Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
44
Favori
263.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fueb F kullanıcısına yanıt

    Beklemek istemiyorsanız, Dreamstar A5 modelini de satın alabilirsiniz.


    Yalnız Dreamstar A5 cihazın Netflix lisansı bulunmamaktadır. Her ne kadar netflix lisansı bulunmasa da, firmanın marketinden mod'lu netflix apk dosyası yüklenerek, netflix'i 1080p çözünürlük seviyesinde izlemek mümkün oluyor.


    Özetle; netflix için 1080p çözünürlük yeterliyse, Dreamstar A5 model cihaz da hibrid cihaz seçenekleri arasına alabilirsiniz.

  • iyi bayramlar hevc 265 1080p olsada yeter özellikle oscam olması gerekli bu özellikleri olan uydu alıcısı tavsiyeniz ne olur tabii ethernet girişi olması şart sadece uydu alıcısı gerekiyor

  • Herkese selamlar. 2016 yılından bu yana Lg Oled 55eg920v kullandım. Yakın zamanda da boyut büyütmek adına Sony 65xh9005 aldım. Televizyonu henüz kurcalayamadım, şehir dışındayım şimdilik.

    Evdekilerin attığı videolarda gördüğüm kadarıyla kanal geçişleri 4-5 sn. sürüyor. Kanal geçiş hızı her ne kadar benim için tek başına önemli bir faktör olmasa da (zaten genellikle Youtube, Nerflix veya harici diskten film izliyoruz), pratiklik adına bir uydu alıcı alabiliriz diye düşündük.

    Sonradan da madem bu işe giriyoruz o zaman az daha verelim de görüntü kalitesi de artsın dedim. Daha önce oled için de kısa bir araştırmaya girmiştim ama kalmıştı öyle. Şimdi benim istediğim mümkünse hiçbir akıllı özelliği falan olmasın. Çünkü hem fiyatı artıracak hem de hibrid cihaz ekstra sorunlar çıkarabilir diye düşünüyorum. Zaten tv android ve şu an gayet de hızlı. Ben akıllı özellikleri tvden kullanırım.

    En ama en önemli husus benim için tvnin dahili uydu alıcısından bariz şekilde farketmesini istediğim "görüntü kalitesi". Kanal geçiş hızı zaten daha iyi olacaktır tahminimce. Onu çok kafaya takmıyorum.

    Örnek olarak 700-800 TL'ye şunu alırsan belli bir seviyeye çıkarsın. 2000 TL'ye zıplarsan bariz farkeder ve gayet kaliteli olur görüntü. 2750 TL'ye şu cihaza zıplarsan çok güzel uzun vadeli kullanırsın, bu daha da iyi...gibi gibi yapabileceğiniz tavsiye var mıdır? Ya da değmez, çok fark olmaz, sen en iyisi 300-500 TL'ye şu modeli al geç mi dersiniz?

    Bunun haricinde uydu yayınıyla ilgili vereceğiniz ekstra tavsiye veya ipucu var mıdır acaba? Mesela CI modül desteği olsun. Şu marka/model modülü de takarsan bir sürü kaliteli yabancı kanal izlersin tarzında. Veya kablo önemlidir gibi aklıma gelmeyen, tv izleme kalitesini artıracak ne olabilirse artık. Iptv kullanıyorum fakat onu da tvnin kendisinden girerim diye düşünmüştüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 9 Mayıs 2022; 18:18:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Şu mesajımdaki cihaz tavsiye olunur ;

    https://forum.donanimhaber.com/dreamstar-master-plus-hakkinda--152728088

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam bakacağım buna. 4k destekli olmamasının çok bir önemi yok di mi şu aşamada? Zaten doğru düzgün 4k yayın yok sonuçta. Tvnin dahili uydu alıcısına göre görüntü bariz farkeder mi sizce?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    4k yayın pek yok. Önerdiğim cihazın görüntü kalitesi güzel.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, listeme aldım bunu. Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam dünden beri biraz baktım bu uydu alıcı işine, ilgimi de çekti açıkçası. Dreamstar Master fhd için cepte, onda sorun yok. 4k biraz aklımı çeldi gibi bir yandan da. 4k için de şunlar gözüme çarptı sıfır ve ikinci elde. Asıl önceliğim kesinlikle görüntü kalitesi.


