Şimdi Ara

uskumru balığı hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • uskumru balığı alacağım ama tadı hakkında herhengi bir fikrim yok. daha önce de hiç uskumru yemedim tavsiye eder misiniz? bir de nasıl pişirsek daha uygundur? kızrtma/buğulama??? balık ithalmiş... fark eder mi bu durum?.. umarım aç olan yoktur



  • Norveç den gelir uskumrular.. Yağlıdır ama lezzetli ve en faydalı balıklardandır. Izgarasını yaparsan daha iyi olur.
  • Balık ekmekte en çok kullanılan balıktır.Izgara yaparsan tadından yenmez ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @DaY_WaLkeR

    Norveç den gelir uskumrular.. Yağlıdır ama lezzetli ve en faydalı balıklardandır. Izgarasını yaparsan daha iyi olur.


    peki uskumruların ortalama büyüklükleri ne kadardır? bi de 6 kişilik için kaç tane almak gerekir?
    bi de balık eğer yağlıysa ızgara değil de fırında yapsak daha iyi olmaz mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    quote:

    Orijinalden alıntı: @DaY_WaLkeR

    Norveç den gelir uskumrular.. Yağlıdır ama lezzetli ve en faydalı balıklardandır. Izgarasını yaparsan daha iyi olur.


    peki uskumruların ortalama büyüklükleri ne kadardır? bi de 6 kişilik için kaç tane almak gerekir?
    bi de balık eğer yağlıysa ızgara değil de fırında yapsak daha iyi olmaz mı acaba?


    Palamuta yakındır büyüklükleride 6 kişi için 12-15 adet yeter heralde. Tabi büyüklüğüne göre değişir aldığın balığın.

    Fırında yapacaksan tavada yap daha iyi. Fırında çok yağlı olur..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @DaY_WaLkeR


    quote:

    Orijinalden alıntı: photo_canon1


    quote:

    Orijinalden alıntı: @DaY_WaLkeR

    Norveç den gelir uskumrular.. Yağlıdır ama lezzetli ve en faydalı balıklardandır. Izgarasını yaparsan daha iyi olur.


    peki uskumruların ortalama büyüklükleri ne kadardır? bi de 6 kişilik için kaç tane almak gerekir?
    bi de balık eğer yağlıysa ızgara değil de fırında yapsak daha iyi olmaz mı acaba?


    Palamuta yakındır büyüklükleride 6 kişi için 12-15 adet yeter heralde. Tabi büyüklüğüne göre değişir aldığın balığın.

    Fırında yapacaksan tavada yap daha iyi. Fırında çok yağlı olur..


    eyv hocam.. çok sağol..




  • Izgara yapacaksın.
    12 tane yeter 6 kişiye ama çok yiyen varsa değişir tabi
    Şu klasik balık-ekmekte kullanılan şey işte İstanbul'da yemişsindir.O uskumru işte.
    Güzel bi tadı vardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

    Izgara yapacaksın.
    12 tane yeter 6 kişiye ama çok yiyen varsa değişir tabi
    Şu klasik balık-ekmekte kullanılan şey işte İstanbul'da yemişsindir.O uskumru işte.
    Güzel bi tadı vardır


    istdeki uskumruysa güzeldi cidden.. ama bu ithalmiş.. yani türkiyede avlanan türden değil.. gerçi pek bir farkı yoktur knımca ama bilemiyorumda.. bu arda nasıl bir garnitürle yenilmeli




  •  uskumru balığı hakkında


    Bazıları küçük oluyor sanırım onlar yerli. Başka yerden geliyorsa büyük olur evet Tavadada fena olmaz aslında
  • Valla orasını bilemicem ithal falan
    Ben yeşillikle beraber yiyorum ekmek arası yersem.Ama evde yapacaksınız sanırım daha farklı yeşillikle yenebilir.
    Domates,soğan vb. de olabilir tabiki.
    Ama sos mos bilmem varsa
  • uskumru güzeldır ama ızgarası ve de buglaması süper olr..sakın yagda kızarma zaten yaglı bı balık oldugu ıcın ağır olur..

    buğlama için sogan ve de limon dilimleyıp tepsının ıcıne koymalısın tadı daha guzel oturuo..zaten yarım saatlık işi var..süper olur..

    ızgara da ıse elektrıklı ızgaralarda ben pek begenmedım kömür ızgarasında harıka oluo kömürle de kım oynuycak
  • sağolun arkadşalar.. yarın balık var menüde.. de millet aç da kalabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.