Şimdi Ara

Usta oyuncu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Korkarak girdim konuya. Düşündüğümden daha az pislik akmış; ama gene de başkası adına utandık bugün de. Çok şükür. "Dünyada ne işe yarıyorum lan ben" diye düşünmeyin. Bir çok insanın başkası adına utanma güdüsünü canlı tutuyorsunuz. Bok böcekleri gibi. Onların da işlevi var. Sivrisinek gibi, onların da işlevi var. Korkmayın leblebi tozları, sizin de bir işleviniz var! Başkaları adına utanma dürtümüzü canlı tutuyorsunuz. Bu sefil hayatlarınıza bu ulvi görev için tahammül ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Sonra, hikmet sıçan olmuş, aşı sonrası cart curt diye... Adam ileri seviye kalp hastası idi. Ömrü boyunca günde 1.5 paketten aşağı sigara içmeyen biri olarak normal, ki 3 paketi aştığı oluyordu. Bu bağımlılığını oyunlarında bile itiraf ettiğini görebilirsiniz. ABD uçuşunda klozetin dibinde sigara içip, her uflediginde sifona basarak dumandan kurtulan cins bir amcamızdır. O zamanlar uçak klozet sifonları vakumla çalışırdı. Zaten sonrasında adam uzun uçuşlara binmemiş, sigara icemedigi için. Öyle bir bağımlı yani...

    Bu kadar aydın olup, bu konuda bu kadar kendine hakim olamayan da çok adam yoktur yani. Neyse...

    Ben çok severdim kendisini. En son Spotify'da bir konuşma serisine denk geldim. Severek dinledim. Tavsiye ederim.

    Filmleri bana hitap etmiyor, ama gösterileri ve tiyatrosu ediyordu. "İpne degol" hikayesini hiç unutmayacağım... çok güzel, çok iyi, şahsına münhasır bir insandı.

    İnanıyormuş, inanmıyormuş, müslümanmış, ateistmiş, Yahudiymiş, yok efendim paganmış beni ırgalamaz. İsterse hatunlarla ilgilensin, isterse hemcinsine yürüsün, beni gene ırgalamaz. Adam çok iyi bir adamdı. Çoğumuzdan daha omurgalı bir adamdı. Hayata karşı çok net bir duruşu vardı ve bu duruşundan hiç taviz vermedi. Çok azımız yapabiliriz bunu. Hepsinden öte, çok iyi bir tiyatrocu idi. Arkadan, onun kadar iyi yetişmiş yetenekler geliyor mu bilmiyorum. Şimdiye kadar tespit ettiğim olmadı. İnşallah yanılıyorumdur. Sırf bu açıdan bile büyük kayıp.

    Vicdanı büzüğünden küçük, egosu mabadından büyük, yaptığı, inandığı, konuştuğu her şeyi kesin doğru sanan, inanan inanmayan her türlü leblebi tozuna da tavsiyem: sakin la. Adam ölmüş. Sus la bi. Ankara'da döverler la sizi. Bildiğin, zopaylan döverler. Adam ölmüş, bu denyolar ne konuşuyor? Neyse...

    Neyse, Ankara'lı modumu gene kapatayım ben. Yoksa kesin çizik yerim. Gördün mü bak? Ben de eğilip büküldüm az önce. Ferhan abi olsa alayınıza dümdüz gider, yediği çiziği de madalya gibi alnında taşırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Eylül 2021; 15:16:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • usta oyuncu diyince aklına call off duyt, cs go filan gelen varmi  

  • Büyük sanatçıydı, Allah rahmet eylesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mion kullanıcısına yanıt

    Size putlarınızla iyi eğlenceler, ben almayayım.


    Allah Ferhan Şensoy'a rahmet eylesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 2 Eylül 2021; 17:31:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendisini canlı izlemek nasip olmuştu. Ne mutlu ki Levent Kırca hocamızıda hayattayken izlemek nasip olmuştu. Ferhan Şensoy hocamızın konuşması tekerleme gibi gelirdi bana. Çok akıcı ve hızlı. Bu sebeple bile hayrandım. Kitabınıda o söyler gibi okurdum zevkle. Biraz erken veda etti. Ne bileyim işleri bırakıp biraz dinlense bence kendisi içinde iyi olurdu. Sevgi ve özlemle anıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon filmi efsanedir , ben varsayalım İsmail den , boş gezen ve kalfasından beri takip ederim


    Sevdiğim sanatçıydı ,Rasim Öztekin ile tanışmasını bir programda anlatmıştı süperdi


    Muzo , sen nerden tanımıyosun beni :)) ,


    Asumanı istemeye gider , yaş farkından dolayı babası vermek istemez , kızın babası Rıfat abi : Ama İbrahim senle benim aramda 10 yaş bile yok diyince "hassittir be Rıfat abi" :)


    Komsere evet lan ,iş kurma işi uzadı ,baaazı dosyalar kaybolmuş :)) replikler efsane


    Kelimelerle oynayıp bu kadar güzel oyunlar çıkaran , severdim .. her canlı ölümü tadacak , önemli olan geride bırakılan ..

