Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rista R kullanıcısına yanıt
    Oncelikle gecmis olsun.
    Bende yaklasik 1 senedir resmed marka bibap cihaz kullaniyorum.
    Devlet sadece 700 liralik kismini kasiliyor.
    Daha fazlasini siz oduyorsunuz.Ben Karsta calisiyorum.fakat izmirden bir firmadan aldim.medikallerin bir cogu bu cihazlardan getiriyor.fakat internet uzerinden daha uygun bulabilirsiniz.Cihazi sorun etmeyin.bir an once alismaya calisin.hayatinizin bir anda olumlu yonde degistigini fark edeceksiniz.Acil sifalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kametuze kullanıcısına yanıt
    Kametuze Sağol Tavsiye için.

    Sitelerden bu cihazi buldum

    http://medikalcihaz.com.tr/index.php?route=product/product&path=60_61&product_id=98 lakin internetten alırken sgk vermiş 702 tl nasıl ayarlıyacagız ? yada bu cihazi antalya içinde arayıp bulacagım herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rista -- 25 Şubat 2016; 20:24:50 >
  • rista R kullanıcısına yanıt
    Benim aldigim yer medikalcihazsatis.com diye bir adres.rafet bey var oldukça ilgili ve bilgili.size her şeyi anlatıyor.tüm evrakları hazırlayıp size tam olarak gönderiyor. Siz sadece o evrakları alıp SGK.ya veriyorsunuz ve bir form dolduruyorsunuz.yaklaşık 2 ay gibi bir sürede SGK.ya vermiş olduğunuz ziraat Bankası hesabınıza 700 lirayı yatiriyorlar.siz orası ile cep telefonu ile iletişime geçin yeterli olur.sağlıklı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kametuze -- 27 Şubat 2016; 15:39:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaklaşık 3 haftadır otocpap cihazı kullanıyorum. Cihaz konusunda sıkıntım yok fakat maske konusunu hala çözmüş değilim. Doktorun verdiği raporda 4-8 arası basınç yazıyor. Benim öğrenmek istediğim burun yastıklı maske kullanımı için bu değerler olur mu? Bu modeller her basınç ayarı uygun olmuyormuş diye duydum. Burun yastıklı maske kullanan veya bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • themha52 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    ben bir kaç maskeyi test ettim. Burun yastıklı Airfit P10 hem diğerlerine göre çok daha sessiz hemde rahat. Yurtdışında da oldukça tercih ediliyor. Bende tavsiye ederim. Paketinden 3 adet burun yastığı çıkıyor. Kendinize uygun olanı kullanıyorsunuz.

    Benim basımcım sabit 9. Ancak deneme amaçlı 13-8 arası olacak şekilde otomatik modda test ediyorum. Maske ile ilgili bir sorun yaşamadım. O nedenle kullanabilirsiniz.

    Bunun dışında Resmed Mirage FX de oldukça sessiz ve burunda iz yapmıyor.

    Birde Philips Dreamwear maske aldım. Diğerlerine göre çok rahat ama sesi daha yüksek. Özellikle sırt üstü yatıyorsanız içlerinde en rahatı bu diyebilirim.

    Birde hortumu yatağın üzerine bir aparatdan geçirip başınıza doğru inmesini sağlayabilirseniz kontorunuz oldukça artıyor. Ben o sayede oldukça rahat ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BK2000 -- 2 Mart 2016; 11:19:43 >
  • Arkadaslar bende doktora uyku apnesi yuzunden gittim geceleri bogulma oluyor ani uyanmalar yani nefesim duruyormus ben doktora gittim hem burnumdan nefes alamadigimida soyledim bana iki aylik ilac tedavisi verdi burun etlerim yuzunden nefes anlamıyorum birazda kemik eğriliği var duzelmesse ameliyat olacaksin dedi. Uyku apnesi ile ilgili hic bir tedavi yapmadi Umarim duzelir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bilgilendirmeler için. Bende bugün burun yastıklı maskeler için firmanın Türkiye distribütörünü aradım. Nemlendiriciniz varsa 9-12 basınçlara kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi. Ama nemlendirici yoksa burunda çatlaklara neden olabilir dedi. Bende ek bilgi olsun diye paylaşayım dedim.Burun yastıklı maske kullananlar da iyi ve kötü yanlarını paylaşırsa maskeyi almayı düşünenler doğru bilgilere ulaşabilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyku apnesi rahatsızlığı olan tüm kardeşlerime Allah'tan acil şifalar dilerim.Ben de 15 gündür Respironics CPAP cihazı kullanmaktayım. Benim cihazın nemlendiricisi de var. Benim sorunum akşam yattıktan 2-3 saat sonra agız kuruluğu ile uyanmak. Ağzım o kadar kuruyor ki 3 gün su içmemiş gibi. Nemlendirici de su olduğu halde bu oluyor. Bu cihazı tanıyan kullanan arkadaşların önerilerini , yardımını istiyorum.
  • Ağız kuruluğunun bir nedeni de gece ağızdan nefes alınması sanırım. Aynı durum bende de olmakta.Ne tür bir maske kullanıyorsunuz? Tam yüz maskesi yada çenenin açılmasını önleyen bazı kayışlar öneriyorlar.
  • Maske burun üzerini kapatıyor. Bir de sabah cihazın altında ve nemlendirici bölmesinde ıslaklık oluyor. Bunun nedeni ne olabilir ?Nazal maske



