Şimdi Ara

Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi


    quote:

    Orijinalden alıntı: cpurss79


    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi


    quote:

    Orijinalden alıntı: cpurss79


    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi


    quote:

    Orijinalden alıntı: cpurss79


    quote:

    Orijinalden alıntı: multimatom

    650D yerine Canon G1xm2 Fuji X30 Sony Rx100 gibi bir makina almanızı şiddetle tavsiye ederim.



    Şunu mutlaka okuyun derim.


    https://forum.donanimhaber.com/yeni-baslayanlar-veya-iyi-akilli-telefonum-var-ama-yetmiyor-hobi-icin-makina-onerir-misiniz-diyenler--122743623

    Dostum sen de her başlıkta insanları Compact makineye yönlendirmeye bikmadin. Adam DSLR yazmış, neyin ne olduğunu biliyor demek ki. Compact istese yazardı. Hayır şu Compact seviciligini de anlamıyorum, para mı kazanıyorsunuz reklamını yapınca?

    Arkadaşa, konu sahibine bilgi vermeye yönelmek daha yararlı bir yol olacaktır. Vermiyorsanız bilgi verene saldırmayın en azından. Bıkar yada bıkmaz, ne demek bıkmak? Sanki hep aynı kişiye aynı biçimde öneriyor da bundan mı bıkacak. Herkes bilgisi dahilinde bildiğini gösterecek. Kişiye görüş açısını genişletecek bilgi havuzu oluşacak başlıkta ve kişi seçimini yapacak. Siz bu mesajınızda konuyu açan arkadaşa ne gibi bilgiler verdiniz acaba ? Öte yandan bu konuyu sanki birisine sırf saldırmak için fırsat bulmuş gibi mi kullanmışsınız ? Görülen ne ?

    Size göre şu yaptığınız faydalı, güzel bir iş mi gidip de bilgi verene saldırmak ? Siz para mı kazanıyorsunuz d-slr satın alınca birisi ? Bu şekilde birisi bildiklerim bunlardır deyip bilgisini paylaşınca o kişiye kafanıza göre para ile burada msaj yazan birisiymiş gibi iftira ederken acaba zerre vicdani bir his duyuyor musunuz içinizde ?! İspat edebiliyorsanız edin, edemiyorsanız ben sizi şu durumda iftira eden birisi olarak ilan ederim. Mesajınızı da alıntılıyim ki sonra değiştirip falan kanıtı yok etmeyin ! Böyle kötü bir ima ile insanlara iftira ederek kendinizi rezil etmeyin bence. İftira ettiğiniz kişi sırf kafadan atma LAF OLA BERİ GELE bir şekilde de bunu söylemiyor. Orada sayfalarca kişisel tecrübe, belge, foto, kanıt derlemiş. Sizin ise 2 satırlık saldırı ve iftira mesajınız ile konu o biçim bilgi zenginliğine kavuştu değil mi ? İmzanızda örnek aldığınız kişi ile özdeşleşti herhalde bu yaptığınız.

    Oraya yazdığı markalar farklı. Kompakt bir marka değil ise ki öyle, vatandaş hangisini alınca hangi marka bu arkadaşa para ödüyor sizce ?! Bunun mantığı ne size göre merak da ettim. İşte aynı mantıkla da madem siz de d-slr'ı savunur kompaka zıt konumda olduysanız şu mesajda size de kendi mantığınızı yansıtarak dedim "Siz para mı kazanıyorsunuz d-slr satın alınca birisi ?" diye. Bir de "dostum" diyerek bunları diyorsunuz. Dostluk anlayışınız da ilginçmiş.

    Bu arada yanlış anlaşılıp benim de hedefinize girme gibi bir durumum olur ise hapı yuttuk



    Bana mantıklı gelmiyor açıkcası. Hem neden bu kadar abarttınız? Hakeret etmedim, sövüp saymadım. Sadece düşüncemi bildirdim. Siz de her an avukatlık yapmayı bekliyormuşsunuz bu kadar özenli ve uzun yazdığınıza göre

    Arkadaşa tavsiyem ise 550D veya 600D gibi bir gövde alıp parayı daha çok lense yatırarak daha güzel sonuçlar alması. İşin daha çok lenste bittiğini (sensör büyüklüğü değişmediği sürece) biliyoruz zaten.

