Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.206
Cevap
130
Favori
439.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    onların degerlendırmesıne gerekyok.. zaten cıhazın ıcınde sımkart var. verılerı hergun sısteme ıslıyor. kayıt olup degerlerınızı sızde gorebılırsınız.. ayrıca sd kartı cıkarıp bazı programlar vasıtasıyla cok detaylı bır rapor da mevcut ama o raporu ancak doktor anlar bız anlayamayız..
  • GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    ayrıca grupta cogu kısı nemlendırıcı unıtesını amazonda aldı (30 usd falan) bayı 700-800 den aşağı satmaz.. bence bosuna bayıden almayın.
  • Maskeler konusunda bir şey sormak istiyorum.
    Bir Resmed N30 i gibi Nazal maskeler var. Görünüş daha ince sadece burnu içine alıyor. Benimde daha hoşuma gidiyor.
    Birde burnu ve ağzı ikisini birden kapsayan maskeler var. Bu neye göre belirleniyor? Yani bu cihazlar sadece burundan hava vermiyormu? Tam yüz maskesi ile hem burun hemde ağızdan makine aracılığıyla hava girişi oluyorsa daha iyimidir?
    Resmed N30 i Nazal maske
    https://m.n11.com/resmed-airfit-n30i-burun-cpap-maskesi-P421074451

    Tam yüz maskesi
    https://www.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/ivolve-tam-yuz-maskesi-cpap-bpap-oto-cpap-maskesi_pdp_558120551

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • epivep E kullanıcısına yanıt
    Fiyatını sorsam ayıp olur mu? Bana özelden de yazabilirsiniz. Tşk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalkaya19 K kullanıcısına yanıt
    Sadece burnu içine alan ( NAZAL) maske. Ben kullanıyorum. Rahattır ancak ilk alışması biraz zordur çünkü uyurken hiç ağızınızı açmamanız lazım. Bunu bilinç altına yerleştirmek biraz çalışma ister ve 3 ayınızı alabilir alıştıktan sonra çok kullanışlı. Tüm yüzü kaplayan ( FULL FACE) kullanımı daha kolay diye duyuyorum ama bana biraz sıkıntı verir diye ben diğerini tercih ettim. Ceryan kesintilerinde makina durduğu zaman üzerinde bir klape vardır boğulmamanız için o devreye girer ve oradan nefes alırsınız. Onun sürekli kontrol edilerek çalışır olduğundan emin olmak gerekir. Tercih tamamen kullanıcının.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut YASA M kullanıcısına yanıt
    Est. Geçen yaz sonu 3000 liraya almıştım. Piyasa fiyatı 6000 civarı idi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tşk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrozc

    ayrıca grupta cogu kısı nemlendırıcı unıtesını amazonda aldı (30 usd falan) bayı 700-800 den aşağı satmaz.. bence bosuna bayıden almayın.
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: epivep

    Est. Geçen yaz sonu 3000 liraya almıştım. Piyasa fiyatı 6000 civarı idi
    Şu anda ResMed Airfit N30 nazal maske ile bırlıkte peşin 7.250 TL

    Bunların ikinci elleri sahibinden com ve letgo uzerindenmi bulunuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el sitelerde satışı yasak medikal malzemelerin. Medikal malzeme satanlarda olabiliyor. Ben İstanbulda medikalci arkadaştan almıştım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    ResMed Airfit N30i nazal maskeyi şimdi ilk defa kullanıyorum. Burun kısmına gelen aparatın altından hava çıkması ve Maskenin baş üstünde cihaza giden hortumla bağlantı kısmında hava çıkması (elimi yaklaştırdığımda hissediyorum) normalmi?
    Cihaz üzerinde maske testi yap kısmına girdim gülen yüz çıktı yani iyi diyor ama her iki taraftan hava kaçırınca kaçakmı oluyor acaba dedim.

