Şimdi Ara

Uzman çavuşu alkışlı protestoya katılan 25 kişi ifade verecek 'Whatsapp yazışmaları ortaya çıktı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, 14 Mart Tıp Bayramı'nda doktor Tahir Tarımer'i (26) darbetmediği belirlenen Uzman Çavuş Ali Aladağlı'yı (32), taburcu olurken alkışla protesto eden, aralarında doktorların da olduğu 25 kişiyi belirledi. İdari soruşturmada protestoya katıldıkları belirlenenlerin ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Yatağan Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş Ali Aladağlı, 14 Mart'ta, saat 23.00 sıralarında rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Aladağlı, kendisini muayene etmek isteyen acil serviste görevli doktor Tahir Tarımer ile tartıştı. Olaya hastanenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Tarımer, tartışmada Aladağlı tarafından darbedildiğini ileri sürdü. Vücudunda kızarıklık oluştuğunu ve gözlüğünün kırıldığını söyleyen Tarımer, darp raporu alıp Aladağlı'dan şikayetçi oldu. Ali Aladağlı da darp raporu aldı. Apandisit teşhisi konulan Aladağlı, ameliyat edildi.

'SİNİRLENEREK İTİP, BOĞAZIMI SIKTI' İDDİASI

Doktor Tarımer, polisteki ifadesinde olay anını şöyle anlattı:

"Hasta, apandisit şüphesiyle Yatağan Devlet Hastanesi'nden sevk edildi. Ultrason çektirmek istediğini söyledi. Kendisine kan tahlili ve diğer tetkiklerin yapılmadan mümkün olmadığını anlattım. Evrakını alarak acil servisten ayrılmak istedi. Arkasından gidip, çıkış yapmasına izin vermedim. Sinirlenerek beni itip, boğazımı sıktı" dedi.Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki apandisit ameliyatının ardından genel cerrahi servisinden taburcu edilen Uzman Çavuş Ali Aladağlı, sağlık çalışanlarının, "Sen şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz" sloganları arasında alkışla protesto edildi. Ekip aracına bindirilen Aladağlı, ifadesi için Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürüldü.

'İFTİRAYA UĞRADIM' DEYİP, ŞİKAYETÇİ OLDU

Gözaltına alınan uzman çavuş Ali Aladağlı, polis merkezinde yeniden rahatsızlandı. İfadesi alınamayan Aladağlı, apandisit operasyonu olduğu bölgede şiddetli ağrı şikayetiyle polis ekiplerince Menteşe Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanedeki tedavisinin ardından tekrar taburcu edilen Aladağlı, yeniden Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürüldü. İfadesinde Aladağlı, burada asıl mağdurun kendisi olduğunu belirtip, "Sağlık çalışanına hakaret etmedim, fiziki müdahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir şekilde linç edildim ve iftiraya uğradım. Bu nedenle doktordan şikayetçiyim" dedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aladağlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, tedbiren açığa alınan Aladağlı hakkında idari soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, saldırıya uğradığını ileri süren doktor Tarımer'in, evrakını masadaki görevlilerden alıp ayrılmak isteyen Uzman Çavuş Aladağlı'nın peşinden gidip ittiği, bu sırada da kayıp düşmesi yer aldı. Görüntülerin ardından hastane yönetimi doktor Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı. Öte yandan Uzman Çavuş Aladağlı, doktor Tarımer hakkında kendisine iftira attığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tedbiren açığa alınan Aladağlı ise görevine iade edildi. Öte yandan Tarımer'in görev yaptığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin psikiyatri bölümünden 16 Mart'ta 10 günlük istirahat raporu aldığı, 25 Şubat'ta mesaisine başlayacağı belirtildi.

İDARİ SORUŞTURMA

Uzman çavuşu alkışlı protestoya katılan 25 kişi ifade verecek "Whatsapp yazışmaları ortaya çıktı"

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nin, olayla ilgili idari soruşturması ise sürüyor. Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan'ın bizzat yürüttüğü soruşturma kapsamında hastanedeki güvenlik kamerası görüntüleri izlendi, alkışlı protesto gösterisine katılanlar belirlendi. Doktorların da arasında yer aldığı 25 sağlık çalışanının, bu hafta içinde savunmalarının alınmaya başlanacağı bildirildi.