    Mesela 600D alıp yanına 50mm f1.8, tamron 17-50 f2.8 ve de mümkünse canon 10-18 veya canon 55-250 alınıp son derece güzel bir set dizilebilir. Tabi bunlar hep 2.el düşünülürse.

    Özenli ve uzun yazmam anadilime, kendime ve okuyacak tüm insanlara saygımdan.
    Hakaret etmediniz mi ?
    Peki, sizin dediğiniz gibi 600D ve o lensleri alınca Canon ve tamron size para mı ödüyor ?
    Ne demek bu şimdi sizin yaptığınızın aynısı. Sövüp-saymak değildir ille de hakaret. Farkında bile değilsiniz demek ki, feci...
    Bir de böyle sığ zeytinyağı gibi üste çıkma denemeleri de yapmayın lütfen. Avukatıyım ben, evet doğru bir şey yapanın avukatıyım. Ne yani pislik yapanların karşısında susalım mı !? Bilgi verin bilgi, neden 600D aldırıyorsunuz vatandaşa bunun mantıklı açıklamalarını koyun ortaya. Burada arkadaşın verdiği linkte ne bilgiler paylaştığını gördünüz mü siz de satılmış demeye getiriyorsunuz hemen ?

    Bu musunuz siz yani doğru yapılan bir şeyi alkışladığınızda avukat mı olduğunuzu sanıyorsunuz ?
    Bir yanlışı görüp de eğer ki müdahale etmek durumund kaldığınızda "Ben avukatı mıyım , aman boşver" mi diyorsunuz ? Bunlara sığınıp buralara kaçarak mı yaptığınızı haklı çıkaracaksınız ? He yani oh, aman birisi sizi eleştirmesin hemmen ona da aşağılayacak bir laf bulursunuz yani "Avukat" !..

    Bu arkadaşa faydanız olabiliyor ise paylaşın açıklayıcı bilginizi. Gerekçeleriniz nedir ? Neden size göre 600D ve 50mm F1.8 vs. alınca güzel bir set dizmiş oluyor ? Bakın aşağıda ben açıklamamı yaptım. Ufak, hafif, daha çok kullanır, fotoğrafçılığınız daha hızlı gelişir, üstelik kit lens ile pro iş yapar para bile kazanabilirsiniz şeklinde kanıtlar ile açıkladım. Öyle "Bana göre... Sen de beni takip et, en zekisi benim bu alemin" gibisinden temelsiz laflardan ibaret konuşmadım.

    Siz neye dayanarak öneriyorsunuz ? Kaynaklarınız neler ? Kaynağım yok, benim bireysel tecrübelerim yeter diyebilirsiniz öyle ise tecrübelerinizi kanıt olarak paylaşacaksınız. Burada konusu geçen şey fotoğraf çekmeye yarıyan bir araç değil mi ? Öyle ise ya bununla çektiğiniz fotoları ya karşılaştırmalı testleri vs. göstereceksiniz vatandaşa ki neden diğerlerini değil de bunu alması gerektiğini kendi gözleri ile görsün-öğrensin.



    600D tavsiye ettim çünkü fiyatına göre oldukça iyi ve güzel bir lensle çok iyi işler çıkaran pro işler için bile kullanılabilecek bir gövde. Tavsiye ettiğim lensler keskin ve optik kalitesi yüksek lenslerdir. Tamron 17-50 2.8 sabit diyaframa sahiptir, her mm de aynı kaliteyi verir. 50mm f1.8 fiyatına göre çok çok kaliteli oldukça keskin güzel renklere sahip lenstir. 10-18 ile geniş açı manzara çekebilirsiniz, oldukça geniştir (FF'e dengi 16mm) manzara için uygundur ve bu lens de başarıldır. 55-250 en iyi f/p oranına sahip telefoto lenstir parasına en iyi sonucu verir.

    Şimdi internetten bulduğum örnekleri ekliyorum:

    600D + 50mm f1.8 (Full halini indirebilirsiniz)https://explorecams.com/photo/19551504/pair=canon-eos-600d=canon-ef-50mm-f-1-8-stmhttps://explorecams.com/photo/19551693/pair=canon-eos-600d=canon-ef-50mm-f-1-8-stmhttps://www.flickr.com/photos/egemenkirpici/11759632634

    600D + 17-50https://www.flickr.com/photos/105496784@N02/34288350720/in/pool-1968375@N22/


    600D + 10-18https://explorecams.com/photo/19986783/pair=canon-eos-600d=canon-ef-s-10-18mm-f-4-5-5-6-is-stm

    600D + 55-250https://explorecams.com/photo/19125149/pair=canon-eos-600d=canon-ef-s-55-250mm-f-4-5-6-is-stmhttps://explorecams.com/photo/18634949/pair=canon-eos-600d=canon-ef-s-55-250mm-f-4-5-6-is-stm

    Güzel...
    Peki şimdi Canon size para ödüyor mu ? Tamron ödüyor mu ? ! Bakın, hakaret falan etmiyorum sizin gibi ben de.

