Şimdi Ara

Üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen neden bir AIDS aşısı yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen neden bir AIDS aşısı yok?



    Araştırmacılar 40 yıl öncesinden pneumocystis carinli bakterisinden ötürü zatürreye yakalanan beş eşcinsel erkeğin gizemli vakalarını anlatırlar. Zaten araştırmaya başladıklarında bu beş adamdan ikisi çoktan ölmüştür. 



    Araştımacılar 1981 yılında haftalık yayınlanan Morbidite Raporu'nda bu tip zatürrenin genellikle yalnızca ciddi şekilde bağışıklığı düşük olan insanları etkilediğini yazarlar. Bilim insanları daha sonra AIDS olarak bilinecek bu hastalığın insanların bağışıklık sistemini mahvettiğini keşfedeceklerdir. 



    Virüs artık keşfedildikten sonra o zamanki ABD Sağlık Bakanı Margaret Heckler, 1984'te düzenlediği basın toplantısında virüse karşı koruma sağlayacak bir aşının iki yıl içinde test edilmeye başlanacağını ve korumanın yolda olduğunu söyledi.



    Hala bekliyoruz...



    Bu arada AIDS elbette bundan çok daha erken mevcut olmuş. 1920'de Kongo'da başlayan salgın büyük kayıplara yol açtı. Bugün hala Orta Afrika bölgesinde fazlasıyla yaygın. 2019 sonu itibariyle ise dünya genelinde 75 milyondan fazla insan enfekte oldu. Yaklaşık 32,7 milyon kişi hayatını kaybetti. Virüs bulaşmış kişilerin HIV'den ölmesini ve başkalarına bulaştırmasını engelleyen antviral gelişmeler olmasaydı bugün durum kuşkusuz çok daha yıkıcı olabilirdi. 



    Peki neden aşısı bulunmadı? 



    New York'daki Uluslararası AIDS Aşısı Girişimi'nin Başkanı ve CEO'su olan viral immünolog Mark Feinberg, iyi bir HIV aşısının olmamasının sebebinin deneme eksikliğinden kaynaklanmadığını söylüyor. Ona göre HIV aşısı geliştirme çalışması bugüne kadarki en yaratıcı çalışma olmuş. Feinberg'e göre aşısının çıkmamasının sebebi HIV'in karmaşık biyolojik yapısından kaynaklanmakta. Ayrıca tıpkı koronavirüs gibi onun da farklı farklı varyantları mevcut. Bu varyantlara ayak uydurmak çok güç ve her biri ölümcül. 



    Ayrıca Bkz.Elon Musk, tweetlerine güvenerek Dogecoin'e (DOGE) yatırım yapanlara gülüyor



    Virolog Morgane Rolland da HIV'in varyant üretiminin bambaşka bir dünya olduğunu söylüyor. Aynı bedende baş döndürücü bir hızlı bu virüs kendi kopyalarını üretebilir ve bu kopyalardan belli sapmalarla varyantlar oluşturabilir. Ve bu yeni kopyaların her biri benzersiz mutasyonlara sahip olabilir. Bu anlamda aşıyı bulmak çok güç. 



    Günümüzde AIDS tedavisi çok daha iyi. Ancak tehlike hala ortadan kalkmış değil. Birçok gelişmemiş ülkede hala grip kadar yaygın ve önüne geçilemez. Böyle bakınca da İncir Reçeli filmi romantizminden fazlasıyla uzaklaşıyoruz değil mi? 




    Kaynak:https://www.sciencenews.org/article/aids-hiv-vaccine-anniversary-immunity-antibodies







  • la bazen bilim dışı konuşmak geliyor içimden , aşı bulurlarsa kim ekmek yiyecek bu ilaçları satanlardan , kime satacaklar bu bilmem zart-zurt ilacı?

    hani ütopik olacak ama kanserin bile çaresi bulunmuştur da bizi kekliyorlardır ilaç satmak için.....

    kovid aşısını yapan şirketler parayı ceplerine koydu değil mi? Dünyayı bu kadar etkilemese acaba bu kadar hızlı aşı yaparlar mıydı?

    * sallamasyon içerir , önemsizdir
    Şimdi hiç karmaşıktı falan diye yemesinler bizi. Bundan 20 sene önce bile kendi southpark çizgi filmlerinde hiv ile ilgili para ile tedavisinin rahatça bulunacağı ile ilgili gönderme yapılıyordu. Aids yoğun olarak afrika'da var şimdi. Afrika'da para yok. O zaman bu işte para yok. Tedaviyi bulsalar bile şu anda vermek istemezler. Çünkü duyulursa, insanlık denir, yardım denir, para kazanamadan vermeye, hibe etmeye zorlanır. Bakın bizim Almanya'daki Türk'ün aşısına bile çökmeye çalıştılar. Dünyada her şey ve hemen hemen herkes paraya bakıyor ve tapıyor. Yani tahmini yüzdeleyecek olsam %90 para dini, %10 geri kalan dinler diyebilirim rahat. Bizim ülkede de öyle. Örneklerini göstere göstere de yaşıyoruz senelerdir.
    Her şeyin arkasında Big Pharma aramayın yahu. Dünyada paraya önem veren/vermeyen bir çok bilim adamı bu konularda araştırma yapabilir. Eğer şimdiye kadar yapılamadıysa demek ki bir zorluğu var, yoksa sadece ün kazanmak, insanlığa yardım etmek veya aşılardan gelecek parayla zengin olmak için bulurlardı.
  • la bazen bilim dışı konuşmak geliyor içimden , aşı bulurlarsa kim ekmek yiyecek bu ilaçları satanlardan , kime satacaklar bu bilmem zart-zurt ilacı?

