Şimdi Ara

Uzantısı Bilinmeyen Dosyaları Açmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar iphone cihazımın yedek dosyasını almıştım ancak bir hata oldu ve yedek silindi. Dosya kurtarma programıyla dosyaları kurtardım bunlardan resim ve video olanları kurtarmam gerekiyor. Çıkardğım dosyalar bir klasörde, dosya boyutlarına göre hangisinin video hangisinin fotoğraf olduğunu anlayığ sağ tıkla farklı aç dediğimde paint ve ya media playerla açabiliyorum ama bunların resim ve video olanlarını toplu olarak nasıl kurtarabilirim ?

    Uzantısı Bilinmeyen Dosyaları Açmak







  • Çözümü buldum arkadaşlar, gelecekte aynı sorunla karşılaşanların belki işine yarar:

    Bana bu uantısı bilinmeyen dosyalardan sadece resim ve video olanlar lazımdı yani sadece .jpg ve .mp4 uzantılı olanlar. Önce uzantısı bilinmeyen dosyalarımın olduğu klasörün 2. bir kopyasını yaptım, daha sonra önce tüm dosyaları .jpg formatına çevirerek resim dosyası olanların doğru çalışmasını sağladım. Bunun için:

    Dosyaların bulunduğu klasöre girip bos bir yerde shift tuşuna basılı tutarak mousenin sağ tuşuna bir kez basıyoruz ve çıkan menüden ''powershell penceresini buradan açın'' 'a tıklıyoruz ve powershell ekranına

    Dir | Rename-Item -NewName { [io.path]::ChangeExtension($_.name, "jpg") }

    komutunu yazıyoruz, sondaki jpg olan kısmı size lazım olan formatta değiştirebilirsiniz, enter dedikten sonra o klasördek tüm dosyalar .jpg uzantısına çevrilmiş oldu. aynı işlemi .mp4 istediğim dosyalar için de diğer klasörde tekrarladım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.