Şimdi Ara

Uzay-zamanı büken galaksiler, 'Einstein Halkası' oluşturdu: İşte inanılmaz görüntü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
6.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kütleçekimsel merceklenmeyi açıklayan temsili figür:' diyorsun.Türkiyede olan hemde hatrı sayılır bi sitenin editörü, makale kaynağının yabancı dildeki görselini kullanıyor. Burda sorun ne biliyor musunuz, makale için önemli bi görseli çevirmiyorsun. Gidiyim orjinalini anlamadan ordan bakıyım, o zaman onlar hit alsın, ben senin yaptığın haberden bişey anlamıcaksam niye burdan okuyorum. Editör arkadaş zahmet etmeseydi, haberi yapmak için araştırmasına felan gerek yok.
    NOT: Bizim burda yerel bi kanal var, yayın süresini doldurmak için 10-15 yıl öncenin ispanyol dizini orijinal dilinde, altyazısız yayınlıyor.
    Benzer şeyler

  • Samura ii kullanıcısına yanıt
    Yazının kaynağında bu görsel yok başka bir yerden buldum daha iyi anlaşılsın diye olay. Yabancılar bunları da koymuyor yani :) Ayrıca görsel gayet açık zaten kelimeleri anlamanıza gerek yok bence.

  • Hiç bir şey anlamadım hocam çok sağol. Tekrar okuyayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meandroslu kullanıcısına yanıt

    Genel görelilikte Einstein'ın alan denklemleri uzayzamanın geometrisi ile madde/enerji arasındaki ilişkiyi belirler. Bir yerde enerji/madde yoğunluğu ne kadar yüksekse uzayzaman o kadar eğilip bükülür. Uzay zaman kıvrıldığında da madde/enerji o kıvrımlara göre hareket etmek zorunda kalır. Einstein denklemi ilk kurduğunda içerisinde kozmolojik sabit yoktu. O haliyle denklemin tüm çözümleri evrenin ya giderek küçüleceğini ya da giderek büyüyeceğini gösteriyordu. Yani ilelebet aynı kalacak bir evren mümkün değildi. Ama o dönemde kabul gören anlayış evrenin hep aynı kaldığı ve kalacağı şeklindeydi. Einstein da bulduğu denklemin bu koşulu sağlaması için denkleme bir kozmolojik sabit ekledi.


    İlkokul matematiği ile (anladığım tek matematik türü) süper basit, Einstein'ın alan denklemleri ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir örnek: Diyelim ki kuramınızda a . b = c diye bir denklem var. c'nin sıfır olması gerektiğini düşünüyorsunuz ama a ile b yerine (sıfır dışında) hangi sayıları koyarsanız koyun denklem sıfır sonucunu vermiyor. Siz de denkleme bir x sabiti ekliyorsunuz: a . bx = c. Bu durumda eğer x sabitinin değerini sıfır olarak belirlerseniz c de her zaman sıfır olur, istediğiniz sonuca ulaşmış olursunuz.

    |
    |
    memotunc bu mesajı paylaştı




  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    Dünya dışında hiçbir yerde canlı olmadığı için göremezler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patatessiz patso

    Dünya dışında hiçbir yerde canlı olmadığı için göremezler

    Benim uzaylı ile bire bir sevişen arkadaşım var istersen onuda getireyim  






  • Bu tür konulara ilgi duyan arkadaşlar Reddit'e geçin derim. Tabii İngilizceniz varsa. İlgi alanlarınızın her biri için kesinlikle birden çok subreddit mevcut. İnternet literatürüne bile geçmiş bir deyimleri var bu konuda zaten, "Eğer bir şey varsa, onun bir Subreddit'i de vardır." gibisinden.


