Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
25
Favori
576.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adil berk


    2.5"lik smartdisk 320 gb lık harddiskim bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bilgisayar tanımadı. GÖrmedi bile. bende çıkardım tekrar taktım bu sefer usb aygıt tanımlanamıyor dedi. daha önce de böyle bir sorun olmuştu ancak 3.5" lik harddiskin adaptörünü takınca problem çözülmüştü.
    ancak bu sefer böyle olmadı hiç bi değişiklik olmadı
    power ve usb 2 kablosu çalışlıyor ancak mavi data lambası hiç çalışmıyor.
    harddisklerde genel bu elektrik akım vs durumlarındaki çözümleri bildirirseniz çok sevinirim.


    Harici harddiskinizi başka bir bilgisayarda daha deneyiniz. Orada da aynı hatayı verirse sorun harici hddnizde demektir.(ya da usb kablosunda)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukefe

    WD hd media player ile birlikte 3-4 aydır sorunsuz kullandığım 250 gb.lik hdd'mi bir kaç arkadaşa verdikten sonra media player cihazım filmleri takılarak oynatmaya başladı. bunun üzerine HDD'yi kontrol etmek için özellikler-araçlar-hata denetimi sekmesinden hata denetimi yaptım. fakat hata denetimi işlemi 4.basamakta taklılı kalıyor ve ilerlemiyor. acaba bu ne anlama geliyor ve ne yapmam gerekiyor? tşk...


    Takılması normaldir aslında parçalanmış ve bozulmuş dosyalar olabilir. Bunların onarımı da zaman alır. Bu işlem hddnizin kapasitesine göre 2-3 saatte sürebilir. Aslında işlemin bitmesini bekleseniz iyi olurdu.

    Norton disc doctor adlı programla da hata denetleme yapabilirsiniz.




  • Merhaba, OCZ Rally32 GB belleğimde 5 GB küsür veri vardı (video, mp3, program vb.) her zamanki gibi belleği taktım bilgisayarımdan açınca ''bu klasör boş'' yazısı çıktı, içeriğin kendiliğinden silindiğini düşünüp özelliklerden ürün kapasitesi ve kullanılan alana baktım 5 gb kullanılmış görünüyor fakat belleği açınca klasör boş yazıyor, farklı bilgisayarda denedim aynı sorun devam ediyordu yardımlarınızı önemle rica ederim, alalı bir ay olmadı sorunluysa bir an önce ürünü geri göndereyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorerAA -- 31 Temmuz 2009; 18:53:26 >
  • slm western digital marka 120gb tasınır diskim var ama benim bilgisayarda calışmıyor baska bilgisayarlarda denedim calışıyor sisteme format attım olmadı elektrik mi az geliyor dedim 2 cıkışlı olanlala denedim olmadı ama flaş disk calısıyor webcam calısıyor cep telefonunu bagladıgımda onlarda calısıyor baska tasınır disk getirdim onlarda calışmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BM Mançoloji

    Merhaba, OCZ Rally32 GB belleğimde 5 GB küsür veri vardı (video, mp3, program vb.) her zamanki gibi belleği taktım bilgisayarımdan açınca ''bu klasör boş'' yazısı çıktı, içeriğin kendiliğinden silindiğini düşünüp özelliklerden ürün kapasitesi ve kullanılan alana baktım 5 gb kullanılmış görünüyor fakat belleği açınca klasör boş yazıyor, farklı bilgisayarda denedim aynı sorun devam ediyordu yardımlarınızı önemle rica ederim, alalı bir ay olmadı sorunluysa bir an önce ürünü geri göndereyim.


    Virüs muhtemelen.. Virüs taraması yapmış mıydınız.?

