Şimdi Ara

ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
5.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup


(En Son Oy Tarihi: 13.2.2020)
Giriş
Mesaj
  • En azından üyelik tarihinin avatarın altında yazılmasından yanayım. Bu bile birçok sorunu çözebilir. Yaş konusunda da birkaç şey söylemek gerekirse; yazdığım bazı başka forumlarda yaş bilgisine yer verilmekte. Bu durum kullanıcılar arasında ayrışmadan ziyade tuhaf bir saygı materyaline dönüşmüş. İnsanlar birbirlerine yorum yazarken hangi yaşta hangi hissiyatta olabileceğini düşünerek (daha fazla empati yaparak) hareket ediyorlar. Ve ortaya çok keyifli bir topluluk çıkıyor. Burada üye sayısının çok fazla olması nedeniyle böyle bir uygulamanın geri beslemesi nasıl olur bilinmez. Aslında tam tez konusu :)
  • Karşımdaki kişi 10 yaşında mı 50 yaşında mı bunu bilmek isterim. Benden küçükse kardeşim gibi, büyükse abim gibi davranırım. Gerçek hayatta nasıl insanların yaşına göre saygımızı, üslubumuzu belirliyorsak burada da böyle olmalı.
  • kesinlikle, evet
  • Küçük büyük herkese saygılı seviyeli olmak lazım. Şimdi böyle birşey uygulanırsa onun da bir dezavantajı şu olur; adamın yaşına başına bakıp yazdıklarını kaale almayan, sen ne bilirsin, küçüksün daha tarzında yaklaşımlarda bulunanlar olacaktır. Oysaki, olgun düşüncelere sahip küçükler olduğu gibi, sığ düşüncelere sahip büyükler de var... Yine de yapılmalı tabi, ama önemli olan yaşı başı değil ne dediği, ne düşündüğü, düşündüğünü nasıl ifade ettiğidir.
  • Saygı sevgiden konu açmış bazi arkadaşlar.
    Saygı sevgi her zaman olucaktir tabiki
    Ama karşimizda ki bireyin yaş grubunu bilirsek ona göre daha saygı sevgi bakiş açisi farklı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U5K9

    Anlamadığım herkes bilgilerini internet ortamında gizleme hakları vardır.
    Bu açıkca küçümsemeye giriyor bu çocuk düşmanlığı nedir bizler başka türden miyiz?
    Siz hiç mi çocukluğunuzu yaşamadınız? Yani bu çocuk düşmanlığını yabancı forumlarda bulamasızsınız ama Türkiye'de nedense çocuklara çok büyük bir genelleme yapılarak insan yerine bile konulmuyor.Bir de ad takarak ergenler diyorsunuz.
    Büyüklüğünüzü yapın o zaman KÜÇÜMSEMEYİN. Troll vb. şeyleri yapanları şikayet edin uyarın, düşmanlık yapmaya çalışmayın. Yazık böyle düşünenlere!

    Şimdide biri çıkmış bir başka yaş ırkçılığı yapıyor.Al işte benim yaşım 15 isteyen dışlasın küçümsesin.
    Çok pardon da siz çok yanlış kullanıyorsunuz o beyinlerinizi.

     ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 23 Mart 2015; 21:35:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Karsisindaki insanin yasini bildiginde insanlarin uslubunun degiseceginden supheliyim. Sonucta sanal kimliklerin, takma isimlerin kullanildigi bir platform burasi. Laubalilik yapanlar ayni terbiyesizligi yapmaya devam edecektir. Neticede kimse birbirinin yuzunu gormeden, tanimadan etmeden dialoga giriyor. Mesaj sayisina gore insan degerlendirenler bile mevcut. Belki yasi ifsa etmek degil de uyelik yilina gore imtiyazlar verilmesi ya da alinmasi bir secenek olabilir. En azindan belli bir yas gurubunu dizginlemis olur.

    O çok düşünüldü diye biliyorum.

    Ama öyle bir durum var ki artık çok eski üyeler bile zıvanadan çıkabiliyor.

    Ülkenin hali ortada üyeler nasıl olsun?

    Toplum kötü gidiyor iyice.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kağıt ayakkabı

    Haklisiniz hocam fakat yasin dogrulugunu nasil teyid edilicek.

