Şimdi Ara

USRobotics Wireless Maxg USb Adaptör İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce ofisimizde ki bir masaüstü bilgisayarı için bir kablosuz bağlantı yapabilecek usb adaptör almış bulunmaktayım.Hemen sizinle paylaşıp izlenimlerimi sunmak istedim.
    alet gerçekten çok karizmatik bir şekilde ve oynar başlıklı bu gerçekten çok hoşuma gitti.Çünkü her yere dönebiliyor bu özelliğide onu çok kullanışlı yapıyor.
    Kurulumuda gerçekten çk basit ve zahmetsiz oldu.Kendi programını kuruyor ve bilgisayarı yeniden başlatıyor.Kablosuz ağ zaten hazır olduğu için sadece şifreyi girmemi istedi hepsi bu.Sonrasında otomatik olarak her sayfayı msni ve ağı açtı.Hemde pıtı pıtı hızlı yani.Ama şu an büroda olduğumdan fazla ayrıntılı yazamıyorum isterseniz direk resimlere geçelim.İlerleyen zamanlarda bir sorunu olursa yazarım.
    aceleye geldi kusuruma bakmayın ama en azından paket içeriği hakkında bilgi verir size.sormak istedikleriniz için burdayım

http://img247.imageshack.us/img247/7991/36244129ux6.jpg

http://img104.imageshack.us/img104/6011/64960349ny1.jpg

http://img456.imageshack.us/img456/3715/24506642hb4.jpg

http://img523.imageshack.us/img523/8154/98922508vk8.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/1057/15935027ft1.jpg

http://img518.imageshack.us/img518/8475/87662293cu6.jpg

•  USRobotics Wireless Maxg USb Adaptör İncelemesi

• Bende bu modelden kullandım ama kesinlikle INCA kadar berbat bir model.
    Sinyali aldığı yer makinaya yakın olduğu için düzgün çalışıyordur ama limitleri deneyecek olursan zayıflığını göreceksin.
    Airties ve Edimax bu işin ustaları. Robotics ve Inca çok zayıf. Bunu deneyerek söylüyorum..
  • Inca evet kötü ama Robotics gayet iyidir modemdede bu tip cihazlardada.Airties tabiiki iyi onu biliyorum.
  • usb wireless adaptor incelemesi hic yapmadim ama isim geregi bir cok wireless access point ve routerla calistim hasir nesir oldum. yada almak icin teknik ozelliklerini detayli inceledim. sunu rahatlikla soliyebilirimki usr in kullandigi islemci, rom, ram miktari ve diger donanimlari kendisinin yari fiyatindaki urunlerden daha kotu. yari fiyatindaki urunde ayni markanin 200mhz islemcisi 4mb rom u varken usr da 125mhz islemci 2mb rom oluyor. piyasada niye bu kadar el ustunde tutuluyor anlamiyorum. bilen varsa soylesin.
  • fiyatı ne arkadaşımm
  • Öncelikle ürününüz hayırlı olsun,bahsettiğiniz ürünü kullandım,çalınıca Airties Wus 300 kullandım..Arkadaşların yorumları haklı,arada dağlar tepeler kadar fark var..Airties biliyor bu işi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende Edimax 7318USG aldım geçenlerde Gayet hoş alet çıkartılabilir anteni sayesinde harici anten yapıp bağlayabilirsiniz.
  • Fiyatı 55 ytl sniper_elite

