Şimdi Ara

Uykusuzluk Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 ay boyunca günde max. 2 saat uyuyordum.Bu hergün uyuduğum anlamına gelmiyordu.Bazı günler 1 saat ,bazı günler 1.30 saat,bazı günler uyumuyordum bile.

İşim bilgisayar üzerineydi.2 işte birden çalışıyordum.Gençken para kazanabiliyorsam kazanmalıydım.Bir işteki kazancım zaten asgari ücretin bir tık üstüydü.Büyük paralar değil tabi ama 2 asgari ücret bulunduğum şartlara göre o zaman iyiydi.

Bir işten diğerine giderkende bir dolmuşa biniyordum ve o sıcakta minimum 30 dakikada yürüyordum.

İşim çok fiziksel olmasada en az 20 saat mesai harcıyordum.Beyin uykuda yeterince zaman bulamadığından vücudu resetleyemiyordu.

Ben çalışırken masamdaki ofis telefonu çalıyordu.Açıyordum ses yoktu.Mış gibi değil o telefonun sesini ben duyabiliyordum.
    Bilgisayar kapanış ekranı ve sesi geliyordu.Bakıyorum aslında bilgisayar kapalı değil.

Ekrana bakıyorum sanki kendi kendine bir komut vs giriyor gibi ama değil.Anlık bu tarz halisülasyonlar görüyordum.İnsanın en garip ve bilinmeyen kısmının bilinçaltı olduğunu bir kez daha öğrenmiştim.

Sizinde uykusuzlukla alakalı benzer deneyimleriniz varsa paylaşabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 4 Ekim 2025; 11:21:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• uykusuz kalmak her hastalığın başıdır. bağışıklık sisteminizi uzun vadede çökertir, vücudu dirençsiz bırakır, hastalığa açık hale getirir. zamanla hafıza kayıplarına sebebiyet verir. günde en az 7 saat uyuyun.

• Uzun yıllardır haftanın beş günü, günde ortalama 3–5 saat uyuyorum. Bunun uzun vadede yarattığı olumsuz etkileri artık net bir şekilde fark edebiliyorum. Özellikle algı ve hafızamdaki törpülenmeyi hissediyorum. Bu durumu aşmak için tedavi şart; çünkü bence temelde psikolojik bir sorun bu.

Geriye kalan o 7–8 saat uyuyabildiğim günlerde ise, eğer uyku saatlerim absürt şekilde kaymışsa (örneğin sabah uyuyup öğlen kalkmak gibi) bu da faydalı olmuyor. En sağlıklı ve kaliteli uykunun 23.00–06.00 arası olduğunu düşünüyorum. Haftaiçi 23.00–06.00, haftasonu 01.00–09.00 arasında uyuyup uyanabilsem, ruhsal ve fiziksel olarak uzun vadede çok şeyin değişeceğini düşünüyorum.

• Asker de çok uyumadığım oldu, devriye Onbaşı idim bir müddet o zamanlar çok uyku sorunum vardı, bakın atmıyorum palavra falan değil, 1 gün dahi, yani 24 saat dahi uyumadığım zamanlar oluyordu, çok ciddiyim.

Neydi o günler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    geçen ay açıldı
    Citoles ve uyku?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.