Şimdi Ara

Üstadlar öneri lütfen / 2.el Araç max 40K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir tık uzun olacak ama umarım vaktiniz vardır
    Efendi gibi kullanırım bakım vs. aksatmam araca düzgünce bakarım Ayda 400 km kullanıyorsam sadece 25-30km deliliğim tutarda biraz gazlarım gerisi tertemiz sorunsuz devrinde sakin kullanım.
    En önemli şartım yakıt konfor vb şeyleri geçtim sadece SANAYİ İLE KANKA OLMAMAK(sıfır araç almıyorsun illaki sanayilik durum olur demeyin.Buradaki kastım sürekli sanayide sorunu sıkıntısı çözülemeyen illet ettiren motor vb problemler). Şu mantıkdayım: Sürekli sorun çıkaran porsche'a binmektense sorun çıkarmayan palio'ya bineyim. Yakıtını yağını koyup bakımlarıyla yoluma bakayım.

Aklımdaki araçlar; ( Dizel düşünmüyorum benzin&lpg olacak. Benzin alırsamda LPG yi ben taktırırım. )
    *Chevrolet CRUZE (Max 170KM) ve Cruze direksiyonlu AVEO'laR (MAX 130KM)
    *Fiat Punto (Min. 2006 düşüncem) (Max 160KM)
    *Fiat Brava (2000-2003) (Brav0 değil) (Km 210 üstü olmaması önceliğim)
    *VW Polo (Eski kasalar özellikle dürbün göğüsler) (Km 210 üstü olmaması önceliğim)

Arkadaşlar bana uygun farklı tavsiyelerinizi de özellikle bekliyorum. En azından aldığım araç sorun çıkaracaksa bile motoru sıfırdan revizemi rektefiyemi nedir ondan yaptırayım max 5-7 bin tl tutar ile. Ancak burdada şu soruyu soracağım. Kardeşim X aracın motorunu baştan 0 yaptırsan da o araç yine sıkıntı çıkarır der misiniz yoksa sorunsuz kullanırsın kafan rahat sıkıntı çıkmaz mı dersiniz.

Şase direkler eklemeler vb. çirkin şeyler olmadıysa değişen boya vs. takıntım asla yoktur. Arabada her zaman beklentim motor ve yürüyen. Banane sol arka değişmiş mi sağ arka boyanmış mı. Zaten fiyatıda ona göre oluyor. Al satcı değilim biniciyim. BİRAZ KAFA ŞİŞİRDİM ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLİYORUM SAYGILAR.

Intel Core i7-8700K / Asus Prime Z370-A / Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X / G.SKILL TridentZ (2X8GB) 3000Mhz RGB / Samsung 960evo 250GB / Iceberg 240mm Sıvı Soğutma RGB / Toshiba P300 2TB / Thermaltake 750W 80 Plus Gold RGB / Hypnos Gaming Kasa RGB / Viewsonic XG2402 1 MS 144hz Gaming Monitör / AOC Q3279VWF 31.5" 5ms 75hz 2.Monitör /

Sigorta Teknik Operasyon Uzmanı

• öncelikle çok agresifsin. bu kadar sinir sağlık bozar.

tsi motora sahip değilim. ama kullandım. senin 8 litre LPG yaktığını iddia ettiğin arabayı da kullandım. benzin de bile 8 litre yakalamak zor şehir içi trafiğinde. ben de atmosferik motora sahip bir araba kullanıyorum 11 senedir. bu dediklerinin imkanı yok.

şehir içi diye iddia ediyorsun bir de. gel ispatlayalım desek çıkarsın otoyola öf ne güzel 8 litre yaktı dersin. ki zaten anca uzun yolda onu yakar. insanları çocuk yerine koyup kandırmayı ne çok seviyorsunuz ya.
  • Seçtiğiniz arabalar arasında polo en mantıklısı gerisini geç. Aveo diyosun canının önemi yokmu?
    Honda vtec öneririm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GODLİİKEE kullanıcısına yanıt
    Aveo NCAP testlerinden bildiğim kadarıyla zamanında 5 yıldız almıştı ve 8 havayastığı var araçta. Muadillerinden can önemi teşkil edecek eksisi nedir acaba?
    Intel Core i7-8700K / Asus Prime Z370-A / Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X / G.SKILL TridentZ (2X8GB) 3000Mhz RGB / Samsung 960evo 250GB / Iceberg 240mm Sıvı Soğutma RGB / Toshiba P300 2TB / Thermaltake 750W 80 Plus Gold RGB / Hypnos Gaming Kasa RGB / Viewsonic XG2402 1 MS 144hz Gaming Monitör / AOC Q3279VWF 31.5" 5ms 75hz 2.Monitör /

• Markası bana göre.Şu yeni iyidir mantığından kurtulamadikça arabadan keyif alamazsınız.Aveo bana göre şirket arabasıdır.

