Şimdi Ara

Uzayın Oluşumu - Büyük Patlama Aslında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce epey bir düşündüm de, bizim büyük patlama olarak adlandırdığımız uzayın oluşumu teoriye göre sınırları sürekli genişleyen bir uzayı ifade ediyor. Böyle bir şey neyin içine genişliyor diye 100 yıldır düşünüyoruz. Birçok uzay var ve bizim uzayımız başka bir uzayın içine genişliyor teorileri bile var.


    Peki ya aslında uzayın sınırları hiç değişmediyse ve biz hala o başlangıçtaki nokta kadar olan deliğin içerisinde gittikçe küçülmekte olduğumuzdan dolayı birbirimizden uzaklaşan maddelersek? Bu şekilde galaksiler birbirinden uzaklaşmaya devam eder çünkü her şey küçülüyor, başlangıçtan beri hiç değişmeyen uzay sınırları ise biz küçüldüğümüz için bize hep daha da büyük geliyor yani genişlediğini düşünüyoruz.


    Yani belki de olan şey büyük patlama değil de büyük çöküştür ve tüm atomlar birbiri içerisine çöküp duruyordur.


    Bu teori bizim uzayımızın başka uzayların içine genişlemesine gerek kalmadan galaksilerin birbirinden uzaklaşmasıyla ve gözlemlenebilir evren hipoteziyle çakışmıyor.


    Siz ne düşünürsünüz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 1 Şubat 2023; 5:13:43 >







  • Bu sisteme başka bir açıklama getiremedim dostum. Küçülmüyor isek o zaman genişliyoruzdur ki o zaman nasıl ve nereye sığıyoruz biz?

  • ateistler neye göre tanrı yok diyorlar bilmiyorum. ulan illa ki birşey oldu ve evren oluştu.

  • her gün günde üç kere yaşadığınız küçük patlamalara odaklanın bence...bu konu size fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Az önce epey bir düşündüm de, bizim büyük patlama olarak adlandırdığımız uzayın oluşumu teoriye göre sınırları sürekli genişleyen bir uzayı ifade ediyor. Böyle bir şey neyin içine genişliyor diye 100 yıldır düşünüyoruz. Birçok uzay var ve bizim uzayımız başka bir uzayın içine genişliyor teorileri bile var.

    İspat olmadığı sürece teori, teori olarak kalır.

  • crux07 kullanıcısına yanıt
    evet evren illa bir olay sayesinde meydana geldi.bu olayı tanrı olarak kabul edebiliriz.ama geleneksel yüce tanrı anlayışına aykırı bir şey olabilir.yani tanrı bir olay ve başlangıç benim için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • burada kafa yoracağınıza kitabı okusanıza siz orada hepsi yazıyor zatenUzayın Oluşumu - Büyük Patlama Aslında... .



    ha biz anlamayız acaip zekalıyız doğruyu biz biliriz diyorsanız devam edin yardırmaya


    bu şekilde yaşayacağınız tek patlama şu




    Uzayın Oluşumu - Büyük Patlama Aslında...youtube
    Recep İvedik 2 İçimizdeki Kötülükleri Salıyoruz videosunu ve diğer serileri daha yakından takip edebilmek için Recep İvedik kanalına abone olabilirsiniz :htt...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=aojmLvO_Dvs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 17 Şubat 2023; 3:3:23 >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    İnsanların dindarlığı şöyledir...

    IQ: 100 ve altı yaratıcıya inanır.

    IQ: 100 - 140 arası inanmaz, inananlarla gerizekalı diye alay eder.

    IQ: 140-170 arası bilim insanıyız, Tanriya ihtiyacımız yok der inanmaz.

    IQ: 170-200 arasındaki insanlar şöyle der...
    Tanrıya, bir yaratıcıya inanmak için insan belli bir olgunluğa erişebilmelidir. Ben bu 4. Grubun içindeyim ve yaratıcı olmasaydı sicimler titreşmeyi bırak hiç var olmazdı diyorum çünkü zekamız var şükür, evreni hissedebiliyorum. Sen hangi gruptasın? 2 mi 3 mü?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crux07 kullanıcısına yanıt

    Termodinamik yasalarına göre,

    Kaos' tan düzen oluşmaya ve oluşturmaya meyilli moleküler yapılar...

