Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
25
Favori
576.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum duyarlılığın için teşekkür ederim.Dediğini yaptım dos penceresi cannot open volume for direct access dedi.
    Bişi sorcam servis bu tip durumlarda verileri kurtarabiliyor mu?Bilgin var mı?

    Resmen mahvoldum 80 GB film arşivim şirketle ilgili hazırladığım video dosyaları resimler lanet olsun bu alete lanet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemtokgoz -- 9 Aralık 2007; 23:30:01 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemtokgoz

    Dostum duyarlılığın için teşekkür ederim.Dediğini yaptım dos penceresi cannot open volume for direct access dedi.
    Bişi sorcam servis bu tip durumlarda verileri kurtarabiliyor mu?Bilgin var mı?

    Resmen mahvoldum 80 GB film arşivim şirketle ilgili hazırladığım video dosyaları resimler lanet olsun bu alete lanet.


    Maalesef servisler işin kolayına kaçarak verileri kurtarmıyorlar. Bu veri kurtarma işini yapan şirketler var ancak onlar da ağızlarını 1000-2000 ytl den açıyorlar.

    Harici USB sabit disk

    Zarar görmüş partition tablolarının yeniden oluşturulması


    Uzun bir süredir üzerinde birden fazla disk bölümünün (partition) yer aldığı; tüm film ve müzik arşivinize ev sahipliği yapan harici bir USB sabit disk kullanıyorsunuz. Ancak kullanım sırasında sabit disk kablosunu çıkarıp yeniden taktığınızda içerik yerine Windows'un harici sabit diskin yeniden biçimlendirilmesi gerektiğine dair hata mesajıyla karşılaştınız. Tüm dosyalarınızın kaybolmaması için ne yapmalısınız?

    İpucu: Bu durum harici sabit diskin gerçekten zarar gördüğü anlamına gelmeyebilir. Bu nedenle paniklememenizi tavsiye ediyoruz. Windows XP bu tür cihazları normalde USB yuvasıyla bağlantısı kesildiğinde kendiliğinden devre dışı bırakır. Ancak sabit diskin ilk sektörlerinde yer alan disk bölümü tablosunun bazı durumlarda zarar görmesi veya silinmesi mümkün. Tüm dosyalar fiziksel olarak hala disk üzerinde bulunsa da, Windows bu dosyalara erişemez ve bu nedenle diski biçimlendirmeyi dener. Dosyaları gerçekten kaybetmek istemiyorsanı z bu işleme izin vermeyin.www.cgsecurity.org adresinde farklı işletim sistemlerine yönelik çok sayıda sürümü bulunan Testdisk adlı ücretsiz yazılımı, disk bölümlerini ve dolayısıyla dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz. Yazılımı çalıştırdıktan sonra kurtarmak istediğiniz sabit diski seçin ve taramayı başlatın. Testdisk çoğu durumda eski disk bölümlerini okuyarak oluşturduğu yeni partition tablosunu harici diskte yeniden yaratıyor. Sonuçta Windows üzerinden de eski disk bölümlerine ulaşmak ve dosyaları yüklemek mümkün oluyor.

    Yazılım ayrıca işletim sisteminin bulunduğu sabit diskte benzer bir sorun yaşandığında da kullanılabiliyor. Bu durumda başka bir bilgisayar üzerinden Testdisk'in DOS sürümünü indirin ve bir açılış disketine kopyalayın. Bilgisayarınızı bu disket ile yeniden başlattığınızda "a: estdisk" komutu ile yazılımdan yararlanabilirsiniz.

    Eğer bu yöntem işe yaramadı ise, öncelikle bilgisayarınıza tam sürüm işe yarar bi kaç veri kurtarma programı kurun ve harici diskinizi biçimlendiriniz. Daha sonra veri kurtarma programları ile verilerinizi kurtarınız.. (biçimlendirme yaptıktan sonra ne bilgisayarınıza ne de harici hddnize kesinlikle birşey yüklemeyiniz)




