Şimdi Ara

Uzay sonsuz mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yukarıya gökyüzüne bakın ve uzay boşluğunda hiçbir yere sapmadan evrenin genişleme hızından ve ışık hızından kat kat hızlı dümdüz ilerleyin. Bir sona varır mısınız yoksa sonsuza kadar ilerler misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur01 -- 13 Mart 2017; 21:59:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • varmazsınız.

    ilerledikçe default olarak map'ı açmaya, genişletmeye başlarsınız.


    zaman ilerledikçe uzay/zaman genişler, ışık hızına eriştiğinizde belirli bir zamanıda geçmeye başlayacaksınız. işte o an, siz zamanda ilerledikçe uzayda'da ilerleyeceksiniz. bu yüzden sonsuza kadar bu şekilde devam edebilirsiniz.


    daha basit örnekle; zamanı geri aldıkça evren, uzay küçülür. zamanı ileri aldıkça evren genişler. siz ışık hızına eriştiğinizde zamanıda kendinizle beraber götüreceksiniz.
  • Evrenin genişleme hızından daha hızlı gidersen belki bir son bulabilirsin ama ne olucağını bilmiyorum.
  • Sonsuza kadar devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrenin dışında dünya var sen çıktığın zaman küçücük olduğunu göreceksin ve geri atoma yani bizim evrenimize girmek isteyeceksin ama giremeyeceksin.
  • Kendi evrenimiz bir baska evrenin alt kumesi olabilir pekala. Bu alt kume faktoru sonsuz sayida evrenin birbiri icerisine girmis sekliyle karsimiza cikabilir. Venn semasindan farkli olarak, kendi evrenimizle paralellik gosteren ama alt kumesi oldugumuz evrenin alt kumesi olmayan evrenler de varolabilir ki o evrenlerinde baska evrenlerin alt kumeleri olmasi durumu mevzu bahis olabilir.

    Bundan ayri olarak birbirleriyle hicbir sekilde kesismeyen ve yukarida anlattigim yapida farkli evrensel bilesimler de olabilir.

    Kisacasi bu tip varsayimlar bilimle varsayimdan kurtulacaktir. Ama dusunmek ve arayisa girismek ilk adimdir diyebiliriz. Insanlik her ne kadar epey yol almis olsa da hala ilkel emekleme donemindedir bence. Biyolojik yapisi kisitlayici oldugundan gunumuzde uzaya robotlar gondermekteyiz. Ileride biyolojik formumuzu daha ileri noktalara tasidigimizda (evrimimizin bir sonraki asamasi diyebiliriz) uzayin ve zamanin asindirici etmenlerinden olumsuz etkilenmeden birebir deneyimleme yapabilecegimiz gunler olacaktir.

    Acikcasi ekonomik ve siyasi krizler, icinde bulundugumuz savas ortami ve gerginlikten ayri olarak forumda bu tip konular gormek ve yorumda bulunmak cok hosuma gidiyor.

    iyi forumlar




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonsuz diyende yalan soyler sonu var diyende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.