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Dostum sen 140 ın sınırındasın. Az daha kas kendini ve o kaos ortamı nasıl ortaya çıktı bir düşün derim. Atomlar bile sonradan oluştu. Bir düşün bunları. Olay o kadar da basit değil. Neden her şey var oldu da hiçlik değil varlık var?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başlık yazısının yaklaşımı aklıma "yerçekimi yoktur, gök itimi vardır" söyleyişini getirdi.


    İçeri doğru çöküş olsaydık çöküş için mevcut alan gitgide öyle daralırdı ki, hızla yok olma noktasına gelirdik. Çünkü sonlu bir mesafe olurdu. Halbuki genişleme sonsuza kadar gidebilme potansiyeline sahiptir diye akla geliyor.


    Şöyle ki; mesela 30 santimetrelik bir cetvel kısalsa kısalsa, küçülebileceği ölçünün bir sonu vardır. Ama büyütmeye kalksak, bir üst sınır belirleyemeyiz.

  • Yazdığın şey saçmalık bir noktada patlama olduğunu kabul edersek evren genişlemeyip içeri çökseydi eğer bütün evren tek bir noktaya çekilir ve sıkışırdı sen şu an rahat rahat dolaşabiliyorsan böyle bir şeyin olmadığı açık. Evren genişlemesininde bir sınırı var tabi sonsuza kadar devam etmeyecek. Genişleme tamamlandığında daralma başlayacak ve çöküş gerçekleşecek. Uzay nereye genişliyor demişsin hiç karanlık madde diye bir şey duymuş muydun ? Bilinen evrenin %3ü sadece gözlemlenebilir kalanı karanlık maddedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Dostum sen benim yazdigim herseyin kuculmesinden bu sonucu mu cikardin yani? Evren kuculurken ben sabit mi kaliyorum yani? Neticede benimki de bir dusunce, ama ben en azindan daha mantikli aciklamaya calistim.

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    hahahhahahahahh

  • sensaura kullanıcısına yanıt
    YouTube’da “A Universe From Nothing” isimli videoyu izlemenizi tavsiye ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Dediğin şey evren bir noktadan daralıp genişlemese mantıklı. Fakat big bang noktadan genişlediğini söyler. Hiç photoshopta bir şeyi küçültültüp büyütmedin mi ? Noktaya göre küçülttüğün zaman en küçüğe getirdiğinde o şekil yok olur. Nokta bazlı küçülme yok olmayla sonuçlanır nokta 1 boyutludur. 3 boyutlu bir referans olsa dediğin doğru.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkli farkli teoriler varken benim neden bir puskevitim olmasin diye sey ettim dostum :) Yoksa benim asil inandigim sey trilyonlarca paralel evren oldugu ve bizim evrenimizin bunlardan sadece biri oldugudur. Big Bang'de de baska bir evrenin bir yerinde olusan patlama ile bizim evrenimizin diger evrenden aldigi malzemelerle buyudugu bir gerceklige inaniyorum. Termodinamigin 1. kurali ne diyor? Hicbir sey yoktan var, vardan yok olamaz, yani zamanda yolculuk yapsak ve geriye gitsek, ya da ileriye gitsek, benden 2 tane olacagi icin evrene fazladan bir enerji transferi olmus olur ama bugunku termodinamik kanunlarina gore bu mumkun degil, fakat coklu evren teorisine gore dusunursek ben bir evrenden cikiyorum ve baska bir evrene transfer oluyorum, gelecekteki ya da gecmisteki durum icin yani. Boylece tum evrenleri kapsayan buyuk boslukta kutle ve enerji degisimi sabit kaliyor. Yani ya termodinamik yasalari guncellenmeli ya da biz tekli bir evrende degiliz. Ikisine de esit mesafedeyim. 2000 yil sonra bunun cevabini ogrenebilmek isterdim ama maalesef omrumuz max 100 yil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 5 Mayıs 2023; 20:24:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.