Şimdi Ara

uzaynet ile #heryerdehızlıinternet (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
3
Favori
63.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKN Sonrası Download: 256Kbps
    AKN Sonrası Upload: 256Kbps

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya kardeşim artık orman köylerinde bile telefon hattı ve internet var ,o olmasa dahi mobil servisler var (gerçi çoğu yerde hala 3g zor çekiyor)
  • Kota meselesine cok takilmayin, bu baglanti sizi kritik durumlarda kurtaracaktir, dogal afet, deprem vs... gunlerce iletisim kesilebiliyor adsl`in ve 4g`nin depremdeki performasini dusunmek bile istemiyorum...

    9 derecedeki 9a uydusunun gucu 70 Gbps yani kotasiz sunum kolay degil. Saticinin cok yapabilecegi bir sey yok. (Ayrica kurulum ekipmani icin de para almiyorlar, bunlar hep arti, uydu internetle ilgili saticilari bezdirmeyin, onlar da lazim.)

    Birisi Skydsl ornegini vermis, bir zamanlar sadece tek yonlu veriyorlardi interneti, 12-13 sene once bunlari kullanmistim, o zamanlar yurtdisindan direkt uyelik alinabiliyordu, BTK-TIB ve benzerleri olmadan uyelik tamamen skydsl sitesi uzerinden oluyordu.

    DSL baglantiyla uplink, uyduyla downlink kullaniyorduk. (256kb baglantim vardi dsl`de, hey gidi gunler), muthis bir hiz farki olmustu (downlink icin)

    Sonra tooway ve KA-SAT geldi, ka band ile daha kucuk capta anten kullanarak, daha fazla frekans ve cikis gucuyle internet verilmesi mumkun oldu ama fiyatlar bir turlu dusemedi.

    Az kullanilan seylerin fiyatlari daima yuksek oluyor ama kritik calisma ortami olanlar ve off-grid icin baska secenek yok.

    Acaba skydsl hala tr`ye direkt satis yapiyor mu ? Almanca bilen varsa bir tel acsa da sorsa skype`tan... Simdi mail atmakla ugrasmayalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 16 Mart 2019; 15:7:34 >




  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Kablonetin eski adıyla "uydunetin" uydudan geldiğini sanan mı ararsın, bu fiyatları köylüleri sömürüyorlar diye yorumlayan mı ararsın. Uydunun sınırsız kapasitesi olduğunu savunan mı... Hepsi var.
  • Yil 2019 ve pahali
    Simdi millet canakla geliyo internet vs vs diyecek
    Televizyon yayinida canakla geliyo parami ödüyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Saracen -- 16 Mart 2019; 19:49:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captanico

    bir zamanlar skystar hd2 tv kartım vardı pc imde , tv kartlarının popüler olduğu hd yayınların yeni yeni başladığı ama türkiye de hd yayının bile çok nadir olduğu zamanlar işte.sene 2008-2009 gibi sanırım neyse efendim gördüğümüz her bilgiye deli gibi saldırıyoruz bir de yeniyiz bu işlerde , tv yayınını uydudan almayı zorla öğrenirken bir de download yapabildiğimizi öğrenmiştim.ama istedğinizi değil gerekli ayarları yaptıktan sonra uydudan ne geliyorsa onları alabildiğiniz bir indirmeydi bu.düşünün ki o zamanlar hızım azami 75-100 kbps , ayarları bir tutturdum aman aman o ne nasıl bir hızla dosyalar iniyor 500 gb hd mi neredeyse doldurmuştum gün sonunda.eagle eye (kartal göz) filmini ilk burdan tesadüfen indirip izlemiştim.dediğim gibi ne geliyorsa onu alıyordunuz.aklım gitmişti o zaman inen dosyaların hızına.ne ararsan vardı inenlerin içinde.

    bunları niye yazdım ben de bilmiyorum.ama uzaynetten daha faydalı bilgiler verdiğim kesin , yani sözün özü sayın uzaynet yetkilileri öyle bir şey yapın ki (fiyatını bir kenara koyuyorum ) aklımız gitsin vaay be adamlar yapmış hizmet veriyorlar diyelim.burada hitap etmek istediğiniz kitleyi ben çözemedim vesselam.

    biz sadece kurumsal hizmet veriyoruz diyorsanız anlarım da , yoo hayır biz bireysel hizmet de veriyoruz kırsal kesim de , dağda yada bayır da internete ulaşamayanlara int. sağlamaksa amaç fiyatınız ve koymuş olduğunuz kota ile bunu hangi kırsal kesim de dağda bayır da yaşayan kişi alır.bunlar orada yaşıyor ise ve de paraları çok ise bilemem , böyle kişiler varsa bile bunlar sizin portfeyinizi doldurup gerekli kar marjınızı nasıl sağlar.20 gb kota ve sonrasın da hız 250kbps

    saçmalamış da olabilirim yarın c.tesi ve ben sabah 6 gece 1 çalışacağım .... onun stresi de kabus gibi çökmüş üstüme sanırım...çalışmak lazım yoksa verdiğiniz hizmeti nasıl alalım ,

    saygılar
    Bir skygrabber veya skynet kullanan kardeşim daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    "Savunduğun şey routerların, servis sağlayıcıların aslında herhangi bir limiti olmaması. Bak buna cevap vermeye bile utanıyorum. Fakat defalarca kez cevap verdim. İlk başta anlar gibi olup hızı 4'e çektin. Az önce yüze çıkardın."

    Örnekle yazmayınca anlamayacaksın. Yaşlı amcaya anlatır gibi anlatalım.

    1) 16Mbit/sn yazan varya, işte o hız
    2) 200GB download yazan var ya data büyüklüğü.

    1 için zaten adamlarda 16Mbit/sn, zaten buna kimsenin bir şey dediği yok.
    2 için de AKN koymak saçmalık, adam istediği kadar indirsin. AKN mi kaldı?

    Takıldığım nokta ise AKN savunması için kutu limitli yazmak, tam bir saçmalık...

    Çok basit bir soru... Sana 16Mbit AKN siz uzaynet paket versem; sonsuz zamanda indirebileceğin veri büyüklüğünün limiti var mıdır? Yoksa kutu limiti mi vardır?
    Dostum iyice saçmalamışsın.

    Kablonet çanakla ilgisi yok.uydu üzerinden net bağlantısı yapmaz.sadece tv yayınlarını uydu üzerinden almak için bellirli bölgelerde santrallarin önünde kocaman antenleri var.bu antenler vasıtasıyla tv yayınlarını alır.İNTERNETİ ALMAZ.

    uydular sınırlı kapasiteleri vardır.sınırsız değillerdir.
    Bir kanalın SD yayın yapması için yanlış bilmiyorsam aylık ortalama 10bin 20bin tl turksata para vermektedirler.SD yayın ortalama kapasitesi 3-5mbit arasında.

    Yani internet işleri içinde kapasiteleri bellidir.
    İşte o yüzden uydu üzerinden net çok maliyetlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hizli dedigi 16 mbps.. yani.. küfür etsem yeridir.. 16 yi alda bi yerine diye.. 16 nin nesi hizli? dünya hiz ortalamasi 60 lardayken nereye göre hizli bu afrikaya göremi ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.