık yükselen bu gelir yükselmeden fiyat artıyor mesela. Bu ne demek? Birileri büyük alım yaptı demek. Veya anlık gelirin yukselmemesine rağmen bir günde %20 değer kaybetti eth diyelim. Bu ne demek? Birileri tek kalemde büyük satış yaptı demek. Çünkü küçük küçük çok çok alınsa veya satılsa, bunun sebep olduğu yükseliş veya düşüş sırasında miningci güzel kazanıyor.


    Görüldüğü gibi, çok fazla değişken var. Bir iş olarak bunu yapmayı manyakça buluyorum (tam profesyoneller hariç. Onlar mining ölü olsa da sürekli kart alım satımı yapıyor ve gelirler arttığı an satışı bırakıyor. Stoğunu mininge almış oluyor ve onunla kazım yapıyor. 1000tl'ye 1070 almış mesela) Ama diyelim ki bu işin profesyoneli değilsin. İşin gereği elinde 8 kart var. Günde 5 saat kullanıyorsun. Kalan 19 saat miningde kullanmamak için salak olmak lazım. Bu çok mantıklı.


    Buradaki en dangoz adam 3000 liradan 1060 alıp mining yapan adam. İşte bu arkadaş piyasadaki "kertilen" oluyor.


    Son olarak bir de "geç kalmış al-satçı" var. 3000'den kartı alıyor. 2 ay mining yapıyor. 3200'den satıyor. 3100'den benzer bir kart alıyor. 2 ay mining yapıyor. 3300'den satıyor. Bu da pahalidan aldığını biliyor. Riskini azaltıyor. Bunu yaparken de zaten dengesi şaşmış piyasanın ağzına ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Temmuz 2021; 10:31:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bize yansırsa güzel bir haber.

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Yurt dışı işi zaten makul şu piyasada ama işte ordada garanti sıkıntı malesef servisler global garantiye bakmıyor Türkiyede. Türkiyede maşallah 21 günde gelmeyen kartlar yurtdışına gittimi nerden baksanız 1.5 ay kart sıkıntısı yaşanır kargo parasıda cabası bunlarıda göze almak lazım

  • Memlekette neyin rakami dusmus??

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.