Şimdi Ara

USB wireless dongle kullanan varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ben şunu öğrenmek istiyorum

    aranızda USB den bağlanan wireless adaptör kullanan varmı ? ve bu cihaz sizin bilgisayarınıza ne kadar akım kullanıyor ve işlemciye ne kadar yükleniyor ?

    ne kadar akım çektiğini öğrenmek için aygıt yöneticisini açın hangi usb porta bağlamışşanız onun kök hub diye geçen öğeyi açıp özelliklerinden bakabilirsiniz.

    işlemci için ise işlemler ekrnında WLSVTRY veya benzeri isimli işlem nekadarlık yüzde yiyor ortalama

    birde kesinti durumunuz nedir ?

    emule vs. P2P programlrı kullanıyormusunuz ?



  • USB wireless dongle kullanan varmı? diye başlıkla başlamışsında, bende wirelss PCI kartmı alsam yoksa USB stick tarzı bir şey mi alsam daha performanslı olur diye kafası karışanlardan biriyim... Eğer aldın ve kullanıyorsan veya kullanan birileri varsa bu konuda bilgi verebilir mi?

    Önemli olan stick in kablosuz ağdaki başarısı ne kadar? ve sinyal seviyesi normal bir (Antenli) PCI karta göre sinyal gücü ve sinyal iletim kalitesi nasıl olur?
     USB wireless dongle kullanan varmı ?




  • Ben U.S.Robotics Wireless MAXg USB Adapter kullanıyorum. Genel söylenti pcı kartların daha fazla çekim gücü oldukları ile ilgili olmasına karşın usb adaptörlerin gerektiğinde usb uzatma kablosu ile istenilen yere konması kullanım açısından hem pratik hemde daha iyi sonuçlar vermektedir. Evde yapmış olduğum denemelerde masanın üzerinde iken kendi ağım ve karşı apartmandaki bir ağdan sinyal almakla birlikte. pencereden dışarı çıkartınca en az 7-8 kablosuz ağ bulmakta.

    ne kadar akım çeker vs onu bilmiyorum. Benim kullandığım adaptörün tek dezavantajı win98 ile çalışmıyor (driveri yok)

    U.S.Robotics Wireless MAXg USB Adapter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkkabaoglu -- 8 Mart 2006; 14:42:36 >




  • arkaşadaşlar şöyleki

    bende PCMCIA kullanıyorum normalde ama birde USB aldım hangisi performanslı diye vs. PCMCIA için normal bir sigortası olmasına karşı öyle USB gibi 500 mA sınırı yok gerektiği kadar akım kullanıyor buda daha iyi başarım için faydalıdır.

    Ama USB için baktım full 500mA kullanıyor ve arada kesiyor. ayrıca işlemciyi de kesinlikle yoruyor işlemci için iş gücünün %10 civarında kullanıyor. Ayrıca ısınıyordaa sizin kullandığınız cihaz ısınıyormu ?

    buna göre sizinde fikrinizi alayım dedim USB pratik olabilir ama uzun süreli veya ergonomik bir kullanım sunmuyor benim USB adaptörün üst platsik kısım çok kolay vidasız ve çentikleri var güzelce açtım baktım anten namına bir şey yok sadadece baskılı devre üzerinde anten vazifesi için düşünülmüş bir hat çizilmiş ben bu kart için modifiye etmeyide düşünüyorum ama sizlerden de bilgi almak istediim

    işlemci kullanımı ve perfrmansa göre PCMCIA ve PCI in yerini tutamaz ama pratik notebooka tak masaüstüne tak heryerde kolay kullanılabilir ama verim iyi değil

    sizin elinizdeki cihazlara görede bir karşılaştırma yapmak istedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ioz -- 8 Mart 2006; 18:54:08 >




