Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.208
Cevap
130
Favori
440.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pritt01 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler size de geçmiş olsun,4-5 gündür araştırıyorum,lakin piyasa da 1500-2000 bandında alınacak başka da cihaz yok,olanlar da respiroxla aynı fabrikanın ürünüymüş..respiroxun otomatik cpapını düşünüyorum, otomatiğin düz cpap kadar ses yapmadığını söylüyor herkes..ancak dediğim gibi başka da alternatif yok,alınacak,üst seviye cihazlar ise çok pahalı ne alacağız bilmiyorum yalnız bu cpap piyasası gerçekten çok sıkıntılıymış,hiçbir düzen yok

    Bu arada hortum içinde su damlacıkları maskeden olabilir mi acaba,farklı bi maskeyle denediniz mi hiç?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 4 Mayıs 2019; 14:29:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de çok fazla araştırma yaptım. fiyat performans olarak en makul letgo üzerinden satılan çok temiz cihazlar. hortumu ve maskeyi kendiniz alarak çok kaliteli cihazlara sahip oluyorsunuz. hem sgk ödemesi yapmayarak cihazın gerçek sahibi oluyorsunuz. aksi halde cihazın kullanımı size mülkiyeti sgkya ait oluyor.

    ikinci el olarak, 1500-2000 lira arasında çok çok temiz Resmed S9 marka cihazlar var. Sıfır hortum ve maskeyle bunlardan satın alın başınız ağrımaz. Resmed, uyku cihazını icat eden bilim adamı tarafından kurulmuş avustralya firmasıdır. kesinlikle ama kesinlikle çin cihazları almayın.

    bu işin üstadları Resmed - Philips - Weinmann markalarıdır.
  • epivep E kullanıcısına yanıt
    Siz öyle mi aldınız,ayrıca ikinci el cihazlarda garanti yok.. verdiğiniz 1500-2000 de güme gidebilir ki çok temizi denk getirmek lazım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bella Ciao

    Teşekkürler size de geçmiş olsun,4-5 gündür araştırıyorum,lakin piyasa da 1500-2000 bandında alınacak başka da cihaz yok,olanlar da respiroxla aynı fabrikanın ürünüymüş..respiroxun otomatik cpapını düşünüyorum, otomatiğin düz cpap kadar ses yapmadığını söylüyor herkes..ancak dediğim gibi başka da alternatif yok,alınacak,üst seviye cihazlar ise çok pahalı ne alacağız bilmiyorum yalnız bu cpap piyasası gerçekten çok sıkıntılıymış,hiçbir düzen yok