  • Varsayalım İsmail’de ki replikler efsanedir. Bulun izleyin. Büyük ustaydı. Geldi geçti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Komünist olduğunu büyüyünce öğrendiğim bir sınıf öğretmenimiz (kendisini çok severim, koyu komünist olması sevgime engel değil) vardı. Kendisinin ilk sınıfı bizdik. 21 yaşında genç ve idealist bir kadındı.


    İlkokul 4. sınıfta sınıfın en başarılı 4 öğrencisini (4 kız ve ben :D ) hafta sonu hususi arabasıyla evden alıp tiyatroya götürmüştü. 99 senesi olması lazım ama 2000'de olabilir.


    İlk defa orada gördüm Ferhan Şensoy'u. Aslında biz çocuk oyunu izlemeye gittik Karşıyaka Devlet Tiyatrosu'na ama 4 ufak velet ve gencecik, pırıl pırıl bir genç kadınla bizi görünce yanına çağırdı sanırım bir iki el hareketi ile. Öğretmenimiz bize "hadiyin" der bakışı attı. Yanına gidip konuşmuştuk. Çok utangaçtım, hani yırtık bir çocuk değildim. Yanımda eğilip "hanımlara dikkat edin bayım" demişti. 10 yaşında bir çocuk için bunun önemini idrak etmez zor tabi.


    Hiç oyununu canlı izlemek nasip olmamıştı. Ta ki 2018 senesinde Davutlar'da "Ferhangi Şeyler Kuşadası'nda" afişlerini görene kadar. 2018 ağustos ayında Kuşadası AVM'de Ferhangi Şeyleri ve Ferhan Şensoy'u son defa görme fırsatım oldu.


    Sanki hiç ölmeyecek gibiydi. Birgün Çok Tuhaf Soruşturma oyununu oynayacaklar, Rasim Öztekin ve Ferhan Şensoy'u birlikte izlerim diye düşünüyordum.


    Rasim Öztekin ve Ferhan Şensoy'u aldı 2021. Çok uzun zamandır, Tarık Akan'dan beri böyle üzüldüğüm olmamıştı.


    Allah rahmet eylesin. Ya da neye inanıyorsa o olsun. Çok sevdiğim bir karakter Türk tiyatrosunda.


    Güle güle Muzo ile İbrahim. Türkiye çok önemli aydınlar kaybetti.





  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    her üflediğinde sifona basma hikayesi yalan, teknik olarak mümkün değil. tk'da yardımcı pilot olarak söylüyorum bunu. bunun dışında kendisi din ve başörtüsü düşmanı, askeri darbeye çağıran bir postal yalayıcısı idi. adını ise edirne'den sonra kimse bilmez, evrensel bir sanatçı veya değer değildi. iyi bilmezdik. yolu ışıkla dolsun.

  • Konu yobaz mıknatısı gibi. Kendi değerleri için yaşadı ve öldü. Sizin gibi beynini kiraya verenlerden değildi. Kimse size gelin burada rahmet okuyun demiyor, insan olamamışlar gelmiş din dersi vermeye kalkıyor. Önce insan olmayı öğrenin gerisi kendiliğinden gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehiamico

    her üflediğinde sifona basma hikayesi yalan, teknik olarak mümkün değil. tk'da yardımcı pilot olarak söylüyorum bunu. bunun dışında kendisi din ve başörtüsü düşmanı, askeri darbeye çağıran bir postal yalayıcısı idi. adını ise edirne'den sonra kimse bilmez, evrensel bir sanatçı veya değer değildi. iyi bilmezdik. yolu ışıkla dolsun.

    Postal yalayacısı? Hahaha...