  • dejaay sorunlarla ilgilendiin için teşekkür ederim..Benim usb flash disk sorunum çözümsüz kalmıştı..Önceki sayfalarda hatırlarsınız....Fakat bilgisayara en sonunda format attım..ŞU AN BÜTÜN FLASH DİSKLERİ SORUNSUZCA GÖRÜOR.SİZİN DE DEDİĞİNİZ GİBİ AYZILIM HASAR GÖRMÜŞTÜ SANIRIM..
    İLGİLENMİŞ OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM
  • USB BELLEĞİ TAKINCA YAZICI ÇALIŞMIYOR YAZICI AÇIKKEN USB YE AYGIT TANINAMIYOR DIYOR :@

    arkadaşlar ben bi usb bellek aldım laptopumda yer olmadığı için yazıcımın yerine onu takıp kullandım sonra yazıcımı takıp açtımki yazıcıyı tanımıyor aygıt tanınmıyor diyor bir dizi yükleme yapıyor aklı yerine gelior sonra yeni bi yer boşalttım ki artık hep orda kullancam usb belleği onu takıyorum yazıcı açıkken tanınamıyor diyor yazıcıyı kapatıp takıyorum tanıyor çıkarıp tekrar yazıcıyı açıyorum onu tanımıyor tekrar yükleme yapmaya başlıyor arkadaşlar bu ne böyle sanırım sorun ilk önce yazıcıyla usb belleği aynı huba takmamla başladı ne yapabilirm tamamen kaldırabilir miyim ilk yazıcının yerine takıtığım için mi oldu die düşündüm sistem geri yükleme yaptım 2 gün önceye yine aynı durum biraz karışık oldu kusura bakmayın arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beYdeNbeY -- 11 Aralık 2007; 21:24:28 >




  • Dizüstü bilgisayarlada bu tür güç yetersizliği olması olağan. Zaten dizüstüler en az güç yönetimi için tasarlanmış aletlerdir. Sizin usb lerinizde de kanımca bir güç yetersizliği durumu oluyor.

    Çözüm olur mu bilmiyorum ama dizüstünüz direk şebeke elektriğine bağlı iken USB aygıtlarınızı beraber çalıştırmayı deneyiniz. Olmazsa adaptör destekli USB çoklayıcı (hub) alarak bu sorunu çözebilirsiniz..

    Bir de bu tür USB aygıtlarını hep aynı girişte kullanılması tavsiye edilir..

    quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY


    USB BELLEĞİ TAKINCA YAZICI ÇALIŞMIYOR YAZICI AÇIKKEN USB YE AYGIT TANINAMIYOR DIYOR :@

    arkadaşlar ben bi usb bellek aldım laptopumda yer olmadığı için yazıcımın yerine onu takıp kullandım sonra yazıcımı takıp açtımki yazıcıyı tanımıyor aygıt tanınmıyor diyor bir dizi yükleme yapıyor aklı yerine gelior sonra yeni bi hub boşalttım ki artık hep orda kullancam usb belleği onu takıyorum yazıcı açıkken tanınamıyor diyor yazıcıyı kapatıp takıyorum tanıyor çıkarıp tekrar yazıcıyı açıyorum onu tanımıyor tekrar yükleme yapmaya başlıyor arkadaşlar bu ne böyle sanırım sorun ilk önce yazıcıyla usb belleği aynı huba takmamla başladı ne yapabilirm tamamen kaldırabilir miyim ilk yazıcının yerine takıtığım için mi oldu die düşündüm sistem geri yükleme yaptım 2 gün önceye yine aynı durum biraz karışık oldu kusura bakmayın arkadaşlar





  • cevabınız için teşekkürler ama aynı yuvada başka bellekler çalışyıor acaba benm başta birden çekmemle alakalı bi durummu oluştu gerçi sistem geri yükleme de yaptım ama bilmiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY

    cevabınız için teşekkürler ama aynı yuvada başka bellekler çalışyıor acaba benm başta birden çekmemle alakalı bi durummu oluştu gerçi sistem geri yükleme de yaptım ama bilmiyorum


    Şimdi şu şekilde mi oluyor: Bu sorunu bir bellekle mi yaşıyorsunuz? Yani bir tane bellek var ve yazıcınızla sadece o mu sorun çıkarıyor? Diğer belleklerle yazıcınızı beraber çalıştırabiliyor musunuz?
  • evet arkadaşım aynen öyle hatta yazıcı kapalı iken o da çalışıyor ama yazıcıyı açınca sonradan açılan çalışmıyor ve yazıcıyı kapatıp açınca yazıcıyı tekrar yüklüyor sonra hp hp1 hp2 şeklinde usb yi bi kaç kez kullanınca büssürü yazıcı oluyor
  • Donanımı güvenle kaldırmadığınız zamanlarda flash belleklerde sorunlar oluşabiliyor. 1. sayfada bellekler için biçimlendirme programları var. Onlarla belleğinizi biçimlendirmeyi deneyiniz. (yavaş biçimlendirme yaparsanız daha iyi olur)

    quote:

    Orjnalden alıntı: beYdeNbeY

    evet arkadaşım aynen öyle hatta yazıcı kapalı iken o da çalışıyor ama yazıcıyı açınca sonradan açılan çalışmıyor ve yazıcıyı kapatıp açınca yazıcıyı tekrar yüklüyor sonra hp hp1 hp2 şeklinde usb yi bi kaç kez kullanınca büssürü yazıcı oluyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay



    [Windows 2000, XP]

    Engellenen donanım sürücüsü kurulumunun tamamlanması

    Yeni bir donanım bileşeninin kurulumu sırasında ilk girişim uygun sürücünün yüklenmesi aşamasında başarısızlıkla sonuçlandı. Windows XP yeniden başlatıldığında her defasında bu yeni donanımı bulsa da kurulumu tamamlayamıyor.

    İpucu: Bu gibi durumlarda sorun genellikle Windows'un yeni sürücü yüklenirken başvurduğu bir INF dosyasındaki hatadan kaynaklanır. Şu yöntemi uygulayabilirsiniz: Windows Gezgini'nden C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

    Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Sürücüyü yeniden yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın. "Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin. Kısa bir süre sonra yeni donanımın başarıyla kurulduğuna dair mesaj, görev çubuğu üzerinde açılan bir pencere aracı lığıyla size bildirilecektir.


    arkdaşım bunu senn yazından alıntı yaptım sana anlatabilmek için ben vista kullanıyorum şöyle bi işlemin bana faydası olur gibime geliyo sence ??? bi de acaba bu işlem vista da nasıl yapılır baktım windows klasörünün içine öyle bi dosya yok




  • quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY

    arkdaşım bunu senn yazından alıntı yaptım sana anlatabilmek için ben vista kullanıyorum şöyle bi işlemin bana faydası olur gibime geliyo sence ??? bi de acaba bu işlem vista da nasıl yapılır baktım windows klasörünün içine öyle bi dosya yok


    Evet vista kulanan bazı arkadaşlara da bu yöntemi önermiştim ama onlarda böyle bir dosyanın(Infcache.1) olmadığını belirtmişlerdi. Bilgisayarınız içinde dosya ve klasörde "ara" yaparak, Infcache.1 dosyasını bi arayınız. (gizli ve sistem dosyalarını dahil ederek)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY

    arkdaşım bunu senn yazından alıntı yaptım sana anlatabilmek için ben vista kullanıyorum şöyle bi işlemin bana faydası olur gibime geliyo sence ??? bi de acaba bu işlem vista da nasıl yapılır baktım windows klasörünün içine öyle bi dosya yok


    Evet vista kulanan bazı arkadaşlara da bu yöntemi önermiştim ama onlarda böyle bir dosyanın(Infcache.1) olmadığını belirtmişlerdi. Bilgisayarınız içinde dosya ve klasörde "ara" yaparak, Infcache.1 dosyasını bi arayınız. (gizli ve sistem dosyalarını dahil ederek)


    arkadaşım aradım bulamadım ya vista da yok demekki böle bi dosya




  • quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY


    quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY

    arkdaşım bunu senn yazından alıntı yaptım sana anlatabilmek için ben vista kullanıyorum şöyle bi işlemin bana faydası olur gibime geliyo sence ??? bi de acaba bu işlem vista da nasıl yapılır baktım windows klasörünün içine öyle bi dosya yok


