Şimdi Ara

USB belleği dizinlere bölme adım adım resimli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • USB belleği dizinlere bölme adım adım resimli


    Parmak bellleğinizi normal HDD gibi Dizinlere bölebilirsiniz hatta dizinin biri FAT32 diğeri NTFS olarak formatlanabilir böylelikle ihtiyacınıza göre her iki dosya sistemini de içeren bir Flash belleğe sahip olabilirsiniz ve Windows 10 1703 ve yukarısı bunu sorunsuz olarak görecektir , ADK indirme linki ve bölmek için gerekli komutlar adım adım resimleri ile aşağıdaki linktedir
    http://www.sordum.net/39282/usb-bellegi-fat32-ve-ntfs-olarak-dizinlere-bolelim/



  • Hocam eline sağlık. Tam aradığım şey. Geçen bi konuda sıkıntım oldu da, acaba bununla mı ilgili?

    W7 nin yanına Pardus'u kurmak istedim. Winsetupfromusb programıyla multiboot flash oluşturup, pcyi bu aygıttan başlattım. Pardus'u kurdum. Açıldı. Ancak restart tan sonra grub gelmedi. Yani her seferinde Pardus'un yüklü olduğu diski seçmem gerekiyor. Çözümü için Pardus foruma üye oldum. Geliştiricilerden biri, sağolsun çözümü sundu. Ancak bende çalışmadı. Şöyle ki ; boot repair diski iso olarak indirip, multiboot menüye ekledim. Linux masaüstü açılınca grub onar dedim,ancak hata verdi. Hatada sistemi uefi olarak başlatın diyor. Halbuki Pardus kalıbı uefi uyumlu. Biostan uefi modu açıp flash belleği seçince de, Pardus görünmüyor menüde? Yani sanki uefi uyumu yokmuş gibi. Sadece Windows sürümleri görünüyor, uefi modda.

    Acaba flash bellek fat32 olmadığı için mi bu sorun oldu? Multiboot flashı fat32 yapınca da bazı kalıpları yazarken, doğal olarak hata veriyor. Yani yazılmıyor. Acaba diyorum ki, multiboot usb yerine, sizin bu tarif ettiğiniz yöntemi uygulayıp, 64gb flashı, 15 parçaya bölüp, örneğin Windows imajlarını ntfs, Linux olanları ise fat32 yapsam, Pardus'u uefi modda kurabilir miyim? Çünkü dediğim gibi ntfs formatında Pardus uefi biosta görünmüyor. Bilmiyorum anlatabildim mi? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi geceler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multiboot ve linux konularında denemeden birşey demek güç Bu UEFI özellikle multiboot konusunda oldukça sıkıntılı malesef , bu üstteki yöntem dizinleri sadece Windows 10 1703 ve yukarısında sorunsuz görmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wtarkan

    Multiboot ve linux konularında denemeden birşey demek güç Bu UEFI özellikle multiboot konusunda oldukça sıkıntılı malesef , bu üstteki yöntem dizinleri sadece Windows 10 1703 ve yukarısında sorunsuz görmektedir.

    Bugün Linux ortamında gparted ile flashı ikiye böldüm. Ancak Windows açılınca ntfs olan bölümü görmedi, ancak fat32 sorunsuz açıldı. Demek ki olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağdaki bilgisayarları görmesi için onay verdiğinizde diğer bölümlerde görünür hale geliyor. Ben denediğimde olmuştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70

    Ağdaki bilgisayarları görmesi için onay verdiğinizde diğer bölümlerde görünür hale geliyor. Ben denediğimde olmuştu.

    Ağdaki bilgisayarları görmesi için derken? Tam anlamadım abi? Daha doğrusu flashla bağlantı kuramadım Ufaktan açıklar mısın rica etsem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben windows explorer'da Ağ kısmını tıkladım. Orada ağdaki bölümleri görmedi. Ama durum çubuğunun altın ince bir satır çıktı ve ağdaki pc'lere ulaşmak için onay vermemi istedi. Ben onayı verince tüm bölümler görünür hale geldi.

    NOT : İşlemi yapalı 2 hafta kadar oldu. O yüzden net kelime kelime hatırlayamıyorum. Ama dediğim gibi ağa gir ve diğer diskleri bulmaya çalış o zaman dediğim şeyi göreceksin.
  • bu şekilde fat32 isteyen cihazlarda fat32 kısmını kullanıp bilgisayarda tümünü görüp kullanabiliyormuyuz ?

    win 10 rs2 yüklü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.