Hocam şirket araçlarında 4 cam otomatiği dahi olmuyor 8 hava yastığı mı olacak

• Yüz yıl geçsede yıkık olmaktan kurtulamayacak markalar.
    Reno, Citroen,pejo,fiat, Chevrolet,hyundia,
    Bunlar ayak işi yapmak için alınır ancak.
    Genelde bakın emniyet arabaları şirket arabaları ilaç dağıtım arabaları, taksiciler, rentecarlar. Vb yerler bu markaları alır.
    Hiç bir zaman auidi seat ww Benz Subaru gibi araçlar ayak işi için üretilmez.

• Dacia kiayi saymıyorum bile.
    Yerinde olsam Seat Skoda bakarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Fabia'lar nasıl peki 2006 model 140 binlerde 35 40 civarına bulunabiliyor.

• 2010 bravo var bende 1.4 t jet 3.5 yıldır sanayi yüzü görmedim 45 bin istiyorum düşünürsen görüşelim.

Chery kimo 1.3 lusso
  • Temiz bir Nissan Almera Tekna tam aradığınız araç. Bakımdan bakıma sanayiye uğrarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen o bütçeye Mazda 6 bakardım. Fakat siz muhtemelen daha küçük bir araç bakıyorsunuz. Arkadaşım 2008 1.4 Polo dizel satıyor. Dizel istemediğinizi söylemişsiniz ama ben yine de detay vereyim. 42 diyordu herhalde 40'a verecek. 210 bin km civarlarında. 1-2 parça boyası var. Sürekli kullandığı araba, Passat aldığı için boşa çıkardı nakite döndürecek. 2019 başında ben almaya niyetlendim ama bütçemde 10 bin açık olunca fazla ciddiye binmeden eledim mecburen. Gidip Mazda 626 aldım. Söylediğim Polo bildiğim kadarıyla sıkıntısız. Aküden kaynaklı sıkıntı yaşıyordu, bana sordu ne alayım diye, kendi akücüme gönderdim Varta taktırttım. 8000 km'de yağına baktım eksiltme falan yoktu. Siyah duman da yok. Araç İzmir'de. İlginizi çekerse paslarım size.

Bir yakınım Cruze aldı, birkaç ay içinde zararına elden çıkardı. Çok sorun yaşadığını söylüyordu.

Eniştem Tekirdağ'dan Cruze aldı getirdi İzmir'e. 1 ay olmadan geri sattı.

Kendim Spark bakıyordum şimdiki aracımdan önce. 2019 başında Eskişehir'de 32'ye 2013 model tek parça lokal boyalı 50 bin km'de LPG'siz buldum almaya gidecektim benden 1 saat sonra Ankara'dan birisi araç sahibine 250 TL gönderip ekspertize göndertmiş, akşamına söz kesmişler araba kısmet olmadı. Türkiye'deki Spark facebook gruplarına üyeyim, yedek parçadan falan sıkıntı yaşayanlar var gibi görünüyor. Yine de Spark alınacak bir araba bence.

Bu ay başı bir arkadaşım Kalos aldı, Aveo'nun önceki kasası yani. Yedek parça fiyatlarından falan çok memnun. Henüz uzun kullanım tecrübesi yok tabi.

Başka bir arkadaşım kız kardeşine Kalos almıştı, çok memnundular. Kaza yaptılar sağ çıktılar Allah'tan. Epey değişen masraf falan oldu. Sonra sattılar arabayı. Arabadan iyi söz ediyor hala.

Keyfine bazen sanayiye ustama falan giderim. Brava'lardan çok kötü söz eder. Adam Mazda ustası. Öyle piyasa arabalarını öven ustalardan değil yani. Olaya objektif bakar. Kendim de Brava bakmıştım. Elektronik arızalarından çok şikayet görüp vazgeçmiştim.

