Şimdi Ara

Uydu Kanallarını Nasıl İzlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hallowman motoru yere dik inen (tam 90 derece olması lazım) ayağa bağladığın zaman, kendi içindeki dişlilerden dolayı bir yay çizer. 42 derece doğuya bakarken (Türksat) hemen hemen yerle 45 derecelik açı yaparken, 30 derece batıdaki hispasatta tamamen yere paralel hale geliyor. Bunların hangi enlemde olduğuna göre bulunan mutlak güney noktaları olur. Bu açıda boylam derecesini motora verirsin falan filan. Gine fazla tekniğe kaçıyor iş walla. Kısa şöyle diyeyim. Uydular ekinoks tarihlerinde (21 Mart-23 Eylül) ufuk çizgisi üzerindedir. Yani bir yay üzerindedir. Ama burda bi gıcıklık var. Bir iki uydu (mesala astra) bu yaydan bir iki derece kuzeyde.

    Zodyak'ın sistemde uyduyu elinle döndürmek yerine motora döndürtüyorsun ve yaydan da sapmamış oluyorsun. Onun da dediği gibi günde 10 kere uyduyu değiştiren biri için pek sağlıklı değil :)

    Ama uyduyla uğraşanlar zaten aşağı yukarı yerini çevire çevire bulur. O uydudaki bir frekansı açarsın ve yavaş yavaş çevirirsin. Pozisyonerlerde ve DiseqC 1.2 motorlarda ise pozisyonlar cihazda kayıtlı. Bir kere uyduları ayarladıktan sonra hiç bir problem yok.
  • simdi ben kanadadayim burda hangi anten ve lnb ile turksati gorebilirim ?
  • Bildiğim kadarıyla Türksatı kanadadan alman mümkün değil. Çok büyük bir çanak lazım ama amerikada 150cm'likden büyük çanak yasaktı. Kanada da aynıdır muhtemelen. Ayrıca serbest olsa bile Turksatın footprintlerinde kanada'da hiç bir şey yok. Yani 7 metrelik çanakla bile izleyemiyorsun. Senin broadband bağlantın vardır, web üzerinden falan seyretmen lazım. Ama amerikadaki bazı kablolu yayın şirketleri ATV'yi falan paketlerine almıştı bi ara. Bir araştır istersen.
  • kanadadan turksat nasıl ceker!!

    1.Canak anteni yere bakacak konuma getiriceksin ki turksatı görsün.
    2.Turksatın resmini LNB nin önüne koyucaksın.

    bizim türkiyede canak antene bile gerek yok LNB'yi turksata cevir yetiyo.
  • :)
  • arkadaşlar hepinize selam.bende kartsız bir receiver var. bilgisayarımdaki tv kartı avermedia.apartmanda 2çanaklı bir sistem kuruldular.recevieri bilgisayara bağlayıp şifreli kanalları seyredebilirmiyim?
  • baba receiverin neresini baglayacan bilgisayara sorması ayıptır.baglanıyoda benmi bilmiyom yoksa.varsa öyle birşey haberimiz olsun.
  • bu uydu olayı iyice koptu
  • Receiverın arkasında video out çıkışı vardır, sarı lale girişi şeklinde. Onu bir basit bir kablo ile tv kartının video in girişine sok, ve yazılımdan composite'i seç. Eğer böyle bir çıkış yoksa, bir ucunda 4 tane lale olan scartlardan al ve ordaki video out ucunu, karta sok. Şifresiz kanalları izlersin
  • bilsem hiç sorarmıyım arkadaşım?dracul ve kürşada teşekkürler...
  • Beyler 2 gün önce Doğubank'a gidip kursad'ın önerdiği Next marka bir receiver aldım. 8000 veya üstü bir model almayı düşünüyodum fakat doğubank'ın 3. katındaki 2 dükkandan ikisinde de kalmadığından ısrarla önerdikleri Next 2000 CI-Plus modelini aldım. Bütün kurulumu rahatça gerçekleştirdim, şu an türksat 1C uydusundaki bütün yayınları sorunsuz izleyebiliyorum. Maliyeti, scart-scart tv kablosu(3 milyon), çanak(zaten vardı), Next 2000 CI-Plus digital satelite receiver(225 milyon), Next LNB(20 milyon). Açıkçası bu konuda fazla araştırma yapmadığımdan kazık yiyip yemediğimi de bilmiyorum:) Bunları kararsız kalan arkadaşlara biraz daha yardımcı olmak gayesiyle yazmak istedim. Sonuçta ben bu ürünü oldukça beğendim çünkü menü kullanımı çok kolay ve kumandası oldukça ergonomik. Ayrıca bütün kanalların görüntü kalitesi de mükemmel. Bir de 5+1 şifre çözücü kart almak istedim fakat kartın fiyatı receiver'inkinin yarısı(80 dolar) olunca almaktan vazgeçtim. Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.