    Edit: Geçmiş mesajlarda buldum şimdi. N30i maskenin burun aparatı altindan hava çıkması, hava tahliyesi içinmiş. Peki başın ustunde hortumla birleşen yerden hava çıkması (el yakınlaştırılınca ele ufürüyor) Normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalkaya19 -- 23 Mayıs 2020; 4:28:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalkaya19 K kullanıcısına yanıt
    İki kısım da hava tahliye içindir, normal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    İki kısım da hava tahliye içindir, normal.
    Teşekkür ederim bilgi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    3 gecedir Resmed Airsense 10 cihazı + Philips Dreamware maske ile uyuyorum. Benim gibi arayışa geçen arkadaşlara yol göstermesi (daha doğrusu tecrübe paylaşımı diyeyim) amacıyla nacizane yorumlarımı paylaşıyorum.

    Genel:

    - Bu işte hastanedeki uyku testiniz evet önemli ama oradaki uyku kalitenizi baz almayın keza verilen maske ve o kadar kablo, farklı bir ortam ve yastık vs.. insanın o gecede topu topu 6-7 saatlik uyku ile aldığı kalite gerçekten de kötü. Hele verilen maskelerin kalitesine hiç girmiyorum, ne hijyen ne komfor, ara ki bulasınız.
    - Ne yazık ki ülkemizde bu iş yani CPAP cihazı satışı resmen para tuzağına dönüşmüş durumda (90'lardaki ilaç firmalarının abartı paralar kazanması gibi). O açıdan cihazı alacağınız yerin uzun zamandır uyku medikali işinde oluyor olmasına dikkat etmenizi öneririm, keza o firma ile ilişkileriniz cihazın garantisi veya aparat ihtiyacı vs. gibi kalıcı olacak.
    - Sigara ve kilo düşman, uzak durun ve gırtlağı tutup az yiyin

    Maske

    - Maske seçimi bana göre cihaz seçimi kadar (hatta belki daha fazla) önemli. Çünkü en basit açıklamasıyla siz maske ile uyuyacaksınız, cihaz sadece hava verecek.
    - Maske konusunda internette incelemeleri izlemeniz, uzun vadede kullanıcı yorumlarını duymak açısından önemli. Ayrıca teknoloji ilerliyor ve haliyle her geçen gün maske tipleri ve modelleri çıkıyor, örnek olması açısından 2019 Mart ayında başta ABD’de ama sonra diğer ülkelerde de DreamPort adıyla satışa çıkacak şu maskeyi (gerçi maske demek bile gereksiz) incelemenizi öneririm. >>>https://www.youtube.com/watch?v=pMP-g-9nUNw
    - Ne kadar inceleme vs. de izleseniz neticede takıp yatmadıkça maske size uydu mu uymadı mı bilemeyeceksiniz. O açıdan maske alıp denedikten sonra eğer sonuçlarından memnun kalmazsanız yeni bir maske ile deneme yapmanızı öneririm, maske ÖNEMLİ arkadaşlar son nokta.
    - Maske ve cihaz birleşiminde nefes almanız önemli ama nefes vermek daha önemli, yani alacağınız maske ile makinada nefes verme deneyiminiz size ne kadar iyi bir uyku uyuyacağınızı gösterecek.
    - Ben incelemeler ve deneyim sonrası Philips Dreamware (burun yastığı modeli diye geçen) maske aldım, çok daha rahat uyuyorum, burnumun orada bir hortum olmaması psikolojik olarak insanı rahatlatıyor. Düzenleme: Philips Dreamware ile gözüme hava üfleme problemi yaşayınca takip eden zamanlarda Resmed AirFit N30i maskeye geçtim.


    CPAP Cihazı

    - CPAP cihazı alınırken elinizde bir doktor raporu olacak, bu raporda diyecek ki "Hastanın, nasal-CPAP cihazını xxx cm H2O basınçla kullanması gerekmektedir" veya "Hastanın otomatik cihaz kullanması önerilmektedir" . Özetle ya manuel (yani hep aynı basıncı veren bir cihaz) alacaksınız ya da otomatik modda çalışan bir cihaz alacaksınız. Eğer doktor raporunuz manuel diyorsa SGK 700 TL karşılıyor, raporda otomatik diyorsa 1.400 TL karşılıyor. Ancak anladığım kadarıyla cihazı siz alırken parasını ödüyorsunuz ve para iade olarak size daha sonra PTT'ye adınıza geliyor ama cihaz da SGK'nin cihazı oluyor. Hatta SGK cihazı kullanıyor musunuz, yani "boşa mı para ödedik" diye anlamak için zaman zaman sizden cihazdaki raporu göndermenizi veya adresinize göre cihazı getirmenizi bile isteyebiliyormuş, bu açıdan pahalı bir cihaz alacaksanız bu durumu iyice netleştirin keza dünya para verip cihazın sizin olmaması bence riskli bir durum Bu açıdan ben cihazın tamamının parasını kendim karşılayıp aldım, almışken de uzun vadede kullanacağım diyerek kararımı verdim.

