Şimdi Ara

Usb çıkışı olmayan Mixeri nasıl Bilgisayara bağlayacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2 gün önce Hepsiburada'dan Behringer Xenyx 502 mikser aldım. Bugün elime ulaştı fakat USB çıkışı yokmuş, dönüştürücü vs. Kullanarak Bilgisayara bağlamak mümkünmü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlazeRainz -- 22 Nisan 2021; 15:57:57 >



  • Main out çıkışını bilgisayarın line in girişine bağlamanız gerekiyor. Dönüştürücüye gerek yok amacı o zaten diye biliyorum. 3 farklı inputu 1 stereo outputtan karıştırarak veriyor. Amacınız pc sesini başka bir kaynak ile birleştirip o şekilde mi hoparlöre sunmak. Öyle ise pcnin line out çıkışını (bildiğimiz hoparlör çıkışı yeşil olan) mixerin line in girişine takacaksınız. Diğer bir kaynağı da diğer line in girişine takacaksınız line out'u da hoparlöre bağladığınızda istediğiniz olacak. Usb ne için lazım olacak onu anlayamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkgncr

    Main out çıkışını bilgisayarın line in girişine bağlamanız gerekiyor. Dönüştürücüye gerek yok amacı o zaten diye biliyorum. 3 farklı inputu 1 stereo outputtan karıştırarak veriyor. Amacınız pc sesini başka bir kaynak ile birleştirip o şekilde mi hoparlöre sunmak. Öyle ise pcnin line out çıkışını (bildiğimiz hoparlör çıkışı yeşil olan) mixerin line in girişine takacaksınız. Diğer bir kaynağı da diğer line in girişine takacaksınız line out'u da hoparlöre bağladığınızda istediğiniz olacak. Usb ne için lazım olacak onu anlayamadım.

    Amacım Elektro gitarı bilgisayara bağlamak, Mixerler genellikle usb çıkışlı oluyormuş (Bilgisayara bağlayabilmek için) benim aldığım modelde olmadığı için bağlayamıyorum. https://www.teknosa.com/hama-hm122330-kabloadaptor-seti-35mm63mm-1s-25m-p-110271446 bu ürünü alip sizin dediginiz gibi Bilgisayarin line out cikisina taksam calisir mi?





  • BlazeRainz B kullanıcısına yanıt

    Evet dediğiniz gibi mixerler usbli oluyormuş. Ama sıkıntı orada değil. Linkini attığınız kablo setini sakın almayın, hiçbir işinize yaramaz. Sizin karta baktım track output kısmını da bilgisayara bağlamak için kullanılabiliyormuş. Yani 3,5mm to RCA almanız gerekecek. Onu da pcnin line in girişine yani mavi olana takmanız lazım.


    Yalnız asıl sıkıntıya gelmedim. Aldığınız mixerdeki girişler line seviyesinde. Gitar line seviyesi değil instrument seviyesinde sinyal yollar. Bu karta gitar bağlamak için DI box lazım size. O da iyice masraf yapacak. Yapabiliyorsanız iade yapıp yine ucuz olması açısından Behringer UM2 veya UMC22 almanızı öneririm. Bahsettiğim modeller audio interface olarak geçiyor, Türkçe'de direkt ses kartı diyorlar. Dikkat ederseniz üzerlerinde inst girişi var gitar veya bas için.

  • Anladım, yardımınız için çok teşekkür ederim. Mikseri iade etme kararı aldım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.