Şimdi Ara

Uyumada problem yaşıyorsanız erken ölüm riskiniz daha yüksek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uyumada problem yaşıyorsanız erken ölüm riskiniz daha yüksek!



    Uykuda dalmakta zorluk çekmek, kendinizi yorgun ve sinirli hissetmenize neden olabilir. Northwestern Medicine ve Birleşik Krallık'taki Surrey Üniversitesi'nden yapılan yeni bir araştırmaya göre, öngördüğünüz yaşam sürenizi aşağı da çekebilir.



    Çalışma, uyku bozuklukları yaşayan diyabetli insanlar için etkinin daha da büyük olduğunu buldu. Sık uyku bozuklukları yaşayan diyabetli çalışma katılımcılarının 8,9 yıllık çalışma takip süresi boyunca herhangi bir nedenle (araba kazası, kalp krizi vb.) ölme olasılıkları, diyabeti veya uyku bozukluğu olmayan kişilere kıyasla %87 daha fazlaydı. Diyabeti olan ancak sık uyku bozukluğu olmayanlara göre bu dönemde ölme olasılıkları %12 daha fazlaydı.



    Nöroloji ve Koruyucu Tıp doçenti olan Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nden ilgili çalışma yazarı Kristen Knutson, “Diyabetiniz yoksa, uyku bozukluklarınız hala artan ölüm riskiyle ilişkilidir, ancak diyabetlilerde daha yüksektir” dedi.



    Ancak Knutson,  "Geceleri uykuya dalmakta zorlanıyor musunuz yoksa gecenin bir yarısı mı uyanıyorsunuz?" basit bir soruyu yanıtlayarak insanların uyku bozukluklarını yaşamın erken dönemlerinde ele almaya ve bu artan ölüm riskini azaltmayı umduğunu söyledi.



    "Bu basit soru, bir klinisyenin sorması için oldukça kolay bir soru. Kendinize bile sorabilirsiniz,” dedi Knutson. Ama elbette bu çok geniş bir soru ve iyi uyuyamıyor olmamızın birçok nedeni olabilir. Bu nedenle daha derine inebilmek için bunu doktorunuzla birlikte ortaya çıkarmanız önemlidir.



    Ayrıca Bkz.Son rapora göre PS5 8.64 milyon, Xbox Series ise 5.12 milyon sattı



    Surrey Üniversitesi'nden kronobiyoloji profesörü olan çalışma ilk yazarı Malcolm von Schantz, "Zayıf uyku ve kötü sağlık arasında güçlü bir bağlantı olduğunu zaten biliyor olsak da bu sorunu açıkça gösteriyor. Katılımcılar kaydolduğunda sorulan soru, uykusuzluk ile uyku apnesi gibi diğer uyku bozuklukları arasında mutlaka ayrım yapmıyor. Yine de pratik açıdan önemli değil. Doktorlar uyku problemlerini diğer risk faktörleri kadar ciddiye almalı ve hastalarıyla birlikte genel risklerini azaltmak ve hafifletmek için çalışmalıdır.” dedi.



    Yazarlar Birleşik Krallık Biyobanka Çalışması'ndaki yaklaşık yarım milyon orta yaşlı katılımcının mevcut verilerini analiz etti. Bilim adamlarının bilgisine göre, uykusuzluk ve diyabet kombinasyonunun ölüm riski üzerindeki etkisini inceleyen ilk çalışmadır.





    Kaynak:https://scitechdaily.com/trouble-sleeping-youre-at-higher-risk-of-dying-especially-if-you-have-diabetes/



  • Her uykuya dalışımda bir daha uyanmamayı dileyerek gözlerimi kapatıyorum, olacaksa bir an önce olsun.

  • Millet yarını düşünmekten uyuyamıyorki ülkede toplu geçiş yapıcaz öteye bu gidişle

  • Başlık çok feci ama. Uyuyamıyorsan ölme ihtimalin yüksek deyince insan az da olsa uyku problemi varsa katlanır korkudan

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önemli olan derin uyku süresi. Odanızda ışık ve sesi sıfırlayıp sadece uyumayı düşünür ve 10 dakika hareket etmezseniz zaten uyuya kalırsınız. Ama konforsuz bir uykunuz varsa muhtemelen uyku apneniz vardır. Bazı antidepresanlarda uyumanıza ciddi yardımcı oluyor. ben citoles kullanmıştım 10mg yatağa yattığımda yatak da bana sarılıyor gibi oluyordu ve deliksiz 7-8 saat uyuyordum uyanmadan. Aklımızda bir sürü tilki geziyor düşünmemek zor malum durumdayız. Günlük herkese 30 dakika meditasyon öneriyorum.

  • Böyle garip araştırmaların gerçeklik payı yoktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Haziran 2021; 9:3:2 >
  • Uyuyamıyor isem öleceğim fikrinden mantıksal olarak uyursam ölmeyecegim sonucu çıkar. Bu da yanlış olduğuna göre demek ki uyursam öleceğim mi demek oluyor. Ben bunu sanki daha önce duymuştum. Hey Fredy yoksa bu haber senin işin mi ? Bugün 13. Cuma mı yoksa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günde 1 adet Cipralex alın birşeyiniz kalmaz!😘

  • Kim inanır buna,uykusuzluktan ölen mi daha neler...

  • Uyumada problem yaşıyorsanız erken ölüm riskiniz daha yüksek!Op. Dr. Ayşe Sezim Şafakyoutube
    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ayşe Sezim Şafak, mezoterapi uygulamaları hakkında hakkında bilgi verdi. https://draysesezim.com https://facebook.com/draysesezim https://twitter.com/draysesezim https://instagram.com/draysesezim https://youtube.com/draysesezim https://linkedin.com/in/draysesezim
    https://www.youtube.com/watch?v=5sBMf-AH5Do&feature=youtu.be
  • Uyumada problem yaşıyorsanız erken ölüm riskiniz daha yüksek!Op. Dr. Ayşe Sezim Şafakyoutube
    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ayşe Sezim Şafak, uyku apnesi hakkında hakkında bilgi verdi. https://draysesezim.com https://facebook.com/draysesezim https://twitter.com/draysesezim https://instagram.com/draysesezim https://youtube.com/draysesezim https://linkedin.com/in/draysesezim
    https://www.youtube.com/watch?v=XihHntXvHgU&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.