Şimdi Ara

Ustalarına kablosuz uzaktan erişim sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Eminim bu soru benzeri çok soru sorulmuştur ama kaba bir aramada bulamadım. Kaldı ki, elimdeki donanıma ilişkin olarak bir yaptığım aramadan da sonuç alamadım. Gayet net bir şekilde ayrıntılı bir soru soracağım ve donanımsal aygıtları da belirteceğim, bu konuda yardımcı olabilecek olan birisi olursa, çok sevineceğim.

    Konu basit, aynı site içinde birbirlerine 150 mt civarı mesafede ev ve işyeri var. Bu işyerinde superonline fiber internet var ve amacımız, bu interneti, evden de kullanabilmek. Ama evde tek bir aygıt olmadığından, eve bir kablosuz dağıtıcı olması gerekiyor. Benim elimde de, D-Link DWL G700AP var. İlk bakışta bu işin kolaylıkla olması gerekiyor gibi ama ben sanırım bir şeyleri bilmediğimden, beceremedim. DLink, bu linkteki ürün. Spesifikasyonu merak edenler bir göz atabilir.

    Ofiste Süperonline modem var, wireless. Ben DLink'i eve konuşlandıracağım ve eğer bu ikisi birbirini göremezse, gerekiyorsa, güçlü bir anten alıp DLink'e takabilirim. Sanırım anten takmaya izin verecektir. Fakat DLink'e kablo çekme şansım hiç yok.

    Buna göre;

    1. Amaçladığım işleri bu donanımla yapıp, evde farklı bir ağ ya da aynı ağ adı altında interneti dağıtabilir miyim ?

    2. Yapabilirsem, dikkat etmem gereken şeyler neler olacak ? Nasıl bir ağ topolojisi kurmam lazım. DLink, kablosuz olarak repeater görevi görebilir mi ?

    3. Yapamazsam, amaçladığım işe uygun olarak, çekim gücü gerçekten çok yüksek olan nasıl bir cihaz almalıyım ?

    Okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...







  • Merhaba,

    Linkini paylaştığınız cihazda 2 db anten olduğu yazıyor dolayısıyla 150 metre mesafede bu tarz bir kurulum mümkün olarak gözükmüyor. Sizlere önerim bir adet dış ortam access pointi alarak AP modunda evinize kurmanızdır ardından iş yerinize de bir adet access point alarak bridge with ap modunda kurulum yapabilirsiniz.

    Örneğin; TP-LINK'in TL-WA7210N dış ortam Access Pointini evinizde AP kurup, iş yerinize yönünü çevirebilirsiniz yine TL-WA901ND iç ortam Access Pointini de Bridge With AP modunda kurarak kendi evinizden gelen kablosuz sinyali yakalayarak, farklı bir isim ve farklı bir parola ile kurabilirsiniz. Böylelikle evinizde farklı bir isim iş yerinizde farklı bir isim kullanmış olursunuz. TL-WA7210N modeli AP modunda 3-4 KM mesafeye kadar sinyal gönderebilen bir cihazdır. TL-WA901ND ise iç ortamda kullanabileceğiniz en iyi TP-LINK ürünüdür.

    Farklı markalarda da illaki bu tarz ürünler mevcuttur. Modellerini bilemediğim için yazamıyorum. En azından kafanızda bir şablon oluşturabilmişimdir umarım.




  • Bahsettiğiniz dış ortam AP'yi anladım ama bundan neden iki tane almam gerektiğini tam anlamadım. Şimdi işyerinde zaten bir tane wireless modem varken, eve sadece bu bahsettiğiniz yüksek performanslı AP'yi kursam (ki fiyatı 200'ün altındaymış, makul) yetmez mi ? Yoksa wireless modem (router) ile AP'ler direk haberleşemez mi ? Haberleşir ve iletişim alanını genişletirse, sorunum çözülür sanırım.

    Aslında sanırım ben işin mimarisini tam kavrayamıyorum. Bu AP, ofisin internetini alıp, ev genelinde dağıtamaz mı ? Dağıtabilirse, benim işim halloluyor aslında teorik olarak. Ama bu alete ek olarak bir wireless cihaz daha koymam gerekecekse eve, bu durumda biraz pahalı bir çözüm haline dönüşmez mi ?

    Burada şu ayrıntıyı da belirteyim. Ben işyerine doğrudan işyerinin domaini üzerinden bağlanmakta bir sakınca görmüyorum. İşyeri dediğin, çok fazla çalışanın olduğu bir yer değil. Yani evde ayrıca bir topoloji kurmak bana gerekmiyor. Hız düşer deniyor, düşsün, sonuçta wireless hızı, genellikle internet hızından yüksek olacaktır. Yarıya düşse de dert etmiyorum. Ama bu işi güçlü antenle yapamam çünkü evde wireless kullanması gereken çok şey var. Ipad'ler, PC'ler, cep telefonları filan var. Tek PC olsaydı, sadece güçlü bir anten bile işimi görecekti sanırım.




  • Arkadaşlar 4portlu modemim yandı tek portlu ttnetin verdiği modemi kullanıyorum yalnız sıkıntı var gibi bu modeme
    1.lg smart tv
    2.xbox
    3.benim tel
    4.hanımın tel
    5.laptop bağlı
    Arada gelen misafirleri söylemiyorum
    Şimdi bu modem ile youtubede şarkı dinlemek ızdırap olmaya başladı 4portlu modem var iken sıkıntı yoktu modemi mi değiştireyim hızımı yükselteyim akıl verin lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ray2 R kullanıcısına yanıt
    İki tane önermemin nedeni TL-WA7210N cihazı yönlüdür. sadece yönünü çevirdiğiniz noktaya yayın yapar. ikinci önerdiğim TL-WA901ND cihazı ise TL-WA7210N'den gelen sinyali yakalayıp 360 derecelik yayın yapacak olan cihazdır.
  • ahwet79 kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Muhtemelen modeminizin bant genişliği yeterli gelmiyor. modemdeki port sayısından daha önemli olan bant genişliğindir. Portları Gigabit olan 300 mbps'lik bir modem kullanırsanız probleminiz düzelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srkngncti

    merhaba,

    Muhtemelen modeminizin bant genişliği yeterli gelmiyor. modemdeki port sayısından daha önemli olan bant genişliğindir. Portları Gigabit olan 300 mbps'lik bir modem kullanırsanız probleminiz düzelecektir.



    http://www.bimeks.com.tr/urun/115582/tp-link-td-8961nd-11n-300mbps-kablosuz-modem.aspx


    Bu işimi görürmü bi tavsiyeniz varmı airties olsa daha mı iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahwet79 kullanıcısına yanıt
    Evet bu ürün işinize yarayacaktır. Ancak dilerseniz TD-W8968 almanızı öneririm daha gelişmiş özellikleri olan bir modemdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.