    Bu arada hortum içinde su damlacıkları maskeden olabilir mi acaba,farklı bi maskeyle denediniz mi hiç?
    Sesle ilgili sıkıntım yok. Dediğim gibi servise gidip geldi durumda değişiklik olmadı. Hortum ve maskeye su damlacıkları geliyor. Burada @eozen81 rumuzlu arkadaş ısıtıcılı hortumların çare olabileceğini söyledi. Olabilir ama daha denemedim. Isıtıcılı hortum Ortalama 500 Tl civarında bir de konforlu bir maske alacağım desen 800 900 civarında da bu tutar respirox G1 fiyatı 1500 civarında toplam 2900 gibi bir rakamı buluyor. Bu parayla çok daha orjinal bir ürün alabileceğini düşünüyorum.
    Pahalı bir hastalıkmış bu meret. Düştük artık bir kere. Sigararyı bile bıraktırdı bana. Gönül diyor ki: Ne cihazı ne apnesi boşver gitsin. Maskesiz rahatça yat gitsin iç sigaranı herkes ölecek nasılsa diyorum. Sonra da eşimin cihazı takınca hiç horlamıyorsun demesi geliyor aklıma. Şimdilik o mutlu olsun diye katlanıyorum bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet bu şekilde aldım. Aldığım cihaz garantiliydi. Neredeyse yarı fiyatına aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pritt01 P kullanıcısına yanıt
    Sizin bu cihaz g1 modeli mi,g2 anladım ben..
    Bu arada öyle düşünmeyin,kullanın yine de cihazı,annem de bunca yıl hiçbir doktor anlamadı apnesi olduğunu,şimdi anladılar lakin vücuda bir sürü zararı olmuştur bunca geçen süre içinde..bu kadar saçma sapan sistemin olduğu bi ülkede tesadüfen yaşıyoruz zaten,bi ihmal de siz etmeyin derim,geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 4 Mayıs 2019; 16:25:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • G1 manuel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Respiroxu acaba kullananlarmı kötülüyor bir türlü çözemedim, ben 3 aydır respirox g2 cpap kullanıyorum çok memnunum ama maske olarak Philipsin hem nazal dreamwear jel pillow modeli hemde normal dreamwear nazal modelinin burun yastıkcığını aldım çünkü iki tipte bu modelde kullanılabiliyor bence makinadan ziyade maske çok çok fazlasıyla önemli.
    1.ses yüzünden şikayet var ise zaten basınçlı hava sesi makinayı bastırıyor ve bu ses en kaliteli makine alınsa bile muhakkak olacaktır kaçınılmaz, zira makinadan hiç ses çıkmasa bile hortum, tahliye hava sesi olacak.
    2.nemlendirici özelliği kademeli var ve gayet memnunum çünkü ayarlayabiliyorum ağıza, horuma su gelmesi ve su sesinden şikayetler su seviyesini ayarlayamayıp fazla dodurunca bendede oldu seviyeye dikkat ederek çözdüm ayrıca makinanın özelliği sayesinde hortumdaki suyu geciktirme özelliğinden ekarte edebilirsiniz.
    3.klasik maskeler burunda yaralar yaptığı ve hortum önde olduğu için pek kullanışlı olmuyor onun için ya resmed airfit n30i modelini veya Philips dreamwear modellerinden birini inceleyip almanızı öneririm tabi maddi durumunuz el veriyorsa zira 750-1000 tl arası.
    Yoruldım ha...
    Arkadaşlar tabi maddi durumunuz el veriyorsa en iyisini alın derim ama medikalcilere inanmayın fazla birde kendiniz önce bilgi sahibi olun hangisi ihtiyacınızı karşılayacaksa onu alın ama işin püf noktası ben 3 ayda edindiğim kadarıyla....
    MASKE MASKE MASKE.
    Aklım geldikçe yine yazarım. İyi günler, geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • (özelden bir arkadaşın sorusuna verdiğim cevap)
    Ben g2 otomatik değil normal olanı aldım içinden çıka maske burun yarası yaptı kullanamadım Philips dreamwear maske aldım dreamwear maskenin özelliği 2 çeşit burun yastığı kullanabilirsiniz normal delikli ve jel pillow burun yastığını temin ettim değişimli kullanıyorum, tavsiye ederim ama pahalı. Hortum su olayıda nemlendirici haznesinin işaretine kadar doldur çizgiyi geçirmeyin ve hortumda biriken suyu cihazın üzerindeki sağ düğmeye basarak ayarı geciktirme özelliğini kapalıdan açık konuma getirin. Yani eger fazla dolumdan dolayı hortuma su birikti ise farklı bir teknik arıza yoksa büyük ihtimalle muhtemelen düzelecektir.
    Ayrıca maske resmed airfit n30i modelini bir inceleyin resmed firması bu konuda teknolojik öncülük yapan bir firma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akoz -- 5 Mayıs 2019; 11:13:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;

    2009 Yılından bu yana ResMed S8™ serisindeki en son APAP cihazı olan (S8 AutoSet Spirit II) kullanıyorum. Cihaz son derece sessiz çalışıyor ve 10 yıl boyunca hiçbir arıza yapmadığı gibi halihazırda en ufak bir performans düşüklüğü de göstermiyor.

    RESMED tüm dünyada %40 pazar payına sahip, CPAP cihazını ilk bulan Dr.Sullivan'ın kurduğu Avusturalya kökenli bir firma. Dünyanın uyku konusunda teknoloji üreten en büyük 2 firmasından diğeri de PHILIPS RESPIRONICS. 10 sene önce olduğu gibi bugünde sektörün en önde gelen iki firması/markası bunlar.

    Ekonomik ömrünü tamamlamış olan mevcut uyku meleğim (Resmed S8 AutoSet Spirit II cihazım), arızalanır veya performans düşüklüğü gösterir ve değiştirmem gerekirse kesinlikle RESMED'in bir cihazını alırım. Kalite hakikaten tesadüf değil.