    İnançsızdı. Doğrudur. Yani? Sen de inançlısın. İnançsız biri gözünde kötü biri misin şimdi? Cins misiniz yani, bu bölücülük niye ki? Kimsenin bir başkasının inancı ile bir derdi yok abi. Hazmedin artık şunu. İstersen namaz kıl, istersen ateş yak, etrafında hula hula dansı yap. Bana ne lan? Sorun inancını bana dayatmaya kalktığında çıkıyor. Her denendiğinde başınıza bir bela alıyorsunuz. Yapmayın yani. Gerek yok.


    Kendisini postal yalayacısı olarak tanımlayan kitle kendini entelektüel sanan sığ solculardır. Enteresandır, sol aslen doğası gereği entelektüeliteden oldukça uzaktır. Ama ne hikmetse Türkiye'de cehalet o kadar yaygındır ki, sol akımdan insanlar iki kitap okudu diye kendini entelektüel sanar. Neyse, şimdi bu kitle, Ferhan Şensoy'un PKK konusundaki duruşuna tilttir. Kendisi PKK'yı doğal olarak terörist örgüt olarak tanımlar. Bu arada Ferhan Şensoy "ben solcu değilim, komunistim" diye kendisi de açıkça düşüncesini ifade eder. Ama kendini sol ve entelektüel sanan çevre PKK hakkında söylediklerini duyunca tilt olur. Postal yalayacısı falan değildir. Çoğu komutanla da çatır çatır dalga geçer, geçmişte geçmiştir. Dangalağa dangalak demekten çekinmez. Askere olan duruşunu o kadar çok kişi bilir ki, rahatça gevşek gevşek konuşur. "Darbe yap da bitsin bu iş" minvalinde... Bu tarz birkaç pis esprisini ciddiye almış olabilirsiniz.


    Ben de sol eğilimli bir tip olarak, ipneye ipne, teröriste terörist derim mesela. Kendini sol olarak tanımlayan başka kişilerin de hakkımda ne düşündüğünü pek sallamam. Ciddiye de almam.  Bu liberal solun turettiği saçmalıkları fazla ciddiye almamak lazım. Adamın ne söylediğini, ne yazdığını okuyun. İkinci ve üçüncü kaynakları boşverin.


    Ankara'ya da bekleriz. Burada sevilir Ferhan Şensoy.  Pisligin içinde yaşamak zorunda olan bir şehir olarak, Ferhan abinin pis tarzı ile siyasetle alenen dalga geçilmesi çok fena hoşumuza gider. Zira Ahmet Özal'la aynı restoranda yemek yemek zorunda kalıyoruz falan. Hoş değil. Şimdikiler şükür Ankara'da pek takılmıyor da karşılaşmıyoruz pek. En son Bilal oğlan ile bir cenazede karşılaştım. İki Lincoln navigator koruma arabası ile geldi de, pek muhatap olmamız gerekmedi. Camiye etten duvarla girdi adam. Halkı kendisinden koruduğu ve bizi muhatap olmak zorunda bırakmadığı için teşekkür ederiz.  


    İşte bu, Ferhan Şensoy yöntemi ile taşlama... Severiz biz böyle pislik yapmayı.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Eylül 2021; 8:55:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Ferhan Şensoy ayağına iyi sigara karşıtlığı mesajı bırakmışsın. Sanki mesajı sırf bunun icin yazmısın gibi geldi bana.. Yalnız dün senin tabirinle bir amcayla konustum, ömrümde hic sigara kullanmadıgım halde, kalbimde 4 tane stent var dedi.. Ben samimiyetine inandım cünkü sigara icmemek = yaslanınca kalp hastası olmamak anlamına gelmiyor.. sigara icmemekle kalp hastalıgı riskinden %100 korunamazsın.. sigara icilmedigi halde kalp hastası olunabilir cünkü insanların damarları doğumdan itibaren derhal yaslanmaya ve aterosklerotik değişiklikler göstermeye baslıyor.. hatta 17 yasında baska sebeplerden ölen ve otopsisi yapılan sağlıklı ergenlerin bile belli baslı damarlarında plaklara rastlanıldıgını [ henüz sağlık sorunu yaratmıyor fakat dejenerasyon uzun yıllar devam ediyor ] okumustum.. sigaranın kalp hastalığı gelisimiyle ilgisi olabilir ama eğer sigara faktörü yoksa da, kalp hastalığı ilerleyen yaslarda gelisebiliyor cünkü damarlardaki o dejenerasyon ve plak birikme olayı insanlar icin doğal bir sürec bu süreci hızlandıran ekstra etkenler mevcut olabilir sigara katı yağ falan gibi ama sigara icilmese de o sürec yine de ilerleyip kalp hastalıgına dönüsebiliyor.. bilgine..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 3 Eylül 2021; 8:37:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    Konu yobaz mıknatısı gibi. Kendi değerleri için yaşadı ve öldü. Sizin gibi beynini kiraya verenlerden değildi. Kimse size gelin burada rahmet okuyun demiyor, insan olamamışlar gelmiş din dersi vermeye kalkıyor. Önce insan olmayı öğrenin gerisi kendiliğinden gelir.

