Şimdi Ara

Üsküdar Minik Dostlar Kliniğini Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üsküdarda belediye ücretsiz ambulans ve bakım hizmeti veren bi klinik açtı 2016'da. Ama bu klinik hakkında ne olup bittiğini açıklayan internette tek bir yazıya rastlamadım. Nedir buraya giden var mı? hangi hayvanlara bakıyorlar bilgisi olan yok mu acaba?

    Sokak Hayvanı götüreceğim ama emin olamıyorum gerçekten bakıp bakamayacaklarına!
    https://www.uskudar.bel.tr/tr/main/news/uskudar-belediyesi-sokak-hayvanlarina-ucretsi/730



  • Üsküdarınkine götürmedim hocam net olarak bilgim yok hangi konularda yardımcı olduklarıyla ilgili olarak ama Kadıköy belediyesininkine götürmüştüm bende ayağı yaralanmış sokaktaki yavru bir kediyi.Muayenesini yaparak antibiyotik krem sürüp sarmışlar ve 2 günde bir de pansumanını tekrarlamışlardı.İkamenizin o bölgede olması yeterli oluyor sanırım.Sokak hayvanlarının hepsine bakıyorlar diye biliyorum.
  • Kadıköy belediyesinin böyle bir yeri ve hizmeti var mı bilmiyordum? Tam olarak nerede?

    Şu an iki yavruyu kurtardık sokağa atılmış, büyüdüler birini sahiplendirdik ikincisini de sahiplendirmeye çalışıyoruz. Malum evde kuşlar var. Ama elimizden geldiğince sokak hayvanlarına denk geldiğimizde de sırtımızı dönüp gidemiyor bir şansımızı deniyoruz. Bu durumlarda pahalı veteriner hizmetleri bizim belimizi büküyor haliyle.

    Sokak hayvanları aslında şehrin hayvanları bakımını üstlenirken onlara ücretsiz sağlık hizmeti verilebilmesi bizim de işimizi bir az olsun kolaylaştırıp cesaretlendiriyor bir sonrakine bakarken.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Acıbadem caddesinden Kadıköy istikametine doğru inerken Pendik minibüslerinin geçtiği dört yol ışıkları geçtikten sonra biraz ileride sağda kalıyor yerleri.

    Daha da geliştirilmesi ve çoğalması gerekiyor böyle hizmetlerin sokaktaki hayvanlar için.
  • Geçen bir veteriner ile konuşurken bu yerlerin sayılarının artmasının veterinerlerin iflas etmesine neden olduğunu söylemişti.

    Sahipli sahipsiz herkes ev hayvanını artık Belediyenin hizmetlerine götürüp ücretsiz muayene yaptırıyormuş. Haklı bir taraftan.

    Hayvanlar kimlikli olabilse hangisi sahipli hangisi sahipli bilinebilse keşke. Hatta kişi kendi sigortasından da yararlanmalı hayvanı ama hangisi gerçek hayvanı bilebilmenin imkanı yok tabi...



  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Vallahi o veterinerlerin kendi sorunu hocam.Fahiş fiyatlar çekip milleti zor duruma sokmasalar kimse bu gibi yerlere zorunlu olarak gitme durumunda kalmaz diye düşünüyorum.Gerçi bizim milletimizde bedavayı bulduğu zaman 1 TL de olsa diğer yere gitmez

    Gerçi bu gibi yerlerde operasyon konusunda her müdahaleyi yapamıyorlar diye biliyorum.Yine özel kliniklere yönlenme durumu ortaya çıkıyor ister istemez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bence en sağlıklısı insana olduğu gibi olmalı.Sigortalı olmalılar.

    Yani bir kişinin sigortası var ise kendi üzerine kayıtlı iki en fazla üç evcil hayvanı için de indirimli sağlık hizmeti alabilmeli.

    Böylece sigorta kapsamında hem veteriner sağlık ücretini alır hem de kişi ayrıca fahiş fiyat vermek zorunda kalmaz.

    Hayvanların sahiplerinin sağlık sigortasından çocuğu veya aile bireyi kadar yararlanamaması kötü bir durum bence.

  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Vallahi ne kadar güzel konuşuyorsunuz ama bu yazdıklarınızın olma ihtimalinin bizim ülkemizde imkansıza yakın olduğunu da biliyorsunuzdur eminim

    Hayvan hakları konusunda en son ülkeler arasındayız sanırım.
  • Bence hayvan hakları konusunda iyi durumdayız yinede. Hele ki son dönemde artık hayvan hakları savunucuları öyle kafasına göre hayvana kötü muamele eden birinin de TV'lerde aşağılandığı, haber kaynağı yapıldığını ve suçluların yüksek cezalara mahkum edildiğini ve internetin sosyal medya ile bu konuda en büyük örgütlenme ile insanları bilinçlendirdiğini gördükçe bence son iki üç yılda büyük bir ilerleme var. İnsanlar bilinçleniyor ve öğreniyor diyelim.

    Bir taraftan da fakir bir ülkeyiz bu yüzden her insandan bilinç beklemek zor çünkü eğitimi zayıf veya yaşadığı koşullar insan olarak bile zor iken hayvanı düşünebilme gayreti göstermesini beklemek, bira hayal.

    Biz yetişkinler olarak çocuklara hayvan sevebilmenin güzel bir şey olduğunu örnek bir davranış olduğunu aşılar ve örnek olarak gösterir isek bundan sonraki nesillerde daha sağlıklı sokak ve ev ve doğa hayvanlarımızın olacağına inanıyorum.





  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamen bilinç meselesi olduğunu düşünüyorum.Hayvanlara kendi imkanları doğrultusunda yardımcı olmaya çalışan kişilerin %70 ine yakını (benim çevreden tespitime göre) zengin kişiler değiller; ortalama aileler genelde.

    Aile ve çevre hayvanlara karşı duyarlıysa bir sonraki nesilde öyle yetişiyor.Umarım bu aktarım oranı daha da artar gün geçtikçe.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.