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleksa -- 10 Mart 2016; 8:54:22 >
  • Merhabalar

    Sonunda Cihazimi aldım , Antalya nın altına üstüne Getirdikten sonra bir dünya Yerli yabanci Cihazi Gördükten sonra Philips Dorma 100 Karar kıldım


    Fiyat olarak Nemlendirici cihazi ile birlikte 1500 TL alındı ,Sonuçta kaybım 100 olduğundan sıkıntı yaratmadım ama kendimce kalite aldım diye düşünüyorum . Cihazı Satan Tayfun bey çok ilgili idi beğendim her türlü detayı 2 defa anlattı anlamadığım tekrar sordum . Cihazı deneme fırsatım olmadı tahmini bedenimde ki değişlikği bir hafta içinde anlarım duruma göre tekrardan cihazın iyi ve kötü tarafını buraya bildiririm.


    ANTALYA cihaz arayanlara Medikalin Adresini Özelden atabilirim.




  • slm arkadaşlar allah tüm hastalara tez zamanda şifa versin inşallah
    bende dün resmed s9 automatic aldım 3100 tl araştırdığıma göre
    bu cpap cihazlarının kompetanı resmed miş umarım yanılmamışımdır.
  • huzur34 H kullanıcısına yanıt
    Selam Huzur

    Güzel Makine Seçmişsiniz , zaten piyasaya 3 firma Hakim Resmed-Devilis ve Philips . Bende makineyi yeni aldım ilk uykum biraz sıkıntılı oldu eğer Benim gibi Ağız dan nefes alıp uyumaya alışkan isen biraz zorlana bilirsin , çünkü burunda nefes alırken sıkıntı yok hava geldiğinden dolayı ama nefesi verirken sanki cıkış deliği yok kapalı bir boru hattına üflüyormuşun gibi olduğundan biraz sıkıntı umarım ilerki günlerde bunu durumu atlatırım çünkü RÜYA görmeyi özledim . Benim uyumam Gece 3-4 buldum hatta bu yüzden geç kaldım işe :D , tabi geç kalkmamın sebebi rahat uykudan mı yoksa geç yatmamdan mı bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rista -- 11 Mart 2016; 10:37:22 >
  • Merhaba makine seçimi tabiki önemli. Ancak en büyük sorun insanın kendine en uygun maskeyi bulması oluyor. Bende ağızdan nefes alma alışkanlığı var. Bu da burun maskesi taktığımda bazen ağızdan da nefes almaya yol açıyor. O zamanda basınç düşüyor ve apne oluşuyor. Yani tedavide düşüş oluyor.

    Ben yaklaşık 1 aydır cihazı kullanıyorum. En büyük sorunum 7-8 saat kesintisiz uyuyamamak. Gece bir kaç kez uyanıyorum. Sonrasında maskeyi düzelt hava kaçağına bak vs uyumak zor oluyor.

    Cihazlarda bulunan rampa özelliği (basıncın yavaş yavaş artması ) ve aplex gibi (nefes verirken makinenin basıncı azaltması) gibi özellikler konforu arttırıyor. Makinelerinizde varsa bu özellikleri kullanmanızı öneririm.

    Birde bizdeki satıcılar nemlendiriciye gerek yok görüşünde. Ancak yabancı forumlarda kesinlikle gereklilik olarak gösteriyor.
  • BK2000 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar BK2000