Bir arkadaşımda Punto vardı. Çok memnun olduğunu söylediği halde satıp başka araba aldı. Herhalde masraflı bir arızası falan vardı detay vermedi ben de üstelemedim. Söyleyemediği bir şey olduğuna eminim ama.

Başka bir kız arkadaşımda Punto var. Hem ufak kazalardan hem de arızalardan ötürü sanayiye gidip duruyor. Bıkmış durumda ama araba babasının olduğundan değiştirme lüksü yok.

Söylediğiniz modellerle ilgili kullanıcılardan gördüğüm tecrübeler yukarıdaki gibi. Gelelim diğer hususlara.

Cruze alırsanız LPG'den çok çekersiniz. Bir kere AFR ayarı yaptırmanız lazım ama verim alamayabilirsiniz. Ben yaptırdım hiç memnun kalmadığım ve aracımda durduk yere silkeleme, devir dalgalanması, optimum gazda çek-bırak vs yaşadığım için kendim LPG kablosu alıp LPG yazılımını ve ayar tekniklerini derinine öğrenip ayarları kendim yaptım şimdi memnunum. Cruze'da LPG'den kaynaklı sübap yakma problemi yaşarsanız ortalama 2500-3000 TL masraf çıkar. Bunun önüne geçmek zordur. İşin tekniğine girmeyeceğim şimdi çok uzun. Merak ederseniz araştırın, takıldığınız konuda ben size detaylı açıklamayı yaparım. Cruze'a ilk LPG'nin ne zaman takıldığı çok önemlidir. LPG'de mutlu mesut kullananlar da var tabi. Ama riskli bir durum, problem yaşarsanız bilgi birikiminizin sağlam olması lazım. Yoksa köşedeki LPG'ciye uyarsanız size hababam masraf yaptırır probleminiz de çözülmez.

LPG demişken, aldığınız aracı test ederken LPG'de problem yaşamıyorsanız, gayet düzgün gidiyorsa şanslısınız. Benzinde düzgün, LPG'de görünen problemleri varsa işiniz biraz zor olabilir. Bakın önemle vurguluyorum. OLABİLİR. Yani ufak bir ayarla da problem çözülebilir, ufak bir müdahale ile de çözülebilir, çok fazla da uğraştırıp masraf da ettirebilir. Bu risktir tabi. Baştan kabullenmeniz lazım. Bunun yanında, LPG ile ilgili problem yaşarsanız, hemen ustaya gitmeyin. Önce bu sistemi derinine öğrenin, arızaları ve belirtileri iyice öğrenin. Ondan sonra basit testler yapıp sorunu teşhis edebilirseniz kendiniz edin. LPG'cilerin düzgününe denk gelme şansı yolda bir küp altın bulmakla aynı. 40 TL'ye nozul değiştirmek varken, 300 TL'ye enjektör değiştirtirler size haberiniz olmaz. İşini düzgün yapan LPG'cileri tenzih ediyorum ama LPG'ci piyasası çok berbat. Enjektör demişken, ben arabayı bakıma sokuyorum, yanında birsürü işlem yaptırıyorum usta 4-5 saat uğraşıyor 100 TL işçilik alıyor. LPG'ci 130 TL'lik enjektör değişimine 300 TL istiyor. İşlem 5 dk sürmüyor bile. 170 TL işçilik demek bu. Bu yüzden enjektörü kendim 130 TL'ye alıp 10 dk'da değiştirmiştim.

Fiat araçlarda sıfır alsanız 100 bin km'ye kadar ufak bir iki sıkıntı harici rahat kullanırsınız. 100-150 bin km'den sonra başlıyor arızalar. Şahsen 15 yaşında Fiat bir araç alacağıma otobüsle giderim her yere daha iyi. Bizim şirkette sıfır alınan Ducato ve Doblo'lar vardı. Doblo'lar 115 bin km'de takasa gidip yerine Fiorino ve Egea SW alındı. Doblo'larda garantilik sıkıntılar olmuştu. 100 bin km'den sonra 3 yıllık garanti de bitince arızalar arttı ve gözümüz korktu takasa verip Fiorino ve Egea SW aldık. Ducato henüz 20 binde. Turbodan ses geliyor. İnş arıza yapmaz gözüyle bakıyoruz. Yeni Fiorinolardan birinde sıkıntı yaşadık garantiden halledildi. Özetle, binmek için değil de ticari amaç içinse sıfır Fiat alınır 3 sene kullanılır ama ikinci el binek Fiat almak için baya düşünmek gerekir. Şahsen ekspere göstermeden kendim kontrol ederek 20-25 yıllık Mazda alırım, 10 yıllık Fiat almam.