    Evet vista kulanan bazı arkadaşlara da bu yöntemi önermiştim ama onlarda böyle bir dosyanın(Infcache.1) olmadığını belirtmişlerdi. Bilgisayarınız içinde dosya ve klasörde "ara" yaparak, Infcache.1 dosyasını bi arayınız. (gizli ve sistem dosyalarını dahil ederek)


    arkadaşım aradım bulamadım ya vista da yok demekki böle bi dosya



    ya arkadaşım ben belleği kullanmaktan fln da vazgeçtim artık yazıcı mı bari eskisi gibi kullanayım diyorum belleği hiç takmıyorum yazıcıyı açınca bazen aygıt tanınamadı diyor bazen buluyor bazen tekrar yüklüyor buna ne yapabilirm buna bi çözüm var mı o girişteki önceden tüm yüklenmiş driverleri bi şekilde silemez miyiz ya kafayı yedi bu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY


    quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY


    quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: beYdeNbeY

    arkdaşım bunu senn yazından alıntı yaptım sana anlatabilmek için ben vista kullanıyorum şöyle bi işlemin bana faydası olur gibime geliyo sence ??? bi de acaba bu işlem vista da nasıl yapılır baktım windows klasörünün içine öyle bi dosya yok


    Evet vista kulanan bazı arkadaşlara da bu yöntemi önermiştim ama onlarda böyle bir dosyanın(Infcache.1) olmadığını belirtmişlerdi. Bilgisayarınız içinde dosya ve klasörde "ara" yaparak, Infcache.1 dosyasını bi arayınız. (gizli ve sistem dosyalarını dahil ederek)


    arkadaşım aradım bulamadım ya vista da yok demekki böle bi dosya



    ya arkadaşım ben belleği kullanmaktan fln da vazgeçtim artık yazıcı mı bari eskisi gibi kullanayım diyorum belleği hiç takmıyorum yazıcıyı açınca bazen aygıt tanınamadı diyor bazen buluyor bazen tekrar yüklüyor buna ne yapabilirm buna bi çözüm var mı o girişteki önceden tüm yüklenmiş driverleri bi şekilde silemez miyiz ya kafayı yedi bu


    Vista daha stabil bir işletim sistemi değil ve ona göre çözümlerde sınırlı. O nedenle en güzeli format atmak olur ya da yazıcınızı tanıdığı sürece sorun yok demektir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eros

    http://resim.donanimhaber.com/m_15642575/mpage_1/key_//tm.htm#15642575


    Dostum 30 Kasım 2007; 21:37:34 tarihli iletimdeki foto destekli çözümü bi dener misin?
  • Özür dilerim inceleyecek zamanım yoktu kusura bakmayın bir sorum olcak
    4 adet flash belleğim var evde kullanabiliyorum pc de hic bir sorun cıkmıyor iş yerindeki pc'ye taktıgımda 6 usb slotu var 2 tanesine taktıgımda pc kasıyor diğer 4 dündede aygıtı buluyor sonunda yüklenemiyor fln diyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AlChacKSE

    Özür dilerim inceleyecek zamanım yoktu kusura bakmayın bir sorum olcak
    4 adet flash belleğim var evde kullanabiliyorum pc de hic bir sorun cıkmıyor iş yerindeki pc'ye taktıgımda 6 usb slotu var 2 tanesine taktıgımda pc kasıyor diğer 4 dündede aygıtı buluyor sonunda yüklenemiyor fln diyo


    PC nizde o anda takılı olan USB aygıtlarla çakışıyor olabilir, güç yetersizliği de olabilir.. Genelde arka taraftaki (anakarta direk bağlı olan girişleri) kullanınız.. Mümkün oldıuğunca her zaman aynı girişleri kullanınız..

    Bir de evrensel seri yol denetleyicileri altındaki ana denetleyicilere sağ tıklayarak güncelleştirmeyi deneyiniz..
  • saol bu çakışma olayını deniycem güncelleştirmelerden bi şey çıkmıo donanım ekleden pcmcıa flash belleki de güncelledim yine bir şey yok en sona çakışma olayı kalıyor
  • dejaay yardımların için çok teşekkürler sorunu çözdüm ama hiç düşündüğüm gibi çıkmadı benm yazıcının kablosu biraz kısa geliyodu bellekle beraber yanında bi usb uzatma kablosu geldi40 cm fln kadar öyle olduğu için bende onu yazıcıya bağlamıştım tüm sorun oymuş nedense sökünce olay çözüldü çıktı alabildiği halde (yani yazıcıyı 50.ye yüklediğim bir durumdan sonra ) tarama yapmayı denedm ve o an yazıcıyı görmesine rağmen usb hatası verince aklıma geldi onu sökemek ve sökünce herşey birden düzeldi pek çok kopya yazıcımı da sildim şu an sorun yok sanada tekrar teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.