Şimdi Ara

Üstün Alman teknolojisi golfun ses yalıtımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
2
Favori
11.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 HB sport plus sahibiyim. Bizim araçlar için yurtdışı üretim montaj diyorlar. Bunun da +ları var muhakkak. Trim sesi benim aracımda yok, sedan araca göre kapılarının verdiği kalite algısı daha farklı. (Belkide tamamen psikolojik)

    Önceki aracım 116d idi dizel motoruna göre iceriye sunduğu sessizliği anlatmama gerek bile yok bence. Kuzenimde 2016 golf mevcut ve uzun yol yapma şansım oldu.

    Benim civic ile uzun yola çıkmadım ama istanbuldayiz sonucta bizim cevreyolunda 30-40km gitmek nispeten uzun yol sayılabilir.

    Ayrıca bmwden onceki aracim da 2008 FD6 kasa civic idi. Bol bol uzun yol yapmisligim vardir.

    Şimdi zaten tekrar civic alırken yol sesi ve izolasyon konusunda eksikligini biliyordum. O yuzden kullanirken hayal kirikligi yasamadim ve hala yaşanıyorum. Aracin altindan gelen yol sesi, hızlandıgimda gelen ruzgar sesi bariz bir sekilde var. Ama bu beni rahatsiz etmiyor. Çünkü ben bu araci sunduğu farkli sebeplerinden ötürü satin aldim.

    Konuya gelecek olursak. Golf 2016, civic FD6, civic fc5 sedan, civic FK7 hb test etmis kullanmis ve sahibi olmus birisi olarak.

    Yani ben utandım gerçekten bu karşılaştırmayı yaptığınız için.

    Yani anlamıyorum gerçekleri kabullenmek bu kadar zor değil. Golf izolasyon, malzeme kalitesi ve sessizlik ve yumuşaklık konforu açısından bizim araçlardan üstün bir araç.

    DSG denen bela olmasa yine golf almam çünkü arka taraf dar ve basık benim ebatlarima gore.

    Ama sessizlik açısından honda ile kıyaslamaya kalkarsanız yanlış yaparsınız.

    DSG den vurun, fahis fiyat politikasindan vurun, dogus kazikciligindan vurun ama malzeme kalitesi ve sessizlik.

    Iı -ıhhh maalesef işlemez..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Her zamanki yalanları kullanmak yerine farklı olayım ordan vw saldırayım demiş ama fena saçmalamış.
    dsg bozuk,patlak,kronik arızalı yalanı forumda en çok tutan yalandır bak sana tavsiye de vereyim
    ya da motorla ilgili bir şeyler bul tsi yağ yaktı tdi enjektörleri kronik arızalı falan oralardan şansını dene bir dahakine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melikşah_38

    Her zamanki yalanları kullanmak yerine farklı olayım ordan vw saldırayım demiş ama fena saçmalamış.
    dsg bozuk,patlak,kronik arızalı yalanı forumda en çok tutan yalandır bak sana tavsiye de vereyim
    ya da motorla ilgili bir şeyler bul tsi yağ yaktı tdi enjektörleri kronik arızalı falan oralardan şansını dene bir dahakine
    Sen de bu arkadaşın tam tersisin zaten ne farkınız var

    Milletin ağzının yandığı, kronik sorunları yalan diyerek geçiştirmek

    Senin de baksan başına gelmiştir de tutup foruma yazacak halin yok, Kayserili adam malını mı kötüleyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf'ün yalıtımı segmentine göre çok iyi ama abartmaya gerek yok. Fc5'in yalıtımı çok zayıf. 90'la giderken iyi olmayan asfaltta(yani ülke yollarının genelinde) b segmenti gibi ses alıyor. Uzun yolda kesinlikle yorar. Özellikle arka taraf daha sesliydi. Yeni clio ile karşılaştırdım. Hissedilir bir fark görmedim. Megane 4 zaten çok daha üstün. 130'da ufak bir rüzgar uğultusu var sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.auto-decibel-db.com/Honda.html

    Buradan verilere bakabilirsiniz.Golf daha iyi ama aradaki fark bir araba alirken karar vermenize neden olacak bi fark degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Hocam civic hb arka cift çıkış egzozun da etkisiyle sedana gore fazla ses alıyor. Rs e binin daha az ses aldığını goreceksiniz.
    Ciddi fark var diyorsunuz ben neden hissedemedim bu farkı?
    Arkadasin araç 2014 golf 1.2 tsi manueldi
    Keşke desibel ölçüm cihazı gibi birsey olsa da olcseydim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Beni ve arabamı kim tanıyor burda kardeşim. Olmuyor işte tek bende değil ailede 3 araç daha var dsg. Kronik sorun falan yok. Zaten avrupanın en çok kullanılan otomatik şanzımanı dsg. Kullanamayanı da gelip foruma konu açıyor işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orktas

    Oraya Mercedes S serisi götürende var, insanlar daha fazlasını isteyebiliyor. Para onun, zevk onun, keyif onun buna karışamayız demek ki daha sessiz bir araca binmek istiyor.