    Paylaştığınız fotoğraflardan şu fotoğrafa bakınhttps://www.flickr.com/photos/rrruuummm-237/34891257100/sizes/o/https://c1.staticflickr.com/5/4198/34891257100_ff25d2f882_o.jpg

    Bu mu sizin harika 50mm. F1.8 lensiniz ve Canon 650D'niz ?

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi


     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    IMG_6946 by Rum93, on Flickr

    Bakalım bir de şöyle bir fotoğrafa
     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi


    Ne ile çekilmiş bu fotoğraf ?
    Olympus E-PL1 + OLYMPUS M.14-42mm F3.5-5.6 L kit lens
    ƒ/4.2, 22.0 mm, 1/400, iso 125
    Şubat 2010'da tam tamına 8 sene evvel çıkan bir model ve sensörü m43, APS-C'den küçük, lensi ise kimilerinin "çöp lens" diye andığı kit lens ?! Tabi insanların gözünü "BOK-eh" bürüyünce , orada oouu "BOK-eh" var ve ona kitlenince göz, aslolan fotoğrafın geneli, tamamı detaylar, renk vs. herşeyi unutuyor. Aklını başından alan bir "BOH-eh" saplantısı içerisinde bu fotoğraf alemi zaten benim gördüğüm :)



    İyi güzel hoş demişsin ama söylediğin etkiyi F11 değerinde çekebilirsin ki. 1.8 Diyaframda net alanın dar olması gayet normal bir şey APS-C bir makine için. Açıkçası internette fotoğraf bulma konusunda pek iyi değilim baya araştırdım ama 600D ile 50mm lenste F11 değerinde çekilmiş bir fotoğraf bulamadım, ama 450D ile yani baya daha eski makine ile F11 değerinde çekilmiş bir fotoğraf buldum. Buna ne söyleyeceksiniz çok merak ediyorum doğrusu https://store.donanimhaber.com/4a/ae/59/4aae594cf9c4dc1fa8ebc01ed84d2b86.jpg
     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi


    Şimdi gelelim övdüğünüz fotoğraflara. Gerçekten güzeller ama siyah beyazlar için konuşayım, siyah-beyaz bir fotoğrafı referans alamayız. Fotoğrafları tam boyut indirdim ama öyle ahım şahım bir keskinlik, imaj kalitesi göremedim kusura bakmayın. Diğer eklediğiniz fotoğraflar ise "uzun pozlama" ile çekilmiş. Bundan iyisini pekala bu makineyle de yapabilirsiniz. Attığınız fotoğrafların spesifik bir özelliği yok yani.

    Yıldız fotoğrafları eklerdim ama 600D için bulamaybilirim bu sefer de daha üst segment makineden örnek veriyorsun diyip yine muhalefet olursun susuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cpurss79 -- 22 Şubat 2018; 21:59:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Olympus kullanan birisi mesela
    https://www.flickr.com/photos/magdalenaroeseler/

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Untitled by Magdalena Roeseler, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Untitled by Magdalena Roeseler, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Untitled by Magdalena Roeseler, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Untitled by Magdalena Roeseler, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Untitled by Magdalena Roeseler, on Flickr

    Olympus PL1 hem de 8 yaşında makina
     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    The head by Thorsten L, on Flickr

    OM-D E-M10 (ilki yani)
     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    abarnes-10 by Andy Barnes, on Flickr

    12-50 kit lens ile şu 3 foto... Buna buralarda "Çöp lens" derler ve hemmen size 1 tane 50mm. F1.8 aldırırlar ! Çünki buralarda fotoğraf : BOK-eh'tir bunun harici fotoda BOK-eh yok ise bu aşağıda gördükleriniz gibi kötü foto olurlar buralarda
     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Köln by Achim Geyer, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA by Achim Geyer, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA by Achim Geyer, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Washington Metro escalator by Michael Hertel, on Flickr
    -
    Bunlar da 12-50 kit lens ile Olympus m43 sistem gövde Olympus E-M5 (2012 senesinde çıktı yanlış anımsamıyorsam)

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    Spencer by kensparksphoto, on Flickr

     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi
    _1010012 by Eric Santucci, on Flickr

    N'aparsın ama işte bir 50mm. F1.8 değil tabi bu lens.

