Şimdi Ara

Uygun fiyatlı,tasarruflu,kaliteli klima tavsiyesi!!Konu araştırıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler,

    Öncelikle forumu yeterince araştırdıgımı düşünüyorum fakat malum klima ile ilgili olan bazı konular gereğinden fazla uzamıs ve baştan sona gelindiğinde klima tavsiyeleri resmen yeniden şekillenmiş..bu da doğal aslında 2009 da acılan bir konunun 2011 e geliğ değişmesi.

    neyse kısaca ihtiyacım olan bir marka ve model fakat onca zamandır araştırmama rağmen kendi isteklerim dogrultusunda istediğim marka ve modele henüz ulaşamadım..bu konuda bilgisi olan varsa yardımıc olursa sevinirim,


    şimdi öncelikle klima dendiğinde başı çeken üst seviye markalar mıtsubishi,daikın,toshıba diye sıralanmakta ve bir alt kademe denilebilecek markalarda arçelik ,demirdöküm,samsung, vs tarzı markalar diye gidiyor bu liste genişletilebilir ilk aklıma gelenler bunlardı..

    bu aşamada 1.000 tl ye kadar ev için bir klima bakıyorum..salon büyüklüğü sanıyorum kı 20-25 m2 arası..tasarruflu olması kaliteli olması ve üzerinde yeterince filtre bulundurması,alerjene toza vs karsı benım için önemli..çektiği tozu tekrar geri vermeyen bir marka model olması gerekli..fakat bu fiyat aralıgında gözüme carpan bır model olmadı..

    iyi güzel modeller var fakat 2.000-2.500tl ye kadar cıkıyoır fiyatlar..kaldı kı benım için sogutma performansı önemli,ısınmak için kullanmayacagımfakat tabı kı de ısıtması performansının da ıyı ve tasarruflu olması sorun olmaz..dediğim gibi fiyatların bu denli yüksek olması beni cıkmaza soktu..şöyle ki klimayı zaten senede 3 ay kullanacagım ve bu 3 aylık süredede full evde oldugum zaman aralıgı 1 ay falandır..ve bu 1 aylıık sürede de artık günde kac saat kullanırım biraz muamma.yanı 2.500tl yi senede topu topu 1 ay aktıf kullanacagım bir alete yatırmak da işime gelmiyor..o zaman arcelıgın 500tl lık modelleri de var..gidip alınabılır..ha dersenız kı kardesım 2500tl ama 10 sene kullan..pekı oyleyse 500tl lık model kac sene kullanılabılır?3 sene kullansan ki garantısı zaten 2 sene bu noktada 3 sene sonra at çöpe yenisini al..bu mantıkla bile 2500tl lik bır harcama 15 seneye yakın bir dilimi kapsayacak.

    fakat yapı olarak da kalite düşkünü bir insan oldugumdan gidip de 500tl verip arcelık alamıyorum:) bu sebeple biraz daha butce ayırıp 1000-1500tl lık bir cihaza yönelıyorum fakat bu mıktardan fazlası da bana pek mantıklı gelmıyor acıkcası..


    mıtsubıshı ,daikin,toshıba vs gibi markaları ıncelemeye calıstım ama ne yeterli model bulabıldım ne de satan yer..tam bir muammaya dönüştü bu konu..

    bir de şu var..arcelıgın 500tl ye sattıgı modelının farkı nedır?kapış kapıs da alınıyor..bu adam 500tl ye klima yapabılıyorsa neden diğer markalarda fiyatlar ucuk?ayrıca arcelık cok kötü bır marka da sayılmaz..bılemıyorum bu karısıklıgı giderebilirsek sevinirim..

    şimdiden cok teşekkurler..







  • Mitsubishi sharp fuji fujitsu daikın toshiba v.b gibi cihazlara bakın derim
  • işte bakıyorum da fiyatlar cok ucuk,,

    misal şu var istediğim özelliklerde ama fiyat cok fazla

    Toshiba RAS 10 SKV - Inverter split klima

    http://www.domino.com.tr/productdetails.php?ID=194
  • 20-25 m2 alan için 10 skv yetersiz kalır ınverter klima düşünüyorsanız 18.000 btu klima almalısınız; ancak cihazı cok kullanmayacagınızı soyluyorsunuz daha cok soğutmada kullanılacakmıs ozaman 410 gazlı A sınıfı klimalara bakın derim bu fuji therma olabilir york olabilir demirdöküm samsung... fiyat olarak daha ekonomiktir sırf filtereleme olayında takılı kalmayın bugun toshibanın 7 katmanlı filtresini 50 tl ye alabilirsiniz istediğiniz cihazada takarsınız! bu yazmıs oldugum cihazlar fiyat/performans olarak iyidir
  • teşekkürler..

    valla 20-25m2 yere 10200 btu u az da kalsa yapılacak birşey yok..anladıgım kadarı ıle bu ınverter klima alınacak ise odanın kapasıtesıne tam yeten veya fazla gelen bır model alınması gerekiyor ki inverter özelliği bir işe yarasın..bunun dısında oda ıcın klimanın kapasıtesi düşük kalır ise bu durumda klima durmadan calısacagından inverter olayının bir faydası olmuyor..

    fakat bu durumda bıle TOSHİBA RAS 10 SKV INVERTER ın fiyatı beni aşar..1.600tl çok ..bu fiyata 106 ekran lcd-led bir samsung tv alınabılır..yani klimaların bu kadar fiyatlarında uçuşa geçmelerini de anlamıs değilim..alt tarafı soguk hava üfleyecek..

    koçtaş ta green marka modeller gözüme carptı alan herkesde memnun..

    http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=319


    fiyatlar da abartı değil..bilemiyorum kafam zaten karısık idi iyice karıstı..zaten dediğim gibi senede 3 ay o 3 ayın da topu topu 1 ayı aktif olarak kullanılacak bir klima için 1600tl cok..yazık günah yani..500-1000 tl arası fiyatlar makul sayılabılır fakat özellikle ithal markaların fiyatları uçmuş durumda..




  • Arçelik marka 18064 model klimamı satıyorum. 18000 BTU. İnvertech teknolojisi ve A sınıfıdır. Yeni eve tasındığımdan dolayı ve evde mantolama sistemi olduğundan kullanmak gereği duymuyorum. Yaklaşık 5 6 ay kullanıldı ve yıllık bakımı ve temizliği servis tarafınca yapılıp kutusuna yerlestirildi. ilgilenenler ulaşsın uygun fiyata anlasırız.
  • fiyatnız ne olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.