    Ulan kagit ayakkabi banlanmis

    Troll du ama eglenceli adamdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Saygı yaşla alakası olmayan insanın ilk başta kendine duyması gereken bir davranıştır. Bazen insana, bazen, düşünceye; bazende taşa, toprağa saygı duyarız.

    Fakat vicdan denilen şey gelişmemiş, insan beyni sığ kalmışsa yaşta, cinsiyette saygı duyulmasını sağlamaz.


    Saygı karşısındakinin yaşıyla alakalı değil, kişinin kendi egosu ve vicdanıyla alakalı bir olgudur. Yaşınızı söylemeniz karşınızda ki bir insan için bir şey ifade etmeyebilir ve çoğu zaman etmiyor da.


    Bu arada ben 85 doğumluyum. Yaş, yerine telkin ve düşüncelerimle saygı duymak isterim. Bu yüzden ankete hayır dedim.

    İyi forumlar.
  • Ya trollerin daha çok 20 25 yaşında olduklarını söylersem ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senelerdir söylüyorum dilimde tüy bitti, bu foruma TC kimlik numarasıyla üyelik şart koşulsa, bu tür olayların çoğu tarihe gömülecek.

    ancak yönetimin belkide haklı olduğu husus, kullanıcı sayısı baya düşecektir.

    malesef tek ve etkili çare bu görünüyor.
  • bi ergen yuzunden 7 gun uzaklastirilmustim kufurlu pm attim diye..isin komigi oda atti ama o ban yemedi...adminlere selam kulak cinlamasi olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şikayetciyim bu troll lerden gitsinelrburası bana kalırsa ciddi bi forum çünkü bu forumu binlerce insan bilgi almak falan için giriyor ordaki bi saçma cevap falan akfasını karıstırabilir. ha bide saygı duymayı öğrense millet birbirine iyi olcak bi konu açdım adam bana cevaplara max yaş13 yazmış bende düzgünce cevap verdim adamın geri verdigi ceva bana daha beter hakaret etmedıgı kalmıs bi saygı her şeyden öenmlidir nasıl olsa karsımdaki beni görmüyor diye klavye deliaknlılıgına gerk yok
  • Bazılarınıza alakasız gelecek ama konuyu biraz faşizm e benzettim yaş faşizmine..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok ilginç yorumlar geliyor. "Yaş görünürse vatan elden gidiyor" tadı bırakan mesajlar var.

    Konunun özü kalitesiz, bilgi kirliliği yapan mesajlardan mümkün olduğunca arınabilmek. Alt tarafı yaş görünecek.

    Donanımhaber ile üyesi olduğum balıkçılık forumlarını kıyaslayayım size.

    Balıkçılık forumlarında organizasyonlar olur, belli bir alalana yoğunlaşmış insanları bir araya getirir daha fazla insan tanışmış olur. İnsanlar birbirlerinin yaşlarını bilir, ismi ile hitap eder. Sanaldaki arkadaşlıklar avlak ve organizasyon arkadaşlıklarına döner, hatta normal hayatta birbirlerinin evine gider, ailecek tanış olurlar. Benzer sektördeki insanlar iş alında da yardımlaşırlar.

    DH ise çeşit çeşit konular barındırıyor, DH Otomobil üyeleri haricinde birbiriyle tanışma gereği duyan kategori bilmiyorum pek. DH pano gibi duruyor, isteyen istediği gibi çiziyor, bilgi paylaşıyor ya da panoyu gereksiz muhabbetlerle, sahte üyeliklerle kirletip gidiyor. Trol insanlara müsait bir yer. İster 7 ister 70 yaşında olsun herkes trolleyebilir. Halbuki ne kadar büyük bir insan topluluğu ve normalde parayla danışmanlık yapabileceği konular hakkında tecrübelerini paylaşan insanlar var.

    Alt tarafı yaş görünecek diyorum, tabi ki bu tek başına yeterli değil. Kelepçe değil ki insanları durdursun sadece bu. Bu önlemlerden birisi. Başka çözüm yolları varsa bu da uygulanabilir elbet. En basiti, en kıytırığı olan yaşların görünmesi önlemi bile "acaba" diye düşündürtüyor nedense bazılarını. O derece DH ile bağ kurulamıyor demek ki, karalayayım istediğim gibi deniyor. "Ne olacak yeeeeaaa, bu kadar kasmaya gerek yook" diyebilecek kadar dertsiz ve basit düşünülebiliyor.

