Şimdi Ara

UV-C ışık ve lambalar ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
39.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • acaba corona virüs için etkisi ne olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    acaba corona virüs için etkisi ne olur
    Yok edici olması çok muhtemel. UV ışınlar organik varlıklar için çok zararlı. Virüsler zaten Güneşsiz soğuk havayı tercih ederler. Güneşli sıcak hava = Bol UV.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Yok edici olması çok muhtemel. UV ışınlar organik varlıklar için çok zararlı. Virüsler zaten Güneşsiz soğuk havayı tercih ederler. Güneşli sıcak hava = Bol UV.

    Alıntıları Göster
    uv yerine iki tane ozon jeneratörüm var. birini evde , diğerini işyerinde kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pm attım size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, sanirim konu ile alakali benden daha fazla bilgiye sahipsiniz o yuzden sormak istedim. Yaklasik 10 metrekare bi alanda sterilizasyon yapmak icin UVC lamba dusunuyorum ama Kac W gucunde almam yeterli olur hic bilmiyorum. Sizlerin onerisi nedir acaba. Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Graig74

    Merhabalar, sanirim konu ile alakali benden daha fazla bilgiye sahipsiniz o yuzden sormak istedim. Yaklasik 10 metrekare bi alanda sterilizasyon yapmak icin UVC lamba dusunuyorum ama Kac W gucunde almam yeterli olur hic bilmiyorum. Sizlerin onerisi nedir acaba. Tesekkurler.
    6-8 w yeterli yazıyor sitelerde mümkünse uzaktan kumandalı tercih edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    Sagolun tesekkurler cevap icin.
  • Merhabalar benimde bir sorum olacaktı br satış sitesinde bende 30w uvc lambası satın aldım pakette sağlam bir şekilde geldi fakat şöyle bir durum var lamba koyu beyaz yanıyor ilk önce çok şüphelendim ve etiketinde de farklı marka yazıyor satıcı bana bu lambalar yurtdışından girmesi yasak ondan dolayı farklı marka yazılmış dedi neyse lambayı taktım ve odada koku meydana geldi ve odaya girdiğimde cildim de bir yanma oldu sizlerden ricam bu uvc lamba mıdır yoksa UVA veya UVB lambamı kafama takıldı gerçekden . bir arkadaşımız uzakdan kumandalı modeli alınmasını tavsiye etmiş pahalı olabilir ben zaman ayarlı priz aldım on / off yapıyor ama lambanın gerçek anlamda UVC olup olmadığı kafama takıldı yardımlarınızı rica ediyorum örnek lamba markası ve lambanın ışık yanan kısmını foto ekledim aşağıdaki linkte
     UV-C ışık ve lambalar ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.  UV-C ışık ve lambalar ile ilgili bilgiye ihtiyacım var.




  • bir tane yardım edecek bir kişi yok mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abtmusic

    Merhabalar benimde bir sorum olacaktı br satış sitesinde bende 30w uvc lambası satın aldım pakette sağlam bir şekilde geldi fakat şöyle bir durum var lamba koyu beyaz yanıyor ilk önce çok şüphelendim ve etiketinde de farklı marka yazıyor satıcı bana bu lambalar yurtdışından girmesi yasak ondan dolayı farklı marka yazılmış dedi neyse lambayı taktım ve odada koku meydana geldi ve odaya girdiğimde cildim de bir yanma oldu sizlerden ricam bu uvc lamba mıdır yoksa UVA veya UVB lambamı kafama takıldı gerçekden . bir arkadaşımız uzakdan kumandalı modeli alınmasını tavsiye etmiş pahalı olabilir ben zaman ayarlı priz aldım on / off yapıyor ama lambanın gerçek anlamda UVC olup olmadığı kafama takıldı yardımlarınızı rica ediyorum örnek lamba markası ve lambanın ışık yanan kısmını foto ekledim aşağıdaki linkte
    Geçmiş olsun, cilt kanseri yolda.. Retinalarında yanmıştır farkında olmadan. Çok tehlikeli ve zararlı ışındır, 265nm dalga boyunda olmalı lambanın üstünde üretici ve model kodu varsa googleden bak. Uv-c oldugu anlamanın en kısa yolu şeffaf olmasıdır. Koku meydana geldiğine göre havadaki o2 molekulleri parçalayıp o3 (ozon) gazına çevirmiş. Uv-C oldugu kesin. 30w çok ciddi güç, 9-15watt gayet güçlü oldugu bilgisi vardır. UV-A lamba siyah rengindedir, gözle görülmesi zor olan mor ışık verir, fosforlu boyaları vs parlak gösterir ve discolarda bunlardan kullanılır. UV-B lamba beyaz görunumundedir, ışık ise hafif mavimsi beyazdır. Bunlar akvaryumda ve akvaryum canlıların kalsiyum, D vitamını emilimi için kullanılır.

    30w uv-c olduguna göre odada olmadıgı sürece yakarsan, 20-30dakikaya kadar dezefenkte edicektir ve ışığı kapattıktan sonra odayı havalandırmalısın. o3 yogunlugu nedeniyle solunum yollarını tahriş edicektir.




  • hocam cevap verdiiğiniz için çok tşk ederim cilt kanseri yolda ve retinaların yanmıştır yazmışsınız fakat bunu ben yakarken odada hiç bulunmadım otomatik açma kapama prizi ile kullanıyorum kapandıkdan 30 dk sonra odaya girip camı 30 dk açık bırakıyorum bu şekilde yapmam doğrumu bir zarar görmem değil mi ? destekleriniz için çok sağolun değerli yorumlarınızı bekleyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.