    Cihazı aldığımda TR distribütörüne e-posta ile kullanıma dair bazı sorular sormuştum.Yanıtlar hala güncel olduğundan paylaşmakta yarar görüyorum:

    -Maskenin ön kısmında bulunan hava çıkışını gözlemdiğiniz delikler bir hava akış kanalıdır ve exhalasyon portu diye isimlendirilir. Bu porttan hem fazla havanız tahliye edilmektedir aynı zamanda co2 yoğun olan verdiğiniz nefesin maskeden uzaklaştırılması sağlanmaktadır. (CO2'nin uzaklaştırılması ve tekrar solunmaması için bu durum zaruri)

    -Resmed marka s8 cihaz 110-230 v arasında şehir ceryanında çalışmaktadır. Ama güvenli bir kullanım için kullanmadığınız dönemlerde elektrik prizinden cihazınızı çekiniz.

    -Cihaz mümkünse yerden 1m civarında yüksekte olması yeterlidir, kesinlikle cihazın üstünü örtmeyiniz.

    -cihazın arkasında bulunan filtre 3 günde bir temizlenmeli ve 6 ayda bir değişmelidir.

    -Maske ve aparatları 3 günde bir bebe şampuanı ile temizlenmeli, durulanmalı ve asla kurulanmadan ışık görmeyen bir dolap veya rafta kurumaya bırakılmalıdır. Senede bir defa değiştirilmesi önerilir.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 9 Mayıs 2019; 11:48:51 >




  • Uyku apnesi hastalığı/sendromu teşhisi konan ve cihaz kullanan bir hasta için en önemli konu maske seçimidir. Maske sizin bir parçanız olmazsa, cihazı verimli kullanamaz ve hastalığın kötü etkilerinden kurtulamazsınız. Üst sonulunm yolu enfeksiyonu veya alerjik durumların kontrol altına alınmasına kadar (1 haftaya kadar) hekimler cihaz kullanımına ara verilmesini hoş karşılıyorlar. Bu süre aşılırsa hastalığın tüm kötü etkileri, siz cihazı kullanmaya başlayana kadar geri gelir diyorlar. Bende kısa süreli seyahatlerde ortam müsait değilse cihaz kullanımı anlamında minik kaçamaklar yaptım ama bunun dışında çok ama çok düzenli kullandım


    *** 10 yıllık Maske tecrübelerim ve tavsiyem ***

    İlk önce ağız ve burunu kapatan maske ile sonra sadece burnu kapatan maske ile devamında ise burun yastıkçığı tabir edilen maskeleri kullandım.

    Burun yastıkçığı öncesi maskelerde ne yaparsam yapayım yüzde (üst dudak/bıyık ve maskenin kapattığı alan ve/veya maskenin hava kaçırmamak için yüze bası uyguladığı alanlarda) bazen beyazlama bazende ciddi tahrişlere engel olamadım.

    Bu nedenle burun yastıkçığı denen maskelere geçiş yaptım. Bunların da hortum önde olan modellerinde uyurken ki pozisyon değişiklikleri nedeniyle burnumda ciddi sızılarla uyandım,hava kaçağı da oldu,tam randıman alamadım

    Sonrasında hortumun baş üstünde olduğu burun yastıkçığı modelleri çıktı, ama bunlarda mükemmelleşene kadar gerek burunda sızı ve gerekse de ciddi hava kaçaklarına neden oldu.

    Akabinde Philips respironics dream weaver burun yastıkçığı modelini aldım. Bu maske öncekilere nazaran daha iyiydi ama burna oturma, burnu rahatsız etmeme ve hava kaçağı anlamında hala eksikti.

    Bu maskenin de ekonomik ömrünü tamamlamasıyla 1 hafta önce RESMED AIRFIT N30i NASAL CPAP MASKE satın aldım.

    BU MASKEDEN ALDIĞIM VERİM VE KONFORU ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ,YETEMEZ...
    Philips respironics dream weaver 10 üzerinde 5-6, RESMED AIRFIT N30i ise yaldızlı yıldızlı 10, hatta PLUS.

    Peki neden?

    - Dreamwear maske de hortum girişi klipsli değil bu maskede kolay takılabiliyor
    -Ekselasyon kısmı (maskenin önündeki) hava çıkış kısmı tek çıkıştan olmayınca hava daha soft çıkıyor eşinizi rahatsız etmiyor
    - Maskenin yüze gelen kısmında kumaşlar hazır bir şekilde
    - Burun kanatlarınızı sardığı için maske tam oturuyor ve dışarıya hava kaçışı engellenmiş .
    - Sanki size ozel dikilmis takım elbise gibi... Kafaniza yüzünüze cok rahat oturuyor, bağlantı noktaları birbirine karışıp dolanmıyor
    - Burun yastikcığı öyle başarılı ki, hava kacırmasın diye maskeyi (ve dolayısıyla kendinizi cendereye almanız) sıkmanız gerekmiyor

    Ekte marka görselleri ve bana gelen maskenin kutu açılış fotoları mevcut.