    1) Vu+ Uno 4k

    2) Gigablue Uhd Trio 4k

    3) Dreamstar A5

    4) Hiremco S10 Turbo


    Fiyatı düşünmüyor olsak, hangisi daha kaliteli görüntü ve kullanıcı deneyimi sunar sizce? 4k olanlardan da birini seçip Dreamstar Master ile karşılıklï değerlendirip birinde karar kılacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Hepsinin de görüntü kalitesi birbirinin aynısı olur. Çünkü cihazlardaki işlemcilerin tamamı, görüntüyü ölçeklerken( scaling ) arm kütüphanesinin ayarlarını( sets ) kullanmaktadır.


    1 nci ve 2 nci sıradaki cihazlar, linux enigma2 yazılımla çalışır. Boradcom işlemcilidir. Broadcom işlemciler az sayıda codec tanıdıkları için, bu iki cihazla internet üzerinden yapılan işlemler bir miktar sıkıntı çıkarabilir. Mesela; youtube'dan değişik bir video formatıyla yüklenmiş bir video izlemek istediğinde, cihazdaki braodcom işlemci o video formatını tanımayacağı için, görüntü açılamaz.


    3 ncü sıradaki cihaz, android yazılımlı bir cihazdır. Android yazılımlı cihazların uydu yetenekleri biraz zayıftır. Menü yapısı, girişler - çıkışlar, ayarlar vs... Ama bu cihaz android cihaz olduğu için internet üzerinden yürütülen işlemler de çok başarılı bir cihazdır. Yani tercih şöyle olmalı; ağırlıklı olarak uydu yayını izleyecekseniz, bu cihaz uymaz. Ağırlıklı olarak internet üzeri işlemler yapacaksanız, bu cihaz tam aradığınız cihazdır. Codec tanımama sorunu yoktur.


    4ncü sıradaki cihaz; Hisilicon işlemcili ve özgün yazılımlı bir uydu cihazdır. Kullanımı kolaydır. İnternet üzerinden yapılan işlemleri de, cihazın menüleri dahilindeki işlemlerde kullanılabilir. Codec tanımama sorunu yoktur.


    Cihazı alınca, uğraş vermek istemiyorsanız, 4ncü sıradaki cihaz, en kolay kullanımlı bir cihazdır.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler ilgilendiğiniz ve uzun uzun cevapladığınız için. Televizyonu daha yeni değiştirdim ve Android tv bir Sony olduğu için ekstradan Androdilik bir ihtiyacım yok zaten. İncelemelere baktığımda Hiremco S10 Turbo aslında gayet hoşuma gitti. Linux tabanlı, detaylı ayarlar yapılabilen menüleri var. Kanal geçişleri beni tatmin etti.


    Diğer cihazlara da göz attım ama hiçbir incelemede maalesef algılayamadığım ve inceleyenlerin de detaylı üzerinde durmadığı nokta cihazların görüntü kalitesi. İnternette yazılanlardan Vu+ ve Gigablue markalarının daha kaliteli ve en iyi görüntüyü verdiği gibi bir algıya kapıldığım için ikinci el alacak şekilde o iki cihazı da listeme almıştım.


    Codecler falan aslında çok önceliğim olmasa da yine de hazır kullanıyorken Hiremco'dan pratik bir şekilde film, dizi falan açmak aslında gayet hoş olur. Kullanınca oh be ne kadar rahatmış dedirtir sonuçta.


    Sonuç olarak: Android ihtiyacım olmadığı için A5 elendi.

    Gigablue ve Vu+ için de Hiremco S10 Turbo'ya göre bariz bir fark olmaz gibi anladım. Hem kanal geçişi, hem görüntü kalitesi hem de yancı özellikleri, fiyatı ve sıfırının da piyasada bolca bulunması gibi avantajları göz önüne alınınca Hiremco mantıklı geldi. Full hd yerine de almışken az daha verip madem daha güncel ve 4k bir cihaz alayım.


    Tek soru işareti benim için acaba tvnin kendi uydu alıcısından aldığım görüntüye göre fark nasıl olur bunu hiç bilmiyorum. Sadece kanal geçiş hızı ve bazı pratik fonksiyonlar mı olur yoksa görüntüde az da olsa fark olur mu ona emin olamıyorum. Henüz televizyonumu göremedim bile zaten ay sonunda döneceğim eve. Sony'nin bu konuda kanser bir kanal geçiş hızı olsa da görüntü kalitesi nasıldır acaba...Hiremco tahminimce daha kötü olmaz diye düşünüyorum ama bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 10 Mayıs 2022; 15:59:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Tv 37" ila 40" arasında ise, görüntü kalitesi olarak, tv'ye göre pek bi fark yaratmaz.