    Alıntıları Göster
    Lafın gelişi mi dedin yoksa gerçekten S serisi bir arabanın geldiğini gördün mü? (Güncel bir S serisinden bahsediyorum, 15-20 yıllık değil). Bence S serisinin daha yalıtılacak yeri yoktur, yani yalıtım malzemesi koyacak boşyer bulamazsın, ayrıca o arabayı parçaladığına yazık olur.
  • Tamam bundan sonra civic alırız, sağol ufkumuzu açtın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yalıtım işi sadece yalıtım malzemesi ile olmuyor yalnız,şasinin titreşimi sönümlemesi, kullanılan camların özelliği, fitiller, kullanılan malzemeleri sesi soğurması vs. bunlar daha önemli, yoksa arabayı soyup bunda hiç yalıtım yokmuş dersen yanılırsın. Bu videoyu izle, adam eski model corollaya tonlarca yalıtım malzemesi kullanıyor ama o yalıtımsız dediğin golfe yaklaşamıyor bile.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 12 Eylül 2020; 20:43:29 >




  • Lafın gelişi de demedim ama gözümle de görmedim bir videosunda söylüyordu, ama Audi A7’nin fotoğraflarını görmüştüm hesabında onda da yalıtım malzemesi miktarı kısıtlıydı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar basit olsa yalıtım işi honda 3 5 maliyetine bakmaz yapardı. Çünkü çok eleştiri alıyor. Maliyeti yüksek çünkü arabayı daha sessiz yapmanız demek komple kullanılan malzeme, rijitlik, sürtünme kat sayısı, rüzgar direnci vs... yani komple mühendislik işidir.

    Firmalar segmentasyon yaparken boşuna yapmıyor. C segment golf bile olsa, a, 1 serisi olsada değişmiyor. Yani maliyet rekabet denkleminde fazla yalıtıma kaçtığında üst segment klasmanı fiyatına yakınsar ve boşuna arge yaparsın.

    Bence fakir konularını bırakın ve ötv ye yüklenin. Bu kadar kur artışına rağmen ötv olmasa millet passat, 3, c serisi kovalayabilirdi. Düşünün hem kur 5 katına çıkmış hem ötv 27 den 80 e çıkmış kısaca birileri içinizden geçmiş. Klasik türk muhabbeti gücü bunlara yetmeyip golf böyle civic şöyle olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim olmayan markalar için birbirinize kötü laf sarf etmeyin arkadaşlar
    Ama ben oldum olası anlamam, wolksvagen kendini bir Audi, BMW sanıyor, Polo dediğin araç dünya parası 1.85 boyumla içinde uzun yolda huzursuzluk, ben sığsam arkadaki perişan 😩 bagaja çocuk arabası bile sığmıyor.
    Golf alsan onu da küçülttüler, parası zaten malum. DSG mükemmel bir şanzıman değil, daha iyileri var. Gereksiz şımarık bir marka olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu jocker kendini daha ne kadar rezil edecek merak ediyorum. Adam uzun süre dizellere salladı, bir ara da maaşlarımızı devlete bağışlayalım filan diyordu. Merak ediyorum bu kafaya nasıl ulaşmış...
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Vallahi her köşedeki dsg tamircilerinin yanında o saydığın civic sektörü devede kulak kalıyor
    Dsgci mahmutlari iyi bilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic yalıtım konusunda önce Polo'yla kapışsın. Golf iki beden büyük gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı buldunuz da Civic goldü.kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Bir şeyin fanatiği olmak her alanda kötüdür. Bazen sizi haklı olsanız da haksız yapar gerçekleri görebilmenize engel olur.

    Objektif olmak en iyisi, ama maalesef herkesin yapabileceği bir şey değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 12 Eylül 2020; 21:18:7 >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Ben fc5 sedan da kullandım, ama golfteki sessizliği maalesef alamadım. Önceki civic fd6 da böyleydi. Ama bak şu var, buna rağmen GOLF alır mıyım? Hayır almam. :D O DSG belası benim gibi adamı uykusundan uyandırır. Kimini bağlamaz, umrunda olmaz. Aynı bu ses olayı gibi. Ben civicte ses olayından rahatsız değilim. Çünkü arabanın bana sunduğu diğer şeylerle amorti edebiliyorum bunu.

    Ancak şu var rüzgar sesi konusunda C sınıfı her araçta 120-130 dan sonra o sesi hissettim. Bahsettiğiniz bu camlardan gelen rüzgar sesiyse birbirine yakındır. Ama alt taraftan gelen ses civicte daha fazla sedanda hb de fark etmeksizin en azından benim tespitim öyleydi. Ölçüm cihazı vs ölçmedim ama hissiyatım kuvvetlidir. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 12 Eylül 2020; 21:22:36 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.