Keşke böyle bir bölüm olsaydı forumda bilgi alırdım gerçi çok aceleye geldi soramadımda konuda açmadım.Bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.
    Modemle aynı marka olsun mantığıyla hareket ettim inşallah bir arıza çıkarmaz patronlarım vurur beni tüm satın alma bende çünkü
  • Bende büyük umutlarla aldım yan, okadar da süper diyemiyorum, yan oda ile arada bir duvar var, sinyal gücü tüm barın yarırısın altında. ama allahtan çekiyo yani.
  • Ben şekline şemaline hayran kaldım ama arkadaşlar iyi değil diyince şaşırdım.Normalde iyidir aslında usrobotics ama demek ki wireless adaptorde iyi değil.
  • vala bende 9108A modeli var yolun karşısındaki arkadaşla çok güzel bağlantı kuruyoruz hatda aramıza beton duvarlar olmasına rağmen gayet iyi çok fazla kötülemişler burda ama dünyanın bildiği köklü süper bir marka olan robotics daha düne kadar adını bile bilmediğimiz Airties 125mbs bağlantı desteği ile ben hiç sorunsuz kullanıyorum ve süper bir güvenlik sözkonusu aynı zamanda hee bütün olay antenlerde bitiyor genelde bazi Airties markalarını 2dbi lik çift anteni var illaki bunlar daha iyidir roboticsin standanrt 2dbi antenine karşın ama ben roboticsden vazgeçmem diyorum
  • us robotics cok kotu yada facia demiyorum. ama el ustunde tutulacak hic bir modelini bilmiyorum adini ve fiyatini hak etmiyor diyorum. eski v koklu bi firma olabilir ama detayli inceledigim butun modellerinde en vasat donanimlar oldunu gordum. mesela usr 5430 ve 5461 islemcileri iyi broadcom 200mhz ama rom 2mb ram 8mb. 9106aya gelelim ram 16mb rom 4 mb bence olmasi gereken en alt miktar ama islemci saka gibi 100mhz broadcom. illa bir yerden calincak. 100mhz islemciyi arastirdigim hic bir modelde usr disinda henuz gormedim. en dusuk 125mhz. karsilasirma icin dlink 2100ap: router bile degil duz access point 60$ civari 180mhz atheros cpu 4mb rom 16mb ram. gercekten fiyatini ve adini hak eden bi urun: asus 500gp 8mb rom, 32mb ram 266mhz broadcom cpu. usr gercekten ununu hak etseydi asus ayarinda donaniminin olmasi gerekirdi.
  • peki benim anlamadığım şu böyle bir modem dediğin gibi 10mhz lerde 2mb romlarda sürünen bir modem nasıl oluyorda dünya çapında piyasada olan bir marka hadi biz salağız yada hatalıyız bilgisyar piyasası nasıl bişeki böyle bir skandala göz yumuyor ikincisi söyle bişe diyim işlemcisinin yada başka bir şeyin bir modemde nekadar etkisi vardır yani modemi süper yapan teknolijisidr maxG mesela bu bir teknoloji adam benim süpwer işlemcim var demiyor belkide diğer markaların geliştirilmiş teknolojileri olmadığından işlemciyle yada rom bellekle arayı kapatmaya çalışıyor bana sunu söyle çekkim alanının daha iyi ve bnağlantı hıznın daha hızlı olmasıyla modemdeki işlemciyle n ealakası var yada romla benim 24lük swichim var 100mb sağlıyor bunun işlemciyle ne alakası var yani soru şu modem işlemciyle ne yapıyor? yanlış anlama amacım tartışma yapmak değil bilgi edinmek
  • us robotics in bu kadar el ustunde tutulmasini bende anlamiyorum. muhtemelen pazarlama kutulama goz boyama. maxg demissin: routerlarda oem pc lerden cok farkli degil. usr da diger markalarda chipleri belli basli ureticilerden aliyor. 125 mbs broadcom un afterburneri yada atherosun turbo g teknolijisine dayaniyor. burda usr in tek yaptigi buna maxg ismini verip pazarlamak. modem ve router ureticileri teknoloji gelistirmiyor. teknolojiyi chip ureticileri gelistiriyor. bunun icin modem router ureticilerinde bakilcak kriterler hangi chipleri hangi donanimlari kullanmis ve iscilik kalitesi, teknik hizmet anliyisi.
    islemcinin modeli hizi ne fark eder demissin. cihazda butun isi yapan islemci. islemci hizli ise modem daha cabuk cevap verir agir networtk trafiginde su koyvermez. yeterli rom ram ve islemci gucu olursa quality of service gibi extra ozellikler calistirilabilir. 100mhz islemci cihazim temel islerine bile ne kadar yeter tartisilir. islemci disinda wireless chiplerinide usr uretmiyor onlarida broadcom atheros texas instruments gibi konusunda uzman firmalar uretiyor. usr icin iyi soliyebilcem tek iyi sey problemli urunleri ile hic karsilasmadim o konuda basarililar ama kimse bana usr super cok kaliteli demesin. hele omrunde sadece usr modem alip baska cihazlari gormeden hic bir kiyaslama kriterine sahip olmadan karsima cikip usr super, wireless menzili cok genis beton duvarin arkasindan cekiyor gibi seyler soylemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 1 Temmuz 2007; 0:06:14 >

• US robotics in ünü Dial up zamanlarına dayanıyor. Ozamanlar herkes USR modem isterdi.
    :D
  • bizde dial up'in son zamanlarinda buyuk bi hevesle almistik ama bi fark yaratmamisti acikcasi.
  • sana kıyaslama yapmadığımı söylemedim darkaura bu bir senin b hsettiğin asus modem evet oda güzel belki ama onunda roboticsten çokta üstün bir yanı yok kral kral dediğin modemin neymiş 32mb ram 16romu varmış bana ramından romunda işlemcisinden bahsetme piyasada tavsiye ödülü alan modemlerin başında robotics geliyor bir başka sitede yapılan incelemede adını vermiyim burca çok ünlü bir site asusu'da robotics ide incelemiş asusa kötü demiyorum süper bir modem ama robotics tavsiye ödülü almış ben anlamıyorum bunlardamı anlamıyor. Adamlar 10mhz işlemci koysun ram rom hiçkoymasada olur beni alakadar etmez beni performansı alakadar eder varmı piyasada robotecs ten şikayet eden varmı sorun yaşayan varmı menun olmayan varmı hızından ping inden downloadında uploadından şikayet eden iki yonga seti markası öğrendin diye yok kıyaslama yapmamışım felan bunlar komik şeyler gerek yok sen almayabilirsin. Sonderece süper bi modem keşke yanımda olsanda wireless ağımı görsen nediyim. herhalde sen şu pazarlama kutulama işinede inanmıyorsundur. bence sen yanlış kraterlerde takılmışsın bana şunu söyle 'ben usRobotics wireless modem
    aldım ethernet aldım (yada usb yada laptop herneyse) ağa bağlandım performans alamadım yawaş kaldı ping yemedi bağlantım kesildi wirelesse bağlanamadım gibi sonuçlar çıkardınmı yoksa aa bunun cpu su yawaş yonga seti dandik ramı düşük ramı inik dedindemi kötülüyorsun
    ben airtiesde kurdum phlipsde kurdum zoomda kurdum datronda kurdum vs kurdum bunlar berbatdı demiyorum ama robotics içlerinde en hoşuma gideniydi asus kurmadım hiç ama eminimki oda süper bir modem ben marka kötülemiyorum bilip bilmeden.

