Şimdi Ara

Usb Girişleri Aygıtı Tanımıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım ama etkili cevaplar alamadım ve konu kayboldu sanırım cevap gelmiyor.Usb girişlerim arızalı yani taktığım aygıtları arada tanımıyor.
    Bu sorun yüzünden faremi sürekli olarak kullanamıyorum.Laptopumun markası : HP ProBook 4530s bir arkadaş ana kartın yanmış olabilir dedi ama çözümünü yazmadı. Yardım eden herkeze teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanGlsn -- 21 Ocak 2014; 22:52:40 >

• Hocam bilgisayarının garantisi mevcutsa, garantiye göndermen en iyisi, eğer garantisi yoksa, anakartta ki sorunları tespit eden cihazlar mevcut, onlarla sorunu tespit edebilirsiniz. Arkadaşın dediği anakartınız yanmış cevabı çok tatmin edici bir cevap olmasa da, sorunun anakartta olması ihtimali %90.

maalesef usb portu tasarlanırken bu ihtimal göz önünde bulundurulmamış.

- ve + voltajlar birbirine komşu olduğundan çapraz şekilde biraz döndürülürse kısa devre oluşuyor ve genelde anakarttaki usb kontrolcü devresinde sorun çıkıyor.

Bunun dışında bir de usb portunu aşırı zorlayacak derecede voltaj çeken cihazlar nadiren denk gelir benim başıma Mustek tarayıcı ile gelmişti.

Usb portunun tam maks. verebileceği kadar amper 500mA çektiği için usb portum az daha gidiyordu son anda farkedip çektim cihazı kurtardım usb portlarını.

Laptonuzu inceleyince ;

Eğer resimdeki sarı renkle işaretlediğim slot express kart girişiyse o zaman express kart alıp usb çıkışı elde edebilirsiniz.

Örnek ürünler linkte :

Pcmcia to Usb card

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 21 Ocak 2014; 23:53:14 >

• şimdi ortada bilgi yok ki kaç usb girişinde oluyor bu olay eğer sadece birinde oluyorsa bozulmuş gitmiş işte ya açar yaparsınız ya da çalışana usb çoğaltıcı takarsınız tüm girişler aynı anda bu hatayı vermeye başladıysa lubuntu yu live cd kullanıp bir test edin laptop u ona göre format atarsınız ondada aynı hatayı verdiyse
    http://www.akakce.com/usb-coklayici/en-ucuz-s-link-sl-pu24-fiyati,1032678.html bunu alırsınız yok istemem diyorsanız profesyonel destek alın
  • Söktüğünüzü söylemişsiniz soketleri düzgün taktığınızdan eminmisiniz en ufak bir yanlık temassızlık yapar çok leptop söktüm ondan biliyorum birde usb sürücülerini tekrardan yükleyin ama mekanik problem sizdeki tekrar sökün gözden geçirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanGlsn -- 22 Ocak 2014; 10:12:06 >
    yakında wireless ve optıkte gider kuzey chipinin değişmesi lazım anladığım kadarıyla 100-150 tl civarında bir masrafın olur.
  • Bilgisayarını sağlaam bir virüs taramasından geçir bunu yaptıktan sonra combofix adlı programı kullan ve sorun düzelmiyorsa bios ayarları optimiz default et sorun yine düzelmiyorsa bilgisayar modelini resmi sitesindeki bütün driverlerı yeniden kur şimdilik bu kadar
    laptbounun usb girişlerinin zedelenme ihitimali varmı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.