    - Cihaz ne almalıyım diye araştırırken yukarıda bahsettiğim gibi bu işin karaborsa olduğunu anladım, bu açıdan cihaza karar verdikten sonra alacağım yerin güvenilir bir firma olmasına önem verdim. Belki 100-200 TL daha ucuza satan yerler de bulacaksınız ancak uzun vadede canınızı sıkabilir, bu açıdan 100-200 TL yi çok kafanıza takmadan alacağınız firmanın ve oradaki teknisyen arkadaşın bu işi iyi bildiğine emin olun, sorular sorun ve bakın cevapları nasıl.

    - Marka/model olarak dedim ya, memleket resmen çamur olmuş bu konuda, bir çok firma bakmış burada SGK bu parayı ödüyor, ucuz ucuz Asya'lı cihazları 2 ya da 3 katına satar olmuşlar, zavallı vatandaş da tabii araştırmadan bu tuzağa düşerse alıyor bir cihaz ama ne verim alabiliyor ne de kullanabiliyor. Buna dikkat etmenizi öneririm.

    - Araştırdığım kadarıyla uyku apnesinde teknolojik gelişmeler Resmed ve Philips Respironics firması tarafından yapılıyor, bir kaç firma daha var tabii ülkemizden satılan (Weinmann, Devilbiss gibi) lakin internet ve Youtube’da da baktıgınızda bu iki markayı daha çok sık görüyorsunuz. Benim tercihim günlük uyku verilerinizi internetteki sisteme otomatik yüklediği ve uzun vadede kullanacağım için Resmed Airsense 10 yönünde oldu. Uzun süre araştırdım, ResMed’in bu konuya kafa yorduğunu ve AR-GE’ye önem verdiğini gördüm, yetmedi, gittim yurtdışındaki Support kısmına saçma Teknik bir soru sordum ve adamlar 1 günde yanıt yazdılar, yani buradan da ilgili olduklarını anladım. Aşağıda görebileceğiniz gibi, "myair EU" sitesinden üye olduğunuzda (ve aldığınız yerdeki teknisyen cihazı adınıza sisteme girdiğinde) gece uyku verilerinizi her gün görüntüleyebiliyorsunuz, bunu içindeki dahili gelen sim kartla (Resmed bu hizmet için Vodafone ile anlaşmış.) yapıyor, yani kablosuz bir ağ ya da internete ihtiyacınız yok. Siz Vodafone çekmeyen bir yerde bile olsanız, cihaz belli bir gün sayısı kadar veriyi tutup, çeken yere geçtiğinizde veriyi hesabınıza aktarıyor. Bunu ücretsiz yapıyor olması büyük bir avantaj. Ayrıca cihaz alırken üretim tarihine bakmanızı daha doğrusu önem vermenizi öneririm, keza örnek vermek gerekirse Resmed S9 modelini 2009 tarihinde üretmiş ve sonraki cihazını 6-7 sene sonra çıkarmış yani AR-GE çalışması uzun sürüyor ve yeni cihaz çıkarılıyor. Bunu bilip alım kararı vermenizde yarar var. Cihaz çok sessiz, lakin zaten üst seviye makinalarda pek ses olayı yok anladıgım kadarıyla.

    - Maske ve cihaz birleşiminde nefes almanız önemli ama nefes vermek daha önemli, yani alacağınız maske ile makinada nefes verme deneyiminiz size ne kadar iyi bir uyku uyuyacağınızı gösterecek.