    40" ve üzerindeki tv'lerde ise, görüntü kalitesi olarak, tv'lerdeki kalite farkı, gözle fark edilebilir olmaya başlar. Ama bu dört cihazın da görüntü kalitesi güzel. Yani tv'nin sunduğu görüntü kalitesinin yanında bu cihazların görüntü kalitesi sırıtacak düzeyde vasat olmaz.

  • Merhaba

    modül girişli aynı zamanda android uydu alıcısı tavsiyeyseniz nedir

    sadece modül girişli de olabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 5*6 senedir tvbu kullanıyordum bu hafta kapattım tv lg marka 2015 model falan,dı bı cihaz alayım dedim fakat cok cesıt var hem uydu alıcılı hemde evimdeki internetten faydalanacagım ip tv ozellikli wifi lı ve bağlantısı sorunsuz varsa 5ghz bandı kullanan ve kanal gecislerı hızlı goruntu kalıtesı iyi fıyat performans cihazı ne onerirsiniz

  • @xtanbul45 modül girişli ve android yazılımlı uydu alıcı olarak geçmişte Novacom spybox s11 4k CI diye yalnızca bir marka cihaz vardı, o da android yazılımının eski olmasından dolayı demode oldu. Ne uydu alıcı tarafından, ne de android tarafından adam gibi istifade edebilmek mümkün değil. Modül tanımama sorunları da cabası...


    Sorunlu cihaz edinip cebelleşmek yerine,modül girişi bulunan linux DreamOS/Enigma2 yazılımlı cihazlardan birini edinirseniz, uydu tarafını mükemmel, iptv tarafını da tatmin edici olarak kullanırsınız. Linux DreamOS işletimli Dreambox Two cihazı tavsiye ederim.


    *********

    *********

    *********

    *********

    *********


    @hazin44 Dreamstar A5 model cihaz, beklentilerinizi karşılar.

  • yıllarca tv nin ve uydu alıcısının kablo karmaşasından kumanda olaylarından bıkmıştım veste 42 tv vardı smart özelliği yoktu 10çeşit uydu markası kullandım hepside sorunlu idi yok digi al dsmart al hizmet alamama iade et bi dünya cayma bedeli öde en son tv nin hdmı girişi yerinden çıktı kime götürdüysem çok para istediler sinirlendim tv yi kırdım gittim mağazadan samsung 55inç tv aldım satış yapan kişiye tunerli olsun dedim aldım tv yi servis kurulumu yaptı 2019yılından tv nin uydusunu kullanıyorum çok rahat hem smartını da kullanıyorum tek kablo tek kumanda akşam sinyal gitti derdi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada elimde 3adet uydu alıcısı vardı dreamboxu amcama nexti kayınçoya next machinada elimde kaldı onuda çöpe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @serkanguzel_ hocam selamlar. Başlığın önceki mesajlarını olabildiğince okudum. Full hd televizyonlar için dreamstar master modelini tavsiye ettiğinizi gördüm. İnternet üzerinden yaptığım araştırmada bu modeli veya bunla aynı işlemciyi kullanan diğer markaların satışını bulamadım. Tek tük bulsam da teyit etmek için satıcısını arayıp sorduğumda aslında satışta olanın dreamstar master plus modeli olduğunu veya ilanın sehven ilanda kaldığını öğrendim. Benim size ve bu işin uzmanlarına nacizane sorum şudur ki bu ürünü satan bir yer biliyor musunuz, bilmiyorsanız full hd tv için bu marka yerine tavsiye edebileceğiniz satışta olan farklı bir marka model var mıdır? Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Customsexpert -- 27 Temmuz 2022; 21:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Customsexpert C kullanıcısına yanıt

    Merhaba, tespitiniz aynen doğrudur. Yani belirttiğiniz gibi düz master modeli satıcılarda kalmamış.


    Yerine alınabilecek kolay kullanımlı ve kaliteli görüntü veren, tek bir model cihaz kaldı. O da "Hiremco S10 Turbo 4K" cihazdır. Bu cihaz 4K cihaz olsa da, 4K yayın yapan kanal sayısı yok denecek kadar az. Yani 4K cihazı alıp, full hd tv'de kullanarak cihaz ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

  • Hocam teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüp hiremco turbo s10 siparişini vermiştim. Siz de bu modeli önerince rahatladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlı kanal geçişi olan hangi uydu alıcıyı önerirsiniz? Wifi ve android istemiyorum. Sadece HD yayın izlemek için.

  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.