    Müslüman olmayana rahmet okumazlar bitmiştir. Ayrıca Ferhan Şensoyun böyle arap adetlerine değer verdiğini hic zannetmiyorum. Rahmet okusalar ne olur okumasalar ne olur.. Adamlar ta$ın önüne gelseler, allaaa rahmet eylesin simdi münker ve nekir gelmistir umarım sınavı iyi gecer deseler, adam kalkabilse bunları beyzbol sopasıyla kovalar..   Ben ölümüyle birlikte doğaya dönen atomları döngüye katkı sağlasın, gezegene faydalı olsun derim ve ölümüyle birlikte kaybolan bilinci sonsuza kadar huzur icinde olsun derim..  


    Umarım sonsuz zamanda, bir kez daha bilinc sahibi olabilmesinin ihtimali yoktur. Cünkü bir insan icin dileyebileceğim en güzel sey bu. Ben adamın yarı yaşındayım ben bile artık yoruldum düşünsene yeniden yeniden var oluyorsun..  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 3 Eylül 2021; 8:49:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Programming Guru

    Ferhan Şensoy ayağına iyi sigara karşıtlığı mesajı bırakmışsın. Sanki mesajı sırf bunun icin yazmısın gibi geldi bana.. Yalnız dün senin tabirinle bir amcayla konustum, ömrümde hic sigara kullanmadıgım halde, kalbimde 4 tane stent var dedi.. Ben samimiyetine inandım cünkü sigara icmemek = yaslanınca kalp hastası olmamak anlamına gelmiyor.. sigara icmemekle kalp hastalıgı riskinden %100 korunamazsın.. sigara icilmedigi halde kalp hastası olunabilir cünkü insanların damarları doğumdan itibaren derhal yaslanmaya ve aterosklerotik değişiklikler göstermeye baslıyor.. hatta 17 yasında baska sebeplerden ölen ve otopsisi yapılan sağlıklı ergenlerin bile belli baslı damarlarında plaklara rastlanıldıgını [ henüz sağlık sorunu yaratmıyor fakat dejenerasyon uzun yıllar devam ediyor ] okumustum.. sigaranın kalp hastalığı gelisimiyle ilgisi olabilir ama eğer sigara faktörü yoksa da, kalp hastalığı ilerleyen yaslarda gelisebiliyor cünkü damarlardaki o dejenerasyon ve plak birikme olayı insanlar icin doğal bir sürec bu süreci hızlandıran ekstra etkenler mevcut olabilir sigara katı yağ falan gibi ama sigara icilmese de o sürec yine de ilerleyip kalp hastalıgına dönüsebiliyor.. bilgine..

    Abi tabii ki yani. Bunu tartışmanın anlamı yok. Bir amca vardı, babamın arkadaşının babası... Adam 100 yaşında vefat etti. 85'e kadar günde bir büyük rakı, 90'a kadar günde bir paket sigara ile... Gerçi 80 yaşından sonra pek görmüyordu, şekerden. Ama gene de, olsun. Amca idolüm.  


    Ferhan Şensoy'un durumu ise biraz farklı. Yaşı 55, iki merdiven çıkıyor, nefes nefese kalıyor. Surat bembeyaz. O zaman bıraksa belki şimdi hayattaydı, üç beş yıl daha yaşardı.


    Biraz genetik kura gibi bir şey bu konu; ama sigaranın etkisi yok değil. Hayır ben de içiyorum. Oradan biliyorum.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    Müslümanlık insanlara indi senin gibi canlılar muaf. O yüzden senin rahmet okumanda bir sakınca yok okuyabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 3 Eylül 2021; 09:13:57 >
  • İngilizce Bilmeden Hepinizi I Love You, aklıma geldikçe gülerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E banane? Ben hayat derdindeyim birisi ölmüşse banane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darbe şakşakçısı, yeteneği abartılmış kişi vefat etmiş.

    Onların sevdiği şekilde yolcu edelim. Işığı bol olsun.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.