    Bak yine iyisin dostum araştırdım buldum 600D ile uzun pozlamaları. Kısasa kısas biz de ekleyelim bunları madem Link link atıyorum konuyu açan arkadaşların kotasını harcamayayım.
    Bir yıldız fotoğrafı örneği (pozlama değeri biraz fazla tutulduğu için yıldızlarda keskinlik kaybı var, hemen söyleyim bu bir makine kusuru değil yani)
    https://c1.staticflickr.com/9/8048/8081127863_6afe50aa12_o.jpg

    Şehirin uzun pozlaması:
    https://c1.staticflickr.com/9/8178/8030420400_47f34f60b7_o.jpg

    Deniz kıyısı uzun pozlama
    https://c2.staticflickr.com/2/1530/24675556135_d42a83ab46_o.jpg

    Tarihi yapı uzun pozlama
    https://c1.staticflickr.com/9/8436/7921081108_99f1166d68_o.jpg

    Havai fişeğin suda yansıması uzun pozlama
    https://www.flickr.com/photos/118334303@N04/22044356374/sizes/k/

    Araç içi uzun pozlama
    https://c2.staticflickr.com/8/7423/15774447933_a79336404e_o.jpg

    Fetiş objesi Bentley
    https://c2.staticflickr.com/8/7328/16475539036_9a01809ec5_o.jpg

    Lunapark
    https://c1.staticflickr.com/9/8101/8593596484_e6dd8ddf84_o.jpg

    Bu kadarının kafi olduğunu düşünüyorum. Yorum sizin, saygılar.




  • Soruyu soran, sorup gitmiş cevaplara bile dönmemiş. İşte benim bahsttiğim "DSLR İstiyorum" ezberi kafası bu. Sorduğu soruyu bile takip etmeyen insanlardan, sensör testleri karşılaştırmalarını analiz etmesini beklemek, ileride manuel lens takıp porte çekmelerini ummak fazla iyimserlik oluyor bence.


    # DSLR = Kaliteli çekimler yapan büyük makina #

    gibi bir algı var ve de ondan alınca fotoğrafçı olunacak sanılıyor.

    Ve fotoğraf çekmek isteyen direk "bana DSLR önerin" diyor.


    Ben de telefon veya ikinci el kaliteli kompakt öneriyorum bu yüzden. Bana bile yetiyorsa yeni başlayana hayli hayli yeter diye düşünüyorum.


    Bunu neden yapıyorum, para mı alıyorum? Sorusunun cevabı imzamdaki linkte ilk cümlede var


    Eğer "Aps-c veya full frame sensörlü bir makine arıyorum ve aynasız istemiyorum" deseydi, neyin ne olduğunu bildiğini ve kesinlikle DSLR istediğini anlardım. Fakat öyle dememiş. Sadece DSLR demiş.
    Hatta DSLR - SLR demiş. Yani dijital veya FİLMLİ aynalı makina demiş
    Önereyim o zaman Nikon F3


    Not: Sony RX1R2, Sony A7r2 , Fuji XT20, Olympus OMD M3, Sony A6300 de dslr değil.

    Onları da öneriyorum, kompakt takıntım yok.

    Canon 200D, 6D, Nikon D5xxx gibi DSLR i de öneriyorum yerine göre. Ama DSLR diye ezbere Canon 1300D alınıp pişman olunmasın, amacım bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 22 Şubat 2018; 22:57:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de arkadaşlar, bu makine bunu çekiyor karşılaştırması sorunlu bence.

    Çok fazla değişken var.

    Yeni başlayan biri hangi makinayı alırsa alsın başta güzel fotoğraflar çekemeyecek zaten. Bizim dikkat ettiğimiz özellikleri kullanamayacaklar.

    Bence başta fotoğraf çekmeyi sevsinler, "o kadar para verdik dslr aldık, ayfondan kötü çekiyo" diyip soğumasınlar yeter.

    Siz de takdir edersiniz ki fotoğrafçının beyni en önemli ekipman aslında, gövde sadece kayıt yapıyor

    Mesela babama gittikleri gezinin fotoğraflarını yollamışlar.

