Şimdi Ara

Uyurken zaman neden çabuk geçer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
7.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yoğun araştırmalar yaptım ama hiç birşey bulamadım...bunu ezel'den beri merak ederim... bi insan uyuduğu zaman aslında saniyeler kadar uyuduğunu zanneder ama aslında saatlerce uyuyoruz bilgisi olan varmı ?

Bu arada şunuda söylemek isterim : ortalama bi insan ömrü 60 yıldır 60 yıl yaşayan ve günde 8 saat uyuyan bi insan 20 yıl yaşamamış oluyor. kaldı 40 yıl e çocukLuğumuzun en az 5 yaşına kadarda pek bişey hatırlamıyorz 35 YıL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meleee -- 8 Aralık 2010; 17:02:20 >

• Bir kaç teorim var ama alakası yok var mı kanıtlanmıs teorisi olan
  • peki ışık hızında gidince neden çok geç yaşlanırsın ?
  • Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

• quote:

• çünkü uyuruz
  • quote:

• sanırım beyin uykudayken 4 kat daha hızlı çalışırmış,boyle birşey okumuştum belki bununla ilgili birşeyler olabilir...
  • quote:

• abi bana bi dürüm paket olcak
  • @4 kanırtarak yardırmış
  • Bana göre sebebi , uykunda beynin iyi çalışmıyor ve uykunda normalde yapacağından saçma şeyler yapıyorsun haliyle , buna orantılıı olarak hafızanda iyi çalışmıyor ve sen iyi hatırlayamayınca bazı şeyler sanki az zamanmış gibi hissediyorsun
  • ciddi bi konu gerçekten ciddi olarak fikri olanlar yazarsa takip ederiz, bende merak ettim
  • Uyurken ölüyoruz o yüzden olabilir mi?
  • Press V to melee attack.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü uykundayken örneğin, burnun kaşınmıştır bir sürü rüya görmüşündür ama bunları hatırlamazsın unuttuğun içinde yaşamamış gibi olursun. Hafızasını kaybeden insanın daha yeni doğmuş gibi olmasına benzer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicool

sanırım beyin uykudayken 4 kat daha hızlı çalışırmış,boyle birşey okumuştum belki bununla ilgili birşeyler olabilir...

Öyle birşey olması saçma çünkü beynin 4 kat hızlı çalışmasını sağlayacak bir durum yok ortada.
    Beyin sadece vücutsal işlevleri yerine getirdiğinden,ve algımız dış dünyaya kapalı olduğundan zamanın nasıl geçtiğni anlamayız.

Konu kapanabilir
  • anlatayım;

uyumanın amacı ve uyurken yaptığımız şey vücudu dinlendirmektir. bu beyin içinde geçerlidir. beynin bazı fonksiyonları uyurken durur denecek kadar yavaşlar.

mesela duyu organlarından gelen uyarıları yorumlayan kısımlar gibi, uyurken normalde duyduğunuz kadar rahat duyamazsınız değil mi? çok yüksek bir ses olursa duyar ve uyanırsınız. nitekim "derin uyku" dediğimiz kimseyi duymadan uzunca bir uyku çektiğinizde kendinizi ertesi gün daha bi rahatlamış hissedersiniz. bu vücudunuz çok yorulduğunda olur genellikle... sebebi vücudun uyarılara kendini kapatıp dinlenmek istemeye şartlanmasıdır.

zaman kavramına gelecek olursak; zaman aslında boyuttur ve insanın algıladığı gibi birşey değildir. insanın zaman boyutunu algılaması yaşanan olayları zihninde sıralaması sayesinde olur. bunu da duyu organlarımızla algıladığımız iletileri yorumlayarak yaparız. yani dış ortamdaki olayları yorumlayamıyorsak zaman kavramı da bizim için bitmiş demektir.

bu nedenle uykuya dalma dediğimiz fonksiyonların çok büyük oranda durduğu an başlayıp, uyanma dediğimiz normale dönüşüne kadar olan süreçte zamanı algılayamayız.

sanırım kafanızdaki sorulara cevap olmuştur.daha bilimsel açıklayacak nörolog arkadaş varsa o da anlatırsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyone -- 13 Ağustos 2018; 10:50:50 >

• quote:

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.