  • KODEM kullanıcısına yanıt
    İnceleme için teşekkür ederim. Fiyatını ve nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: epivep

    İnceleme için teşekkür ederim. Fiyatını ve nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?
    TR Distribütörü henüz bu maskenin ithalatını yapmamış diye duydum. Hali hazırda da n11, gittigidiyor ve hepsiburada da araştırdım ve aldım. Başka alternatifler varsa bilemem.
    https://urun.n11.com/medikal-malzemeler/resmed-airfit-n30i-nasal-cpap-maske-P315294215?gclid=Cj0KCQjwn8_mBRCLARIsAKxi0GLYbKLSLK5DguUBXfGX9l3XZJlZKnrcFvUK0CHjQXuF4pFgVCD9Yk8aAq3fEALw_wcB&gclsrc=aw.ds




  • Merhabalar ,

    RESMED Airsense 10 Autoset Auto CPAP cihazı aldım, cihazdan şuan için memnunum ama çalışma sesinden çok memnun değilim. Cihaz raporlarını almak için kullanıcı oluşturmak ve mobil uygulamasını istedim. Mobil uygulaması TR destekli değil sanırım , WEB sitesinede kayıt olmak istediğimde lokasyon bilgisi olarak TR bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
  • mahony99 M kullanıcısına yanıt
    Ben de bu cihazı düşünüyorum. Nereden ve kaça aldınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mahony99 M kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar medikal cihaz olduğundan resmi Resmed satıcısı aktif edebiliyor. Eğer daha önce cihazınız satıcı tarafından sisteme eklendiyse siz hesap oluşturdugunuzda giriş yapabilirsiniz.

    Özetle hesap açmayı deneyin zaten o sırada anlayacaksınız durumu, eğer aktif edilmemişse satın aldıgınız kişi ile iletişime geçin aldıgı yeri öğrenin ve onları arayarak aktife etmesini isteyin.

    Hesap oluşturmak içinhttps://myair.resmed.eu sitesinden ülke olarak UK seçerek hesap oluşturabilirsiniz.
  • KODEM kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Bu çok değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Resmed AIRFIT N30i ben de çok merak ediyorum (Dreamware Jel burun içine giren maske kullanıyorum) lakin çok güvendiğim bir Youtube uyku teknisyeni o kadar olumsuz yorumlarda bulunmuş ki ümidimi çok yitirmiştim. Özellikle Airfit N30i'deki bıyık kısmına değen parçanın plastik olması çok kötü, gece uykuda dönerken Dreamware'deki gibi silikon olmadıgı için raahtsız ediyor, kayıyor demişti, bana da gerçekten kullanmadığım halde mantıklı gelmişti. Siz bu konuda bir sıkıntı yaşamadınız mı?

    İncelemeleri aşağıdaki linklerde:
    https://www.youtube.com/watch?v=FnF4VCWRxJchttps://www.youtube.com/watch?v=8RLjO1t-Qg8




  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Sayenizde Kullanıcı oluşturdum teşekkür ederim , Android Mobil uygulama için uğraşıyorum ama kullanamayacağım sanırım :)

    ResMed AirFit™ N20 Nazal maske kullanıyorum , ilk deneyimim için memnun kaldım.
  • mahony99 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. myair uygulaması şimdilik sadece ABD, Canada, Yeni Zelanda ve Avusturalya için kullanılabilir durumda. O nedenle uyku verilerini UK mobil uygulamaya dahil edilene kadar web sitesinden takip edeceksiniz.

    Maske ile uyumunuzda sorun yoksa sıkıntı yok, çoğu kişi ilk aldığı maske ile uyum problemi yaşadığından farklı maskeler kullanmak e deneyimlerine göre en idealini seçmek durumunda kalıyor.
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Ben Resmed makinamı bakıma götürdüğümde netten cihazı izlemek istediler. Ama önceki yıllarda ingiltere adresine kayıt ettirdiğimden olmadı. Türkiye de bu hizmet aktif olmuş olabilir. Firmaya sorun bence.
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.