    Dosyaları görüntülemek için de veri kurtarma programlarından yararlanın. Onlarla dosyalarınızı görütüleyebilirsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asz

    slm western digital marka 120gb tasınır diskim var ama benim bilgisayarda calışmıyor baska bilgisayarlarda denedim calışıyor sisteme format attım olmadı elektrik mi az geliyor dedim 2 cıkışlı olanlala denedim olmadı ama flaş disk calısıyor webcam calısıyor cep telefonunu bagladıgımda onlarda calısıyor baska tasınır disk getirdim onlarda calışmıyor



    PSUnuz muhtemelen usblere gerekli gücü veremiyor. Sorun muhtemelen güç kaynağı(psu)nızdan..
  • Arkadaşlar, benim biraz ilginç bir sorunum var: Toshiba 320 GB USB harici hard disk kullanıyorum.
    Bir ay kadar önce içindeki bir kalsörü Araçlar / klasör seçenekleri / görünümden gizli dosya ve klasörleri gösterme şeklinde değiştirdim. Ancak, ne var ki şimdi aynı dosyaları tekrar görünür hale getiremiyorum. (Aynı işlemin tersini yapıyorum). Araçlar / klasör seçenekleri / görünümden gizli dosya ve klasörleri göster şeklinde değiştirdim. Klasör içine gelerek tümünü seç dediğim zaman .... adet gizli dosya var şeklinde bildiriyor da. Anlıyorsunuz ki dosyalar bir yere gitmemiş.
    Bu durumda ne yapmalıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MACH25

    Arkadaşlar, benim biraz ilginç bir sorunum var: Toshiba 320 GB USB harici hard disk kullanıyorum.
    Bir ay kadar önce içindeki bir kalsörü Araçlar / klasör seçenekleri / görünümden gizli dosya ve klasörleri gösterme şeklinde değiştirdim. Ancak, ne var ki şimdi aynı dosyaları tekrar görünür hale getiremiyorum. (Aynı işlemin tersini yapıyorum). Araçlar / klasör seçenekleri / görünümden gizli dosya ve klasörleri göster şeklinde değiştirdim. Klasör içine gelerek tümünü seç dediğim zaman .... adet gizli dosya var şeklinde bildiriyor da. Anlıyorsunuz ki dosyalar bir yere gitmemiş.
    Bu durumda ne yapmalıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılar.

    Buradakihttp://www.usbuzmani.com/wp-content/2009/06/sil.rar dosya içinde gizli klsörlerle ilgili uygulamayı çalıştırın. Muhtemelen virüs sorunu..




  • Herkese Merhaba,
    Bir şey danışmak istiyorum size. Arkadaşımın kızlarının internet bağlantılarında sorun vardı ve bebi çağırdılar bakmam için. Gittiğim zaman çok ilginç bir durumla karşılaştım. Modemi USB girişine takıyorum ışığı yanıyor fakat windowsda bu aygıt görünmüyor. Yani anakartdaki usb girişleri donanım olarak sağlam fakat ekranda sanki böyle bir aygıt yokmyş gibi görünüyor. Anakart sürücülerini tekrar yükledim, format attım, yeniden XP yükledim bana mısın demedi. Sonuç olarak flash bellek dahil olmak üzere USB girişli hiç bir aygıtı windowsda kullanamıyoruz. Anakartın markası foxcon. Bu konuda yardım edebilecek varmı acaba?
  • WD 1 tb diskim var 5 mb ile dosya yazıyor çok yavaş değil mi
  • Öncelikle selamlar,
    Yeni aldığım wd 2.5'' sabit disk bir süre normal kullanımdan sonra kendi kendini kapatıyor, ilk başlarda pek sorun değildi de dosya atarken veya okurken olan kesilmeler çok sinir bozucu olabiliyor. Aslında kendi kendini kapatıp kapatmadığına pek emin değilim sadece windows göremiyor gibi ( çünkü ışıklar yanmaya devam ediyor hdd'de )
    Sorunun PSU olduğunu sanmıyorum, gerekli miktarda watt'a sahip PSU
    Windowsla da ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü 7'den tutun vista ve xp dahil 3 işletim sisteminde de denedim ( 2 farklı bilgisayarda )

    Acaba sorun hdd'de midir ? Eğer öyle ise yeniyken değiştirmek istiyorum.
    Şimdiden sağolun.
  • @wayadiway BIOS a girip USB controllerin enable(açık) olup olmadığına bi bakınız. Kapalı ise açıp F10 tuşu ile kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın..

