Şimdi Ara

Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın Bölüm Kuralları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
5.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. Yeni konu açmadan önce forumun Arama bölümünü kullanarak daha önce konunun açılıp açılmadığına bakınız. (Aynı konunun birden fazla açılmış olması durumunda ilk açılan kalacak, sonra açılan silinecek / kilitlenecektir.)

    2. forum.donanimhaber, Türkçe bir forumdur. O nedenle günlük hayatımızda Türkçemize nasıl dikkat ediyorsak forum içinde de Türkçe imla kurallarına dikkat etmeliyiz. Yabancı kelimeleri kullanmamaya, bunun yerine Türkçe karşılıklarını kullanmaya özen gösterelim. Aksi davranışlarda konunuz gösterimden kaldırılır.

    3. Konularınızı lütfen ilgili bölümlere açınız. Teknik konular, ilgili bölümlerine aittir.

    4. Konu başlıkları anlaşılır ve konuyla alakalı olsun. “Acil yardım”, “Lütfen yardım”, “Uzman sorusu”..gibi konuyla alakası olmayan ve tek kelimeli başlık kullanan konular silinecek/kitlenecektir.

    5. Üyeler birbirlerine küfür, hakaret ve küçük düşürücü sözler sarf edemeyeceği gibi 3. şahıslar için de bu tip sözler sarf edemez. Hakaret olup olmadığı muğlak kelimelerde söz konusu söze maruz kalan üyenin şikayet etmesi durumunda, takdir üst yönetimindir. Bu tür mesajlar içeriğine bakılmaksızın silinecek ve yazan üyeye ceza uygulanacaktır. (Küfür veya hakaretlerin sansürlenerek yazılması bir şey değiştirmez)

    6. Size bir üye küfür veya hakaret ettiğinde, aynı şekilde cevap vermek yerine
     [sizer]Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın Bölüm Kuralları
    butonuna basarak şikâyet ediniz. Küfüre veya hakarete aynı tarzda cevap verilmesi durumunda, ilk kimin başlattığına bakılmaksızın olaya karışan tüm üyeler ceza alacaktır.

    7. Bölüm kurallarına göre silinmesi gereken mesajları alıntı yapmayınız. Aksi takdirde mesajınız silinebilir.

    8. Silinen veya kilitlenen bir konuyu ısrarla tekrar açmak ceza sebebidir.

    9. Açtığınız bir konunun neden silindiğini sormak için (
     [sizer]Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın Bölüm Kuralları
    ) butonunu kullanınız. Bu işi yeni konu açarak yaptığınız takdirde cevap verilmeksizin konunuz silinecektir.

    10. Ceza alan üyelerin başka bir kullanıcı hesabı alarak foruma yazmaya devam etmeleri yasaktır. Bu durumu tespit edilen üyelerin sonradan aldıkları kullanıcı hesapları kilitlenecek, asıl hesaplarının cezası ise uzayacaktır. Bu tutumlarını ısrarla sürdüren üyelerin ise asıl kullanıcı hesapları bir daha açılmamak üzere kilitlenecektir. (Yönetimin bu üyelerin sahte kullanıcı hesapları ile yazdıkları tüm mesajları silme hakkı saklıdır.) Bu konudaki sorularınızı forumdestek@donanimhaber.com adresine e-posta yollayarak iletebilirsiniz.

    11. Bölüm içinde firmaları küçük düşürücü, alay edici, suçlayıcı konular açmayınız. Açılan bu tür konular silinecek, sürekli benzer konular açan üyelere gerekli görüldüğü taktirde ceza verilecektir.

    12. Açtığınız bir konunun ilgi görmemesi ya da aşağıya düşmesi durumunda ısrarla gereksiz mesajlar yazmak sureti ile (smile koymak, "up,güncel" yazmak v.b.) üste taşımanız flood suçundan ceza almanıza sebep olabilir. Gerekli görüldüğü hallerde konu kaldırılabilir.

    13. Forum içinde yasal olmayan (keygen-serial-şife-crack) illegal isteklerde bulunmak; bulunulan bu isteklere cevap vermek,özelden yardım etmek forum kurallarına aykırıdır, ceza sebebidir.

    14. Konu içinde verdiğiniz linklere dikkat ediniz. Yardım amaçlı verdiğiniz linkler illegal sitelere yönlendiriyor ya da illegal programların paylaşım yeri olabilir. Bu tür linkler silinebileceği gibi, paylaşım yapan üye de cezalandırılır.

    15. Forum ve bölüm üzerinden Torrent , Emule, Usenet ile ilgili her türlü paylaşımın yapılması yasaktır. Ayrıntı için burayı okuyunuz.

    16. Network bölümü içinde admin şifrelerinin kırılması, internet bölümünde hack ile ilgili konuların açılması yasaktır. Güvenlik bölümünde ise sürekli olarak ''sizce hangi güvenlik programı?'' başlıklı konuların açılması forum kirliliğine yol açmaktadır. Bu tür konular silinir ya da kilitlenir.

    17. Yöneticiler hakkındaki şikayetlerinizi, konu açarak ya da konulara mesaj atarak değil, şikayet mesajı yolunu kullanarak veya forumdestek@donanimhaber.com adresine e-posta yollayarak yapınız. Aksi halde bu tür şikayet içeren mesajlarınız ve konularınız silinecektir.

    18. Burada yazmayan fakat Forum Genel Kurallarına aykırı olan tüm kurallar ve yaptırımlar bu bölüm için de geçerlidir.

    19. Forumumuzdaki hak kısıtlamaları yöneticiler tarafından değiştirilebilmektedir. Bu yüzden bu yönde maddeler ilerde bu anlaşmaya eklenebilir ve kullanıcı bu maddeleri kabul etmiş sayılır.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.