adamların yapığı modemlere bak neymiş bunun ramı düşükmüş romu düşükmüş işlemcisi düşükmüş herşeyi düşük olsun ben alırım bunu

MODEL 9113

Genel
    • Ndx, MAXg, 802.11g/b
    • 802.11d (Köprü ve Köprü Filtreleme)
    • 802.11e (QoS)
    • WMM Servis Kalitesi (Quality of Service - QoS) desteği
    ADSL
    • ADSL2 (ITU-T G.992.3/ADSL2+ (ITU-T G.992.5): 24 Mbps’ye
    kadar†
    • 12 Mbps’ye kadar S=1/2†
    • Tam hızlı G.DMT (ITU-T G.992,1) ve T1.413 Issue 2 ADSL
    desteği: 8 Mbps’e kadar yük tarafı hızı ve 1 Mbps’e kadar ağ tarafı
    hızı †
    • G.lite (ITU-T G.992.2) ADSL desteği: 1,5 Mbps’e kadar yük
    tarafı hızı ve 512 Kbps’e kadar ağ tarafı hızı†
    • DSL el sıkışması (ITU-T G.994.1) desteği
    • RFC 2516 Ethernet üzerinden PPP (İstemci)
    • RFC 2364 ATM üzerinden PPP
    • RFC 2684 (daha önceki kodu 1483) ATM üzerinden çoklu
    protokol (Bağlantılı ve Yöneltilmiş)
    • Ek A veya B (ITU ve ETSI), Ek L ve Ek M
    • Multicast video akışı
    Yöneltici
    • DHCP Sunucu (LAN), DHCP İstemci (WAN)
    • 253 adete kadar kullanıcıyı destekler
    Güvenlik
    • Duruma Göre Paket Kontrolü (SPI-Stateful Packet Inspection)
    firewall
    • PPP Kimlik Denetimi: PAP, CHAP ve MSCHAP
    • VPN geçiş: IPSec, PPTP & L2TP
    • Kablosuz Korumalı Erişim 2 (WPA2)/802.11i
    • AES Şifreleme
    • 64/128-Bit WEP Şifreleme
    • WPA, TKIP
    • 802.1x Kimlik Denetimi

• us roboticde hic sorun gormedim o konuda elestirim yok. ama bana ozellik diye saydigin seyler en dandik modemlerde bile olan seyler. daha fazlasini yapmaya usr modellerinin kapasitesi yetmez. mesela usb port varmi. usb porta external hard disk takabilme bu hardiske ftp server ve samba server sayesinde windows paylasimdan ulasabilme. torrent ve ftp download yapabilme. bunlar asusta olanlar. ozellik saycaksan bunnun gibi seyler say. kabul et hic bir usr in piyasadaki avaraj modemlere fark koycak bi ozelligi yok. usr a en buyuk elestirim yuksek fiyatina ragmen isi gorcek en dusuk donanimlari kullanmasi. sen 10mhz hiz fark etmez demissim ama cihazi bi limitlerinde kullan bakalim ne olcak. bu donanim meselesinide iki chip ismi ogrenip solemiyorum. benim isim acik kaynak kodlu wireless firmwarelerle. firmware kodu yaziyorum modifiye ediyorum. bu yuzden cihazlarin donanimi ile yazilimi kadar ilgiliyim. iskembeden atmiyorum. son olarak 2mb rom 4mb rom ne fark etcek diyorsun. rom read only memory kalici hafiza hic bi firma 2mb is gorurken cihazina 4mb rom koymaz. demekki isletim isteminden bi yerler kirpilmis.

• ozellik gibi ozellig bi ornek daha. buffalo whr-hp-g54 wireless router: built in wireless amplifier, wireless sinyal kuvvetinii artiran entegre amfi sinyal kuvvetlendirici. 2db stok antenle 330metreden cekiyo, bu modelin firmareini modifiye edip pek cok yere kurmusumdur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.