    Hergün "çok yalnızım, hiç arkadaşım yok" "asosyalim ne yapmalıyım", "çok çekingenim, insanlarla iletişim kuramıyorum" gibi konular açılıyor belli kategorilere. Bu arkadaşlara da tavsiyemdir. Kendinize hobiler bulmaya, ortak amaçla bir araya gelen insanlarla arkadaşlık kurmaya çalışın derim. Gerçek hayatta zaten çekingen olanlar böyle forumlarda daha rahat davranıp önce sanalda kaynaşıp sonradan dostluklarını gerçek hayata aktarabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 14 Nisan 2015; 13:18:29 >




  • Aklıma takıldı, yaş görmek istemek de ergenlik davranışı değil mi zaten?
  • tc kimlik numarası ile üye olunsa ve profillerden kim bu şekilde üye olmuş görülebilse hoş olur. ayrıca forum geneli popüler ve konu dışı popüler başlıklar ayrılsın, sıcak fırsatlar, ikinci el ve otomobil forumlarında yaş vb bilgiler şart olsun ve görünsün.
  • Forumun düzenleme getireceği yok blok listesi yapmayı düşünüyorum ,kişisel meseleler kesinlikle katılmayacak buna emin olabilirsiniz.İstek olursa liste yapmaya başlıyorum.Madem adminler sallamıyor biz bir darbe yapabiliriz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoturk

    Merhabalar, daha önce açılmış böyle bir konu bulamadım. Konumla alakalı olarak kendimden bilgi vereyim; 83'lüyüm ve 2004'den beri foruma üyeyim.

    Forumumuz yıllanıyor, yıllandıkça her yaştan insanla daha da kalabalıklaşıyor. Bilginin en ince detayına kadar paylaşıldığı ve tartışıldığı bu ortamda çok farklı karakterlere sahip insanlar var haliyle. Bu farklılıklara bir de yaş unsuru eklendiğinde daha değişik bakış açıları ve usluplar ortaya çıkıyor.

    Saygı ve uslup konusunu yaşa bağlı olarak değerlendirmiyorum kesinlikle fakat, kimi tartışmalarda ya da ciddi konularda, bilgi isteyen insan ile ona cevap yazan insanlar arasındaki yaş farkından dolayı farklı frekans ve ciddiyette yazışmalar olabildiğini düşünüyorum.

    Bir örnek vereyim,

    Otomobil forumu : Evli barklı 40 yaşlarında, aile sahibi ve buna göre bir aile aracı tavsiyesi isteyen birisine, 18-20'li yaşlardaki biri kendi beğenisine göre "fazla kaçan spor araba" tavsiye edebiliyor ya da başkalarından gelen aile aracı tarzındaki tavsiyelere "hayatta almam, uzak durun, tipten kaybediyo" gibi cevaplar yazabiliyor.
    İşte burada konu sahibi, ona cevap yazanların yaşlarını bilebiliyor olsa, gelen cevapları daha kolay süzebilir ve değerlendirebilir.


    Bir başka örnek de avcılık forumundan : 2-3 günlük kamplı trekking etkinliği için iyi bir kamp bıçağı tavsiyesi isteyen birine "stiletto italyan bıçağı al, betonu bile deliyormuş efsane bunlar" diyen bir cevap da gelebiliyor.



    Bu verdiğim örnekler olayın bu tarafından bakış. Karşılıklı olarak, "ne yaptın sbs'yi", "forum ergen doldu" "lanlı lunlu konuşma benimle", "bana arkaşım diyemezsin, nerden arkadaşın oluyorum" gibi konuşmaların azalmasına da olumlu yönde etki edeceğini düşünüyorum.


    Bu konunun ankete çevrilmesini de rica ederim yönetim tarafından.

    Güzel bir düşünce fakat bu tamdenetlenilemez diye düşünüyorum ayrıca bu yazdığınız örnekler hariç hangi saygısızlığı gördünüz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uygun bir yolu bulunduğu vakit ben de yaş gözükmesini isterim. Tavsiye konularında büyük önem taşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.