    hani ütopik olacak ama kanserin bile çaresi bulunmuştur da bizi kekliyorlardır ilaç satmak için.....

    kovid aşısını yapan şirketler parayı ceplerine koydu değil mi? Dünyayı bu kadar etkilemese acaba bu kadar hızlı aşı yaparlar mıydı?

    * sallamasyon içerir , önemsizdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 8 Haziran 2021; 01:12:35 >
  • Güzel bir haber olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki sex şirketlerindeki kadın yada erkeklere niye bir şey olmuyor onlarda virüs gibi çoğaldı? :)

  • Şimdi hiç karmaşıktı falan diye yemesinler bizi. Bundan 20 sene önce bile kendi southpark çizgi filmlerinde hiv ile ilgili para ile tedavisinin rahatça bulunacağı ile ilgili gönderme yapılıyordu. Aids yoğun olarak afrika'da var şimdi. Afrika'da para yok. O zaman bu işte para yok. Tedaviyi bulsalar bile şu anda vermek istemezler. Çünkü duyulursa, insanlık denir, yardım denir, para kazanamadan vermeye, hibe etmeye zorlanır. Bakın bizim Almanya'daki Türk'ün aşısına bile çökmeye çalıştılar. Dünyada her şey ve hemen hemen herkes paraya bakıyor ve tapıyor. Yani tahmini yüzdeleyecek olsam %90 para dini, %10 geri kalan dinler diyebilirim rahat. Bizim ülkede de öyle. Örneklerini göstere göstere de yaşıyoruz senelerdir.

  • Her şeyin arkasında Big Pharma aramayın yahu. Dünyada paraya önem veren/vermeyen bir çok bilim adamı bu konularda araştırma yapabilir. Eğer şimdiye kadar yapılamadıysa demek ki bir zorluğu var, yoksa sadece ün kazanmak, insanlığa yardım etmek veya aşılardan gelecek parayla zengin olmak için bulurlardı.

  • bir netflix reklamı daha !

  • Düzgün beslenen birinde hiçbir virüs yaşayamaz.

  • Iki haftada bir kan testi olup dikkat ediyorlar

  • Bence sorulması gereken neden aşısı bulunsun?

    Öyle bir para musluğu ki bu tip hastalıklar.

    Siyonist firma seni ürettiği gıdayla deterjanla vs ile kanser ediyor. Sonra yine siyonist firma seni ürettiği ilaçla tedavi ediyor. Pardon tedavi etmiyor ilaca bağımlı hale getiriyor.

    Burada hala bu firmaları cici gören saflar var.

    Bunların dini imanı herşeyi para ve güç. Ölen bebekmiş yaşlıymış gençmiş zerre umurlarında değil. ZERRE.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben müslümanım, zinadan uzak duruyorum...Aids beni zerre kadar ilgilendirmiyor.

  • Çünkü aşıyı bulacak olanlar yine müslüman bilim adamları ama müslümanlığa göre bu seks meks haram ya çocuk için sadece eş hariçi yapılanlar o yüzden seks ile bulaşanları korumak istemiyor müslüman bilim insanları yoksa korona vs bakın nasıl aşı hemen dakikasında buldukar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulunsa bile kim gider aids aşısı olur ki. hiç de karlı değil.

  • sdbz kullanıcısına yanıt
    sadece cinsel yolla bulaşmıyor

  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Kuduz virüsünden kurtulmamın tek yolu aşıdır. Kuduz virüsü %100 ölümcül bir virüstür.
    Not: kuduz virüsünden kurtulmanın tek yolu aşıdır ama % kaç koruyor bilmiyorum. ilacı var mı onu da bilmiyorum

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Genetik ile alakalı, istediğin kadar düzgün beslen vücudun virüsü tanımıyorsa veya gücü yetmiyorsa hastalanırsın...

  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt
    biz bunlara müslüman demiyoruz. eğer sen diyorsan bence deme

  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt
    Harbiden buna sahit oldun mu yoksa sallamosyon yapipta islami yaftalamaya mi calisiyon.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sdbz kullanıcısına yanıt
    Beni ilgilendiriyor. Hicbir sucu olmayan cocuklarin anne karninda bu virusu kapmasi ve hayatinin kararmasi insan olan herkezi ilgilendiriyor. Hangi ara bu kadar ruhsuz ve acimasiz oldunuz musluman kardes???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummerrrr -- 8 Haziran 2021; 15:0:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.