    D820 ile gün ışığında iso3200 ile çekilmiş fotoğraflar. 300 foto 20 Megabayt her biri hem de (muhtemelen makinanın sahibi en son gece kullanmış, ayar öyle kalmış)

    Eminim bu başlıktakiler olarak herbirimiz kendi makinelerimizle gitsek çok daha güzel fotoğraflar çekerdik. Çünkü o makineleri kullanmayı biliyoruz.

    Ama hiç bilmeyen bir yeni başlayana Canon 5DS + Full L Lens seti versek, o geziden doğru düzgün 50 fotoğraf çıkmazdı eminim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 22 Şubat 2018; 23:3:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim demek istediğim de zaten şudur,
    Biri diğerinden daha iyi değil imaj kalitesi olarak ama biri dierinden daha iyi çünki çok daha fazla seninle olma ve bu nedenle de çok daha fazla fotoğraf çekebilme şansın olacak.

    PEN E-P5 al elde 1/4 , 1/8 ile tripodsuz gece foto çek !.. Her yerde takır takır kullan.

    D-SLR al evde yatsın.

    Tabi bir de öneriyi yapanın fotoğraftan ne anladığı, iyi diye gösterdiği fotoğrafların ne olduğunun da görülmesi açısından irdeledim olayı. Yoksa mesele burada x marka y'yi döver değil.
    Bir de "Size para mı veriyorlar" var tabi. Şimdi bu arkadaşa para mı veriyorlar Canon 650D ve o lensleri önerdiğinde bu başlıkta ? Ben hakaret falan etmiyorum bakın

    Aynı mantık ile de @multimatom siz bir çok markadan bir çok model önererek çok geniş yelpazeden öneriler sunuyorsunuz soranlara. Size her marka para veriyor ise yakında holding kurarsınız !..
    Yaa !..

    Şu profil de ilginç ama tabi net bir şey demek zor. Yine de... https://www.flickr.com/photos/egemenkirpici/

    2013'de ilk 600D + 50mm F1.8 II ile çekilmiş bir fotoğraf gördüm, bir çocuk fotoğrafı... Sonra bakıyorsunuz toplamda 73 adet fotoğraf en yenisi 2015'te çekilmiş. Bazıları iso 3200, 6400'ler ile falan, birkaçı da cep telle !.. Bu da bana "Gezen tilki yatan arslandan yeğdir" atasözümüzü ve dolayısı ile de sokak fotoğrafçılığı yapacağım diyen birisine de özellikle böyle kullanmayıp evde yatıracağı şeye (d-slr) para harcamaması konusunda uyarmam gerektiği konusunda doğru yaptığımı gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Şubat 2018; 13:29:2 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.
    Yanındaki makine evdeki makineden çooooook daha iyi çeker

    "Gezen tilki yatan arslandan yeğdir"

    Para mı veriyorlar sorusu da şu twit ile anlaşılabilir
     Uygun Fiyatlı DSLR-SLR Makine Önerisi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Benim demek istediğim de zaten şudur,
    Biri diğerinden daha iyi değil imaj kalitesi olarak ama biri dierinden daha iyi çünki çok daha fazla seninle olma ve bu nedenle de çok daha fazla fotoğraf çekebilme şansın olacak.

    PEN E-P5 al elde 1/4 , 1/8 ile tripodsuz gece foto çek !.. Her yerde takır takır kullan.

    D-SLR al evde yatsın.

    Tabi bir de öneriyi yapanın fotoğraftan ne anladığı, iyi diye gösterdiği fotoğrafların ne olduğunun da görülmesi açısından irdeledim olayı. Yoksa mesele burada x marka y'yi döver değil.
    Bir de "Size para mı veriyorlar" var tabi. Şimdi bu arkadaşa para mı veriyorlar Canon 650D ve o lensleri önerdiğinde bu başlıkta ? Ben hakaret falan etmiyorum bakın

    Aynı mantık ile de @multimatom siz bir çok markadan bir çok model önererek çok geniş yelpazeden öneriler sunuyorsunuz soranlara. Size her marka para veriyor ise yakında holding kurarsınız !..
    Yaa !..