Benzinli Polo hakkında bilgim yok ama ustam öneriyor. Hatta yaşlı benzinli herhangi bir arabayı dizele göre daha mantıklı buluyor. Tam motor yaptırmak daha ucuz zaten.

Motor yaptırmak demişken, iyi bir ustanız varsa motor yaptırmaktan gözünüz korkmasın. Öyle sorun çıkarır vs gibi bir durum olmaz. Motor iç parçaları zaten sıfırlanıyor, sorun çıkarabilecek devirdaim, triger, triger rulmanları, kasnaklar, kayışlar vs komple değişiyor. Baskı balata, keçeler, contalar değişiyor. Buradaki 2 husus çok önemli. İlki ustanız kesinlikle düzgün, işçiliği iyi ve güvenilir olacak. İkincisi ise siz paradan kaçmayıp kaliteli parça alacaksınız. Örneğin, silindir kapak contasını kesinlikle orjinal alacaksınız. Diğer parçalar üst kalite olmalı. Sübaplar orjinal yoksa rüştünü ispatlamış markalar olmalı. Ustanız zaten marka konusunda yönlendirir sizi.

1-2 yıllık araç almayacaksanız araçlarla ilgili bilgi birikiminizin olması, varsa bu bilgi birikiminizin artmasını öneririm.

Son olarak; bence en önemli husus USTA konusudur. İyi bir ustanız olsun gözünüz arkada kalmaz. Kişisel görüşlere saygım var tabi ama bazıları tek bir ustaya gitmez, araç arıza yapınca en ucuz tanımadığı ustaya gider. Bu nedenle çok problem yaşayan, çok masraf eden insanlar gördüm. Hatta bir tanesi problem yaşayınca ustanın birine gitmiş. Adamın altından girip üstünden çıkıp arabaya motor yaptırmışlar. Problem çözülmemiş, adam kızıp başka bir ustaya gitmiş. Usta aracı kontrol edip 20 TL'lik radyatör kapağını değiştirmiş problem çözülmüş. Araç sahibinden dinlemesem inanılmaz gelir. Böyle çok örnek var.

Ne alırsanız alın, şimdiden kazasız belasız, keyifle kullanmanızı dilerim.

• Hocam boş araba Fabia vs.

• dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Hocam 130Km üzeri dizeller gözümü korkutuyor o yüzden dizelden yana gönlüm yok

• canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Hocam özenle cevabınız için çok teşekkür ederim. Elinize sağlık çok güzel bilgi ve tecrübeler. En çok gönlümde cruze var görüntüsünden dolayı. Özellikle bu ilandaki araç aşırı hoş görünüyor ancak KM si beni iten şey. Cesaretimi toplasam 35 ede bıraksalar hemen alayım istiyorum aslında amahttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-vefa-auto-dan-chevrolet-cruze-en-uygun-fiyat-garantili-739257579/detay

Birde sandık motor olayına ne diyorsunuz hocam. Herhangi bir aracın orjinal servisinde takılan sandık motoru, motoru ve yürüyenini sıfır yapmıyor mu? Yani 0 kmden tek farkı lastikleri ve iç dış kozmetiği mi oluyor yoksa yinede 0 km gibi olmaz mı?

• godlike'ı boşver yeni troll gibi bir şey aveo bunlar arasındaki en genç ve dolu olacak araba. ne alırsan al benzin/dizel bakımları kanıtlanabilen araba al sanayiyle kanka olmamanın tek kriteri bu.
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
    Aveo ? Guvenlik donanımlarına bi bak istersen.

Bmw ve mercedes pejo ile reno motoru kullaniyor. O zaman onlarda yıkık oyle mi .d
    Sen araclarla ilgilenme ya.

• bulanıklı499 B kullanıcısına yanıt
    Son mercedesleri git sanayideki ustalara sor bakalım yıkık mi değil mi?

Almanyada ise kimse bmw mersoya binmiyor taksici arabasi diye ailem orda ordan biliyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.