Şimdi Ara

Uzayın yeni yıldızı Hindistan tam 104 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzayın yeni yıldızı Hindistan tam 104 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı
     

    Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu ISRO, sadece tek bir roketle tam 104 farklı uyduyu yörüngeye taşıyarak uzay araştırmaları tarihinde büyük bir ilke imza attı. Aralarında ABD, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre ve Hollanda'nın da bulunduğu birçok farklı ülkeye ait olan uydular ISRO'nun Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) isimli roketiyle Hindistan'ın Sriharikota adasından bu sabah saatlerinde fırlatıldı.



    Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden kalkışa geçen 320 tonluk PSLV roketi, tam 1388 kilogramlık kargoyu alçak Dünya yörüngesine taşırken kargonun en ağır yolcusu yine Hindistan'ın Cartosat-2 serisinden 714 kilogram ağırlığındaki Yeryüzü gözlem uydusuydu. Dünyanın yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekebileceği belirtilen uydunun Hindistan'ın özellikle bölgesel rakiplerinden Pakistan ve Çin'e karşı kullanılacağı düşünülüyor.



    Ayrıca Bkz.SpaceX'in Falcon 9'u insanoğlunu Ay'a taşıyan roketin yerinden kalkışa geçecek
     

    Uzayın yeni yıldızı Hindistan tam 104 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı

    Rekor Rusya'ya aitti


    Hindistan'ın bugün itibariyle büyük bir dünya rekoruna imza attığı PSLV-C37 isimli görevden önce aynı rekorun sahibi uzayın köklü ismi Rusya'ydı. 2014 yılında tek bir roketle 37 farklı uyduyu yörüngeye fırlatmayı başaran Rusya yaklaşık 3 yıl boyunca liderlik koltuğunda bulunuyordu. Uzay araştırmalarının bir diğer önemli ismi NASA ise tek bir uçuşta en fazla 29 uydu taşıyabilmiş.


    Uzay araştırmalarının yeni yıldızı: Hindistan


    Uzay araştırmalarındaki rakipleri NASA, ESA ve Roscosmos'a nazaran daha düşük bütçelerle çalışmalarını sürdüren Hindistan kısa sürede yakaladığı başarılarla şimdiden birçok uzman tarafından uzay araştırmalarının yeni yıldızı olarak görülmeye başlandı. Uzay pazarının yeni oyuncusu olarak değelendirilen ISRO, önceki başarılarının yanı sıra gelecek dönemler için hazırladığı projelerle de dikkat çekiyor.



    2013 yılında sadece 73 milyon dolarık maliyetle Mars'ın yörüngesine bir uzay aracı yerleştirmeyi başaran Hindistan, hatırlayacağınız üzere geliştirdiği ilk uzay mekiğinin testini de geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirmişti. Devletin uzay araştırmalarına ayırdığı bütçeyi artırmasıyla beraber her geçen gün çalışmalarına hız vermeye devam eden ISRO şu sıralardaysa gözünü Mars ve Venüs'e dikmiş durumda. Uzay ajansı önce Mars'a bir gözlem aracı indirmek ve ardından Venüs'e de bir uzay görevi düzenlemenin planlarını yapıyor.

      







  • Bu uzay, astronomi, uydu gibi konulara bizimde en kısa sürede girmemiz lazım. Hindistan gibi bir ülke bile bunları yapabiliyor. Evet şu sıralar askeri alanda çok güzel çalışmalar var ama bu alanlara da yatırım yapılmalı.

  • Çok yetenekli mühendisleri var. Hindistan geleceğin süper gücü, bunu herkes biliyor.
  • iyi döşemiş ! biz daha A serisinde 4. uyduyu yeni mi yolladık nedir !?

  • "İstikbal göklerdedir." Kemal ATATÜRK

  • Hindistan'ın bölgesel rakipleri Pakistan ve Hindistan

  • Hindistan güçlü bir ülke ama 1.250 milyar nüfusu yüzünden halkının çoğu fakir. 300 milyon insana elektrik verilemiyormuş, abd nin nüfusu kadar insan demek bu.

  • Hindistan'ın bölgesel rakipleri Pakistan ve Hindistan'a karşı kullanılacağı düşünülüyor.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı uyduyu bugün biz göndersek içimizdeki çakma muhalifler bunu bile eleştirirdi. Uzayı çöp dolduruyoruz, parası cebimizden çıkıyor, ne gerek var? Bu parayla okul fabrika yapılır gibi abuk sabuk yorumlarla doldururlardı :)

  • Halkın yarısı aç, sen uzaya uydu yolla neye yarar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Hindistan'ın bölgesel rakipleri Pakistan ve Hindistan

    Pakistan ve Çin olacaktı arkadaşlar bir hata olmuş düzelttim hemen teşekkürler uyarı için
  • hindistan yetenekli ve başarılı bir ülke ama gel gelelim nüfus yoğunluğuna. Nüfusu yüksek olduğu için çok sıkıntı çekiyorlar bence

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuago

    Aynı uyduyu bugün biz göndersek içimizdeki çakma muhalifler bunu bile eleştirirdi. Uzayı çöp dolduruyoruz, parası cebimizden çıkıyor, ne gerek var? Bu parayla okul fabrika yapılır gibi abuk sabuk yorumlarla doldururlardı :)

    Keşke böyle şeyler yapsaydık da eleştir selerdi. Izahi olmayan şeyler yapıyoruz.Eleştiri de yapmamıza izin vermiyorlar ayrı mesele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala köprü yorumu yok mu ??? şaşırttınız beni haytalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musa_unsal2005 -- 15 Şubat 2017; 16:15:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    Halkın yarısı aç, sen uzaya uydu yolla neye yarar.

    İşte bu kafa yüzünden biz de gelişemiyoruz.

    Dünyada insanlık varolduğu müddetçe fakirlik ve zenginlik varolacak. Hiçbir sistem, hiçbir yönetim şekli bu sorunu ortadan kaldıramaz ve kaldıramayacaktır. Eğer kaldıracağına inanıyorsa o adama laf anlatmaya gerek yok zaten. Cahillik içinde yüzsün.
  • Helal olsun gavurlara ...

  • Bizim ki kadar duble yolları ve köprüleri var mı!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Altay-


    quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    Halkın yarısı aç, sen uzaya uydu yolla neye yarar.

    İşte bu kafa yüzünden biz de gelişemiyoruz.

    Dünyada insanlık varolduğu müddetçe fakirlik ve zenginlik varolacak. Hiçbir sistem, hiçbir yönetim şekli bu sorunu ortadan kaldıramaz ve kaldıramayacaktır. Eğer kaldıracağına inanıyorsa o adama laf anlatmaya gerek yok zaten. Cahillik içinde yüzsün.

    Öyle bi sistem var Adı da İSLAM. İslamın zirvede olduğu dönemlerde insanlar zekat verecek fakir bulamazlardı...

    Benim orda söylemek istedigim fakirlik ve zenginliğin orantısız olması, elbette günümüzde fakirler topyekün ortadan kaldırılamaz.




  • bir milyar 200 milyonluk nüfusu var yani insan zekası olarak türkiyenin 10 katı

  • Bizden kacmaz..



    Insan = hata




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.