Şimdi Ara

Uygulama Düzgün Olarak Başlatılamadı (0xc00007b) Hatası Çözümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
53.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Uygulama Düzgün Olarak Başlatılamadı (0xc00007b) Hatası"

    Bu hatayı eminim çoğu oyunsever arkadaşlarımız almıştır bende aldım ve bunun çözümünü kendi başıma çözmeyi başardım.

    Her exe dosyası belirli dll dosyalarını kullanarak başlar bu dll dosyalarındaki en ufak sıkıntı koca oyunun çalışmasını engeller. Düzgün olarak başlatılamadı hatasıda bir dll den kaynaklanır. Bu hata 64 bit exe dosyasının 32 bit dll kullanmasıyla veya 32 bit exe dosyasının 64 bit dll kullanmasıyla ortaya çıkar.

    Hatayı alanlar aşağıda 2 tane dll paylaştım biri 64 biri 32 bit oyun C:\Program Files (x86) dizinindeyse 32 bit olanını, C:\Program Files dizinindeyse 64 bit olanı yükleyin ve exe dosyasının bulunduğu klasöre ekleyin çözülmesi gerekir.

    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana yorumlarınızı esirgemeyin benim için önemli.

    Dosyalar

    64 Bitlik xinput1_3.dll
    32 Bitlik xinput1_3.dll



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtbsdgn -- 18 Şubat 2015; 12:09:07 >







  • mrtbsdgn kullanıcısına yanıt
    Ben bu hatayı BF4 te alıyorum.Ne yaptıysam olmadı.Eksik tüm dll leri yükledim bu seferde ilk loading ekranı geliyor 3-4 saniye sonra atıyor.Herhangi bi hata vermiyor verse hataya göre çözüm arayacam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen bilgisayarın yetersizliğidir. Ekran kartını güncellemeyi dene güncelse yapacak pek bişey yok hata vermeden gelip gitme sorunu genellikle ekran kartından çıkıyo nvidia mı kullanıyosun ? Nvidia ise 1 çözüm yolu önerebilirim yaz buraya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtbsdgn

    Muhtemelen bilgisayarın yetersizliğidir. Ekran kartını güncellemeyi dene güncelse yapacak pek bişey yok hata vermeden gelip gitme sorunu genellikle ekran kartından çıkıyo nvidia mı kullanıyosun ? Nvidia ise 1 çözüm yolu önerebilirim yaz buraya

    Öncelikle belirteyim Nvidia kullanıyorum.
    Bilgisayarın yetersizliğinden olması mümkün değil çünkü bi kez bitirdim oyunu high ayarlarda 40 fps nin altına düşmeden.
    Bitirdikten sonra pcyi formatlamıştim.
    Tüm oyunlarım D de kurulu formattan sonra hepsi sorunsuz çalıştı BF4 çalışmadı.Oyunun kurulu olduğu yerdeki bf4 simgesine tıklayınca " uygulama düzgün olarak başlatılamadı " hatasını veriyor.
    bf4_x86 simgesine tıklayınca oyuna giriyor bi kaç saniye sonra atıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genelde eksik, uyumsuz ya da güncel olmayan *.dll dosyası hatasıdır. Oyuna göre gerekli olan dll dosyası da değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • limbo oyunu için yükledim xinput1_3_x86 yı oldu teşekkürler


    dipnot: win7 64 bit kullanıyorum, "C:\Windows\SysWOW64" klasörünün içine kopyaladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k45abali -- 20 Haziran 2014; 7:10:41 >
  • k45abali K kullanıcısına yanıt
    Dll dosyalarını değiştirmediğiniz sürece sistem 32 ve 64 klasörüne kopyaladığınız dll dosyaları bilgisayara zarar vermez değiştirmeniz sakıncalıdır :D
  • alikiziltoprak kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama bir oyunun başlaması için xinput1_3.dll dosyası kesinlikle gereklidir ve bu dll nin oyunla aynı sistemi kullanmalıdır (x86 veya x64)
  • Yukarıda belirttiğim 32 bitlik dll yi exe nin bulunduğu klasöre atıp deneyebilirmisin muhtemelen uygulama düzgün başlatılamadı hatası kalkacaktır. Birde Nvidia denetim masasında 3d ayarlarının yönetilmesinden genel ayarları açarak "Otomatik seç" i "Yüksek performanslı" olarak değiştirirsen sorun kalmaması lazım bilgisayarındada sıkıntı yoksa oyunda bir sıkıntı olabilir bu dediklerimi yaptıktan sonra oyun muhtemelen çalışır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtbsdgn

    Yukarıda belirttiğim 32 bitlik dll yi exe nin bulunduğu klasöre atıp deneyebilirmisin muhtemelen uygulama düzgün başlatılamadı hatası kalkacaktır. Birde Nvidia denetim masasında 3d ayarlarının yönetilmesinden genel ayarları açarak "Otomatik seç" i "Yüksek performanslı" olarak değiştirirsen sorun kalmaması lazım bilgisayarındada sıkıntı yoksa oyunda bir sıkıntı olabilir bu dediklerimi yaptıktan sonra oyun muhtemelen çalışır.

    Tamam teşekkür ettim.eve geçince deneyeceğim olursa konuya yazarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok teşekkür ederim haftalardır uğraşıyorum yapamamıştım sizin sayenizde hallettim
  • F13 kullanıcısına yanıt
    Sinir bozucu bir hataydı kurtulduğuna sevindim :)
  • Şu hatanın onlarca çözümü önerilmiş. Hiçbirisi sorunu çözmüyor bende. Ryse Son of Rome oyununu kurduktan sonra açarken bu hatayı veriyordu. Ne yaptıysam olmadı. Format attım tekrar yükledim hata vermedi. Sonra Assassin's Creed Unity oyunu çıktı. Onu yükledim açarken yine bu hatayı veriyor. Yüklü olan Ryse'ı açtım hata vermiyor.

    Bilgisayar sisteminde sorun yok oyun ile alakalı olmalı bu durumda. Başka ne yapılabilir? Oyunu tekrar kurmayı denedim. Yıldım şu hatayla uğraşmaktan artık.
  • mrtbsdgn kullanıcısına yanıt
    kardeşim 64 bitlik dosyaya tıklıyorum dosya bulunamadı diyor ne yapacam nerden indircem bana linkini atabilirmisin ?
  • mthnanc M kullanıcısına yanıt
    Linkleri yeniledim tekrar tıklarsan indirebilirsin
  • Sorununa çözüm bulamayan arkadaşlar benden yardım alabilir. Sorununu çözemem ihtimalim çok düşüktür. Mailim: karadede55@gmail.com
  • Arkadaşlar benim bilgisayarım 64 bit bu sorunu alıyordum uygulamanın dosya konumuna msvcr120.dll nin 32 bit sürümünü indirerek attığımda hatanın kalkmış oyuna giriş yapmış olduğumu gördüm Oyun Metin2 Kendime ait serverimde yaşıyordum böyle yaparak sorunu çözdüm sizde bir deneyin derim belki düzelir
  • arkadaşlar, nvidia kaynaklı bir sorun olduğunu biliyorum. konu ile ilgili farklı farklı çözüm yolları var. bende aynı hatayla karşılaşmıştım, belki bu rehber yardımcı olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.