'WHATSAPP YAZIŞMALARI SORUŞTURMA DOSYASINA GİRDİ'

Öte yandan hastanede görevli doktorların, WhatsApp grubundaki yazışmalar da soruşturma dosyasına girdi. Yazışmalarda, Aladağlı'nın kimlik bilgilerini paylaştıktan sonra 'Belleğimize kazına', 'Hastane kaydı bir daha yapılmamalı', 'Kimlik bilgileri ile dilekçe yazıp, şu gerekçe ile muayene etmek istemiyorum denilebilir. Böyle bir hakkınız var' ifadelerine yer verildiği ortaya çıktı.

HASTANE YÖNETİMİNE TEPKİ

Yazışmalarda, 'Şiddete karşı çıkmak, hastane yöneticilerinin görevi. Hekime işlenmiş bir suça tepkiyi belirtmek için neden yanımızda olmadıklarını gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum', 'Kesinlikle yönetim, böyle durumda en önde olmadı' ifadelerine yer verildiği de belirlendi.

UZMAN ÇAVUŞUN ADLİ KONTROLÜ KALDIRILDI 

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, güvenlik kamerası görüntülerinden, 14 Mart Tıp Bayramı'nda doktor Tahir Tarımer'i (26) darbetmediği belirlenen Uzman Çavuş Ali Aladağlı (32) hakkındaki adli kontrol şartı, avukatlarının itirazı üzerine kaldırıldı. Muğla 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, adli kontrol kararının ölçülülük ilkesine aykırı olacağı kanaatiyle Aladağlı'nın görev yeri ve ikametinin sabit olması, delillerin toplanması, kamera kayıtlarının ayrıntılı çözümlenmesi üzerine hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi.

Uzman çavuşu alkışlı protestoya katılan 25 kişi ifade verecek "Whatsapp yazışmaları ortaya çıktı"

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/uzman-cavusu-alkisli-protestoya-katilan-25-kisi-ifade-verecek-whatsapp-yazismalari-ortaya-cikti-523300h.htm

• Şimdi böyle dalavere yapan, haksızca birilerini karalamaya çalışıp bunu örgütlü şekilde yapan insanlara sağlığımızı mı emanet edeceğiz?

Şimdi ben de diyorum, bu doktorların kimler olduğunu bilelim ki hastane randevusu alırken o isimleri gördüğümüzde pas geçip başka hekimden randevu alalım. Bu da bizim hakkımız, değil mi? Nasıl ki onlar bir hastayı kara listeye sokup bir dahaki sefere o hastayla ilgilenmeme haklarını kendilerinde görüyorlarsa (Hipokrat yemini nedir o halde?) biz de böyle kirli şeylere başvuran doktorlar kimdir bunu bilme ve o doktorları seçip seçmeme hakkına sahip olmalıyız.

Adamın elindeki kağıdın ne olduğunu öğrendim. Cia fbi belgesi falan değilmiş. Yatağan devlet hastanesinin muğla eah hastanesine hastanın apandisit olduğunu ve gereğinin yapılmasını belirtir bi sevkmiş. Yani hastanede kalması gereken evrak falan değilmiş. Bu argümana sarılıp savunmaya çalışıyorlardı oda boşa çıktı.

• İyi olmuş. Umarım görevdende geri dönmemek üzere atılırlar böyle yalancı ve sahtekar insanların hastaları tedavi etmeye devam ettiğini düşünemiyorum.

• Şimdi böyle dalavere yapan, haksızca birilerini karalamaya çalışıp bunu örgütlü şekilde yapan insanlara sağlığımızı mı emanet edeceğiz?

Şimdi ben de diyorum, bu doktorların kimler olduğunu bilelim ki hastane randevusu alırken o isimleri gördüğümüzde pas geçip başka hekimden randevu alalım. Bu da bizim hakkımız, değil mi? Nasıl ki onlar bir hastayı kara listeye sokup bir dahaki sefere o hastayla ilgilenmeme haklarını kendilerinde görüyorlarsa (Hipokrat yemini nedir o halde?) biz de böyle kirli şeylere başvuran doktorlar kimdir bunu bilme ve o doktorları seçip seçmeme hakkına sahip olmalıyız.