    Şu profil de ilginç ama tabi net bir şey demek zor. Yine de... https://www.flickr.com/photos/egemenkirpici/

    2013'de ilk 600D + 50mm F1.8 II ile çekilmiş bir fotoğraf gördüm, bir çocuk fotoğrafı... Sonra bakıyorsunuz toplamda 73 adet fotoğraf en yenisi 2015'te çekilmiş. Bazıları iso 3200, 6400'ler ile falan, birkaçı da cep telle !.. Bu da bana "Gezen tilki yatan arslandan yeğdir" atasözümüzü ve dolayısı ile de sokak fotoğrafçılığı yapacağım diyen birisine de özellikle böyle kullanmayıp evde yatıracağı şeye (d-slr) para harcamaması konusunda uyarmam gerektiği konusunda doğru yaptığımı gösteriyor.

    Şu büyüklük ve evde yatma takıntısını anlamıyorum, 600D sanki çok büyük,ağır bir gövde. Koy çantaya götür her yere. Sanırsınız 5D Mark 3 24-70 falan öyle bahsediyorsunuz ki. Aynasız alsanız bile sonuçta yanınızda çanta olması şart zaten. Tabi benim görüşüm, büyüklük göreceli bir şey sonuçta. İlle de çok küçük olsun diyorsan alırısn Canon 100D, derya deniz Canon lenslerinden faydalanırsın. Olympus alsanız Allah aşkına söyleyin kaç tane marka Olympus için objektif çıkarıyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cpurss79


    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Benim demek istediğim de zaten şudur,
    Biri diğerinden daha iyi değil imaj kalitesi olarak ama biri dierinden daha iyi çünki çok daha fazla seninle olma ve bu nedenle de çok daha fazla fotoğraf çekebilme şansın olacak.

    PEN E-P5 al elde 1/4 , 1/8 ile tripodsuz gece foto çek !.. Her yerde takır takır kullan.

    D-SLR al evde yatsın.

    Tabi bir de öneriyi yapanın fotoğraftan ne anladığı, iyi diye gösterdiği fotoğrafların ne olduğunun da görülmesi açısından irdeledim olayı. Yoksa mesele burada x marka y'yi döver değil.
    Bir de "Size para mı veriyorlar" var tabi. Şimdi bu arkadaşa para mı veriyorlar Canon 650D ve o lensleri önerdiğinde bu başlıkta ? Ben hakaret falan etmiyorum bakın

    Aynı mantık ile de @multimatom siz bir çok markadan bir çok model önererek çok geniş yelpazeden öneriler sunuyorsunuz soranlara. Size her marka para veriyor ise yakında holding kurarsınız !..
    Yaa !..

    Şu profil de ilginç ama tabi net bir şey demek zor. Yine de...
    https://www.flickr.com/photos/egemenkirpici/

    2013'de ilk 600D + 50mm F1.8 II ile çekilmiş bir fotoğraf gördüm, bir çocuk fotoğrafı... Sonra bakıyorsunuz toplamda 73 adet fotoğraf en yenisi 2015'te çekilmiş. Bazıları iso 3200, 6400'ler ile falan, birkaçı da cep telle !.. Bu da bana "Gezen tilki yatan arslandan yeğdir" atasözümüzü ve dolayısı ile de sokak fotoğrafçılığı yapacağım diyen birisine de özellikle böyle kullanmayıp evde yatıracağı şeye (d-slr) para harcamaması konusunda uyarmam gerektiği konusunda doğru yaptığımı gösteriyor.

    Şu büyüklük ve evde yatma takıntısını anlamıyorum, 600D sanki çok büyük,ağır bir gövde. Koy çantaya götür her yere. Sanırsınız 5D Mark 3 24-70 falan öyle bahsediyorsunuz ki. Aynasız alsanız bile sonuçta yanınızda çanta olması şart zaten. Tabi benim görüşüm, büyüklük göreceli bir şey sonuçta. İlle de çok küçük olsun diyorsan alırısn Canon 100D, derya deniz Canon lenslerinden faydalanırsın. Olympus alsanız Allah aşkına söyleyin kaç tane marka Olympus için objektif çıkarıyor?

    Tasima konusunda +1.

    Ne dslr ne de aynasiz cihaz bir cep tel kolayliginda tasinmiyor.

    Aynasiz cihaz kucuk gibi ama bir dslr tasimak icin ne yapiyorsaniz, aynisini onun icin de yapiyorsunuz. Zaten onune aralikli bir lens takinca kucuklugu filan kalmiyor.

    Ek olarak Ep5 de cazip bir cihaz gercekten. Suan sifiri 1500 liranin altinda. Ama lens isi maalesef cok pahali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 25 Şubat 2018; 1:18:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.