    Buradaki bu konudan daha detaylı yazılar da mevcut. Görüp merak ettiğiniz şeyleri daha da derinlemesine incelemek isterseniz diye diyorum. Bazen bazı konuların yorumlarında da ilgili makaleyi bizzat yazmış kişi olabiliyor. Olayı adamın kendi ağzından, nasıl düşündüğünü, nelerden yola çıktığını ve bu sonuca nasıl ulaştığını vs. dinlemek çok daha güzel oluyor bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ape1281

    Bu tür konulara ilgi duyan arkadaşlar Reddit'e geçin derim. Tabii İngilizceniz varsa. İlgi alanlarınızın her biri için kesinlikle birden çok subreddit mevcut. İnternet literatürüne bile geçmiş bir deyimleri var bu konuda zaten, "Eğer bir şey varsa, onun bir Subreddit'i de vardır." gibisinden.


    Buradaki bu konudan daha detaylı yazılar da mevcut. Görüp merak ettiğiniz şeyleri daha da derinlemesine incelemek isterseniz diye diyorum. Bazen bazı konuların yorumlarında da ilgili makaleyi bizzat yazmış kişi olabiliyor. Olayı adamın kendi ağzından, nasıl düşündüğünü, nelerden yola çıktığını ve bu sonuca nasıl ulaştığını vs. dinlemek çok daha güzel oluyor bence.

    Bundan yıllar önce Reddit kullanmaya başladığım zaman hiç Türk yoktu sitede, şimdi bu KGBR nin Reddit'e geçmesi vs. oradaki Türk nüfusunu baya arttırdı hatta alakasız sublarda bile bizimkilere rastlayabiliyorum. Ülke nüfusuna oranla da kullanım oranı baya yükseldi fakat Donanımhaber'i sırf alışkanlık diye giriyorum, ne ilginç bir konu oluyor burada ne de siteye özel bir ayrıcalığı kalmadı. Buradaki insanların çoğu da benim gibidir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Benim uzaylı ile bire bir sevişen arkadaşım var istersen onuda getireyim  




    Alıntıları Göster




  • mutercim kullanıcısına yanıt
    Genişlediği demişim pardon , genişleme hızının artması olacaktı , çöküş olacağı düşünülüyordu ama hızın arttığı bulunmuştu , buna da karanlık enerji demişlerdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu durumda parçacık teoremine dair sağlam bir kanıt geldi diyebilir miyiz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgi için teşekkürler.

  • Forumun ikinci nesli kaliteyi tekrar arttırmaya kararlı gördüğüm kadarıyla. Helal gençler!

    Kaldık buralarda, kaçmadık. "elbet tekrar yeşillenir" dedik. Biz de haklı çıkacağız be! Bir umut zaten yaşatan insanı.

    Yıllar sonra her yorumu okuduğum bir konu buldum. Hepinize teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

    doğru söylüyorsun.

  • okayynn kullanıcısına yanıt

    Genişleme hızının arttığını keşfeden de iki farklı süpernova izleme grubuydu: Supernova Cosmology Project ile High-Z Supernova Search Team. Acaba sizin dediğiniz karanlık maddeye ilişkin kanıtları bulan kadın olabilir mi? Vera Rubin?


    Kusura bakmayın, ne deseniz hata bulmaya çalışıyormuşum gibi oldu. Kimden bahsettiğinizi anlamaya çalışıyorum sadece, merak ettim. 





  • LKLC kullanıcısına yanıt

    araştırdım diyosun yani, tebrik ederim.

    Ama bence haberler öyle çok araştırılmamalı. Sonuçta kaç başlık girdiğinle, bu hafta sayıyı tutturmuşmuyum onunla felan ilgili olmalı 

  • Uzay bilimi çoğu teorilerden ibarettir ispatlanması mümkün değil

  • Bir an önce Interstellar PART 2 yi bekliyoruz.


    baş rollerde Joel ve Ellie iyi gider..

  • ne güzel manzara keşke evden oturup izleyebilme şansımız olsaydı, otur bir paket sigara iç bu manzara karşısında, baktıkça insanın içi açılıyor

  • Birisi de bir zahmet şu kuantum dolanıklığı denilen olayı tam olarak bir anlatsın. Benim bu teoriden anladığım iki dolanık cisim birbirinden milyonlarca ışık yılı uzakta da olsa birisine etki uygulanınca diğeri de aradaki onca mesafeye karşın anında tepki veriyor. Bir türlü mantık çerçevesine oturtmayı başaramadım bu durumu.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.