    Bildiğim kadarıyla philips dorma 100 Rampa özelliği var zaten onu kullandım dün gece ama senin belirtiğin aplex özelliği yok ama Flex var . ilk uyumada normal basınc değerim 8 benim ve rampayı 4 olarak ayarladım , kademeli olarak artıyor ama ben ayar yaparken 15 dk yapmıştım tahminimce onu 20 yada 30 dk yapmam gerek çünkü gerçekten alışma süreci sıkıntı olacak galiba. Birde Havalananında bir abimiz bana önerisi yatarken Burun bandı tak dedi , hava yolu açıldığından nefes alıp vermen biraz daha rahatlar dedi. Tabi gece uyurken agız acılıyor mu onu takip etmedim , eğer açılıyorsa seninde dediğin gibi Basınç düşmesi ve apne oluşması durumunu takip etmem gerek ama uyku esnasında zor . Anca Laptopu ayarlayıp kamerası ile cekim yapıp sonra izlemek olacak galiba :D .
  • Evet Aflex cflex gibi özellikleri kast etmiştim. Ağzım açık olduğunda ağız kuruluğu ve boğazda yanma olabiliyor. Bende bunlar olduğundan arada ağzım açık uyuduğumu tahmin ediyorum. Kamera karanlıkta çekermi bilemiyorum ama iyi fikir bende denemeye çalışayım.

    Birde makinanın kayıt ettiği SD kart varsa bunu pc'ye takıp SleepyHead isimli ücretsiz programla verilerinizi analiz edebiliyorsunuz. faydalı olduğu düşüncesindeyim.
  • BK2000 kullanıcısına yanıt
    Sizin Söylediğiniz Philips Dorma 100'ün üst modellerinde var Hem cflex ve sd kart takibi lakin gönlüm onlardan yana olsa da bütçem onların yanında değil . Artık ileri bir zamanda belki düşünülebilir bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhat2001

    MERHABALAR
    AUTO cpap cihazı almayı düşünüyorum cpap cihazı ararken RESPİROX isimli bir cihaz ile karşılaştım medikalci alman malı olduğunu söyledi. Acaba kullanan var mı? sizce nasıl bir marka? İnternette biraz araştırma yaptım ve bmc markasının teklidi yada bmc fabrikasınca bu isimle üretilmekte olduğu kanatine vardım. Bmc kullanan var mı tavsiye eder misiniz? Cevabınız için şimdden teşekkürler

    Ben de Respirox almayı düşünüyorum, hiç Respirox kullanan yok mu?
  • Herkese Selam

    Bugün 5 nci günü tamamladım ve aklıma takılan sorulardan bir tanesi ,forumlarda bazı arkadaşlar kullanmaya başladıklarından itibaren uyku konusunda rahatladıklarını belirtmişler. Galiba bende bir sorun var 5 gecedir işkence oldu bana uyumak ilk gün geç yattım , 2nci gece ağızdan nefes alma sıkıntısı oldu galiba gene nefes durmasından dolayı gece terli bir şekilde boğulma hissi ile tekrar kalktım ve cihazı çıkardım öyle yattım. Fark ettiğim şey cihaz ile yattığımda sanki daha çok yorgun ve çok daha uyuma hissi oluşu , cihazsız yattığım zaman daha dinç kalkıyormuşum gibi geldi bana. Anlam veremedim böyle giderse herhalde başka bir hastanede daha kontrol ettireceğim kendimi. Ayriyeten burun maskesi takılı iken nefes alırken sıkıntı yok ama nefesi verirken sanki zorlanıyorum burun tıkalı olmasın dıye burun bandı ıle yatıyorum fakat nefes vermede her seferinde almış olduğum nefesin sanki %30 içeride kalıyor hissi uyandırıyor ve buda beni rahatsız ediyor arada ağzımı açmak zorunda kalıyorum. Cihazı aldığım yeri aradım ve durumu ilettim bana alışmak zorunda olduğumu söyledi , kendisi ağızlı olan maskeyi söyledi ama yazın sıcaklarda zorlana cağımdan dolayı burun maskesine alışmamı önerdi . Ne yapacağım bilmiyorum iyice sinirime dokunmaya başladı .

    Önerisi olan yazsın arkadaşlar




  • Cpap kullanıyorum ve uykuda agzıma acılıyor diye en bastan beri fullface kullanıyorum.Tabi yine acılıyor ağzım. Bende basından beri kbb ile görüşüyordum. Dr Cpap geçmez ama biraz hararetlendirici etkisi var demişti. sonunda ameliya oldum. ilk ameliyatım. ameliyetın 2 haftasında cpap kullanamadım. Yeminle uyudugum uyku uyku değil cpapsız. Simdilerde cihaza izin geldi. dinlendiğimi hissetidorum. Benim cihazım otomatik. Henüz sonucları geçmişe dönük ile karsılastırmadım ama uyanınca bakıorum cihaza eskiye göre basınc 1 2 puan düşük gibi ayrıca agzımı daha az acıyorum. (Eskiden maske içine salya birikirdi. simdi agzımı actıgımı dudak kurulugumdan anlıyorum.)

    Kısaca gençler kbb ile mutlaka görüşün. Cpap candır.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.