  • USB stick wireless kartın ısınması sorun yaratmasa gerek, bu arada zaten bunu kısa mesafede kullanma amacındayım, ama tabiki arada duvar vs olacaktır...peki bu cihazın notebooklardaki intel in 2200b/g wireless kartına göre performansı acaba ne kadardır?
  • bende usr nin usb wireless i var laptopta intelin wireless i var aynı ap'leri buluyor sinyal seviyeside aynı
  • Bilgisayarınız USB 2.0 destekli değilse ağ hızınız USB 1.1 band genişliği ile sınırlı kalacaktır. USB dongle'ların handikaplarından en önemlisi bu. Ayrıca USB dongle'ın güzel yanı, parabolik bir yemek süzgecini çanak niyetine kullanarak ve bu çanağın odak noktası ile usb dongle'ın anten noktası kesişecek şekilde bir sistem kurup odaklarsanız birkaç kilometre uzaktaki ağları bile yakalayabilirsiniz. Ayrıca makinanızdan çıkarıp başka bir makinaya takabilme lüksünüz de doğuyor. İşlemci kullanımı sizin için önemliyse PCI alın tabiki, ama unutmayın ki anten uzatıcı aparat yoksa o anten makinanın arkasında kalacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • USB için v1,1 olması şu an benim için sorun olmaktan çıkmış durtumda, çünkü bilgisayarım USB 2,0...
    Onun haricinde eğer wireless kart ile USB wireless stick arasında bir fark yoksa (ki öyle diyorsunuz) o zaman stick almka daha mantıklı... Zaten çok uzak mesafeler için kullanılmayacak, sadece dışdardaki kullanımlar için uzak mesafe (hot spotlarda veya ünicverste kampuslerindeki vericilere ulaşmak için uzak noktaya erişim) gerekecek...O da kilometrelerce uzaklık değil sonuçta en fazla 100-200metre uzaklıklar, sanırım buda açık alan olduğu için sorun olmaz...

    Bu arada laptoplardaki wireless kartın (intel pro 2200b/g veya başka marka model) alış veriş mesafeleri nasıldır bir fikri olan var mı acaba? Evdeki wireless modem veya stickler için denilen kapalı alanda 100metre, açık alanda 400metre gibi bir değer var mı onlar içinde?

    Birde USB stick şeklindeki aygıtların bilgisayarı meşgul etme olayı eğer %10 u geçmiyorsa sanırım ondada büyük bir sorun olmaz, değil mi?

    quote:

    Orjinalden alıntı: cellmaster
    bende usr nin usb wireless i var laptopta intelin wireless i var aynı ap'leri buluyor sinyal seviyeside aynı

    celmaster sendeki wirelessın modelini öğrenebilirmiyim acaba? USR şimdi birde maxG diye bir şey çıkarmış galiba...




  •  USB wireless dongle kullanan varmı ?



  • eski usb düdük beyaz wireless
  • Her PCI v USB ikisinide aynı konumda test ettim. (USR marka) Aynı yerde PCI %70 USB %30 sinyal kuvveti görünüyordu. (PCI için Anten uzatma aparatı 1m geçmemeli.)
  • o zaman

    USB için
    ANTEN yok (kendi anten olabiliyor uzatma vs. ile biryerlere tutturarak)
    Akım sorunu var (500mA)
    Her bilgisayarda kullanılabilir

    PCMCIA için
    Anten var ( kendi anten olamıyor)
    Akım sorunu yok
    Sadece Notebooklarda kullanılıyor

    mini PCI
    Anten var ( kendi anten olamıyor bilgisayarın altında kalıyor)
    Akım sorunu yok
    Sadece Notebooklarda kullanılıyor

    PCI için
    Anten var (ihtiyaca göre yerleştirilebiliyor)
    Akım sorunu yok
    Sadece masaüstü sistemlerde
  • şu aleti win98 de çalıştırmanın bir yolu var mı. xp den başka driveri yok


    quote:

    Orjinalden alıntı: memet

     USB wireless dongle kullanan varmı ?



    />





  • Arkadaşlar ben de usb adaptör alıcam. Hem laptopda hem de masaüstü bilgisayarda kullanmak için. Yalnız markalar arasında tereddütte kaldım. zoom 4410 araştırdıklarım içinde en pahalısı ama gerçekten eniyisi mi? Bir airties in çok sözü geçiyor. Tabi bu Türk markası, yabancı sitelerde bir bilgi yok hakkında. Bunlarla ilgili yapılmış testleri görebileceğimiz ya da bunları kullanmış test eden biri var mı? Teşekkürler
  • arkadaşım bu söylediğin cihazı satın aldım. Laptop kullanıyorum. Laptopumun markası asus a6vm. 80211.g var zaten üzerinde. Gittim aptallığıma doymayayım.. hiç bişey farketmedi anlıycan.. gidip iade edeceğim. Bilgisayarımın kullandığı wireless ile hemen hemen aynı hatta aynı bile diyebilirim. Eüer laptop için alacaksan ve laptopın 802.11gyi destekliyosa alma derim. Saçmalık. Belkide ben us.robotics 9108 modem kullanıyorum onun ayarlarını yapamadım diycem ama 125 mbite ayarladım..

    Bu yazımı okuyan bu arkadaşım haricinde bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim. Bu cihazdan şikayetim mesafesinin düşük olması. Yani 64 metre gibi ciddi bir rakamdan bahsediyorlardı. Hayal kırıklığına uğradım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.