    Resmed MyAir Data Görüntülerinden bir kaçı


    Resmed MyAir Uygulaması Hakkında
    https://www.youtube.com/watch?v=vmuIhm8rOcg



    Herkese geçmiş olsun
    Güzel paylaşım elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba
    ResMed AirSense 10 Auto Cpap nemlendiricili cihazımın uyku rapor takibini satin aldığım medical firması yapıyor. Peki ben onlardan ayrı olarak (onlar yine rapor etmeye devam edecek) ben kendim uygulama aracılığı ile değerlere bakabilirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmed s10 auto cpap cihazında dün gece ısıtıcıda, ısıtma kısmı açık kaldı. Gece çok rahatsız uyudum. Gece boyunca ısıtma kısmı açık olmamalımı?soğutmadamı kalmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YARDIM OLMUYOR Uyuyamıyorum.
    Yardım
    3.Gecedeyim.
    RAHAT NEFES ALIP VEREMİYORUM.

    ResMed AirSense 10 Auto Cpap nemlendiricili cihaz + ResMed Airfit N30 nazal maske kullanıyorum.

    Maskeyi takıp cihazı çalıştırıp yatıyorum fakat rahat nefes alıp veremiyorum. Çok yoğunluk ve basınç var sanki. Maskeyi kaçak olmasın diye iyice sıktım.
    Hatta burnummu tıkalı acaba dıye burun açıcı ilaç sıktım ama yine olmadı.

    Cihaz ve maske takılı iken rahat ve akıcı nefes alıp veremiyorum. Buda beni çok rahatsız ediyor.

    Ne yapabilirim?

    Cihaz ana ekranım bu şekilde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHANK -- 25 Mayıs 2020; 1:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    1. Maskenizi fazla sıkmanız sorunu çözmez, zamanla tam ayarı kavrayacaksınız.
    2. Kullandığınız cihazın basınç ayarı 4-11 arasında bu da demektir cihaz 4 ile başlayıp siz uyurken durumunuza göre 11'e kadar çıkartıp apnelerinizi yok etmeye çalışıyordur, sürekli 11 bile verse bu basınç fazla bir basınç değildir bana göre. Bence yaşadığınız sorun psikolojik.
    3. Ağzınızı kapatıp, burnunuzdan nefes almaya alışmanız zaman alacaktır, cihazı unutmaya çalışın, mesela cihazı takıp tv izleyin ve cihaza alışmaya çalışın.,
    4. İllaki sorun devam ediyorsa medikal yardım alın doktorunuzdan ya da uyku teknisyeninden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    1. Maskenizi fazla sıkmanız sorunu çözmez, zamanla tam ayarı kavrayacaksınız.
    2. Kullandığınız cihazın basınç ayarı 4-11 arasında bu da demektir cihaz 4 ile başlayıp siz uyurken durumunuza göre 11'e kadar çıkartıp apnelerinizi yok etmeye çalışıyordur, sürekli 11 bile verse bu basınç fazla bir basınç değildir bana göre. Bence yaşadığınız sorun psikolojik.
    3. Ağzınızı kapatıp, burnunuzdan nefes almaya alışmanız zaman alacaktır, cihazı unutmaya çalışın, mesela cihazı takıp tv izleyin ve cihaza alışmaya çalışın.,
    4. İllaki sorun devam ediyorsa medikal yardım alın doktorunuzdan ya da uyku teknisyeninden.
    Bilgi için çok teşekkür ediyorum. Uyku Apnesi isminde bir Whatsap grubu bulup katıldım. Bir arkadaş kendinde de ilk başta aynı durum olduğunu ve zamanla alıştığını söyledi.
    Sizde başlangıçta alışana kadar bu nefes zorluğu olduğunu belirtiyorsunuz. Bunu bilmem yeterli teşekkür ediyorum. Bende gerçi cihaz otomatik ama bir şeyler fazlamı geliyor acaba dedim. Sağolun varolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GÖKHANK kullanıcısına yanıt
    Daha durun, sabredin. Ben ilk bir ay yatınca uyuyamadım. İlk bir hafta bir, birbuçuk saat nefesimi saydım. İki-üç ay uykudan uyanıp maskeyi çıkardım. 3 aydan sonra yavaş yavaş alıltım. İki yıla yaklaştı, şimdi maskeyi takıp hemen uyuyorum. 3. günde hemen alışabilmiş okan varsa yazsın. Hayal kurmayın dostum. Zor bir süreç, sabredin, olacak inşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.