    @ozzyouz Bilgisayarınızın USB doananımı 2.0 mı?

    @eray.gns Bu kendi kendini kapatma sanki usb kablosunu çıkarıp takıyormuşsunuz gibi mi oluyor.? Eğer böyle ise ya usb kablosunda ya da hddnizde sorun var demektir. Bu tür durumda ya kabloyu değiştirmelisiniz ya da hddnizi garantiye göndermelisiniz.
  • Cevap için sağolun,
    Sorunum wd ile ilgili genel bir problem imiş araştırmamı derinleştirince bu sonuç çıktı. ( gecikmeli yazma basarısız olayı )

    Ama bu gene de farklı bir kablo ile denememem için bir engel değil.
    Tekrardan teşekkürler.
  • dejaay, ben umudu kesmiştim buradan cevap alacağıma dair ama saolun yanıt vermişsiniz. Söylediğiniz özelliği enable yapmıştım zaten. ama eve gidince tekrar deniyeceğim. Halen çözemedim. Bilgisayar öylece yatıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eray.gns

    Cevap için sağolun,
    Sorunum wd ile ilgili genel bir problem imiş araştırmamı derinleştirince bu sonuç çıktı. ( gecikmeli yazma basarısız olayı )

    Ama bu gene de farklı bir kablo ile denememem için bir engel değil.
    Tekrardan teşekkürler.


    Bu gecikmeli yazma başarısız hatası sadece wd ile ilgili bir soru değil. Harici disklerin çoğunda bu hata çıkıyor. Genelde garantiye gönderilerek ve değişim yapılarak sorun çözülüyor..
  • Merhaba.Benim cihazımda söyle bir sroun var pcye bağladığımda okumuyor cihazı tanımıyor okuduğu zamanda içini boş gösteriyor.Bu konudan format dosyası aldım onu çalıştırmayı bile durdurdu.Explorere hata verdiriyor.Her usb girişinde denedim ama olmadı.Başka pcye takıyorum çalısıyor benim kendi cihazımda çalısmıyor nedeni nedir acaba yardım edebilirmisiniz?
  • Arkdaşlar vistada böyle bir sorun var okumuyor Usb cihazlarını kimi zamanda okuyor keyfine göre hele home basicse işiniz daha da kötü hemen gidin xp veya başka bir sistem kurdurun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Captain07

    Merhaba.Benim cihazımda söyle bir sroun var pcye bağladığımda okumuyor cihazı tanımıyor okuduğu zamanda içini boş gösteriyor.Bu konudan format dosyası aldım onu çalıştırmayı bile durdurdu.Explorere hata verdiriyor.Her usb girişinde denedim ama olmadı.Başka pcye takıyorum çalısıyor benim kendi cihazımda çalısmıyor nedeni nedir acaba yardım edebilirmisiniz?


    Bir de virüs programınızı devredışı bırakıp deneme yapınız.
  • arkadaşlar merhaba, 2 gblık kingston flash belleğim var, içine bir dosya atmaya çalıştım, hata verdi, dosya boyutu 0 gözükmesine rağmen flash bellekte 300 mb gibi bir yer tutuyor, siliyorum, sayfayı yenilediğimde tekrar geliyor, tamamen nasıl silebilirim, ya da flash belleğe nasıl format atabilirim?
  • Selam dostlar bende 2 adet corsair biri 2 diğeri 4gb usb belleğim var.Özelliklerde baktım dosya sistemi fat32 bunu ntfs sisteminde biçimlendirsem nasıl olur?
    Usbler için biçimlendirme nasıl atılması hangisi iyidir?Okuma ve yazmayı etkilemez ama yinede sorayım bir perf.artışı olurmu ?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 1 Eylül 2009; 16:53:08 >
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.