• Doktorluk bitmiş artık ülkede yerde sürünüyor değeri

• Her zaman söylerim siyasetten hekime kadar bizim insanımız sorunlu sistemler değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün il sağlık müdürü görevden alındı.

Bu kimlik bilgilerini izinsiz paylaşanlara da hem KVKK hem de görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılmalı ve en üst mertebeden para cezası uygulanmalı ki akılları başlarına gelsin.

• Bir diğer merak ettiğim konu da doktorların bunu savunmak için nasıl bir kılıf uyduracağı.

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Adamın elindeki kağıdın ne olduğunu öğrendim. Cia fbi belgesi falan değilmiş. Yatağan devlet hastanesinin muğla eah hastanesine hastanın apandisit olduğunu ve gereğinin yapılmasını belirtir bi sevkmiş. Yani hastanede kalması gereken evrak falan değilmiş. Bu argümana sarılıp savunmaya çalışıyorlardı oda boşa çıktı.

• Tüm argümanlar boşa çıkınca kimse konuya yazmıyor :)

Savunulacak bir tarafı kalmadı troller bile yazmıyor.

• dr konularında ağlayanlar nıyeyse bu konularda gorunmuyorlar , yok avrupaya gidiceklermiş bu davranışla orda anca donercı olurlar zaten kalite malitede yok , delilsiz yere insan yargılayan yanlıs muayne yapsa soylermı veya arkasında dururmu ne derece güvenilir olur ?

• Öyle bir algı yapıldı ki,sanki uzman çavuş doktora saldırmış gibi gösterildi,(genelde sağlık çalışanları saldırıya uğradığı için)o hastanenin personeli de kandırıldı çünkü medya da öyle yansıttı
    Toplumsal farkındalık yaratmak için güzel bir protesto organizasyonu yapıldı.
    Ama olay anlatıldığı gibi değilmiş.
    Şunu unutmayalım,binde bir olabilecek durum yaşandı,Doktor un hatalı olduğu ortaya çıktı,Peki ülke gereçegi nedir.Surekli şiddete uğrayan sağlık çalisanlarinin durumudur.
    Artık inanılmaz haller almaya başlamıştır.
    3 gündür doktorlara Bıçaklı saldırı haberleri gelmeye başlamıştır.
    Tek bir olayla ülkemizdeki sağlık sistemini degerlendirmeyelim.
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/konyada-eglence-mekaninda-kavga-katliama-dondu-3-olu-3-yarali-babasini-vurani-hastanede-oldurdu-523525h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi replank -- 23 Mart 2022; 23:53:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• iyi de, bu olay orda çalışan doktorlara nasıl anlatıldı bilemiyoruz. muhtemelen o doktor "bana saldırdı" diye anlattı hepsine...bu fetöcüler neden asker düşmanı ?

• he_man kullanıcısına yanıt

Öyle anlatmış olsa bile böyle bir veri gizliliği ihlali yapması gerekli mi?

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

yanlış tabi.. üstelik böyle bir iftiraya biz de maruz kalabiliriz birgün. adam senle tartışır seni iter sen de onu itsen der ki bana saldırıyo..beyaz kod

• Haklıyı haksızı bilmeden toplu halde birine tepki göstermek LİNÇ'tir.
    Doktor kılığındaki cahil ve bencil insan sürüsü LİNÇ yapmış açıkça.

• Ben de bu doktorlarımızı iş yoğunluğundan kafalarını başlarını kaşıyacak vakit bulamıyorlar sanıyordum. Bu ne la diziden fırlamış gibi. Rezillik.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sağlıkçılar arasındaki birçok hakaret davalarında hep bu whatsapp gruplarındaki yazışmalar delil gösterilir...

• Hahahhahaha hiçbir doktor konuda yok

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Yok be geçen hastaneye gittim kulak için. Kapısı açıktı şeker kırıyordu.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.