< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 4 Ekim 2025; 11:21:28 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Uykusuzluk Deneyimim
-
-
uykusuz kalmak her hastalığın başıdır. bağışıklık sisteminizi uzun vadede çökertir, vücudu dirençsiz bırakır, hastalığa açık hale getirir. zamanla hafıza kayıplarına sebebiyet verir. günde en az 7 saat uyuyun.
_____________________________ -
Uzun yıllardır haftanın beş günü, günde ortalama 3–5 saat uyuyorum. Bunun uzun vadede yarattığı olumsuz etkileri artık net bir şekilde fark edebiliyorum. Özellikle algı ve hafızamdaki törpülenmeyi hissediyorum. Bu durumu aşmak için tedavi şart; çünkü bence temelde psikolojik bir sorun bu.
Geriye kalan o 7–8 saat uyuyabildiğim günlerde ise, eğer uyku saatlerim absürt şekilde kaymışsa (örneğin sabah uyuyup öğlen kalkmak gibi) bu da faydalı olmuyor. En sağlıklı ve kaliteli uykunun 23.00–06.00 arası olduğunu düşünüyorum. Haftaiçi 23.00–06.00, haftasonu 01.00–09.00 arasında uyuyup uyanabilsem, ruhsal ve fiziksel olarak uzun vadede çok şeyin değişeceğini düşünüyorum.
_____________________________ -
Asker de çok uyumadığım oldu, devriye Onbaşı idim bir müddet o zamanlar çok uyku sorunum vardı, bakın atmıyorum palavra falan değil, 1 gün dahi, yani 24 saat dahi uyumadığım zamanlar oluyordu, çok ciddiyim.
Neydi o günler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ İKİ DEVLET BİR MİLLET, AZERBAYCAN - TÜRKİYE 🇹🇷 🇦🇿
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler